Προς το περιεχόμενο

Aλλαγή σκληρού

JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα το λάπτοπ μετα απο 3 χρόνια και πολλαπλά φορμάτ το τελευταίο καιρό άρχισε να τα παίζει και κάτι μου λέι οτι ο σκληρός δεν αντέχει άλλο.

To laptop ειναι αυτό και επειδή δεν γνωρίζω απο σκληρούς για λαπτοπ επειδή δεν ειχα ξανα ασχοληθεί θα ήθελα λίγη βοήθεια για την επιλογή ενός σκληρού μέχρι 320gb, και αν μπορώ μόνος μου να τον συνδέσω!

ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σκληρό πρέπει να έχεις Αυτόν.

2.5 sata θες και είσαι οκ.

Αλλά γιατί λες οτι τα παίζει αυτός που έχεις; Βγάζει bad sectors?

Edit: Ναι, τον δίσκο εύκολα τον αλλάζεις και μόνος σου αλλα μετά το λειτουργικό πρέπει να το έχεις σε cd γιατί το partition με το λειτουργικό θα το έχεις βγάλει με τον παλιό δίσκο.

Δημοσ.

Σκληρό πρέπει να έχεις Αυτόν.

2.5 sata θες και είσαι οκ.

Αλλά γιατί λες οτι τα παίζει αυτός που έχεις; Βγάζει bad sectors?

Edit: Ναι, τον δίσκο εύκολα τον αλλάζεις και μόνος σου αλλα μετά το λειτουργικό πρέπει να το έχεις σε cd γιατί το partition με το λειτουργικό θα το έχεις βγάλει με τον παλιό δίσκο.

Προσπαθώ να του κάνω φορμάτ και βγάζει blue screen και άλλα ερρορς και τελικά κολάει....

Αυτον που έβαλες είναι ο σκληρός που έχει το λαπτοπ τώρα; Μπορείς να βάλεις κάποιον που να είναι διαθέσιμος για αγορά γιατί αυτον δεν μπορώ να τον παραγγείλω!

Ωραία έχω κάποια εμπειρία γιατι σε σταθερό pc έχω αλλάξει σκληρο

Δημοσ.

Η μπλε οθόνη μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράματα, πρώτα πρέπει να ελέγξεις σε τι οφείλεται και μετά να δεις τι θα κάνεις^_^

Για αρχή δοκίμασε τις μνήμες με bootable Memtest86+, το γράφει σε CD και μπουτάρεις απο εκεί, το αφήνεις να τρέξει μερικές φορές.

Απο θερμοκρασίες πως τα πάει το PC? Στο Bios θα γράφει. Μετά με Hirines boot cd μπορείς να τρέξεις και άλλα διαγνωστικά αμα θες.

Για να επιβεβαιώσεις οτι φταίει ο δίσκος πρέπει να κατεβάσεις απο την εταιρία του το bootable διαγνωστικό πρόγραμμα και να του το τρέξεις, άμα είσαι σίγουρος οτι φταίει αυτός ξεκίνα με αυτό. Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD)

Για το λάπτοπ σου γενικά κάνουν όλοι οι SATA 2.5 δίσκοι, εσένα ήταν 1.5 Gbits/sec αλλα μπορείς να βάλεις και 3 Gbits/sec απλά θα υποβαθμιστεί η ταχύτητά του. Δες αυτόν.

Edit: Γενικά εδώ σε κάποιον απο αυτούς ψάξε αμα είναι. Ή και εδώ..... It's up to you.

Δημοσ.

θερμοκρασίες μνήμες ειναι μια χαρά... δεν έχω cd τώρα για να τρέξω το διαγνωστικό που λες και δεν μπορώ αλλιώς γιατι τα windows δεν ξεκινάνε(βγάζει μπλέ οθόνη και κάνει ρεσταρτ και όταν πάω να κάνω φορματ κολλάει στο "setup is starting") άρα νομίζω φταίει σίγουρα ο σκληρός!

Σε ευχαριστώ niko για τις πληροφορίες, αυτόν θα πάρω

Δημοσ.

Πριν την παραγγελία δοκίμασε να κάνεις την εγκατάσταση σε κανένα εξωτερικό δίσκο ή φλασάκι για να είσαι σίγουρος... Μην τον πάρεις και σου μείνει στο χέρι :lol:.

Όσο για τον δίσκο που επέλεξες είναι γρήγορος άρα θα καίει παραπάνω-θα κάνει περισσότερο θόρυβο και γενικά αμα το λάπτοπ σου υποστηρίζει μόνο αργούς ρυθμούς με 1.5 τότε πάει χαμένη κάποια ταχύτητα. Δηλαδή και αυτόν να πάρεις και τον πιο φτηνό αυτό μπορεί να μην δεις διαφορά. Πάντως σε γενικές γραμμές σου κάνει και αυτός. Άμα σου κάνει προβλήματα συμβατότητας απλά μπορεί να χρειαστεί να βάλεις κανένα jumper.

Edit: Άμα προσπαθείς να βάλεις XP το Mode του δίσκου στο Bios πρέπει να είναι Compatibility-IDE.

Δημοσ.

Πριν την παραγγελία δοκίμασε να κάνεις την εγκατάσταση σε κανένα εξωτερικό δίσκο ή φλασάκι για να είσαι σίγουρος... Μην τον πάρεις και σου μείνει στο χέρι :lol:.

να κάνω εγκατάσταση τι;

Όσο για τον δίσκο που επέλεξες είναι γρήγορος άρα θα καίει παραπάνω-θα κάνει περισσότερο θόρυβο και γενικά αμα το λάπτοπ σου υποστηρίζει μόνο αργούς ρυθμούς με 1.5 τότε πάει χαμένη κάποια ταχύτητα. Δηλαδή και αυτόν να πάρεις και τον πιο φτηνό αυτό μπορεί να μην δεις διαφορά. Πάντως σε γενικές γραμμές σου κάνει και αυτός. Άμα σου κάνει προβλήματα συμβατότητας απλά μπορεί να χρειαστεί να βάλεις κανένα jumper.

Edit: Άμα προσπαθείς να βάλεις XP το Mode του δίσκου στο Bios πρέπει να είναι Compatibility-IDE.

Ναι δίκιο έχεις,παράγγειλα αυτόν που έβαλες!

Δημοσ.

να κάνω εγκατάσταση τι;

....

Το λειτουργικό(τα xp για παράδειγμα). Μπορείς να το περάσεις και σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης, το δοκίμασες; Άμα έχει πρόβλημα ο δίσκος πρέπει να περνάει σε φλασάκια και εξωτερικούς δίσκους. Άμα σου βγάλει και εκεί πρόβλημα όμως λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με τον σκληρό αλλα με κάτι άλλο...

Και τα Mode τα έχεις δοκιμάσει; Ανάλογα το λειτουργικό θέλουν άλλαγμα.

Δημοσ.

Τα 7 έχω σε εκείνο το λάπτοπ xp δεν παίρνει άσε που δεν έχω και το cd, τα win 7 έχω βάζω να κάνω φορματ και όπως εγραψα και πρίν κολλάει στο "setup is starting"

όταν λες να το περάσω σε φλασάκι; τα win 7 που έχω δηλαδή σε cd να τα βάλω σε φλασάκι και να δοκιμάσω να κάνω boot απτο φλασάκι;

Δημοσ.

Όχι, απλά να έχεις βάλει ένα φλασάκι (8GB+ θέλει για τα 7) απο την αρχή που ξεκινάς τον υπολογιστή και να κάνεις την εγκατάσταση απο το cd μέσα στο φλασάκι, σαν να ήταν ο δίσκος σου.

Δημοσ.

Τελικά ο σκληρός έφταιγε! Έβαλα τον καινουργιο(πολύ ευκολη η εγκαατασταση) και τώρα μπορώ κανονικά να κανω εγκατασταση τα windows.

Φτιάχνω παρτισιον 102400mb και μου βγάζει και άλλο ενα με 100mb γιατί;

δηλαδη έχει δημιουργησει

disk 0 partition 1:system reserved 100 mb system

disk 0 partition 2 99.9gb primary

disk 0 unallocated space 132.9gb

εγω θέλω να βάλω τα windows σε αυτον με τα 99.9gb.. είναι οk;

Mήπως να έβαζα λιγότερα Gb στο χώρο για τα windows;

Δημοσ.

Win7 έβαλες ε; Αυτά το δημιουργούν αυτό το 100mb partition. Μην το διαγράψεις, είναι του συστήματος. (Δες Εδώ αμα θες να το βγάλεις).

Όσο για το χώρισμα του δίσκου εσύ ξέρεις... Εγώ του έχω δώσει 20GB(xp) και είμαι καλυμμένος και κάποιος άλλος 500GB και δεν τον φτάνει, είναι όλα ανάλογα...

Πάντως με 100 κανονικά πρέπει να είναι υπέρ-καλυμμένα.

Edit: Εδώ λέει τι είναι αμα θες.

Δημοσ.

έβαλα 70gb τελικά αλλά αφου εγκαταστάθηκαν μια χαρά τα windows,στο pc δεν φαινόταν πουθενά 2ο παρτισιον,προφανώς δεν δημιουργήθηκε... πηγα disk management έκανα shrink τον c και έφτιαξα το partition που ήθελα... το θέμα είναι ότι ενώ έβαλα το συστημα αρχείων να ειναι NTFS το εμφανίζει ως RAW και τώρα περιμένω να τελιώσει το format που κάνει... γιατι το σύστημα αρχείων ειναι raw; μήπως επειδή δεν υπάρχει ακόμα κανενα αρχειο μεσα στο διαμέρισμα; πρέπει να αλλάξω κάτι;

niko σε ευχαριστω πολύ για όλη τη βοήθεια!

π.ς ο σκληρός αυτός είναι λίγο πιο θορυβώδης,ελάχιστα βέβαια αλλά ακούγεται λίγο περισσότερο!

Δημοσ.

Δεν φαίνεται αλλά πρέπει να υπάρχει :P Δεν πειράζει όμως, 100mb είναι αυτά... Τίποτα δηλαδή... Άσε και τα win να κάνουν τα δικά τους εκεί... Απλά αργότερα αφου έκανες την εγκατάσταση μην το διαγράψεις αμα το βρεις μπροστά σου γιατί δεν θα μπαίνει μέσα στο λειτουργικό αφού έχει εκεί τα boot αρχεία..

Όσο για τον δίσκο, τώρα τον έκανες shrink και αφαίρεσες κάποιον χώρο απο αυτόν, αυτός ο χώρος δεν έχει διαμορφωθεί σε κάποιο σύστημα αρχείων και φυσικά δεν θα τον βλέπει το λειτουργικό, εσύ μετά που έγινε RAW τον κάνεις NTFS (format-->ntfs) και όταν τελειώσει πρέπει να είναι OK και να φαίνεται σαν δίσκος.

Ο θόρυβος καλός είναι.... Ξέρεις οτι δουλεύει :lol:

Καλοδούλευτος ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...