Προς το περιεχόμενο

Αρτοπαρασκευαστή έχει κανείς;


Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά, αγόρασα και γω τον αρτοπαρασκευαστή του lidl, έκανα το προγραμμα 2 παραδοσιακό ψωμί και για ρόδισμα έβαλα το μέτριο αλλά όταν τελείωσε ο χρόνος ψησίματος ήταν άσπρο. Έβαλα το πρόγραμμα 15 για να ψηθεί για 25 λεπτά.

Τι αλεύρι πρέπει να βάζουμε? Στις οδηγίες γράφει κάτι γερμανικού τύπου 550 και άλλα νούμερα, σε ποια αλευρια αντιστοιχούν αυτοί οι αριθμοί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, ckrystall είπε

Γειά σας παιδιά, αγόρασα και γω τον αρτοπαρασκευαστή του lidl, έκανα το προγραμμα 2 παραδοσιακό ψωμί και για ρόδισμα έβαλα το μέτριο αλλά όταν τελείωσε ο χρόνος ψησίματος ήταν άσπρο. Έβαλα το πρόγραμμα 15 για να ψηθεί για 25 λεπτά.

Τι αλεύρι πρέπει να βάζουμε? Στις οδηγίες γράφει κάτι γερμανικού τύπου 550 και άλλα νούμερα, σε ποια αλευρια αντιστοιχούν αυτοί οι αριθμοί?

Χωρίς να έχω του lidl εγώ βάζω μισό λευκό μισό κίτρινο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, ckrystall είπε

Γειά σας παιδιά, αγόρασα και γω τον αρτοπαρασκευαστή του lidl, έκανα το προγραμμα 2 παραδοσιακό ψωμί και για ρόδισμα έβαλα το μέτριο αλλά όταν τελείωσε ο χρόνος ψησίματος ήταν άσπρο. Έβαλα το πρόγραμμα 15 για να ψηθεί για 25 λεπτά.

Τι αλεύρι πρέπει να βάζουμε? Στις οδηγίες γράφει κάτι γερμανικού τύπου 550 και άλλα νούμερα, σε ποια αλευρια αντιστοιχούν αυτοί οι αριθμοί?

Στο ροδισμα καλο ειναι να βαζεις το τελευταιο, δηλαδη το πιο ροδισμενο. Εγω χρησιμοποιω αλευρι κιτρινο σκληρο για χωριατικο ψωμι. Συνηθως ετσι το ζητας. Καθε εταιρεια ισως το λεει καπως διαφορετικα. Για μενα οι καλυτερες συνταγες ειναι: 1ο προγραμμα, ψωμι για πιτσα χωρις τα μπιχλιμπιδια που λεει(ελιες, τυρι κλπ), 2ο προγραμμα παραδοσιακο ασπρο ψωμι αλλα οχι 900γρ αλευρι, να βαλεις το πολυ 815γρ γιατι αλλιως παραφουσκωνει και μπορει να ξεχειλισει. Βαζε και λιγο λιωμενο βουτυρο για πιο ωραια γευση και ο,τι αλλο μπαχαρικο σου ερθει στο μυαλο. Καποιες φορες βαζω κολιανδρο, κουρκουμα, λιναροσπορο, μαχλεπι, σκονη τζιντζερ κ.λπ.

http://www.dipak.gr/order.php και απο εδω παιρνω αλευρι τον τελευταιο χρονο. Μυλοι Πανταζη

Αλεύρι Τόσκες Κίτρινο Ψιλό από σκληρό σίτο Μύλοι Άχαϊας (1 kg) 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 28/3/2020 στις 8:30 ΠΜ, anikologr είπε

Βασικά ο λόγος που ψάχνω είναι γιατί χτες με πρόδωσε ένας moulinex που πήρα δανεικό από την μάνα μου. Προφανώς κάηκε η αντίσταση γιατί ρίχνει ρελε.. Όταν την αποσυνδέω ανάβει. Έλα που έψαξα όλο το ίντερνετ και δεν κατάφερα να βρω αντίσταση!! Ειδικά τώρα που θα ήθελα να την αγοράσω δικτυακά!!! Και επειδή τώρα είναι η περίοδος που χρειάζεται ο αρτοπαρασκευαστης είπα να πάω σε καινούργιο και όταν ανοίξουν τα μαγαζιά αν βρεθεί έχει καλώς... 

IMG_20200328_083726.jpg

Εμενα μου χαλασε ο ιμαντας του αρτοπαρασκευαστη Philips που εχω.Εκανα ενα τηλεφωνακι στον Καμπα το παραγγειλε απο Γερμανια κοστισε 16€ τον αλλαξα και τωρα θα τον χαιρομαι για ελπιζω αλλα τοσα χρονια.Βεβαια ολα αυτα πριν την κατασταση τη σημερινη και επισης δεν ξερω σε ποια πολη εισαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, evabb είπε

Μπορειτε να ψησετε ψωμι στον φουρνο. Το ξερετε ε;

Νομιζω το ξερουν, αλλα ειναι φασαρια. Ζυμωσε, περιμενε να φουσκωσει, ζεστανε φουρνο, ψησε. ... Στον αρτοπαρασκευαστη βαζεις υλικα πατας κουμπι και σε χ ωρες παιρνεις ψωμι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο ακριβως.παιρνει πολυ χρονο το ψωμι στον φουρνο και αν εισαι πολυασχολος οπως ολοι μας δε λεει.Θα το κανεις λιγο καιρο και μετα αναγκαστικα θα το αφησεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο το ζυμωμα ειναι δουλεια. Το να περιμενεις να φουσκωσει δεν σου κοστιζει τιποτα. Βαζεις ενα χρονομετρο κι οταν χτυπησει το πετας στον φουρνο και τελος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, evabb είπε

Μονο το ζυμωμα ειναι δουλεια. Το να περιμενεις να φουσκωσει δεν σου κοστιζει τιποτα. Βαζεις ενα χρονομετρο κι οταν χτυπησει το πετας στον φουρνο και τελος.

Λαθος κανεις.Ζυμωνεις 2 φορες και ξεκουραζεις αλλες 2!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, evabb είπε

Μονο το ζυμωμα ειναι δουλεια. Το να περιμενεις να φουσκωσει δεν σου κοστιζει τιποτα. Βαζεις ενα χρονομετρο κι οταν χτυπησει το πετας στον φουρνο και τελος.

ειναι διαδικασια ... εγω μονο καμια πιτσα φτιαχνω ενεκα πιτσοφουρνου με ξυλα και θελει να χεις ορεξη να ασχοληθεις... προζυμια, ιστοριες, ζυμωμα.... Το αλλο πετας τα υλικα μεσα το βραδυ και το πρωι ξυπνας και τρως ζεστο ψωμακι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

whatever. απλα λεω οτι υπαρχει τροπος και χωρις αρτοπαρασκευαστη εν μεσω πανδημιας.

1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

ειναι διαδικασια ... εγω μονο καμια πιτσα φτιαχνω ενεκα πιτσοφουρνου με ξυλα και θελει να χεις ορεξη να ασχοληθεις... προζυμια, ιστοριες, ζυμωμα.... Το αλλο πετας τα υλικα μεσα το βραδυ και το πρωι ξυπνας και τρως ζεστο ψωμακι.

Καταλαβαινω την ευκολια δεν λεω. Προσωπικα δεν τρωω καν ψωμι οποτε γι αυτο να μην νιωθω τον πονο σας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, suspiria είπε

Λαθος κανεις.Ζυμωνεις 2 φορες και ξεκουραζεις αλλες 2!

Ζυμώνουμε σπιτικό ψωμί 30+ χρόνια. Μιά φορά ζύμωμα, ξεκούραση 10-15 λεπτά μέχρι να ζυμώσουμε το άλλο μίγμα (ο ένας θέλει σικάλεως, ο άλλος θέλει χωριάτικο, ο άλλος θέλει καλαμποκίσιο, ο άλλος κριθαρένιο!!!) και μετά στη φόρμα, φούσκωμα ίσα να διπλασιαστούν σε όγκο και μετά στο φούρνο για 35-40 λεπτά!

Και όλα αυτά γίνονταν στο χέρι! Πριν 3 χρόνια αγοράσαμε κουζινομηχανή και ζυμώνουμε εκεί!

Αρτοπαρασκευαστή δεν πήραμε γιατί θα έπρεπε να δουλεύει μόνιμα καθώς τρώμε και πολύ ψωμί και διαφορετικό ο καθένας!

22 ώρες πριν, ckrystall είπε

Γειά σας παιδιά, αγόρασα και γω τον αρτοπαρασκευαστή του lidl, έκανα το προγραμμα 2 παραδοσιακό ψωμί και για ρόδισμα έβαλα το μέτριο αλλά όταν τελείωσε ο χρόνος ψησίματος ήταν άσπρο. Έβαλα το πρόγραμμα 15 για να ψηθεί για 25 λεπτά.

Τι αλεύρι πρέπει να βάζουμε? Στις οδηγίες γράφει κάτι γερμανικού τύπου 550 και άλλα νούμερα, σε ποια αλευρια αντιστοιχούν αυτοί οι αριθμοί?

Το 550 ήταν πολύ καλό αλεύρι και το παίρναμε κι εμείς, αλλά δυστυχώς το σταμάτησε. Αλλά και αυτό που έχει, το για όλες τις χρήσεις, είναι επίσης πολύ καλό για λευκό ψωμί ή ανάμεικτο με άλλα αλεύρια (ολικής, σίκαλης, καλαμποκίσιο, κριθαρένιο, βρώμης) που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε διάφορα είδη ψωμιού!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H κουζινομηχανη ειναι καλη επενδυση γιατι μπορει να χρησιμοποιηθει για παρα πολλα πραγματα (ψωμι, κεικ, μπισκοτα, κουλουρια κ.α.) . Πολυ πιο χρησιμη απο εναν αρτοπαρασκευαστη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, evabb είπε

H κουζινομηχανη ειναι καλη επενδυση γιατι μπορει να χρησιμοποιηθει για παρα πολλα πραγματα (ψωμι, κεικ, μπισκοτα, κουλουρια κ.α.) . Πολυ πιο χρησιμη απο εναν αρτοπαρασκευαστη.

Ακριβώς! Τρεις έχουμε πάρει, μία για μας, μία για την κόρη και μία για τη μαμά μας, και τις δουλεύουμε ασταμάτητα! Ευτυχώς 3 χρόνια καμιά δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα, αλλά και να παρουσιάσουν, 100 ευρώ στοίχισε η κάθε μία από το Λιντλ! Τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει και με το παραπάνω!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Ακριβώς! Τρεις έχουμε πάρει, μία για μας, μία για την κόρη και μία για τη μαμά μας, και τις δουλεύουμε ασταμάτητα! Ευτυχώς 3 χρόνια καμιά δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα, αλλά και να παρουσιάσουν, 100 ευρώ στοίχισε η κάθε μία από το Λιντλ! Τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει και με το παραπάνω!

θελω να παρω κι εγω μια. Ας βγουμε απο αυτη την κατασταση και θα παρω μια καλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...