nukat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα σε όλους, Έχω μία Gigabyte 965p-ds4 και έναν core 2 duo e6300. Μου κάνει το εξής περίεργο πρόβλημα: όταν ανοίγω τον υπολογιστή η θερμοκρασία του cpu ανεβαίνει απότομα στους 90-95 βαθμούς και αν το αφήσω έτσι μετά από λίγο ο υπολογιστής κλείνει. Το περίεργο βέβαια είναι ότι ο επεξεργαστής δεν φαίνεται να είναι πολύ ζεστός, ενώ αν προλάβω πριν κλείσει το pc να μπω στο bios και να φορτώσω τα bios defaults η θερμοκρασία του επεξεργαστή πέφτει στους 60 βαθμούς και το σύστημα είναι εντελώς σταθερό. Αν μετά κάνω restart, χωρίς να έχω πειράξει τις ρυθμίσεις του bios, έχω πάλι τα ίδια με τη θερμοκρασία. Να πω ότι έχω ξαναφλασάρει το bios και έχω κάνει και clear cmos χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ πολύ!
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Και οι 60° πολύ είναι για αυτόν τον επεξεργαστή όταν μιλάμε για μέσα στο bios,σίγουρα έχεις κάποιο πρόβλημα,και αν ελέγξεις και βεβαιωθείς ότι είναι σωστά βαλμένη ή ψήκτρα και ότι δουλεύει σωστά,τότε ίσως η μητρική δεν βλέπει σωστά της θερμοκρασίες λόγου κάποιου προβλήματος.
cloak Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Να προσθεσω στα πιο πανω και ενα καλο ξεσκονισμα στην ψύκτρα και στο κουτι αν δεν εχει γινει
nukat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα την ξαναβάλω την ψήκτρα, όμως πώς γίνεται με ένα απλό "load setup defaults" η θερμοκρασία να πέφτει 30 βαθμούς και το σύστημα να είναι σταθερό και στο επόμενο reset να χτυπάει 90+;
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα την ξαναβάλω την ψήκτρα, όμως πώς γίνεται με ένα απλό "load setup defaults" η θερμοκρασία να πέφτει 30 βαθμούς και το σύστημα να είναι σταθερό και στο επόμενο reset να χτυπάει 90+; Εκεί πάει το «τότε ίσως η μητρική δεν βλέπει σωστά της θερμοκρασίες λόγου κάποιου προβλήματος» εξάλλου το bios μπορεί να ελέγχει αυτομάτως το O/C και με το default να το έχει στης κανονικές του συχνότητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.