Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom II 555 & DDR3 8GB RAM αλλα ποιο MB?

A3TeRnuS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα/καλησπερα σε οσους διαβαζουν! :)

Αποφασισα να κανω αναβαθμιση σε AMD Phenom II 555 & Kingston 10666 DDR3 8GB RAM,

αλλα κολλαω στο ΜΒ και συγκεκριμενα αναμεσα σε GIGABYTE GA-880GMA-UD2H και MSI 870A-G54.

Απ οσα διαβασα σχετικα με ξεκλειδωμα AMD Phenom και επιδοσεις καλυτερα θα μαι με το MSI.

Επιπλεον να αναφερω οτι προς το παρον θα χρησιμοποιω τις δυο nVidia 9600GT που εχω,

γεγονος που με παει περισσοτερο προς GIGABYTE GA-880GMA-UD2H γιατι στην πραξη θα

παιζουν οκ σε hybrid SLI ή οπως λεγεται τεσπα,μιας που και τα δυο MB ειναι Crossfire ready.

Aπ οτι καταλαβα και στα δυο παντως θα παιζουν οκ οι καρτες απλα χωρις να φτανουν το 100%

των θεωρητικων επιδοσεων οπως τωρα πχ στο MSI K9N Platinum SLI που τις τρεχω τωρα.

(Φυσικα να πω την αληθεια ποσως μ ενδιαφερει,περισσοτερο photoshop τυπος ειμαι,

απλα μ ενδιαφερει να παιζουν οκ και να μην αχρηστευσω ουσιαστικα την μαι απ τις δυο με το νεο ΜΒ).

Ποια η γνωμη σας παιδια; Τι συμβουλες εχετε επι των παραπανω;

Δεν μ ενδιαφερει καποια αλλη,μονο μεταξυ των δυο θα θελα γνωμες

καθοως και για το θεμα των καρτων γραφικων!

Ν.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα ξεκινήσω με την άποψη που δεν σε ενδιαφέρει.

1)Αφού θα κάνεις επεξεργασία εικόνας γιατί να πας στον 555 για την χρήση που προορίζεται το pc ''επιβάλετε'' να πας σε έναν εξαπυρινο

Δημοσ.

Σιγά μην επιβάλλεται 50απύρηνος για photoshop.

Αν το pc το θέλει για την δουλεία του θα δει μεγάλη διάφορα από έναν διπύρηνο σε έναν εξαπυρινο και για αυτό είπα επιβάλετε αν είναι για ερασιτεχνική χρήση τότε πάω πάσο

Δημοσ.

Να ξέρεις πως δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως ο επεξεργαστής που θα πέσει στα χέρια σου θα ξεκλειδώνει και μάλιστα και τους δυο πυρήνες χωρίς προβλήματα και μακροχρόνια. Είναι ρίσκο και αν το μαγαζί που τον αγόρασες δεν τον δεχθεί πίσω θα μείνεις με ένα διπύρηνο στα χέρια την στιγμή που για τις ανάγκες σου χρειάζεσαι σίγουρα κάτι παραπάνω.

Γιατί δεν σκέφτεσαι την αγορά ενός 640 με λίγα € παραπάνω?

Στην θέση σου δεν θα έκανα sli 2 9600. Θα τις πούλαγα και θα έπαιρνα μια 5670 αν με ενδιέφερε το gaming ή μια gts450 αν ήθελα cuda.

Δημοσ.

Ναι ρε γμτ,εγγυησεις δεν παιζουν οτι θα ξεκλειδωθουν και οι 4 πυρηνες...αλλα μηπως με καποιο CPU ειναι σιγουρο οτι θα γινει;

Για τις καρτες παιδια προσπαθω να μεινω προς το παρον μ αυτες που εχω.Ειτε με το ενα MB ειτε με το αλλο θα λειτουργουν ετσι δεν ειναι;

Προς το παρον τουλαχιστον αφου θα εκμεταλευτω το crossfire σε λιγο καιρο με ΑΤΙ καρτες.

Προσπαθω να μεινω σε budget (CPU,RAM,MB) συνολο μεχρι τα 300€ βασικα,εξ ου και ο 555.

Βασικα με τα παρακατω ειμαι στα 285€ απο pc1gr.

AMD ATHLON II X4 640 3.0GHZ QUAD CORE

KINGSTON KHX1600C9D3K2/8GX 8GB (2X4GB)

PC12800 HYPERX XMP DUAL CHANNEL KIT

MSI 870A-G54

Και σ ολα αυτα θα προσθεσω 2 Seagate SATA 7200.2 Barracuda,

Τροφοδοτικο Zalman 600W,2 9600GT nVidia και τελος προς το παρον.

Πιστευω αισθητη αναβαθμιση και σε photoshop και γενικα.

Ν.

Δημοσ.

Ναι ρε γμτ,εγγυησεις δεν παιζουν οτι θα ξεκλειδωθουν και οι 4 πυρηνες...αλλα μηπως με καποιο CPU ειναι σιγουρο οτι θα γινει;

Για τις καρτες παιδια προσπαθω να μεινω προς το παρον μ αυτες που εχω.Ειτε με το ενα MB ειτε με το αλλο θα λειτουργουν ετσι δεν ειναι;

Προς το παρον τουλαχιστον αφου θα εκμεταλευτω το crossfire σε λιγο καιρο με ΑΤΙ καρτες.

Προσπαθω να μεινω σε budget (CPU,RAM,MB) συνολο μεχρι τα 300€ βασικα,εξ ου και ο 555.

Ν.

οπως σου ειπε ο grimpr παραπανω η amd δεν υποστηριζει sli δηλαδη 2 nvidia καρτες παρα μονο cf δηλαδη 2 ati

αμα θες να βαλεις μονο τη μια 9600 καλως

επισης με κανεναν επεξεργαστη δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα ξεκλειδωσει

οι πιθανοτητες θα ελεγα ειναι 50-50

Δημοσ.

οπως σου ειπε ο grimpr παραπανω η amd δεν υποστηριζει sli δηλαδη 2 nvidia καρτες παρα μονο cf δηλαδη 2 ati

αμα θες να βαλεις μονο τη μια 9600 καλως

επισης με κανεναν επεξεργαστη δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα ξεκλειδωσει

οι πιθανοτητες θα ελεγα ειναι 50-50

Επομενως απαγορευτικα ξεχναω τις nVIDIA και ειτε πουλαω μαζι πακετο ειτε απλα την μια.

Πρακτικα δηλαδη και να τις βαλω πανω απλα δεν θα τις βλεπει το ΜΒ ετσι;

Πιστευω αν πουληθουν πακετο και προσθετοντας καποια διαφορα,αγοραζω μια καλη ΑΤΙ να μαι οκ.

Ν.

ΥΓ.Αυτο παλι με μπερδεψε!

ATHLON II X4 645 vs PHENOM II X2 565 ποιος ειναι καλυτερος εαν υποθεσουμε οτι βρισκω Phenom Black Edition;!;

Δημοσ.

Φοβάμαι πως και οι δύο έχετε μείνει πίσω στις εξελίξεις και κάνετε λάθος

The other significant thing about the Hydra chip, apart from the mix and match function, is the fact that it brings SLI support to AMD platforms, something that hasn't been available for quite some time.

Read more: http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/motherboards/msi-870a-fuzion-708928/review#ixzz1DnPZPgmr

Η μητρική δέχεται όχι μόνο sli αλλά και combo ακόμα ati-nv.

Κατά τα άλλα επιμένω πως μια νέα κάρτα θα είναι και καλύτερη και με μικρότερη κατανάλωση και εν τέλει καλή επένδυση εφόσον δώσεις τις παλιές κάρτες και κάνεις απόσβεση μερικώς.

Τέλος αν και είμαι υπέρμαχος της πολλής μνήμης, νομίζω πως μπορείς να κάνεις και με 4Gb για αρχή και αναβαθμίζεις στο μέλλον, ή πάρε τις micron ή Apacer με 35€ Χ2 αφου οι 1600αρες έχουν κάποιο όφελος μόνο αν επιδιώκεις το overclocking.

ΥΓ.Αυτο παλι με μπερδεψε!

ATHLON II X4 645 vs PHENOM II X2 565 ποιος ειναι καλυτερος εαν υποθεσουμε οτι βρισκω Phenom Black Edition;!;

Εννοείτε δίχως συζήτηση πας για τετραπύρηνο, και εφόσον το κάναμε τόσο θέμα με το ξεκλείδωμα προηγουμένως ,πήγαινε κατευθείαν σε αυτό 955 BE

στα 130€ και έχεις τελειώσει( +20 από τον 565).

Δημοσ.

Κατά τα άλλα επιμένω πως μια νέα κάρτα θα είναι και καλύτερη και με μικρότερη κατανάλωση και εν τέλει καλή επένδυση εφόσον δώσεις τις παλιές κάρτες και κάνεις απόσβεση μερικώς.

Τέλος αν και είμαι υπέρμαχος της πολλής μνήμης, νομίζω πως μπορείς να κάνεις και με 4Gb για αρχή και αναβαθμίζεις στο μέλλον, ή πάρε τις micron ή Apacer με 35€ Χ2 αφου οι 1600αρες έχουν κάποιο όφελος μόνο αν επιδιώκεις το overclocking.

Εννοείτε δίχως συζήτηση πας για τετραπύρηνο, και εφόσον το κάναμε τόσο θέμα με το ξεκλείδωμα προηγουμένως ,πήγαινε κατευθείαν σε αυτό 955 BE

δεν ειναι τοσο απλο οπως το γραφεις...

ψαξτο λιγο παραπανω ;)

Δημοσ.

Αν εννοείς το θέμα με την απόδοση σε pseudo-sli mode ,καλο θα ήταν να μας ενημέρωνε κάποιος που την έχει.

Έχω την εντύπωση πως με τους τελευταίους drivers κάπως έχει βελτιωθεί αλλά σίγουρα υπολείπεται σε σύγκριση με crossfire.

Δημοσ.

Αν εννοείς το θέμα με την απόδοση σε pseudo-sli mode ,καλο θα ήταν να μας ενημέρωνε κάποιος που την έχει.

Έχω την εντύπωση πως με τους τελευταίους drivers κάπως έχει βελτιωθεί αλλά σίγουρα υπολείπεται σε σύγκριση με crossfire.

δεν νομιζω να την εχουν προτιμησει και πολλοι...

σε αυτα τα χρηματα το μονο στοιχειο που προσφερει ειναι το sli το οποιο απο τα γρηγορα που διαβασα δεν εχει σε καμια περιπτωση τις επιδοσεις σε αντιστοιχες intel μητρικες, αν εξαιρεσεις λοιπον αυτο το χαρακτηριστικο υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες ;)

Δημοσ.

Καλα,αυτο δεδομενο για μενα,γι αυτο και ψαχνω τι και πως... ;)

Μιλας για την Fuzion μονο; Γιατι στις δυο που εχω επιλεξει δε λεει πουθενα κατι τετοιο!

Την δε MSI Fuzion δεν την βρισκω πουθενα προς πωληση,τουλαχιστον με βιαστικο search.

Οσο για τις μνημες,επειδη 1-2 χρονια ειμαι με 8GB αποφασισα να μεινω με τοσα

με σκοπο να παω στα 16GB συντομα.Εννοειται με Windows 7 Ultimate 64bit!

Εννοείτε δίχως συζήτηση πας για τετραπύρηνο, και εφόσον το κάναμε τόσο θέμα με το ξεκλείδωμα προηγουμένως

,πήγαινε κατευθείαν σε αυτό 955 BE

Καλη λυση ακουγεται οντως.Και δεν ξεπερναω τα 300€!

δεν νομιζω να την εχουν προτιμησει και πολλοι...

σε αυτα τα χρηματα το μονο στοιχειο που προσφερει ειναι το sli το οποιο απο τα γρηγορα που διαβασα δεν εχει σε καμια περιπτωση τις επιδοσεις σε αντιστοιχες intel μητρικες, αν εξαιρεσεις λοιπον αυτο το χαρακτηριστικο υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες ;)

Δε με πολυνοιαζει σ αυτη την φαση η αποδοση οσο το να μην αχρηστευσω την μια απ τις δυο καρτες μιας που τις εχω ηδη!

Επομενως απ οσα διαβασα οι 9600 θα δουλευουν απλα με οχι φουλ αποδοση και στα δυο ΑΜ3 motherboards ετσι;

Ν.

Δημοσ.

Δε με πολυνοιαζει σ αυτη την φαση η αποδοση οσο το να μην αχρηστευσω την μια απ τις δυο καρτες μιας που τις εχω ηδη!

Επομενως απ οσα διαβασα οι 9600 θα δουλευουν απλα με οχι φουλ αποδοση και στα δυο ΑΜ3 motherboards ετσι;

Ν.

Φυσικά και θα δουλεύουν με το 100% της δυνατότητας τους σε μία AMD μητρική. Αυτό που σχολιάστηκε ήταν η αντιστοιχία της απόδoσης σε sli, ή αν προτιμάς η κλιμάκωση (scaling) της απόδοσης σε sli. Δηλαδή, ότι δε θα έχεις διπλάσιες επιδόσεις επειδή θα έχεις και 2 κάρτες.

Και ο grimp είχε δίκαιο σε αυτό που έγραψε. Έγραψε ότι δεν υπάρχει μητρική με AMD chipset που να υποστηρίζει sli, πράγμα το οποίο είναι σωστό. Η μητρική που αναφέρθηκε έχει chip από lucid hydra και όχι από AMD, εκτός του ότι δε γνωρίζω αν ξεκλειδώνει πυρήνες και L3.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...