Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για ασφάλεια

laertis25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας. είμαι 25 χρονών, φοιτητής ακόμα. Θέλω να μάθω αν δικαιούμαι ακόμα ασφαλιστικής κάλυψης από τον πατέρα μου, που είναι ασφαλισμένος στο ίκα. Επίσης την άλλη εβδομάδα σκέφτομαι να κόψω την αναβολή. Αλλάζει κάτι πάνω στο θέμα του ασφαλιστικού? Χάνω την κάλυψη? Ακόμα σκέφτομαι να γραφτώ στον οαεδ. Δεν ξέρω αν γίνεται να εγγραφείς ενώ είσαι φοιτητής, αλλά έμαθα πως αν πάρεις κάρτα ανεργίας, δικαιούσαι ασφαλιστική κάλυχη απ τον οαεδ μέχρι τα 29. Μπορεί κανείς να με κατατοπίσει? Ή να μου πει που μπορώ να μάθω γι αυτά? έχω ψάξει στο ίντερνετ αλλά δεν εω βρει κάτι σίγουρο.

Δημοσ.

Εμμεσα ασφ/νοι (Προστατευόμενα μέλη)

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από Δημοτική Αρχή ή Ληξιαρχική Πράξη Γάμου για σύζυγο ή ταυτότητα και Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης όσον αφορά τα τέκνα.

2. Φωτογραφία (πρόσφατη).

3. Για τέκνα άνω των 18 ετών που είναι άνεργα, Υ.Δ., με δυνατότητα κάλυψης μέχρι την ηλικία των 24 ετών.

Για τέκνα άνω των 24 ετών που είναι άνεργα και σπουδάζουν, βεβαίωση της οικείας σχολής, με δυνατότητα κάλυψης μέχρι της ηλικίας των 26 ετών.

Για τέκνα που είναι άνεργα και έληξαν οι σπουδές τους, το πτυχίο, με δυνατότητα κάλυψης για δύο χρόνια μετά τη λήξη των σπουδών και όχι πέραν του 26ου έτους της ηλικίας τους.

4. Για την απόδειξη των προϋποθέσεων της συγκατοίκησης και συντήρησης, εκκαθαριστικές φορολογικές δηλώσεις του άμεσα ασφαλισμένου και του μέλους οικογένειας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αποδεικνύει αυτές τις προϋποθέσεις.

Σημ.: Για την θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας των προστατευομένων μελών πρέπει να υπάρχει ασφ/κή ικανότητα για παροχή περίθαλψης στο πρόσωπο του άμεσα ασφ/νου.

Πηγή : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

Στην κατηγορία που έκανα με bold ανήκω εγώ και φαντάζομαι ότι ανήκεις και εσύ. Ποιός μαζεύει αυτά τα δικαιολογητικά τώρα ... ( έχω και εγώ να κάνω αυτή τη διαδικασία ). Από ό,τι κατάλαβες μετά τα 26 πάπαλα η ασφάλιση ως φοιτητής.

Για τον ΟΑΕΔ που λες δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση . Έχω φίλους που σπουδάζουν , έχουν γραφτεί ΟΑΕΔ ( κάποιοι παίρνουν και επίδομα ) αλλά φυσικά δεν έχουν δηλώσει ποτέ ότι σπουδάζουν . Σημειώνω ότι δεν έχουν κάνει ακόμα την πρακτική τους άσκηση ( μιλάω για σπουδαστές ΤΕΙ ) . Νομίζω όμως ότι εάν έχεις κάνει την πρακτική σου άσκηση που επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ δεν έχεις και μεγάλες πιθανότητες να τους ξεγελάσεις γιατί φαίνονται τα ένσημα της πρακτικής ( επαγγελματικού κινδύνου , φαίνεται καθαρά στη βεβαίωση ενσήμων ότι είναι πρακτικής λόγω κωδικών ) . Χρωστάω μόνο πτυχιακή και ψάχνω δουλειά γιατί έχω πρόβλημα γιατί ζητάνε οι εργοδότες κάρτα ΟΑΕΔ ...Δεν έχω επιχειρήσει να πάω ΟΑΕΔ να δω αν θα μου βγάλουν κάρτα.

Δημοσ.

θα παω απ τον οαεδ αυριο να ρωτησω και θα σου πω. δεν έχω να κάνω κάτι στη σχολή μου και μάλιστα σκέφτομαι να την παρατήσω, όποτε δε νομίζω να καρφωθώ κάπως.

Δημοσ.

θα παω απ τον οαεδ αυριο να ρωτησω και θα σου πω. δεν έχω να κάνω κάτι στη σχολή μου και μάλιστα σκέφτομαι να την παρατήσω, όποτε δε νομίζω να καρφωθώ κάπως.

Έχεις κάνει την πρακτική σου άσκηση ( εάν είσαι από ΤΕΙ ) ; Εάν δεν την έχεις κάνει λογικά δε θα έχεις πρόβλημα όπως και όλοι οι γνωστοί - φίλοι που το έχουν κάνει .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...