Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με λίγο google.

 

Οδηγίες για παρασκευή κεφίρ στο σπίτι

 

Βάλτε 50 γραμμάρια κόκκους κεφίρ σε ένα γυάλινο βάζο.

Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα της προτίμησής σας και κλείστε καλά το καπάκι.

Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες. Όσο πιο πολύ το άφήνετε τόσο πιο πηχτό και όξινη η γεύση θα γίνεται. Γενικά μην το αφήνεται πάνω από τρεις μέρες και λιγότερο από 12 ώρες. Φροντίστε επίσης να είναι μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς.

Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι (όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει στο σουρωτήρι είναι οι δραστικοί κόκκοι τους οποίους θα ξαναχρησιμοποιήσετε για την επόμενη καλλιέργεια.

Ξεβγάλτε καλά το βάζο, και τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι, με φρέσκο γάλα ή με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.

 

http://www.e-gynaika.gr/2009/06/kefir/

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μόλις μου φέρανε να δοκιμάσω κεφίρ. Είμαι δυστακτικός όμως μιάς και δεν συνηθίζω να ακούω "μγικά" και "γιατρικά" βότανα χωρίς να το ψάξω. Από ότι είδα στο ίντερνετ δεν είδα τίποτα ανητικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Έχουν γίνει όμως αρκετές έρευνες πάνω στο θέμα;

 

Ξέρει κανείς παραπάνω πληροφορίες για το θέμα;

Δημοσ.

Τι λες ρε παππού πάλι; Μήπως σου είπε ο γιατρός να κόψεις τα γαλακτοκομικά για να φύγουν τα γεροντόπαχα;

Περίπου ίδια διατροφικά χαρακτηριστικά με το γάλα και το γιαούρτι έχει το κεφίρ, όπως και το αϊράνι. Βέβαια ντάξει αυτά είναι του εμπορίου και σχετικά άπαχα, αλλά και πάλι.

Δημοσ.

Είναι πραγματικά γευστικότατο (μιαμ μιαμ) και πολύ ελαφρύ (1%-2% αν δεν κάνω λάθος).

Το βρίσκω σε κάτι ψυγεία αλλά δε θυμάμαι τι μάρκα είναι...

Δημοσ.

Ναι ρε μάγκες το ξέρω ότι είναι ρόφημα, μπορεί να είναι και γαμάτο όπως λέτε, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα; Και τι κινδύνους μπορεί να έχει;

Δημοσ.

Τι λες ρε παππού πάλι; Μήπως σου είπε ο γιατρός να κόψεις τα γαλακτοκομικά για να φύγουν τα γεροντόπαχα;

Περίπου ίδια διατροφικά χαρακτηριστικά με το γάλα και το γιαούρτι έχει το κεφίρ, όπως και το αϊράνι. Βέβαια ντάξει αυτά είναι του εμπορίου και σχετικά άπαχα, αλλά και πάλι.

Eίναι καλό για όσους ο οργανισμός τους δεν μπορεί να επεξεργαστεί/αφομοιώσει το γάλα (υπάρχει έλλειψη κάποιου ενζύμου),καλό για όλο το κόσμο (στον Καύκασο που το πίνουνε ζούνε πάνω από 100),αλλά παχαίνει,ξέρω τί σου λέω.

 

Γιατρό δεμπάω,άμα είναι να φύγω,θα πάω όρθιος.

 

Για το παιδί που λέει αν αντιμετωπίσει πρόβλημα,κανένα απολύτως. B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...