Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας και καλως σας βρήκα στο φορουμ!

Εχω να κανωμια ερωτηση που εχω μπερδευτει πολυ να βρω απαντηση μεσω ιντερνετ.

Εγω εχω τελειωσει ΤΕΕ Β'κυκλο Τεχνικος Η/Υ και Δικτύων. Ειμαι 24 χρονων και εχω απελπιστει με τις δουλειες που βρισκω καθως η καλυτερη

που βρηκα ηταν να παιρνω 550ε τον μηνα χωρις ενσημα και 400 αν ηθελα να εχω και ενσημα παρολο που εχω και καρτα στον ΟΑΕΔ.

Τα λεφτα δεν βγαινουν.. σφυξουρα υπάρχει.. και ετσι το γυρισα στο ψαξιμο για αλλη κατευθυνση. Απο οτι ξερω ακομα και τον

πιο χαμηλο βαθμο να εχεις στο εμπορικο ναυτικο παιρνεις πανω κατω 2500/μηνα.

Ηθελα να ρωτησω λοιπον αν καποιος γνωριζει τι διαδικασιες θα πρεπει να ακολουθησω (και αν μπορω.. λογο ηλικιας.. εκπαιδευσης..κλπ δεν γνωριζω.)

για να μπω και εγω στο εμπορικο ναυτικο μηπως δω καμια ασπρη μερα καποια στιγμη γιατι με αυτην την κατασταση που υπαρχει στην ελλαδα

την δεδομενη χρονικη στιγμη δεν με κοβω και πολυ καλα για το μελλον μου. Αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει με αναλυτικες περιγραφες θα του ημουν ευγνωμων, γιατι μεχρι στιγμης εχω βρει σκορπια πραγματα που μεσω ιντερνετ αλλοι τα επιβεβαιωνουν και αλλοι τα ακυρωνουν. Γενικα εχω βρει ενα

μπαχαλο. Δεν ξερω μπορει να φταιω και εγω στο searching. Παντως ευχαριστω εκ των προταιρων για οποια ανταποκριση!

Δημοσ.

Δε γνωρίζω να σου απαντήσω, αλλά γράψε στο google σχολη εμποροπολοιαρχων (εμπορικό ναυτικό είναι) και λογικά θα πάρεις τις απαντήσεις που θες. Εγώ ήδη βρήκα παλιότερη ερώτηση εδώ στο insomnia http://www.insomnia.gr/topic/170126-σχολες-εμποροπλοιαρχων/ όπου δώθηκε αυτό το ενδιαφέρον λινκ http://lyk-arnaias.chal.sch.gr/grasep/SXOLES/sxoles/817.htm . Θα βρεις κι άλλα.

Αν το μόνο που σε μέλλει είναι τα χρήματα, τότε η ιδέα είναι καλή. Επίσης έχουν ελλείψεις ατόμων, έτυχε να είμαι μπροστά σε συζήτηση με εφοπλιστή που έχει σχέση με πλοία κι έλεγε με παράπονο πως υπάρχει έλλειψη και αναρωτιόταν γιατί το κράτος δε κάνει κινήσεις να τραβήξει κόσμο και μπλαμπλα. Βέβαια έχει κάποια λεφτά, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να περάσεις τη νιότη σου, έτσι; Είναι ψιλοθυσία αυτός ο τρόπος ζωής, πρέπει να το αντέχεις το θέμα δεν αρκεί μόνο να σε ενδιαφέρουν τα χρήματα. Αν δεν υπάρχει τίποτα να σε κρατήσει, τότε ΟΚ, αλλιώς ξανασκέψου το, γιατί θα θυσιάσεις κάποιες χαρές, I think. Το κάθε τί με τα υπέρ και τα κατά του.

Δημοσ.

Φίλος μου μου πρότεινε να πηγαίνω 3 φορές το μήνα περίπου με τα έξοδα πληρωμένα σε κρουαζιερόπλοια ανά τον κόσμο για να επιλύνω προβλήματα που μπορεί να έχουν (1 μέρα δουλειά πάνω στο πλοίο από ότι κατάλαβα). Αμοιβή 2 χιλιάρικα το μήνα. Ψάξε να βρεις άκρες, αλλά από την άλλη πρέπει να έχεις αξία, να είσαι καλός στη δουλειά σου και όταν κάποιος μόλις έχει βγει από το πανεπιστήμιο δυστυχώς δεν ξέρει την τύφλα του :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας και απο μενα, λοιπον ειμαι 16 χρονων σε 1 χρονο δινω πανελληνιες..βασικα το σκεφτομαι αν θα δωσω....θελω μερικες ερωτησεις:ειδα σε ενα θεμα http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=7066&OB=ASC εδω, οτι λεει κατι για φορτηγα και πετρελαιοφορα, εγω αν περασω μηχανικος εγω διακλεγω σε ποια θα παω ή αυτοι με βαζουνε οπου θελουνε;επισησ για τους μισθους ξεκιναω απο μηχανικοσ γ'(αν ειμαι μηχανικος) και σιγα σιγα παω β' α';;;και επισης ποσο καιρο βρισκμαι στη θαλασσα κα ιποσο καιρο ξεκουραζομαι ;; δηλαδη ποσο καιρο δεν δουλευω;;αυτα θελω να μου απαντησετε και ευχαριστω πολυ...

Δημοσ.

αναλογα με την εταιρεια.

ξεκινας με τις εκπαιδευτικες αν δεν κανω λαθος οταν σπουδαζεις.παιρνεις κατι ψιλα.

αν σε θελει η εταιρεια σε κραταει(αν εχεις επιλογη να κανεις το τελευταιο ταξιδι οταν τελειωνεις τοτε καντο).

η καλυτερη ζωη στα καραβια ειναι σε κρουαζεροπλοια.μετα λογο χρηματων πανε τα lpg,lng,gas και μετα τα υπολοιπα.

οπως ειπα αναλογα με την εταιρεια αποφασιζουν τα κενα.εχω γνωστο που δουλευει ανα 4μηνες!

Δημοσ.

γεια σας και απο μενα, λοιπον ειμαι 16 χρονων σε 1 χρονο δινω πανελληνιες..βασικα το σκεφτομαι αν θα δωσω....θελω μερικες ερωτησεις:ειδα σε ενα θεμα http://www.ellinikos...TID=7066&OB=ASC εδω, οτι λεει κατι για φορτηγα και πετρελαιοφορα, εγω αν περασω μηχανικος εγω διακλεγω σε ποια θα παω ή αυτοι με βαζουνε οπου θελουνε;επισησ για τους μισθους ξεκιναω απο μηχανικοσ γ'(αν ειμαι μηχανικος) και σιγα σιγα παω β' α';;;και επισης ποσο καιρο βρισκμαι στη θαλασσα κα ιποσο καιρο ξεκουραζομαι ;; δηλαδη ποσο καιρο δεν δουλευω;;αυτα θελω να μου απαντησετε και ευχαριστω πολυ...

Πλοια υπαρχουν διαφορα, τανκερ (πετρελαιοφορα), bulk (φορτηγα), κοντεινεραδικα, ποσταλια (ακτοπλοΐα), κρουαζιεροπλοια, αεραδικα... Καθε ενα εχει καποιες ιδιετερες συνθικες αλλα εχουν και καποια κοινα μεταξυ τους.

Συνιθος οι εταιριες εχουν ενος ειδους πλοια, η ακομα και αν εχουν πολλων ειδων ανοικουν σε διαφορες θυγατρικες. Για τους μηχανικους δεν ξερω ποση ακριβως διαφορα εχει το να εισαι σε ενα γκαζαδικο η σε ενα bulk πχ, οι πλοιαρχοι περνανε απο σχετικες εκπαιδευσεις, αλλα αυτοι ειναι και υπευθυνοι για το φορτιο. Ουσιαστικα διαλεγεις εσυ. Οσο εισαι στην σχολη πρεπει να κανεις δυο ταξιδια, οποτε εκει υπαρχουν δυο κυριες τακτικες. Καποιοι προτιμουν να βρουν μια εταιρια απο το πρωτο μπαρκο και να μεινουν με αυτην, ωστε να ειναι σιγουροι για το μελλον τους, ενω αλλοι διαλεγουν ενος ειδους πλοιο στο πρωτο μπαρκο και αλλο ειδος στο δευτερο. Απο εκει και περα, εξαρτατε και απο τις ικανοτητες σου και απο τις συνθικες που θα βρεις μπροστα σου. Τελευταια εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα για τους δοκιμους, δεν ειναι ιδιετερα ευκολο να βρουν μπαρκο, οποτε βολευονται με οτι βρουν, αλλα ποτε κανεις δεν σου απαγορευει, ακομα και πρωτος να εισαι να μεταπιδησεις σε αλλη εταιρια με αλλου ειδους πλοια.

Αυτα που αναφερεις δεν ειναι μισθοι αλλα βαθμοι, ξεκινας ως δοκιμος στην πρακτικη εξασκηση της σχολης, αφου συμπληρωσεις 12 μηνες υπηρεσια και εχεις περασει επιτυχος ολα τα μαθηματα της σχολης παιρνεις το χαρτι του γ (ειτε μηχανικος ειτε πλοιαρχος), μετα απο καποιους μηνες υπηρεσια (δεν θυμαμε ακριβος, νομιζω καπου 36-48 μηνες) και με μια καποια θεωριτικη εξεταση γινεσε β και με την ιδια λογικη Α (και εχει και μετα το α, για τους πλοιαρχους τουλαχιστων).

Το ποσο καιρο θα βρισκεσαι στην θαλασσα και ποσο καιρο θα καθεσε εξαρτατε απο εσενα και απο την εταιρια σου. Συνιθος οι εταιριες κανουν συμβολαια 6μηνου, οποτε εισαι 6 μηνες στην θαλασσα, καθεσε θεωριτικα οσο θες και ξαναπας. Δυσκολα να σε αφησουν οποτε θες να πας, συνιθος πιεζουν ωστε μετα απο 2-3 μηνες να ξαναφυγεις. Βεβαια μετα εξαρτατε, αλλιως θα φερθουν σε εναν γ που μολοις βγηκε απο την σχολη και αλλιως σε εναν α, με μπολικη πειρα, δυνατα πτυχεια, αποδεδειγμενη ικανοτιτα στην πραξη κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...