cyber_katsarida Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλά ρίξτε μια ματιά link. πολλούς βέβαια δεν τους ενδιαφέρει μιας και ισχύει το "μακριά από τον κ@λ@ μου κι ας είναι και στου γείτονα". μπορείτε όμως να φανταστείτε τις συνέπειες αν γίνει κάτι τέτοιο; προσωπικά το βρίσκω πολύ τραβηγμένο αλλά...
FilipposMD Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Υποθέτω ότι είναι από αυτά που βγάζουν στην αρχή για να τρομάξει ο κόσμος, ώστε μετά να πει "α, εντάξει, το ανεργίας το κρατήσαμε, δεν πειράζει που έκοψαν άλλα πέντε επιδόματα". Το θέμα για μένα είναι να μπορέσει να γίνει ξεσκαρτάρισμα, ώστε να τα παίρνουν μόνο αυτοί που τα αξίζουν. Δηλαδή να βρουν αυτούς που δουλεύουν μαύρα και να τους κόψουν το επίδομα. Να βρουν τους υγιείς και να τους κόψουν τα επιδόματα αναπηρίας κτλ κτλ. Αλλά, τρέχα γύρευε...
Alxnks Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Υποθέτω ότι είναι από αυτά που βγάζουν στην αρχή για να τρομάξει ο κόσμος, ώστε μετά να πει "α, εντάξει, το ανεργίας το κρατήσαμε, δεν πειράζει που έκοψαν άλλα πέντε επιδόματα". η επισης...να ακουγεται οτι θα κοπει τελειως, αλλα μετα να το γυρισουν στο οτι θα δινεται με εισοδηματικα κριτηρια, οποτε παλι ο κοσμος θα πει οτι παλι καλα που δεν κοπηκε και το δινουν εστω κι ετσι, αλλα ελα που θα το παιρνουν λιγοι σε αριθμο και αυτοι μικροτερο σε υψος (το ηδη πενιχρο 454,75!).
Critter Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Ρε φούστη μου, ανοιξτε κανα μνημόνιο να διαβάσετε. Δεν κάνει κακο. Αν ειναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες συγκυρίες στη χώρα μας και το 99% να μην έχει ιδέα. Και όχι μόνο αυτο, έχετε και άποψη απο πάνω με βάση φυσικα αυτα που λέει ο κάθε πολιτικός του κάθε γ@μωκόμματος ή με τη λογικη "μη χέσω". Το μνημονιο προβλέπει ρητά την μείωση της συνολικής δαπάνης για εποδόματα ανεργίας το 2012 κατα 500 εκ €. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι άνεργοι αυξάνονται αντιλαμβάνεται κανείς οτι τα 200€/μήνα θα είναι επιτυχία. Δείτε και τον σχετικό πίνακα απο το μεταφρασμένο μνημόνιο...σελ 17 Sorry για την αγανάκτηση μου αλλα ώρες ώρες νιώθω ότι δεν είμαι Ελληνας και ότι κάποια μαλακία παίζει με τα παράλληλα σύμπαντα και βρίσκομαι εδώ.
cyber_katsarida Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 ξέρουμε μήπως πόσοι είναι οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα;
DownUNDERground Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 πολλούς βέβαια δεν τους ενδιαφέρει μιας και ισχύει το "μακριά από τον κ@λ@ μου κι ας είναι και στου γείτονα". http://en.wikipedia.org/wiki/First_they_came%E2%80%A6
Critter Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Συμφωνα με αυτο το site είναι 180.000. Με αναγωγή στα 500 εκ € το επίδομα ανεργίας θα πάει στα 280€ (δια 14 το κάνω..ισχυουν φανταζομαι δώρα κτλ στο επιδομα).
cyber_katsarida Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 και λιγότερα αν υπολογίσουμε ότι οι άνεργοι αυξάνονται
chiderboy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει το επίδομα ανεργίας όπως υπάρχει Γιατί να μην προσφέρουν οι άνεργοι υπηρεσίες στο δημόσιο/κοινωνικό σύνολο προκειμένου να πάρουν αυτά τα λεφτά; Άλλο το δε βρίσκω δουλειά και άλλο το δε θέλω να δουλέψω ή το θέλω να δουλεύω μαύρα και να παίρνω και το επίδομα ανεργίας... Πολλές θέσεις στο δημόσιο θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ανέργους και θα γινόταν ένα πολύ καλό ξεσκαρτάρισμα. Και ας ανέβαινε και λίγο το επίδομα ανεργίας Και ναι ούτε για δημόσιους υπάλληλους θέλω να πληρώνω, ούτε για ανέργους, πόσο μάλλον για δήθεν άνεργους Σε καμιά περίπτωση δεν λέω να μην βοηθηθεί ο πραγματικός άνεργος. Και εγώ χωρίς δουλειά είμαι αυτή τη στιγμή
Critter Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Φίλε σόρυ που στο λέω αλλα το θέμα που θέτεις δειχνει οτι είσαι απολίτικος. Δεν το λέω με την κακή εννοια. Μακάρι να μπορουσα να σε βοηθήσω στις ερωτήσεις που ψάχνεις αλλα πρεπει να γραφω καμμια 100αρια σελίδς για να στο εξηγήσω. Απλα σκέψου οτι οι ανεργοι που παίρνουν επίδομα ανεργίας, δεν ειναι ολοι οι ανεργοι αλλα οι απολυμένοι άνεργοι (μειοψηφια σε σχεση με το σύνολο των ανεργων). Ο λόγος που δίνεται ειναι για να βοηθηθούν μέχρι να βρούνε δουλειά καθώς έχουν υποχρεώσεις και οικογένειες. Τα χρήματα αυτά προβλέπονται απο τον προυπολογισμο και ΠΡΕΠΕΙ να προβλεπονται για το λόγο που έιπα. Αν αυτοί δουλεύανε στο δημοσιο δεν θα ήταν άνεργοι. Και φυσικα όταν το δημόσιο έχει ήδη πλεόνασμα υπαλλήλων δεν χρειάζεται άλλους. Αν ακολουθησεις τη λογική σου, θα δεις οτι θα καταλήξουμε όλοι να δουλεύουμε με 485€ που είναι το Ε.Α. Απλη συστημική θεωρία.
black_widow Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Kαλά μην μπούμε και στο τριπάκι τώρα να λέμε γιατί υπάρχουν επιδόματα και να λέμε κιόλας ότι είναι πολλά τα λεφτά του επιδόματος συγκρίνοντας το με τους πενιχρούς μισθούς . Τις εισφορές ξέρουν να τις τσεπώνουν όμως , ε ; Μη ξεχάσουμε κιόλας ότι αυτά τα ποσοστά ανεργίας δεν είναι τα πραγματικά , π.χ. πόσοι δουλεύουν με μπλοκάκι για ένα μόνο εργοδότη ; Όπως είπε και ο Critter ότι θέλουν να μειώσουν το επίδομα είναι γνωστό εδώ και μήνες. Κοιμόμαστε όρθιοι !
Pelvic_Thrust Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 2 χρονια ανεργος ειμαι, απ'την ημερα που απολυθηκα απ'το Στρατο.. Ουτε επιδομα ειδα ουτε τιποτα ^^
chiderboy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δεν είπα να καταργηθεί το επίδομα ανεργίας. Λέω θέσεις χαμηλών απαιτήσεων σε ειδίκευση(καθαριότητες πχ) να καλύπτονται από ανέργους μέχρι να βρουν μια καλύτερη δουλειά. Για το αν θα μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ή μειωθούν οι μισθοί τους λίγο με νοιάζει. Κάποια στιγμή ο δημόσιος τομέας πρέπει να σταματήσει να είναι πιο ελκυστικός από τον ιδιωτικό ή την πρωτογενή παραγωγή. Για πολλούς λόγους
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 α,δηλαδη να δουλευει ο αλλος για 450 ευρω το μηνα? θα το κανες εσυ?
cyber_katsarida Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 πολύ καλή ιδέα. στο τέλος να καθιερωθεί δηλαδή ο μισθός των 450€ ρε σοβαρευτείτε. ούτε για πλάκα τέτοιες σκέψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.