Lioner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας, εχω ενα laptop HP Pavillion dv5-1050ev και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Όταν ανοίγω τo pc, βγάζει ένα μύνημα που λέει: Boot Device Not Found Please install an operating system on your hard disk. (αυτο το καταλαβαίνω ναι) Hard Disk - (3F0) F2 System Diagnostics For more information, please visit: www.hp.com/go/techcenter/startup Ύστερα πατάω το F2 για να μπω στο System Diagnostics όπως λέει πιο πάνω και μου βγάζει: System Diagnostics F1 System Information F2 Start-up Test F3 Run-In Test F4 Hard Disk Test F11 Error Log ESC Exit. Έχουμε και λέμε: Πατάω F2 (Start-up Test) και βγάζει μήνυμα: 100% of the system memory tested OK 2,113,703,936 bytes of system memory tested OK Memory test pass Hard Disk Not Exist Πατάω F3 (Run-in Test) και βγάζει το μήνυμα: 100% of the system memory tested OK 2,112,663,552 bytes of system memory tested OK Memory test pass Hard Disk Not Exist Πατάω F4(Hard Disk Test) και βγάζει το μήνυμα: Hard Disk Not Exist. Τι γίνεται δηλαδή εδώ? Βάζω να κάνει boot το CD των Win 7, δείχνει μαύρη οθόνη και τπτ... (Δεν μου βγάζει το μήνυμα Press any key to boot from CD... , και ουτε έχει την - που αναβοσβήνει πάνω αριστερά όταν κάνω το boot, μόνο μια μαύρη οθόνη και τίποτε άλλο)
koprodogis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε ανοιξε το καπακι που ειναι ο δισκος μεσα. Θα δεις οτι τα τζιμανια της hp βαζουν μπροστα απο το δισκο ενα ανταπτορακι, ξεβιδωσε το δισκο και βγαλτον, ξαναβαλτον με λιγο γωνια , σα να τοπν πιεζεις λιγο δλδ και θα τον δει. Και σε μενα δεν κανει καλη επαφη αμα κουνηθει αποτομα καμια φορα. Και απο οτι εχω καταλαβει αν ξεκινησει αυτο το κακο σταματημο δεν εχει, μου το κανει ανα μηνα περιπου.
Lioner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε ανοιξε το καπακι που ειναι ο δισκος μεσα. Θα δεις οτι τα τζιμανια της hp βαζουν μπροστα απο το δισκο ενα ανταπτορακι, ξεβιδωσε το δισκο και βγαλτον, ξαναβαλτον με λιγο γωνια , σα να τοπν πιεζεις λιγο δλδ και θα τον δει. Και σε μενα δεν κανει καλη επαφη αμα κουνηθει αποτομα καμια φορα. Και απο οτι εχω καταλαβει αν ξεκινησει αυτο το κακο σταματημο δεν εχει, μου το κανει ανα μηνα περιπου. Ναι φίλε, το ψαχνω λιγο και εχω βρει πολλες παρατηρησεις απο αρκετους χρηστες που το παθαινουν αυτο. Ποιο ακριβως ειναι το καπακι απ' τον σκληρο? Δεν μπορώ να καταλάβω.. Όπως το βλέπω απο πίσω, με την επιγραφή του μοντέλου και το αυτοκόλλητο Microsoft, είναι το ακριβώς απο πάνω καπάκι που λέει HP ProtectSmart? (και απο πάνω είναι η μπαταρία)
koprodogis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Τωρα δεν ξερω για το δικο σου μοντελο ακριβως μιας και εχω αλλο. Απο την κατω μερια, γυρνα αναποδα το φορητο θα δεις εχει διαφορα καπακια και εχει και ενα σε μεγεθος ενος πακετου τσιγαρων με εικονιδιακι δισκων, σαν να εχεις 2-3 αδεια dvd το ενα πανω στο αλλο καπως. Εκεινο ειναι το καπακι που ψαχνεις. Τωρα αν θες να εισαι 100% σιγουρος κατσε να ψαξουμε κανα σερβις manual Ξεβαρεθηκα και το εψαξα, ειναι το καπακι κατω απο τη μπαταρια το μεγαλο. δες και στο Link σελιδα 16
Lioner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μάλιστα... τώρα επειδή το λαπτοπ δεν είναι δικό μου και ενός φίλου μου (μου είπε αν το κάνεις κράτα το είναι δικο σου) και το ανοίγω και είναι έτσι... http://img189.imageshack.us/i/dsc00063dy.jpg/ Δηλαδή αυτό τώρα δεν έχει τίποτε μέσα...?
stm00192 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 :-D Μαλλον ο φίλος σου σε κοροιδεύει λιγο.... κάποιος αφαίρεσε το σκληρό απο το μηχάνημα!! Αν δεν υπάρχει ο σκληρός καπου τότε η μονη λύση είνια καινούργιος σκληρός!
koprodogis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Αν δεν κανω λαθος αυτο το μαυρο με το καλωδιο που ειναι ξεμπαρκο ειναι για το δισκο. ο οποιος μαλλον λειπει. Να χα και γω εναν τετοιο φιλο τι καλα θα ηταν
Lioner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Ε τον... αλλα και παλι δεν θα το ηξερε... αφου δεν θα του συμφερε να μου δωσει ολοκληρο λαπτοπ ξέρωντας οτι λειπει μονο ο σκληρος δίσκος. Πόσο έχει περίπου ένας βρε παιδιά 50GB-75GB?
TheELF Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 :-D Μαλλον ο φίλος σου σε κοροιδεύει λιγο.... κάποιος αφαίρεσε το σκληρό απο το μηχάνημα!! Αν δεν υπάρχει ο σκληρός καπου τότε η μονη λύση είνια καινούργιος σκληρός! Πάντως μια χαρά, αν είναι μόνο με τον σκληρό δηλαδή με καμιά 40€,να φτιάξει laptop ποιος την χάρη του. Edit:50GB-75GB θα σου βγει πανάκριβος,αν βρεις.
Lioner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Και επίσης παιδια για να σιγουρευτώ, αφου έτρεξα όλα τα άλλα (START-UP TEST κ.τ.λ) και όλα έδειξαν 100%, λείπει μόνο ο σκληρός έτσι? Ορίστε και μια φώτο απο CPU λογικά: http://img41.imageshack.us/i/dsc00064zy.jpg/ Πείτε μου οτι και εδώ λείπει κάτι... δεν μου γεμίζει το μάτι κάπως... πολύ απλό το βλέπω. Σόρρυ αλλά δεύτερη φορά στην ζωή μου ακουμπάω λάπτοπ, και πρώτη φορά ανοίγω ένα και δεν ξέρω γρί...
koprodogis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Ο φορητος μαλλον εχει ανοιχθει πολλες φορες αν κρινω απο τις χαρακες στη μπαταρια. Λοιπον για να δεις οτι ολα πανε καλα κατεβασε μια διανομη Ubuntu. Γραψτη σε cd και τρεξτο, για δοκιμη και θα δεις αν ολα πανε καλα, Αν δεν εχεις ιδεα απο Ubuntu δεν πειραζει, απλα θα τρεξει μονο του, θα φορτωσει στη μνημη και θα ξεκινησει. Εκει σερφαρε λιγο και αν δεις οτι ολα πανε καλα πας και αγοραζεις ενα δισκο. Με ενα 50αρικο θα εισαι κομπλε με νεο δισκο αλλιως βρισκεις και με 20-30 μεταχειρισμενο (εχω και γω για πωληση αν εισαι σαλονικα)
Lioner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Ο φορητος μαλλον εχει ανοιχθει πολλες φορες αν κρινω απο τις χαρακες στη μπαταρια. Λοιπον για να δεις οτι ολα πανε καλα κατεβασε μια διανομη Ubuntu. Γραψτη σε cd και τρεξτο, για δοκιμη και θα δεις αν ολα πανε καλα, Αν δεν εχεις ιδεα απο Ubuntu δεν πειραζει, απλα θα τρεξει μονο του, θα φορτωσει στη μνημη και θα ξεκινησει. Εκει σερφαρε λιγο και αν δεις οτι ολα πανε καλα πας και αγοραζεις ενα δισκο. Με ενα 50αρικο θα εισαι κομπλε με νεο δισκο αλλιως βρισκεις και με 20-30 μεταχειρισμενο (εχω και γω για πωληση αν εισαι σαλονικα) Αυτό το διάβασα, και το έκανα... κατέβασα τα ubuntu απο το site, το έγραψα σε DVD, αλλά όχι, γίνεται όπως και με τα Win 7...
koprodogis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 ξερεις την ακριβη συνθεση του φορητου? Επεξεργαστη, μνημη,...
Lioner Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 ξερεις την ακριβη συνθεση του φορητου? Επεξεργαστη, μνημη,... Αυτό εδώ είναι (το ακριβώς μοντέλο) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900392
koprodogis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 κριμα και φαινεται πολυ καλο εργαλειο. Οταν πας να τρεξεις το cd των ubuntu, σε ποιο σημειο σταματαει η διαδικασια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.