Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις να κοπεί το επίδομα ανεργίας!

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι να βρω κάτι καλύτερο γιατί όχι;;;; Ο βασικός μισθός πόσο μεγαλύτερος είναι;

Τουλάχιστον σαν άνεργος δε θα πέθαινα της πείνας που αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει το συγκεκριμένο επίδομα

Ας ήταν ημιαπασχόληση 25 ώρες την εβδομάδα, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς να ξεχωρίσουν οι άνεργοι από τους μαϊμού άνεργους ή αυτούς που δε θέλουν να δουλέψουν

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μέχρι να βρω κάτι καλύτερο γιατί όχι;;;; Ο βασικός μισθός πόσο μεγαλύτερος είναι

Τουλάχιστον σαν άνεργος δε θα πέθαινα της πέινας που αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει το συγκεκριμένο επίδομα

αυτό είναι το θέμα.

αν γινόταν αυτό που λες δεν θα έβρισκες δουλειά καλύτερη

Δημοσ.

Εγώ δε βλέπω το λόγο να ψάξεις να βρεις κάποια άλλη δουλειά αν μπορείς να τα ξύνεις στο σπίτι και να παίρνεις 450€ τη στιγμή που για να πάρεις τα βασικό μισθό 600€ πρέπει να πας σε κάποιον ιδιώτη και να ξεσκίζεσαι

Ειδικά αν κάνεις και καμιά άλλη δουλίτσα μαύρα ταυτόχρονα σου βγαίνει ζάχαρη τελείως

Δημοσ.

Εγώ δε βλέπω το λόγο να ψάξεις να βρεις κάποια άλλη δουλειά αν μπορείς να τα ξύνεις στο σπίτι και να παίρνεις 450€ τη στιγμή που για να πάρεις τα βασικό μισθό 600€ πρέπει να πας σε κάποιον ιδιώτη και να ξεσκίζεσαι

Ειδικά αν κάνεις και καμιά άλλη δουλίτσα μαύρα ταυτόχρονα σου βγαίνει ζάχαρη τελείως

Δεν νομιζω αυτο να αποτελει κινητρο γιατι το επιδομα ειναι περιορισμενου χρονου(λιγους μηνες).Μετα πως θα επιβιωσει κανεις?

Δημοσ.

12 μήνες. Όπως θα επιβιώσει και ο πραγματικός άνεργος που έχει πραγματικά ανάγκη

Ο δήθεν άνεργος δε θα έχει πολύ πρόβλημα, το πολύ πολύ να αρχίσει να ξανακολλάει ένσημα μέχρι δικαιούται ξανά επίδομα ανεργίας. Για 3-4 μήνες δηλαδή. Ο πραγματικός άνεργος από την άλλη ή βρίσκει δουλειά ή πεθαίνει της πείνας...

Δημοσ.

[...]

Λογικά δεν έχεις υπάρξει άνεργος με υποχρεώσεις ειδικά σε τέτοια περίοδο ε;

Δημοσ.

E ναι ας κατηγορήσουμε και τους ανέργους τώρα ότι μας έχουν ρίξει έξω . Ακόμα και αυτοί που δουλεύουν μαύρα ( συνήθως δεν είναι επιλογή τους , έχετε πάει σε καμία συνέντευξη τώρα τελευταία ; )για κάποιο λόγο την κάνουν αυτή τη λαμογιά , δεν τους φτάνουν τα χρήματα μήπως ; Γεμίσαμε καλοπερασάκηδες πια... Μα να θέλουν να παίρνουν και επίδομα ; Ας ψοφήσουν ρε παιδί μου...

Εγώ λεώ να μην έχουν και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , μείνανε άνεργοι ; Πρόβλημα τους ...

Φαγωθείτε μεταξύ σας και άλλο , μπράβο !

Υ.Γ. Πληρώνουμε και εισφορές και μάλιστα ένα μέρος αυτής είναι και υπέρ ΟΑΕΔ. Έχουμε εκπαιδευτεί να πληρώνουμε αλλά να μην περιμένουμε καμία παροχή , ε ;

Δημοσ.

Επειδή έκανα το πρώτο σχόλιο με την εντύπωση ότι η είδηση ήταν για κατάργηση του επιδόματος, να το πάρω πίσω. Η είδηση τελικώς λέει για περικοπή, που είναι άλλο πράγμα και το οποίο όντως έχει ακουστεί ήδη και λογικά θα υλοποιηθεί, εφόσον προβλέπεται.

Δημοσ.

Επειδή έκανα το πρώτο σχόλιο με την εντύπωση ότι η είδηση ήταν για κατάργηση του επιδόματος, να το πάρω πίσω. Η είδηση τελικώς λέει για περικοπή, που είναι άλλο πράγμα και το οποίο όντως έχει ακουστεί ήδη και λογικά θα υλοποιηθεί, εφόσον προβλέπεται.

Επίσης δεν είναι το μόνο επίδομα , είναι μία σειρά από επιδόματα που θα επανεξεταστούν με εισοδηματικά κριτήρια ( ακόμα και το επίδομα μητρότητας ) .

Δημοσ.

Λογικά δεν έχεις υπάρξει άνεργος με υποχρεώσεις ειδικά σε τέτοια περίοδο ε;

Ενώ τώρα με το επίδομα ανεργίας συντηρείς οικογένεια... Μπορούν να αυξήσουν το οικογενειακό επίδομα για αυτή τη δουλειά. Δηλαδή αν από το να κάθεται κάποιος σπίτι κάνει κάτι παραγωγικό προς όφελος της υπόλοιπης κοινωνίας χωρίς να επιβαρύνεται κάπου είναι κακό; Έτσι μόνο για να δείξεις οτι θες να δουλέψεις και να μην είσαι βάρος κανενός

Αν διαγραφούν οι μαϊμού άνεργοι και αντιστοιχεί μεγαλύτερο επίδομα στους άνεργους που το έχουν ανάγκη θα είναι κακό;

Κάθε φορά που πάω στον ΟΑΕΔ είναι τίγκα στους Αλβανούς, Βούλγαρους, Πακιστανούς και εγώ δε ξέρω τι άλλο που διεκδικούν και παίρνουν επίδομα ανεργίας. Εννοείται το μεροκάματο πάει κανονικά απλά μερικές φορές πληρώνουν και ένσημα για να δικαιολογήσουν το επίδομα. Γνωρίζω άτομο που δουλεύει μπογιατζής βγάζοντας 2 χιλ. το μήνα και ταυτόχρονα παίρνει μπόνους επίδομα ανεργίας που θα μπορούσε να το πάρει κάποιος άλλος ή να μην το πληρώνουμε σε φόρους. Και είναι άλλοι πόσοι έτσι. Αφού σας αρέσει πάω πάσο

Δημοσ.

Ενώ τώρα με το επίδομα ανεργίας συντηρείς οικογένεια... Μπορούν να αυξήσουν το οικογενειακό επίδομα για αυτή τη δουλειά. Δηλαδή αν από το να κάθεται κάποιος σπίτι κάνει κάτι παραγωγικό προς όφελος της υπόλοιπης κοινωνίας χωρίς να επιβαρύνεται κάπου είναι κακό; Έτσι μόνο για να δείξεις οτι θες να δουλέψεις και να μην είσαι βάρος κανενός

[...]

Ποιος σου πε ότι κάθονται σπίτι;!

Δεν ξέρω τι παραδείγματα έχεις απ τον κύκλο σου ή τι φαντάζεσαι αλλά ΔΕΝ είναι έτσι όλοι οι άνεργοι που παίρνουν αυτό το επίδομα. Υπάρχουν άτομα που το χρειάζονται για να καλύψουν μέρος ή όλες τις βασικές τους ανάγκες ενώ ΨΑΧΝΟΥΝ για δουλειά.

Δημοσ.

Αν διαγραφούν οι μαϊμού άνεργοι και αντιστοιχεί μεγαλύτερο επίδομα στους άνεργους που το έχουν ανάγκη θα είναι κακό;

Κάθε φορά που πάω στον ΟΑΕΔ είναι τίγκα στους Αλβανούς, Βούλγαρους, Πακιστανούς και εγώ δε ξέρω τι άλλο που διεκδικούν και παίρνουν επίδομα ανεργίας. Εννοείται το μεροκάματο πάει κανονικά απλά μερικές φορές πληρώνουν και ένσημα για να δικαιολογήσουν το επίδομα. Γνωρίζω άτομο που δουλεύει μπογιατζής βγάζοντας 2 χιλ. το μήνα και ταυτόχρονα παίρνει μπόνους επίδομα ανεργίας που θα μπορούσε να το πάρει κάποιος άλλος ή να μην το πληρώνουμε σε φόρους. Και είναι άλλοι πόσοι έτσι. Αφού σας αρέσει πάω πάσο

Και μεχρι να εντοπιστουν οι ανεργοι-μαιμου τι προτεινεις ? Να σταματησουν να παιρνουν ολοι επιδομα ? Φυσικα και περνουν επιδομα οι αλλοδαποι.Εργαζονται ,φορολογουνται, απολυονται , δικαιουνται επιδομα.Προτεινεις κατι αλλο ?

Δημοσ.

Ποιος σου πε ότι κάθονται σπίτι;!

Δεν ξέρω τι παραδείγματα έχεις απ τον κύκλο σου ή τι φαντάζεσαι αλλά ΔΕΝ είναι έτσι όλοι οι άνεργοι που παίρνουν αυτό το επίδομα. Υπάρχουν άτομα που το χρειάζονται για να καλύψουν μέρος ή όλες τις βασικές τους ανάγκες ενώ ΨΑΧΝΟΥΝ για δουλειά.

Όντως δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ που είναι πάνω από 10-15 ώρες την εβδομάδα στη γύρα για δουλειά. Δεν μπορεί όλο το δείγμα μου να ανήκει στην μειοψηφία. Εξάλλου το ψάξιμο μπορείς να το κάνεις ότι ώρα θες δεν είναι ανάγκη να γίνει τις 10-20-30 ώρες που θα μπορούσαν να σου ζητήσουν να απασχοληθείς

Και μεχρι να εντοπιστουν οι ανεργοι-μαιμου τι προτεινεις ? Να σταματησουν να παιρνουν ολοι επιδομα ? Φυσικα και περνουν επιδομα οι αλλοδαποι.Εργαζονται , απολυονται , δικαιουνται επιδομα.Προτεινεις κατι αλλο ?
Έτσι διάβασες ότι έγραψα;;; Ναι οι αλλοδαποί τι στιγμή που δουλεύουν κανονικά ταυτόχρονα μαύρα να μην παίρνουν επίδομα. Αν τους βάλεις και τους αλλοδαπούς και τους εγχώριους να απασχολούνται κάποιες ώρες δεν θα του είναι εύκολο να δουλεύουν ταυτόχρονα μαύρα. Τη γνώμη μου για το πόσο ωφελούν οι αλλοδαποί τη χώρα μας και τον καθένα μας ξεχωριστά στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα δε θες να την ακούσεις
Δημοσ.

Όντως δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ που είναι πάνω από 10-15 ώρες την εβδομάδα στη γύρα για δουλειά. Δεν μπορεί όλο το δείγμα μου να ανήκει στην μειοψηφία. Εξάλλου το ψάξιμο μπορείς να το κάνεις ότι ώρα θες δεν είναι ανάγκη να γίνει τις 10-20-30 ώρες που θα μπορούσαν να σου ζητήσουν να απασχοληθείς

Έτσι διάβασες ότι έγραψα;;; Ναι οι αλλοδαποί τι στιγμή που δουλεύουν κανονικά ταυτόχρονα μαύρα να μην παίρνουν επίδομα. Αν τους βάλεις και τους αλλοδαπούς και τους εγχώριους να απασχολούνται κάποιες ώρες δεν θα του είναι εύκολο να δουλεύουν ταυτόχρονα μαύρα. Τη γνώμη μου για το πόσο ωφελούν οι αλλοδαποί τη χώρα μας και τον καθένα μας ξεχωριστά στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα δε θες να την ακούσεις

Οπως θα ελεγαν και τα ξυλινα σπαθια εδω ειναι η ερωτηση κλειδι :

Και μεχρι να εντοπιστουν οι ανεργοι-μαιμου τι προτεινεις ? Να σταματησουν να παιρνουν ολοι επιδομα ?

Τα υπολοιπα ειναι για εσωτερικη καταναλωση.Εγω ξερω καποιον , αυτος ξερει καποιον , ο αλλος ξερει καποιον.Το επιδομα δεν μπορει να προσαρμοζεται αναλογα τα παραδειγματα που θα φερει καποιος και τις εμπειριες που εχει.

Επισης γεγονος ειναι οτι το επιδομα στην Ελλαδα , συγκρητικα με αλλες χωρες του εξωτερικου ειναι απο τα χαμηλοτερα , ενω το κοστος ζωης καθε αλλο παρα τετοιο ειναι .

Υποθετω πιστευεις οτι οποιος δεν βρισκει δουλεια στην πραγματικοτητα δεν ψαχνει αρκετα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...