Skeleas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε ΟΛΟΥΣ τους insomniacs. Γνωρίζει κάποιος για τον τροπο παρασκευης του κεφιρ;
gtroza Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 απο άλλο κεφίρ http://www.kefir.gr/ http://www.e-gynaika.gr/2009/06/kefir/ http://www.vita.gr/html/ent/451/ent.2451.asp?mid=1 http://anadraci.blogspot.com/2006/09/blog-post.html .
Whiteyez Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Με λίγο google. Οδηγίες για παρασκευή κεφίρ στο σπίτι Βάλτε 50 γραμμάρια κόκκους κεφίρ σε ένα γυάλινο βάζο. Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα της προτίμησής σας και κλείστε καλά το καπάκι. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες. Όσο πιο πολύ το άφήνετε τόσο πιο πηχτό και όξινη η γεύση θα γίνεται. Γενικά μην το αφήνεται πάνω από τρεις μέρες και λιγότερο από 12 ώρες. Φροντίστε επίσης να είναι μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς. Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι (όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει στο σουρωτήρι είναι οι δραστικοί κόκκοι τους οποίους θα ξαναχρησιμοποιήσετε για την επόμενη καλλιέργεια. Ξεβγάλτε καλά το βάζο, και τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι, με φρέσκο γάλα ή με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή. http://www.e-gynaika.gr/2009/06/kefir/
Skeleas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Παίζει ρόλο στη θρεπτικοτητα του ο χρόνος που θα κρατήσει η ζύμωση;
gtroza Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Παίζει ρόλο στη θρεπτικοτητα του ο χρόνος που θα κρατήσει η ζύμωση; θα κάνεις "βιομηχανική" παραγωγή; .
Avatar_GR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Μόλις μου φέρανε να δοκιμάσω κεφίρ. Είμαι δυστακτικός όμως μιάς και δεν συνηθίζω να ακούω "μγικά" και "γιατρικά" βότανα χωρίς να το ψάξω. Από ότι είδα στο ίντερνετ δεν είδα τίποτα ανητικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Έχουν γίνει όμως αρκετές έρευνες πάνω στο θέμα; Ξέρει κανείς παραπάνω πληροφορίες για το θέμα;
freedubus Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Γαμάει το κεφίρ. Δεν ξέρω για μαγικά και πίπες, αλλά είναι πολύ γαμάτο και δροσιστικό ρόφημα. 1
freedubus Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Τι λες ρε παππού πάλι; Μήπως σου είπε ο γιατρός να κόψεις τα γαλακτοκομικά για να φύγουν τα γεροντόπαχα; Περίπου ίδια διατροφικά χαρακτηριστικά με το γάλα και το γιαούρτι έχει το κεφίρ, όπως και το αϊράνι. Βέβαια ντάξει αυτά είναι του εμπορίου και σχετικά άπαχα, αλλά και πάλι.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Είναι πραγματικά γευστικότατο (μιαμ μιαμ) και πολύ ελαφρύ (1%-2% αν δεν κάνω λάθος). Το βρίσκω σε κάτι ψυγεία αλλά δε θυμάμαι τι μάρκα είναι...
Avatar_GR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Ναι ρε μάγκες το ξέρω ότι είναι ρόφημα, μπορεί να είναι και γαμάτο όπως λέτε, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα; Και τι κινδύνους μπορεί να έχει;
35apontos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Τι λες ρε παππού πάλι; Μήπως σου είπε ο γιατρός να κόψεις τα γαλακτοκομικά για να φύγουν τα γεροντόπαχα; Περίπου ίδια διατροφικά χαρακτηριστικά με το γάλα και το γιαούρτι έχει το κεφίρ, όπως και το αϊράνι. Βέβαια ντάξει αυτά είναι του εμπορίου και σχετικά άπαχα, αλλά και πάλι. Eίναι καλό για όσους ο οργανισμός τους δεν μπορεί να επεξεργαστεί/αφομοιώσει το γάλα (υπάρχει έλλειψη κάποιου ενζύμου),καλό για όλο το κόσμο (στον Καύκασο που το πίνουνε ζούνε πάνω από 100),αλλά παχαίνει,ξέρω τί σου λέω. Γιατρό δεμπάω,άμα είναι να φύγω,θα πάω όρθιος. Για το παιδί που λέει αν αντιμετωπίσει πρόβλημα,κανένα απολύτως.
freedubus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 παχαίνει,ξέρω τί σου λέω. Το γάλα "παχαίνει" ;
evabb Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Το γάλα "παχαίνει" ; το πληρες γι αυτο εχουν βγαλει τα ημιαποβουτυρωμενα και 0% λιπαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα