Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή usb εξωτερικού σκληρου σε ethernet

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 εξωτερικούς σκληρούς και έναν εκτυπωτή usb.

Επίσης έχω ένα wifi router με υποδοχές ethernet.

Υπάρχει δυνατότητα να συνδέσω τις συσκευές μου με το router ώστε να είναι προσβάσιμες από οποιοδήποτε pc στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να έχω ανοιχτό το κεντρικό pc?

Με έναν αντάπτορα σαν αυτό της φωτογραφίας γίνεται ή δεν θα δουλέψει?

Αν γίνεται που μπορώ να βρώ?

Αν δεν γίνεται τι άλλες λύσεις υπάρχουν για το θέμα?

41miEOd7PML._SL500_AA300_.jpg

Ένα άλλο θέμα στην περίπτωση που γίνεται είναι οι ταχύτητες.

Δεν περιμένω να έχω ταχύτητες ethernet αλλά οι usb ταχύτητες θα διατηρηθούν κανονικά?

Δημοσ.

χμ...εμενα μου φαινεται λίγο μουφέικο το βύσμα αυτο. λογικα η μετατροπή ethernet - usb γινεται με κανα ολοκληρωμένο. όχι απλα παρε ένωσε καλώδια...δε ξέρω... :fear:

ίσως βρείς καμια θήκη που να κανει τη δουλειά.

ενδεικτικά αυτο ξέρω γω

Δημοσ.

χμ...εμενα μου φαινεται λίγο μουφέικο το βύσμα αυτο. λογικα η μετατροπή ethernet - usb γινεται με κανα ολοκληρωμένο. όχι απλα παρε ένωσε καλώδια...δε ξέρω... :fear:

ίσως βρείς καμια θήκη που να κανει τη δουλειά.

ενδεικτικά αυτο ξέρω γω

Δηλαδή να αγοράσω θήκη εξωτερικού με ethernet και να βγάλω τον δίσκο μου απο την παλιά και να τον βάλω στην καινούρια?

Όπως είπα έχω 2 εξωτερικούς και έναν εκτυπωτή usb.

Δεν νομίζω αυτή η λύση να είναι συμφέρουσα.

Δημοσ.

Δηλαδή να αγοράσω θήκη εξωτερικού με ethernet και να βγάλω τον δίσκο μου απο την παλιά και να τον βάλω στην καινούρια?

Όπως είπα έχω 2 εξωτερικούς και έναν εκτυπωτή usb.

Δεν νομίζω αυτή η λύση να είναι συμφέρουσα.

Αν θες να κάνεις δουλειά,ναι.

Με τους αντάπτορες απλά μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα (και αν ) δεν θα δώσει IP στους σκληρούς σου με κάποιο μαγικό τρόπο ούτε θα δώσει την ικανότητα δικτύωσης στον εκτυπωτή σου.

Δημοσ.

Αν δεν πρόκειται για έτοιμη λύση USB Δίσκου τότε ένα τέτοιο κουτάκι λογικά θα δουλέψει αλλα μπορεί να χρειαστεί format σε ext3 (Linux File System, Γιατί τα περισσότερα τέτοια κουτάκια δουλεύουν με Linux).

Αλλιώς θα πρότεινα μια συσκευή Κάτι σαν αυτό, αλλα δεν την έχω δοκιμάσει !!!

Δημοσ.

Αν δεν πρόκειται για έτοιμη λύση USB Δίσκου τότε ένα τέτοιο κουτάκι λογικά θα δουλέψει αλλα μπορεί να χρειαστεί format σε ext3 (Linux File System, Γιατί τα περισσότερα τέτοια κουτάκια δουλεύουν με Linux).

Αλλιώς θα πρότεινα μια συσκευή Κάτι σαν αυτό, αλλα δεν την έχω δοκιμάσει !!!

Πολύ ακριβή λύση. Καλύτερα να έχω ανοιχτό το κεντρικό pc...

Με τους adaptores γιατί να μην γίνεται?

Αν θες να κάνεις δουλειά,ναι.

Με τους αντάπτορες απλά μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα (και αν ) δεν θα δώσει IP στους σκληρούς σου με κάποιο μαγικό τρόπο ούτε θα δώσει την ικανότητα δικτύωσης στον εκτυπωτή σου.

ε βασικά απο τους δίσκους δεδομένα θέλω να μεταφέρω, τι αλλο...

Δημοσ.

Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα ..καπου πρέπει να υπάρχει η συσκευή δικτύου και κάπου το σύστημα διαχείρισης του δίσκου...δεν πιστεύω ότι βλέπω τίποτα απο τα δύο ..εκτός αν υπάρχει κάποιο λίνκ να δούμε πληροφορίες

Δημοσ.

Πολύ ακριβή λύση. Καλύτερα να έχω ανοιχτό το κεντρικό pc...

Με τους adaptores γιατί να μην γίνεται?

ε βασικά απο τους δίσκους δεδομένα θέλω να μεταφέρω, τι αλλο...

Δεν θες απλά να μεταφέρεις δεδομένα βύσμα PC->βύσμα σκληρού,θες ο σκληρός να γίνει μέρος ενός δικτύου,να τον συνδέσεις σε ένα router και να έχεις πρόσβαση στον σκληρό μέσα από το router,ε δεν έχει τέτοια τεχνολογία μέσα του ο σκληρός,και ούτε και κάποιος απλός εκτυπωτής.

Δημοσ.

Δεν θες απλά να μεταφέρεις δεδομένα βύσμα PC->βύσμα σκληρού,θες ο σκληρός να γίνει μέρος ενός δικτύου,να τον συνδέσεις σε ένα router και να έχεις πρόσβαση στον σκληρό μέσα από το router,ε δεν έχει τέτοια τεχνολογία μέσα του ο σκληρός,και ούτε και κάποιος απλός εκτυπωτής.

Α μάλιστα, ε βασικά δεν ξέρω και πολλά από τέτοια και νόμιζα ότι ήταν θέμα βύσματος απλά.

Οπότε θα έχω το pc ανοιχτό και θα κάνω τους δίσκους κοινόχρηστους.

Τον εκτυπωτή μπορώ να το κάνω κοινόχρηστο?

Δημοσ.
νόμιζα ότι ήταν θέμα βύσματος απλά

τελικά ακόμα και στην ελλάδα, δεν είναι όλα θέμα βύσματος ;-ρ

Δε ξέρω τι router έχεις, αλλα μερικοί που έχουν usb, υποστηρίζουν τη σύνδεση usb συσκευών για network sharing.

Δημοσ.

Τον εκτυπωτή μπορώ να το κάνω κοινόχρηστο?

Μπορείς να κάνεις share τον εκτυπωτή κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας κάτι που λέει κοινή χρήση

Για Windows XP Οδηγός

Windows 7 (Προσοχή δεν είναι της Microsoft, Όχι Κλικ σε Διαφημίσεις )

Δημοσ.

τελικά ακόμα και στην ελλάδα, δεν είναι όλα θέμα βύσματος ;-ρ

Δε ξέρω τι router έχεις, αλλα μερικοί που έχουν usb, υποστηρίζουν τη σύνδεση usb συσκευών για network sharing.

:lol: :lol: :lol:

Μπα το router μου δεν έχει usb.

Μπορείς να κάνεις share τον εκτυπωτή κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας κάτι που λέει κοινή χρήση

Για Windows XP Οδηγός

Windows 7 (Προσοχή δεν είναι της Microsoft, Όχι Κλικ σε Διαφημίσεις )

θενκς!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...