Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Kingston RAM και Asrock μητρική

Lost_Horizon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω μητρικη την Asrock P43 Twins 1600, εγκατεστησα την τελευταια εκδοση BIOS και ειχα πανω 2x 1 Gb ram της corsair, δηλαδη 2 gb ram. Σημερα που πηγα να συνδεσω 2 πλακετες ram της kingston απο 2gb η μια, δηλαδη 4gb δεν bootαρει το pc, Ουτε σημα στην οθονη δεν δεινει δηλαδη. τι φταιει? Δοκιμασα να βαλω και μονο τις kingston αλλα τιποτα.

H ram της kingston ειναι η Kingston Hyper Blu DDR3 KHX1333C9D3B1K2/4G

Και η μητρικη η Asrock P43Twins1600

περιμενω τις απαντησεις σας παιδια

Δημοσ.

Ίσως χρειάζεται ρύθμιση κάποιο jumper, ίσως δε παίρνω κι όρκο. Για καλό και για κακό ξεσκόνισε το manual της μητρικής εκεί που λέει για την εγκατάσταση μνήμης.

Επίσης δοκίμασε να βάλεις μόνο τη μία μνήμη Kingston και δοκίμασέ τις και τις δύο εναλλάξ, διότι ίσως το ένα από τα δύο κομμάτια να είναι ελαττωματικό. Πρέπει να το δοκιμάσεις κι αυτό.

Τέλος ίσως να μην έχεις σπρώξει καλά τις μνήμες στα slots και να μη κάνουν σωστή επαφή, αν και δε νομίζω, αλλά ποτέ δε ξέρεις.

Δημοσ.

...ύστερα από τη πολύ σωστή η διευκρίνηση του pano:

Δοκιμασα να βαλω και μονο τις kingston αλλα τιποτα.

Έτσι που το λες δείχνει πως θέλησες να τις βάλεις όλες μαζί, συνεπώς έτσι κι έσμιξες DDR2 + DDR3, έχουμε από το manual τη ρητή δήλωση:

DDR2 and DDR3 memory modules cannot be installed on this motherboard at the same time.

Αν είναι αυτό που προσπάθησες να κάνεις και δε πάει πουθενά πια η μητρική, το μόνο που έχω να προτείνω είναι να κάνεις reset το BIOS από το σχετικό jumper που είναι πάνω στη μητρική και μετά τη προσευχή σου.

Δημοσ.

αυτο ειχα κανει αρχικα, ειχα τις corsair που ειναι ddr2 και εβαλα τις kingston Που ειναι ddr3 και δεν εγινε, αλλα ΩΣΤΟΣΟ εβαλα και μονες τους τις kingstons ddr3 και παλι τιποτα... τζιφος.. δηλαδη τι λετε τωρα εσεις?

Δημοσ.

Φίλε μου έκανες μαλακιούλα. Γι αυτό λέμε το κλασσικό "Read The Fucking Manual" λέει μέσα να μην τις σμίξεις.

δηλαδη τι λετε τωρα εσεις?

αυτό:

Αν είναι αυτό που προσπάθησες να κάνεις και δε πάει πουθενά πια η μητρική, το μόνο που έχω να προτείνω είναι να κάνεις reset το BIOS από το σχετικό jumper που είναι πάνω στη μητρική (διάβασε προσεκτικά το manual για το πως) και μετά τη προσευχή σου.

Δημοσ.

Mετα απο ενα cmos δεν θα ειναι ok? Νομιζω αδικα τον τρομοκρατεις. Δεν ειμαι ηδημων αλλα δεν μπορω να καταλαβω και για ποιο λογο θα τα κακαρωσει η μητρικη μετα απο ενα τετοιο "πταισμα". Συγνωμη εαν παραπαλανω με τα λεγομενα μου, πραγμα το οποιο απευχομαι.

Δημοσ.

Κανονικά όταν συμβεί μία στραβή και δε ξεκινάει το σύστημα, το BIOS κάνει reset από μόνο του. Το ότι ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι λίγο ανησυχητικό. :fear:

Έχω κι εγώ τέτοια μητρική με δυνατότητα DDR2/3 κι αναφέρει ρητά το manual όπως και στη δική του να μην ανακατεύεις μνήμες. Ας κάνει το hard reset που είπαμε και θα δείξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...