Προς το περιεχόμενο

Aργει να μπει...

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού βεβαιωσει τη ram ψάχνει να βρει τους δίσκους του συστήματος οπότε φαντάζομαι ότι εκεί είναι το πρόβλημα.

Άλλαξες κάποιον από αυτούς πρόσφατα ή έβαλες κάποιο καινούργιο;

Δημοσ.

Αυτο το κανει και σε εμενα,αλλα δεν νομιζω να ειναι προβλημα.

Αν κάνει μερικά λεπτά είναι πρόβλημα,και στης περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε ασυμβατότητα μα κάποιο(κατά κανόνα USB)δίσκο,που κάποιες φορές λύνεται με καινούργια έκδοση του bios.

Δημοσ.

Μου έχει τύχει 2 φορές......

Την πρώτη φορά έφταιγε η ελαφρά μετακίνηση ενός καλωδίου usb από τη θέση του. Με το συγκεκριμένο καλώδιο είχα μόνιμα συνδεδεμένο στο PC έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Το καλώδιο πάταγε και δεν πάταγε (παράπαιε) μετά από ένα δυναμικό ......ξεσκόνισμα που έκανε η γυναίκα μου στο γραφείο , χωρίς να είμαι παρών.

Την 2η φορά πάλι επρόκειτο για καλώδιο που παράπαιε , αυτή τη φορά μέσα στο κουτί του PC. Είχα προηγουμένως μετακινήσει το κουτί του PC για να βάψω το γραφείο. Όπως απεδείχθη μετά την μετακίνηση, ένα καλώδιο SATA δεν πάταγε καλά σε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο. Μιλάω για το καλώδιο των δεδομένων , όχι του ρεύματος. Τελικά άλλαξα αυτό το καλώδιο με ένα ασφαλείας , το οποίο εφόσον τοποθετηθεί, δεν αφαιρείται μετά με απλό τράβηγμα. Πρέπει ταυτόχρονα να πιέζεις με το χέρι σου και μία ελατηριωτή ασφάλεια. Όταν είδα τη διαφορά άλλαξα τα καλώδια όλων των σκληρών που έχω στο PC.

Είναι γεγονός ότι, ο σκληρός που είχε το υπόψη "κουνάμενο" καλώδιο παρουσίασε λίγα bad sectors μετά από έλεγχο που έκανα , αμέσως μετά την αποκατάσταση του προβλήματος. Μιλάμε για καινούριο σκληρό (2 μηνών) που ελάχιστα είχα ταλαιπωρήσει....... Τελικά τον κράτησα όμως, γιατί το πρόβλημά του προς το παρόν είναι πολύ μικρό.

Δημοσ.

Ε,βγάλε την καρτούλα και δες αν φτιάξει.

Mα δεν εχω καρτα.

Μηπως φταιει ο σκληρος που ειναι στο ahci?

Aυτη τη στιγμη περιμενω εδω κι ενα τεταρτο και τιποτα... εχει κολλησει στο

Press F2 to run Setup

Press F11 for Boot Menu

Dual-Channel Memory Mode

Δημοσ.

Mα δεν εχω καρτα.

Aυτη τη στιγμη περιμενω εδω κι ενα τεταρτο και τιποτα... εχει κολλησει στο

Press F2 to run Setup

Press F11 for Boot Menu

Dual-Channel Memory Mode

Αν ήταν σε καρτούλα ο ήχος θα υπήρχε μια στης τόσες περίπτωση να ευθύνεται,on-board κάρτα ήχου να ευθύνεται για το να μην ξεκινάει δεν μπορώ να φανταστώ,μπορείς όμως να την απενεργοποιήσεις μέσα από το Bios και να δεις τη θα γίνει.

Αν από την αρχή ήταν ahci τότε όχι δεν φταίει αν το άλλαξες μετά την εγκατάσταση τον Windows ναι μάλλον φταίει.

Δημοσ.

Έχω ενεργοποιήσει κι εγώ το AHCI για όλους τους σκληρούς, μέσα από το Bios. Ύστερα εγκατέστησα τα Windows XP αλλά προηγήθηκε με F6 το φόρτωμα συγκεκριμένων drivers με δισκέτα, σύμφωνα με οδηγίες του βιβλίου οδηγιών της μητρικής κάρτας. Το Linux λειτουργεί έτσι κι αλλιώς χωρίς πρόβλημα ακόμη κι αν είχε αρχικά εγκατασταθεί με το σκληρό δίσκο σε κατάσταση IDE την οποία αποφάσισες εκ των υστέρων να την αλλάξεις σε AHCI. Αυτό το τελευταίο όμως δεν ισχύει για τα Windows XP.

Δημοσ.

Αν ήταν σε καρτούλα ο ήχος θα υπήρχε μια στης τόσες περίπτωση να ευθύνεται,on-board κάρτα ήχου να ευθύνεται για το να μην ξεκινάει δεν μπορώ να φανταστώ,μπορείς όμως να την απενεργοποιήσεις μέσα από το Bios και να δεις τη θα γίνει.

O ηχος βγαινει απο το hdmi της καρτας γραφικων. Περιστασιακα χρησιμοποιω και την onBoard καρτα οταν κανω συνδεση με εξωτερικα ηχεια. Επισης μια μεταβολη που συνεβη τελευταια ειναι η προσθηκη μιας usb καρτας ψηφιακης τηλεορασης. Συχνα οταν εκκινω δεν υπαρχει ηχος(κοκκινο Χ) πραγμα που διορθωνεται μονο του μετα απο 1-2 restart.

Αν από την αρχή ήταν ahci τότε όχι δεν φταίει αν το άλλαξες μετά την εγκατάσταση τον Windows ναι μάλλον φταίει.

Oxι δεν ηταν απ την αρχη, το κανονισα εγω με μια επεμβαση στη registry. Λες να γυρισω παλι, με τον ιδιο τροπο, στην προηγουμενη κατασταση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...