dkeeper Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά χρειάζομαι μία βοήθεια για την πτυχιακή μου, της οποίας ένα κομμάτι απαιτεί χρήση Photoshop ή Gimp ή κάποιου αντίστοιχου προγράμματος. Το πρόβλημα είναι σχετικά απλό. Θέλω να προσαρμόσω κάποιες φωτογραφίες στην ίδια κλίμακα και μετά να τις προβάλω σε διαφορετικά layer τη μία πάνω από την άλλη ( ώστε να φαίνονται όλες), αλλά δεν ξέρω να χρησιμοποιώ κανένα από τα πιο πάνω προγράμματα. Ακόμα και ένα walkthrough θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο!!!!
salliara Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 τι εννοεις ιδια κλιμακα? θελεις να φαινονται η μια πανω στην αλλη? οπως πχ βλεπουμε στις ταινιες 2 εικονες μαζι το προσωπο και το τοπιο? (λεω εγω τωρα..) ή να ειναι στην σειρα πχ αλλα ολες μαζι σε μια εικονα?
dkeeper Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Ουσιαστικά είναι περιγράμματα της ίδιας πόλης σε διαφορετικές φάσεις της ιστορίας. Από το 150 π.Χ. μέχρι σήμερα. Αυτό που θέλω να δείξω είναι πως μεταβλήθηκε το μέγεθος της πόλης με το πέρασμα του χρόνου. Γι'αυτό θέλω της φώτο τη μία πάνω στην άλλη.Αν δ το έπιασες ακριβώς πες μου να σου στείλω πιο αναλυτικο πμ.Αυτό όμως για να γίνει πρέπει πρώτα τα περιγράμματα αυτά να είναι ίδια κλίμακα.
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό που θες είναι 1)resize για να μετατρέψεις της εικόνες στο ίδιο μέγεθος. 2) Opaque Layers Επίπεδα με διαφάνεια μπορείς να ψάξεις για αυτούς τους δύο όρους και για το gimp και θα βρεις και για αυτό αρκετούς οδηγούς.
salliara Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Καλα τα λεει ο Ελφ! και ειναι σχετικα απλο για καποιον που γνωριζει λιγο το προγραμμα, αλλα νομιζω ειναι λιγο μανουρα εαν δεν εχεις ιδεα. πιστευεις οτι το χεις με τα τουτοριαλ? η να πουμε πιο αναλυτικα βηματα? (για φωτοσοπ μιλαω)
dkeeper Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα!Από τα link που δίνει ο Elf μου ανοίγει μόνο το 2ο, το πρώτο που αφορά την αλλαγή μεγέθους δ ανοίγει καθόλου. Επίσης δ ξέρω αν το δεύτερο είναι αυτό που ζητάω γιατί θέλω και οι δύο εικόνες να φαίνονται εξίσου.Στον οδηγό που παραθέτει ο elf το transparency στην πρώτη εικόνα φαίνεται να μειώνεται... Sent from my iPhone using Insomnia
oneofthem Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 δεν θέλει transparency, δίπλα δίπλα τις θέλει τις φωτογραφίες απλά να ταιριάζει το θέμα
dkeeper Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 δεν θέλει transparency, δίπλα δίπλα τις θέλει τις φωτογραφίες απλά να ταιριάζει το θέμα Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Όχι δίπλα δίπλα ,τη μία πάνω στην άλλη θέλω!Απλά δ θέλω αυτή που θα είναι πίσω να είναι θολή ή να χάνεται! Sent from my iPhone using Insomnia
TheELF Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα!Από τα link που δίνει ο Elf μου ανοίγει μόνο το 2ο, το πρώτο που αφορά την αλλαγή μεγέθους δ ανοίγει καθόλου. Επίσης δ ξέρω αν το δεύτερο είναι αυτό που ζητάω γιατί θέλω και οι δύο εικόνες να φαίνονται εξίσου.Στον οδηγό που παραθέτει ο elf το transparency στην πρώτη εικόνα φαίνεται να μειώνεται... Sent from my iPhone using Insomnia Για αυτό σου είπα ότι μπορείς να ψάξεις για τους όρους με το google,αν δεν θες θολούρα ή να χάνεται θες απλά να κάνεις τα περιγράμματα πάνω σε transparent layer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.