Nikosgiann Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα, 3/3 ταξιδεύω για Αγγλία και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις..(βόλτα, όχι μόνιμα) 1.Από πού αλλάζω τα χρηματά μου?μπορώ σε οποιαδήποτε τραπεζα?παιρνει χρόνο ή γινεται άμεσα? 2.Είναι προτιμότερο να πάρω τα ευρώ μου στην Αγγλία και να τα αλλάξω εκεί ή να τα αλλάξω εδώ καλυτερα?παιζει καποιο ρόλο η δεν έχει απολύτως καμία σημασία? Ευχαριστω
dreamercon Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 1. Συνήθως είναι πιο οικονομικό να πάρεις λεφτά από το ΑΤΜ αφού φτάσεις εκεί 2. Ο γενικός κανόνας είναι ότι είναι πιο φτηνο να αλλάξεις νομίσματα στην χώρα της οποίας το νόμισμα είναι λιγότερο διαδεδομένο, δηλ στην Βρετανία. Καλησπέρα, 3/3 ταξιδεύω για Αγγλία και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις..(βόλτα, όχι μόνιμα) 1.Από πού αλλάζω τα χρηματά μου?μπορώ σε οποιαδήποτε τραπεζα?παιρνει χρόνο ή γινεται άμεσα? 2.Είναι προτιμότερο να πάρω τα ευρώ μου στην Αγγλία και να τα αλλάξω εκεί ή να τα αλλάξω εδώ καλυτερα?παιζει καποιο ρόλο η δεν έχει απολύτως καμία σημασία? Ευχαριστω
Nikosgiann Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 1. Συνήθως είναι πιο οικονομικό να πάρεις λεφτά από το ΑΤΜ αφού φτάσεις εκεί 2. Ο γενικός κανόνας είναι ότι είναι πιο φτηνο να αλλάξεις νομίσματα στην χώρα της οποίας το νόμισμα είναι λιγότερο διαδεδομένο, δηλ στην Βρετανία. 1.το σκεφτηκα αυτο αλλα η προμηθεια+ισοτιμια δεν θα χασω πιο πολλα? 2.θα ρωτησω και ενα φιλο που ειναι εκει να μου πει τι ισοτιμια εχει περα.. ευχαριστω
Luxx Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Η ισοτιμια ιδια δεν ειναι παντου; Απλα θα αλλαζει τιποτα εξτρα μπονους που θα παιρνουν οι τραπεζες.
thanocaster Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Για Αγγλία, φέρ'τα εδώ, και μόλις φτάσεις άλλαξέ τα σε κάποιο post office. Έχουν μακράν την καλύτερη ισοτιμία και θα τα βρεις παντού, ειδικά στο κέντρο. Σε καμία περίπτωση μην τα αλλάξεις στο αεροδρόμιο. Επίσης, μερικά post office είναι μέσα σε μίνι μάρκετ. Μην παραξενευτείς, είναι legit.
isay Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Αν στην πόλη σου έχει τράπεζα της Ελλάδος, άλλαξε εκεί σε στερλίνες. Αλλιώς αυτά που σου είπε ο Thanocaster. @Luxx Η ισοτιμία δεν είναι ίδια, όπως επίσης και οι προμήθειες.
Nikosgiann Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 λοιπον παιδια,ρωτησα τον κολλητο μου που μενει στην Αγγλια και μου πε οτι στα post office η ισοτιμια ειναι 1,29-1,25 το πιο φθηνο οποτε σκεφτομαι: -Τραπεζα Ελλαδος αφου ρωτησω ποσο ειναι η προμηθεια (η ισοτιμια ειναι στο 1,17 περιπου) -ολα στην καρτα μου και αναληψη απο αγγλια(προμηθεια 1,30 ευρω με την παγκοσμια ισοτιμια 1,17 περιπου)
thanocaster Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως, τώρα που τα κοιτάω εγώ, έχει 0.85 στην ΤΕ και 0.87 στα πόστ όφις. Δηλαδή, για κάθε ευρώ που θα δίνεις θα παίρνεις 2 πέννες παραπάνω στα πόστ όφις. Επίσης, αν αλλάξεις ποσό που αντιστοιχεί πάνω από 500 λίρες έχεις ακόμα καλύτερη απόδοση, ενώ το αντίστοιχο όριο στην ΤΕ είναι 10.000€. Αυτό, αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος...
Nikosgiann Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 απο που κοιτας για post office,μπορεις να μου δωσεις link?
thanocaster Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 http://www.postoffice.co.uk/portal/po/foreignexchange?type=buy&pageId=fex_main&catId=19300210&intcampaignid=PI0193
isay Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 thanocaster μια παρατήρηση. Οι τιμές που βλέπεις στο Link ειναι για τιμές αγοράς με παραγγελία απο νετ και οχι οι τιμές που ισχύουν στο face-to-face στο ταμείο. Παλιότερα που άλλαζα στερλίνες-ευρώ το είχα διαπιστώσει με τον δύσκολο τρόπο (της πραγματικότητας). Οι τιμές face-to-face είναι χειρότερες από αυτές του web. @topicstarter Την τελευταία φορά που θυμάμαι (πριν καιρό) η προμήθεια της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν 3 και κάτι ευρώ
thanocaster Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Πριν 3 μήνες που άλλαξα πάντως, ίδια τιμή είχε στην απόδειξη που μου έδωσε ο υπάλληλος με αυτή που είχα δει στο νετ...
klainmaingr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 thanocaster μια παρατήρηση. Οι τιμές που βλέπεις στο Link ειναι για τιμές αγοράς με παραγγελία απο νετ και οχι οι τιμές που ισχύουν στο face-to-face στο ταμείο. Παλιότερα που άλλαζα στερλίνες-ευρώ το είχα διαπιστώσει με τον δύσκολο τρόπο (της πραγματικότητας). Οι τιμές face-to-face είναι χειρότερες από αυτές του web. @topicstarter Την τελευταία φορά που θυμάμαι (πριν καιρό) η προμήθεια της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν 3 και κάτι ευρώ Μια διευκρίνιση. (Βασική) ΑΛΛΟ Τράπεζα της ελλάδος και ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα της ελλάδος. Η Εθνική έχει 10 ευρώ (η μεγαλύτερη που έχω ακούσει) προμήθεια. Απλά για να μην την πατήσει κανείς.
Nikosgiann Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Καταρχας ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια... η αληθεια ειναι οτι ο κολλητος μου εξακολουθει να μην βρισκει Post Office με τετοιες τιμες..1,25 το πιο φθηνο.. εχω καταληξει σε 2 επιλογες: -να βαλω χρηματα στην καρτα μου και να τα τραβηξω απο ενα ΑΤΜ στην Αγγλια(ρωτησα και η προμηθεια ειναι 1,30 ευρω μεχρι 600ευρω) -να παω να τα αλλαξω στην Τραπεζα της Ελλαδος.. πως θα βρω ομως που εχει καλυτερη ισοτιμια?στα ΑΤΜ της Αγγλιας ή στην ΤτΕ?
isay Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Nikosgiann κάτι δεν εχεις καταλάβει σωστά. Το 1,30 ειναι που θα σου χρεώσει η ελληνική τράπεζα για την συναλλαγή εξωτερικού από ΑΤΜ. Επίσης η ελληνική τράπεζα θα σου πουλήσει τις στερλίνες σε ισοτίμια που πουλά αυτή (που είναι ακριβότερη απο την τράπεζα της Ελλάδος) και επίσης θα σε χρεώσει και την προμήθεια για μετατροπή συναλλάγματος. Οπότε αν π.χ. είσαι στην Εθνική θα χρεωθείς αμέσως 11,30 (10 ευρώ + 1,30 ) και θα αγοράσεις και τις στερλίνες σε ακριβότερη τιμή σε σχέση με την Τράπεζα της Ελλάδος (3 ευρώ προμήθεια). Στο λέω πάλι και για τα ποσά που μιλάς. Αν ψωνίσεις στερλίνες απο Ελλάδα, σε συμφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος. Αν ψωνίζεις απο Αγγλία σε συμφέρει κάποιο κεντρικό Post Office (*). (*)Αν ο φίλος σου ζει σε μεγάλη πόλη, πες του να δει και γραφεία συναλλάγματος (εκτός αεροδρομίου). Τέτοια σίγουρα υπάρχουν σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και συνήθως δεν χρεώνουν προμήθεια. Οι τιμές τους είναι παραπλήσιες με των Post Office.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα