Teaser Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 ντχχχχ. η αστυνομια απο που νομιζεις ενημερωνεται για τον αριθμο των ατομων της πορειας; οι διμοιριες των ΜΑΤ απο που ενημερωνονται για το προς τα που να κινηθουν οταν γινονται ιστοριες; απτην ασφαλεια που ειναι μεσα στις πορειες. Δεν ξερει κανεις εδω μεσα οτι αυτος ειναι ο ρολος της ασφαλειας; πρωτη φορα απο μενα τακουτε ; μαλιστα μου λυθηκαν ολες οι αποριες,θα κοιμαμαι ησυχος το βραδυ μαθαμε σημερα οτι οι μπατσοι ντυνονται : αναρχικοι,χρυσαυγιτες,μπαλαρινες,σκουπιδιαρηδες,δασκαλοι,14χρονοι μαθητες,80χρονες γριες,τεχνικοι οτε,νοσοκομες και αναπηροι πολεμου! Μάλιστα. Αν ποτέ καταλάβεις τι σου λέει ο Hamurabi και αφήσεις τις ανοησίες ειδοποίησε με να κεράσω το φόρουμ.
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 αδυνατεις να κατανοησεις οτι δε μιλαω για ατομα που απλα υπαρχουν μεσα στη πορεια,αλλα για ατομα που σπανε ,καταστρεφουν,πετανε μολοτωφ και μαχαιρωνουν.
Dark_son20 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 ΟΙΝΚ ΟΙΝΚ και πως θα μπουν στο πετσί του ρόλου ρε στραβάδ ΟΙΝΚ ΟΙΝΚ
Teaser Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 αδυνατεις να κατανοησεις οτι δε μιλαω για ατομα που απλα υπαρχουν μεσα στη πορεια,αλλα για ατομα που σπανε ,καταστρεφουν,πετανε μολοτωφ και μαχαιρωνουν. Απόδειξη ότι έχει γίνει,(και ότι είναι συνήθης τακτική) ή δεν γίνεται πιστευτό. Και απόδειξη της απόδειξης ότι δεν ήταν προβοκάτσια, για να κατηγορήσουν τους "μπάτσους που μπαίνουν στις πορείες". Αν θες συζήτηση με τέτοιους όρους, με "αν", "θεωρίες", "φήμες", "γενικεύσεις" και αυθαίρετες κατηγορίες πάμε, απλά να ξέρεις ότι θα τείνει στο άπειρο. Ο Hamurabi σου εξήγησε ότι ασφαλίτες υπάρχουν, υπάρχουν δίπλα σου την ώρα που εσύ σπας μια βιτρίνα και κρατάει και αυτός λοστό. Είναι λογικό, και γνωστό παντού. Τώρα, αν αυτός ο ασφαλίτης χουλιγκανίζει κιόλας (και ειδικά αν έχει εντολή να το κάνει... έχει σημασία γιατί όπως και να το κάνουμε παντού υπάρχουν μαλάκες που δρουν αυθαίρετα δεν θα γενικεύσουμε για τους κακούς ασφαλίτες) χρήζει απόδειξης + ότι δεν είναι μεμονομένο περιστατικό. Δεν αρκεί απλά το "κρατούσε λοστό δίπλα στα ΜΑΤ" Αυτά είναι ΛΑΖΟΠΟΥΛΙΕΣ για τις γιαγιάδες που δεν διαθέτουν φίλτρο.
Absinthe Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Απόδειξη ότι έχει γίνει,(και ότι είναι συνήθης τακτική) ή δεν γίνεται πιστευτό. Και απόδειξη της απόδειξης ότι δεν ήταν προβοκάτσια, για να κατηγορήσουν τους "μπάτσους που μπαίνουν στις πορείες". Αν θες συζήτηση με τέτοιους όρους, με "αν", "θεωρίες", "φήμες", "γενικεύσεις" και αυθαίρετες κατηγορίες πάμε, απλά να ξέρεις ότι θα τείνει στο άπειρο. Ο Hamurabi σου εξήγησε ότι ασφαλίτες υπάρχουν, υπάρχουν δίπλα σου την ώρα που εσύ σπας μια βιτρίνα και κρατάει και αυτός λοστό. Είναι λογικό, και γνωστό παντού. Τώρα, αν αυτός ο ασφαλίτης χουλιγκανίζει κιόλας (και ειδικά αν έχει εντολή να το κάνει... έχει σημασία γιατί όπως και να το κάνουμε παντού υπάρχουν μαλάκες που δρουν αυθαίρετα δεν θα γενικεύσουμε για τους κακούς ασφαλίτες) χρήζει απόδειξης + ότι δεν είναι μεμονομένο περιστατικό. Δεν αρκεί απλά το "κρατούσε λοστό δίπλα στα ΜΑΤ" Αυτά είναι ΛΑΖΟΠΟΥΛΙΕΣ για τις γιαγιάδες που δεν διαθέτουν φίλτρο. Προφανως δεν εχεις συμμετασχει ποτε σε πορεια. Αλλιως, θα ειχες δει πολλους να πετανε πετρες, να σπανε και να βαζουν φωτιες και μετα να κρυβονται πισω απο τα ματ. Για αποδειξεις, εκτος απο διαφορες φωτο απο πορειες που κυκλοφορουν κατα καιρους, ελα σε μια πορεια και χρησιμοποιησε τα ματια σου. Και ακομα και αν το κανουν με ανωθεν εντολη, αυτο τους νομιμοποιει ή αποτελει ελαφρυντικο?
Teaser Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Και ακομα και αν το κανουν με ανωθεν εντολη, αυτο τους νομιμοποιει ή αποτελει ελαφρυντικο? Το πρώτο που είπες δεν το έχω δει. Μάλλον τίποτα χρυσαυγίτες θα είναι. (δεν μπορώ να φανταστώ ότι επαγγελματίες για αυτή τη δουλειά κάνουν ζημιές και φανερά πηγαίνουν δίπλα στα ΜΑΤ σαν καλά παιδιά. Εδώ ο άλλος λέει ότι παρουσιάζονται σαν αναρχικοί, διαδηλωτές κτλ είναι δυνατόν αυτοί οι ίδιοι να κάνουν τέτοιες απροσεξίες? Η λογική σώζει πολλές φορές.) Αν το κάνουν με άνωθεν εντολή είναι το κατακριταίο της υπόθεσης. Τότε σημαίνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας. Αλλιώς.. "ένας μαλάκας ασφαλίτης είχε αγαμίες και είπε να κάψει κανέναν κάδο" Ανάξιο θέμα συζήτησης.
Absinthe Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Το πρώτο που είπες δεν το έχω δει. Μάλλον τίποτα χρυσαυγίτες θα είναι. Αν το κάνουν με άνωθες εντολή είναι το κατακριταίο της υπόθεσης. Τότε σημαίνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας. Αλλιώς.. "ένας μαλάκας ασφαλίτης είχε αγαμίες και είπε να κάψει κανέναν κάδο" Ανάξιο θέμα συζήτησης. Το εχω δει εγω, οπως και πολλοι αλλοι και συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση. Επισης, απο ποτε οι χρυσαυγιτες συλλαμβανουν κιολας? Δεν ξερω για "εναν ασφαλιτη που ειχε αγαμιες και ειπε να καψει κανα καδο", αλλα πολλοι ασφαλιτες επαναλαμβανομενα αποτελουν αξιο θεμα συζητησης.
Teaser Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Ε, τότε εφόσον υπάρξει επαρκής απόδειξη για αυτό που λες, (δηλαδή της φθοράς δημόσιας περιουσίας και ταυτόχρονη σύλληψη που αποδεικνύει ότι ο "χρυσαυγίτης" δεν ήταν χρυσαυγίτης αλλά ασφαλίτης) θα πρέπει να δούμε κατά πόσον είναι επαναλλαμβανόμενο φαινόμενο. Αν είναι τότε είναι ανησυχητικό γιατί έχει ακολουθηθεί κάποια εντολή προβοκάτσιας από την εκάστοτε κυβέρνηση. Εγώ κλίνω προς το ότι ήταν μεμονομένο περιστατικό ενός τσαμπουκαλεμένου ασφαλίτη (γιατί δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτό που λες)
Absinthe Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μαλλον τοτε, δεν προσεξες τη λεξη "επαναλαμβανομενα" στο προηγουμενο ποστ μου.
FilipposMD Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 FilippeMD, πριν απο 2 χρονια ΔΕΝ ηταν ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ αυτος που σκοτωθηκε. Μαλλον εκανες λαθος εκ παραδρομης. Ηταν ενας 15χρονος μαθητης που αραζε στα Εξαρχεια. Σωστό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για το επιχείρημα μου. Θυμίζω ότι έγραψα πως οι νεκροί από κρατική βία είναι ελάχιστοι τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα, οπότε ουδεμία σύγκριση μπορεί να υπάρξει με ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Λιβύης. Edit: Αφού συμφωνείτε ότι τα γεγονότα βίας αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και χάνουμε το νόημα των διαδηλώσεων (κάτι με το οποίο συμφωνώ απολύτως και εγώ), γιατί δεν καταδικάζετε αυτόν που πέταξε τη μολότωφ στον προβοκάτορα εγκληματία μπάτσο, με αποτέλεσμα να μην γίνεται κουβέντα για μια μεγάλη διαμαρτυρία; Αφού η βία βολέυει το σύστημα, γιατί οι θριαμβολογίες για τον άλλο που καιγόταν; Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Αυτες ειναι οι εντολες που εχει η ομαδα ΔΕΛΤΑ, της οποιας ο διοικητης περνει εντολες απευθειας απο αρχηγο ελ.ας. και υπουργο της κυβερνησης την οποια οι περισσοτεροι ψηφησαμε. Η ΔΕΛΤΑ επιχειρει με τα μηχανακια. Στην καταστολη πληθους που κανει εγκληματικες ενεργειες οταν μηχανακι της ΔΕΛΤΑ ειναι δικαβαλο κατεβαινουν οι συνοδηγοι, οταν ειναι μονοκαβαλο ο οδηγος δεν εχει αλλα χερια. οτι κανει το κανει με το μηχανακι. Σε ενοχλει αυτο; αν εχεις τα κοτσια αντε σε αυτους που δινουν αυτες τις εντολες. να διαδηλωσει ή να καψεις. αλλα στην τελικη... εσυ τους ψηφιζεις. δεν ειναι έτσι ακριβώς, με τον ισχύων εκλογικό νόμο μπορούν άτομα να εκλεγούν άτομα και με μερικές χιλιάδες ψήφους, όσους έχουν έυκολα εξασφαλίσει απο διορισμούς των βυσμάτων τους στο δημόσιο. Χειραγώγιση των εκλογών μέχρι να φαληρίσουμε εντελώς...
pournaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 δεν ειναι έτσι ακριβώς, με τον ισχύων εκλογικό νόμο μπορούν άτομα να εκλεγούν άτομα και με μερικές χιλιάδες ψήφους, όσους έχουν έυκολα εξασφαλίσει απο διορισμούς των βυσμάτων τους στο δημόσιο. Χειραγώγιση των εκλογών μέχρι να φαληρίσουμε εντελώς... Το εχουμε πει πολλες φορες αυτο, ας πηγαιναν και οι αλλοι να ψηφισουν ωστε τα εν λογω ατομα να μη βγουν με μερικες χιλιαδες ψηφους. Δικαιολογια εκ των υστερων "δεν πηγα αρα δε φταιω εγω" δεν υπαρχει. Η συμφωνεις με το συστημα και το πολιτευμα, η κατεβαινεις στο δρομο πρωτα να αλλαξει το πολιτευμα και μετα ολα τα αλλα.
Absinthe Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Σωστό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για το επιχείρημα μου. Θυμίζω ότι έγραψα πως οι νεκροί από κρατική βία είναι ελάχιστοι τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα, οπότε ουδεμία σύγκριση μπορεί να υπάρξει με ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Λιβύης. Edit: Αφού συμφωνείτε ότι τα γεγονότα βίας αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και χάνουμε το νόημα των διαδηλώσεων (κάτι με το οποίο συμφωνώ απολύτως και εγώ), γιατί δεν καταδικάζετε αυτόν που πέταξε τη μολότωφ στον προβοκάτορα εγκληματία μπάτσο, με αποτέλεσμα να μην γίνεται κουβέντα για μια μεγάλη διαμαρτυρία; Αφού η βία βολέυει το σύστημα, γιατί οι θριαμβολογίες για τον άλλο που καιγόταν; Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος; Φυσικα δεν αδυνατιζει την επιχειρηματολογια σου. Με την πεποιθηση σου οτι δεν ειμαστε ακομα τοσο χαλια οσο στην Αιγυπτο, στο Ιραν ή στη Λιβυη, συμφωνω και εγω. Νομιζω οτι το μονο που αποπροσανατολιζει την κοινη γνωμη ειναι τα στημενα ρεπορταζ και βιντεο που δειχνουν αποσπασματικα την αληθεια και παρουσιαζουν τον ηρωα αστυνομικο που δεχθηκε απροκλητη επιθεση απο αναρχικους-αντιστασιακους-αι κουμμουνισται. Αν δεν το ειχαν κανει σημαια τα καναλια, δε νομιζω οτι κανεις θα του εδινε σημασια, αλλωστε οσοι πανε στις πορειες εχουν συνηθισει να ειναι μαρτυρες απροκλητης βιας απο την πλευρα των αστυνομικων και αντιδρασεων απο τους διαδηλωτες. Φυσικα και δεν επικροτω τη ριψη μολοτοφ στον αστυνομικο. Οπως και καμια ομως επιθεση εναντιον διαδηλωτων.
FilipposMD Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Νομιζω οτι το μονο που αποπροσανατολιζει την κοινη γνωμη ειναι τα στημενα ρεπορταζ και βιντεο που δειχνουν αποσπασματικα την αληθεια και παρουσιαζουν τον ηρωα αστυνομικο που δεχθηκε απροκλητη επιθεση απο αναρχικους-αντιστασιακους-κουμμουνισται. Αν δεν το ειχαν κανει σημαια τα καναλια, δε νομιζω οτι κανεις θα του εδινε σημασια, αλλωστε οσοι πανε στις πορειες εχουν συνηθισει να ειναι μαρτυρες απροκλητης βιας απο την πλευρα των αστυνομικων και αντιδρασεων απο τους διαδηλωτες. Φυσικα και δεν επικροτω τη ριψη μολοτοφ στον αστυνομικο. Μα όλη η μάχη στα κανάλια δίνεται. Αυτοί που πήγαν στην πορεία, έχουν σχηματισμένη άποψη. Ένας από τους λόγους που γίνεται η πορεία είναι, εκτός από το μήνυμα προς την κυβέρνηση, να αφυπνιστεί ο κόσμος και να δοθεί δημοσιότητα στα αίτηματα των διαδηλωτών. Και, δυστυχώς, τα κανάλια ξέρουμε πώς λειτουργούν και πώς ψάχνουν αφορμή για προπαγάνδα. Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν γίνει στο παρελθόν, θεωρώ ότι ο συνειδητοποιημένος διαδηλωτής, όσο κι αν μισεί την αστυνομία, πρέπει να στενοχωριέται όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί θα οδηγήσει σίγουρα σε δυσφήμιση της πορείας και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Δεν αναφέρομαι σ'εσένα, αλλά σε αρκετούς που είδαν το περιστατικό με τον αστυνομικό ως κάτι το, ας πούμε ευχάριστο.
Luxx Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Φυσικα και δεν επικροτω τη ριψη μολοτοφ στον αστυνομικο. Οπως και καμια ομως επιθεση εναντιον διαδηλωτων. Δε εχω διαβασει καμμια σελιδα, αλλα μονο αυτο. Εξαλλου ολο τα ιδια και τα ιδια λεμε.. Ποια λυση προτεινετε; Οχι οτι θα ακουστουμε, αλλα ποιο θα ηταν το ιδανικο; Να μη γινονται πορειες; Κατι τετοιο ειναι αδυνατον.. Να μη γινονται φθορες; Το ιδιο. Να μη γινεται χρηση αστυνομικης βιας και να αφηνουμε να τα κανουν ενα μπαχαλο; Ανετα, αλλα δε ειναι στο χερι μου. Να γινονται συλληψεις; Χωρις καμμια ουσια, αφου ολοι αφηνονται ελευθεροι. Τι θα πρεπει να γινει επιτελους;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.