Προς το περιεχόμενο

Έτοιμα συστήματα

papresa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι καινούργιο Η-Υ, έχω έναν εδώ και 6 χρόνια έναν που τον είχα πάρει 550-600€ από τα multirama, σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Ακούω όμως πως τα έτοιμα συστήματα δεν είναι καλά. Είναι αλήθεια; Γιατί; Επειδή όμως τα έτοιμα είναι πιο οικονομικά, εγώ θέλω να πάρω έναν με οθόνη μέχρι 500€, ποιο κατάστημα κατά την γνώμη σας έχει καλύτερα συστήματα;

Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ για έγγραφα, εγγραφή - αντιγραφή cd και σπανιότερα dvd, πολύ ίντερνετ (χωρίς πολλά (ανεβοκατεβάσματα) και κανένα fifa ή PES.

Δημοσ.

Είναι καλύτερα τα custom γιατί ξέρεις τι βάζεις μέσα, επιλέγεις εσύ μάρκες χαρακτηριστικά κλπ

Σου βγαίνει 100% πιο οικονομικό και πιο κοντά στις απαιτήσεις σου.

Γράψε αν θες οθόνη μέσα στην σύνθεση, πόσες ίντσες. Αν θες λειτουργικό. Που μένεις; Με άλλα λόγια διάβασε το sticky θέμα στις αναβαθμίσεις και τα παιδιά θα σου απαντήσουν και θα σου συνθέσουν ένα καλό pc.

Δημοσ.

Όπως αναφέρει η karmen1983, οι έτοιμες συνθέσεις έχουν 1-2 part(s)-κράχτες και τα υπόλοιπα είναι λίγο ό,τι να 'ναι.

Επίσης ενδέχεται να βάζουν μεταχειρισμένα parts αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει ο υποψήφιος αγοραστής (όχι ότι συμβαίνει παντού και πάντα). Βέβαια αυτό δε μας απασχολεί και πολύ απ' τη στιγμή που το κάθε part έχει τη δική του εγγύηση.

Και φυσικά, αν κάτσεις να στήσεις μόνος σου σύνθεση θα δεις ότι η έτοιμη δεν είναι καν πιο οικονομική.

Στα συν συγκαταλέγεται η εμπειρία του να ασχοληθείς περαιτέρω με το σύστημά σου και να μάθεις αρκετά γι' αυτό. Ως γνωστόν, γνώση > all ;)

Δημοσ.

να ρωτησω κατι σχετικο? πως θα ειμαστε εξασφαλισμενοι αν το συνθεσουμε σε γνωστο καταστημα βαζοντας υλικα δικα μης επιλογης μα..αν τυχον βαλουν καποιο εξαρτημα ελαφρως δικο τους μεταχειρισμενο..? επειδη θα μας εχουν τη κουτα του και καλα?

κα ιστη πρωτη περιπτωση που θα επιλεγαμε ετοιμο δε εχουν υποχρεωση να δωσουν και τα κουτια των καθε υλικων που εβαλαν μεσα?

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, τόσο στη μία, όσο και στην άλλη περίπτωση δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Για να είσαι, ο μόνος τρόπος είναι να τα πάρεις όλα ξεχωριστά και να κάνεις το στήσιμο μόνος σου, και φυσικά να μπορείς να διακρίνεις τι είναι μεταχειρισμένο και τι όχι.

Αλλά όπως είπα, δε μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτό, αφού η εγγύηση είναι εγγύηση. Περισσότερο στο μυαλό είναι.

Και ναι, είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν όλα τα κουτιά/παρελκόμενα.

Δημοσ.

Όπως είπε και η φίλη παραπάνω τα έτοιμα συστήματα δεν προτείνονται τουλάχιστον όχι απο την πλειοψηφία των μελών του φόρουμ που γνωρίζουν κάποια πράγματα και πολύ σωστά.

Τα έτοιμα συστήματα λοιπόν πωλούνται τις περισσότερες των περιπτώσεων (αν όχι όλες) ακριβότερα απο τα custom τα οποία έχουν και καλύτερα υποσυστήματα έναντι των έτοιμων. Τα έτοιμα συστήματα πέρα απο τον επεξεργαστή καθ' αυτόν τον οποίο μνημονεύουν πρώτο - πρώτο για ξεστράβωμα, το μέγεθος της μνήμης, την χωρητικότητα του σκληρού και πιθανόν τον τύπο της κάρτας γραφικών που περιέχουν, δεν αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες. Διότι όπως είναι φυσικό απευθύνονται στην πλειοψηφία που δεν κατέχει το θέμα και αφετέρου διότι απλούστατα δεν τους συμφέρει.

Εν ολίγοις, το έτοιμο σύστημα δεν θα σου προσφέρει τις περισσότερες των περιπτώσεων καλό και ποιοτικό κουτί, αξιόλογων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων μητρική, γρήγορο και αξιόπιστο σκληρό, καλή και δυνατή κάρτα γραφικών (αν σε ενδιαφέρει το gaming) και σίγουρα όχι ποιοτικό και αξιόπιστο psu, πράγματα πολύ σημαντικά. Στα αντίστοιχα χρήματα του έτοιμου αγοράζεις αρκετά καλύτερα υποσυστήματα κομμάτι - κομμάτι φτιάχτοντας ένα custom pc που να πληρεί πληροί με το παραπάνω τις απαιτήσεις σου. :)

Δημοσ.

Νομίζω πως όντως στο έτοιμο σύστημα δε θα υπάρχουν τα κουτιά των εξαρτημάτων.

Μπορείτε να μου προτείνεται, τι επεξεργαστή να πάρω, μνήμη 2-3Gb, δίσκο 500Gb, οθόνη 19-20΄΄

Δημοσ.

Phanispal εύστοχο το σχόλιο. Τώρα πιστεύω είναι καλύτερα. :)

papresa, πρέπει να υπάρχουν.

Το Πλαίσιο πάντως που γνωρίζω σίγουρα καθώς ένας φίλος έφτιαξε εξ ολοκλήρου custom pc, τα κουτιά για τα υποσυστήματα δεν δίνονται. Ο υπολογιστής καλύπτεται ολόκληρος απο εγγύηση και τα απαραίτητα manuals, cd's, περισσευούμενα καλώδια - εξαρτήματα απο τα parts κλπ δίνονται μέσα σε ένα φάκελο / ντοσιέ στον αγοραστή. :)

Δημοσ.

Νομίζω πως όντως στο έτοιμο σύστημα δε θα υπάρχουν τα κουτιά των εξαρτημάτων.

Μπορείτε να μου προτείνεται, τι επεξεργαστή να πάρω, μνήμη 2-3Gb, δίσκο 500Gb, οθόνη 19-20΄΄

papresa δες πιο πάνω τι σου έγραψα. Συμπλήρωσε τη φόρμα εδώ και τα παιδιά θα σου πουν. Αν δε το κάνεις έτσι θα γεμίσουν 2 σελίδες μέχρι να καταλάβουν όσα θέλουν για να σε βοηθήσουν :-)

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα τα ζητούσα (εκτός κι αν δε γούσταρα).

Τουλάχιστον να ισχύουν οι εγγυήσεις των εκάστοτε parts, ακόμα κι αν τους τα πας χύμα στο κύμα.

Δημοσ.

Οι εγγυήσεις απο όσο ξέρω καλύπτονται για κάθε part ξεχωριστά και φυσικά αν χαλάσει κάτι τους το πάς αν θέλεις ξεχωριστά (π.χ η κάρτα γραφικών, μνήμες κλπ), δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις με το Pc στην πλάτη.

Πάντως αυτό φαίνεται να είναι η πολιτική τους και δεν νομίζω να μπορεί να αλλάξει κάτι.

Πέρυσι έφτιαξε ο ξάδερφος απο κομμάτια που του πρότεινα και δεν πήρε τελικά τα κουτιά αν και τα ζήτησε. (Βασικά εγώ τον πίεσα να τα ζητήσει για ευνόητους λόγους ...) ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...