Προς το περιεχόμενο

Υπηκοοτητα αλλης χωρα, εκτος της ελληνικης

danton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου δημηουργηθηκε απορια οσοι εχετε διπλη υπηκοοτητα το σκεφτεσται να φυγετε; Δεν μιλαω για ευρωπη μιας και η ελληνικη υπηκοοτητα φθανει για εκει.

Ρωταω γιατι χτυπαω το κεφαλη μου που δεν το ειχα παρει τοσο σοβαρα παλαιοτερα . Μερικοι που δεν ξερουν ουτε την γλωσσα και ουτε υπηκοοτητα εχουν τολμουν και κανουν το βημα χωρις να το σκεφτουν.

Ποιας χωρας υπηκοοτητα εχετε;

Προγραμματιζετε να φυγετε για αυτην την χωρα;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν εχω διπλη υπηκοοτητα αλλα αν και ειμαι 21 ετων.. το'χω παρει αποφαση μια μερα να φυγω για παντα απ'την Ελλαδα. Μολις πιασω δουλεια θα αρχισω να κανω οικονομιες, ενα ταληρο στην ακρη πιστευω ειναι αρκετα.

Αγγλικα ξερω αρκετα καλα.. και ειμαι μεταξυ Αυστραλιας και Καναδα. Στον Καναδα εχω φιλο ο οποιος ειναι προθυμος να με φιλοξενησει και να με βοηθησει σε οτι χρειαστω στο ξεκινημα και στην Αυστραλια εχω μια φιλη..

Αν και ειναι αδυνατο να μεταναστευσεις σε αυτες τις χωρες εαν δεν εισαι ειδικευμενος και δεν εχεις καλες γνωσεις Αγγλικων, υπαρχει ενα "παραθυρακι" που σου επιτρεπει να ξεπερασεις αυτο το εμποδιο με το να παντρευτεις μονιμο κατοικο των χωρων αυτων. Μετα σου δινεται η αδεια μονιμης παραμονης & εργασιας και ας μην εισαι ειδικευμενος.

Δημοσ.

Δεν εχω διπλη υπηκοοτητα αλλα αν και ειμαι 21 ετων.. το'χω παρει αποφαση μια μερα να φυγω για παντα απ'την Ελλαδα. Μολις πιασω δουλεια θα αρχισω να κανω οικονομιες, ενα ταληρο στην ακρη πιστευω ειναι αρκετα.

Αγγλικα ξερω αρκετα καλα.. και ειμαι μεταξυ Αυστραλιας και Καναδα. Στον Καναδα εχω φιλο ο οποιος ειναι προθυμος να με φιλοξενησει και να με βοηθησει σε οτι χρειαστω στο ξεκινημα και στην Αυστραλια εχω μια φιλη..

Απτον Καναδα γυρισε ξαδερφος μου προσφατα. Δυσκολα και εκει τα πραγματα λεει. Τωρα για Αυστραλια δε ξερω, αλλα ρε παληκαρια γιατι δε το ψαχνετε για καμια ευνομουμενη και αναπτυσομενη χωρα της Ευρωπης και σωνει και καλα να πατε στην αλλη ακρη της γης? Η ξενιτια δεν ειναι απλο πραγμα. Οσο καλη και ωριμη σκεψη να ειναι, καλο ειναι να βρισκεσαι παντα σε ευλογη αποσταση απο την μητερα πατριδα. Η μεγαλη αποσταση σε συνθλιβει ψυχολογικα οταν εισαι μονος σε ξενη χωρα και περνας δυσκολα (στην ξενιτια δεν προκειται να περασεις ευκολα τα πρωτα χρονια, εκτος αν τα εχεις ολα ετοιμα, δηλαδη οικογενεια φιλους δουλεια λεφτα κλπ).

Και σας μιλαω εγω που ειμαι ελαφρως ξενιτεμενος, εως σχεδον καθολου, εδω διπλα στην Ελλαδα μεταναστευσα και μιλανε την ιδια γλωσσα, αλλα η πατριδα, οι γονεις και οι φιλοι ειναι για μενα μια μακρινη υποθεση και αυτο με ποναει...Γιατι ουτε οικονομικη ευχερεια για ταξιδια εχω, ουτε χρονικη, λογω εργασιας.

Φυσικα, εχοντας μεινει ανεργος στην Ελλαδα καμποσους μηνες, δοξα τω θεω λεω που εχω εργασια και δεν παραπονιεμαι. Απλως συμβουλευω οτι οσο ευκολα εφυγα απο Ελλαδα, τοσες δυσκολιες αντιμετωπισα εκτος Ελλαδας κι ας ειμαι σε σχεδον μια ιδια χωρα. Ποσο μαλλον να πηγαινα στην αλλη ακρη...

Δημοσ.

Η αγορα εργασιας στην Ευρωπη ειναι ζορικη καθως οι περισσοτερες θεσεις εργασιας αφορουν ειδικευμενο προσωπικο και εγω ως ανειδικευτος δεν μπορω να κανω ονειρα για μεγαλες δουλειες και μισθους.

Οπως καταλαβαινεις μονοδρομος ειναι η ευρεση εργασιας σε κανενα εργοστασιο η σε καμια μικρη επιχειρηση. Συνηθως οσοι ανειδικευτοι φευγουν απ'την Ελλαδα σε χωρες της Ευρωπης ειναι σχεδον σιγουροι οτι θα βρουν δουλεια και υποστηριξη στις Ελληνικες κοινοτητες.... αλλα απ'οτι μου λενε αρκετοι γνωστοι μου, οι Ελληνες εργοδοτες στην Ευρωπη (και κυριως στην Γερμανια - Αυστρια - Ολλανδια) εκμεταλευονται ακομα και τους Ελληνες.. Υπηρξε και ενας θειος μου θυμα εκμεταλευσης σε ενα εστιατοριο..

Γεννηθηκα και εζησα στο Düsseldorf 8 χρονια, εχω συγγενεις πολλους εκει και τους ζητησα να μου βρουν καμια δουλεια αλλα δεν πηρα καμια θετικη απαντηση.. Λενε η Γερμανια "πεθανε", δεν ειναι αυτη που ηταν το 60' μεχρι το 90'.

Στην Αυστραλια, απ'οτι διαβαζω σε αρκετες αγγελιες υπαρχουν πολλες δουλειες και μαλιστα δουλειες που ζητανε ανειδικευτο προσωπικο χωρις προυπηρεσια. Επισης οι Ελληνικες κοινοτητες ειναι πολυ δυνατες εκει και ακομα δεν εχω ακουσει ασχημες εμπειριες απο ανθρωπους που δοκιμασαν την τυχη τους στην Αυστραλια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπορεις να βρεις δουλεια,σαν ανειδικευτος στην Ευρωπη,αλλα οι μισθοι δεν ειναι μεγαλοι.Στο 1000ρικο ειναι περιπου,καμια φορα και λιγοτερο.

Σε ελληνικες επιχειρησεις ακομα χειροτερα.Χτυπανε 12ωρα χωρις ασφαλεια.

Οσο για τους Ελληνες της Γερμανιας που γκρινιαζουν,κριση υπαρχει σε ολη την Ευρωπη,απλα στον νοτο Ελλαδα-Ιταλια-Ισπανια-Πορτογαλλια ειναι χειροτερα.

Την δεκαετια του 80 που ητανε εκει και κονομαγανε,και στην Ελλαδα τοτε,αν ειχες ενα μαγαζακι μια χαρα ησουνα.Και λεφτα υπηρχαν και κανα σπιτι μπορουσες να κτησεις και ολα καλα και στην Ελλαδα τοτε.

Τωρα ειναι τα ζορια παντου.

Μας κατεστρεψε το Made in China!

Επισης,το θεμα αν ειναι καλη η κακη η ξενιτια και αν δεν υπαρχει χωρα σαν την Ελλαδα και ολα αυτα...ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο,τι αρεσει στον καθενα και πως μπορει να ζησει.

Eχω ζησει σε Ελλαδα-Γερμανια-Αυστρια-Ασια και το χειροτερο μου ειναι παντα η Ελλαδα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

athe, εμένα ο στόχος μου είναι να έρθω κατά τα μέρη σου (Αυστρία). Δεν την αντέχω άλλο αυτή τη χώρα.

Για να μη χαλάσουμε το τόπικ (που έχει άλλο θέμα), αν έχεις χρόνο στείλε μου ένα pm να μου πεις τις εμπειρίες σου (και μέσω skype, ακόμη καλύτερα). Έχω ήδη έναν φίλο εκεί και μου έχει πει τα βασικά.

Δημοσ.

athe, εμένα ο στόχος μου είναι να έρθω κατά τα μέρη σου (Αυστρία). Δεν την αντέχω άλλο αυτή τη χώρα.

Για να μη χαλάσουμε το τόπικ (που έχει άλλο θέμα), αν έχεις χρόνο στείλε μου ένα pm να μου πεις τις εμπειρίες σου (και μέσω skype, ακόμη καλύτερα). Έχω ήδη έναν φίλο εκεί και μου έχει πει τα βασικά.

Θα σε πειραζα τώρα αλλά δεν έχεις χιούμορ γαμώτο σου.

Δημοσ.
Γεννηθηκα και εζησα στο Düsseldorf 8 χρονια, εχω συγγενεις πολλους εκει και τους ζητησα να μου βρουν καμια δουλεια αλλα δεν πηρα καμια θετικη απαντηση.. Λενε η Γερμανια "πεθανε", δεν ειναι αυτη που ηταν το 60' μεχρι το 90'.

Η Γερμανία κάθε άλλο παρά νεκρή είναι αυτή τη περίοδο. Το ποσοστό ανεργίας έχει πάρει καθοδική πορεία εδώ και κανα χρόνο, νομίζω κάπου στο 7,5% βρίσκεται. Στα νότια και δυτικά κρατίδια είναι αρκετά χαμηλότερο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα σε πειραζα τώρα αλλά δεν έχεις χιούμορ γαμώτο σου.

Χαχαχα! Καλό! :-)

(βλέπεις; )

Δε με έχει πειράξει ποτέ κανείς σε αυτό το φόρουμ και να παρεξηγήθηκα. Όταν μου κάνουν παρατηρήσεις για πράγματα που δε γράφω, τότε ναι, παρεξηγούμαι.

Δημοσ.

Η υπηκοότητα δεν είναι σημαντική. Αν έχεις φίλους που μπορούν να σε βοηθήσουν τους πρώτους μήνες, (τα έξοδα είναι πάρα πολλά, εισητήριο, σπίτι, εγγύηση κτλ), μη το σκέφτεσαι, πάνε.

Η Αυστραλία έχει καλές προοπτικές αυτή την εποχή. Ιδίως για mining industry γίνεται χαμός.

Εγώ ξεκίνησα για 1 χρόνο στις ΗΠΑ, και θα μείνω και δεύτερο. Υπηκοότητα δεν παίρνεις εύκολα, ιδιώς αν δεν έχεις phd (μιλάω πάντα για ΗΠΑ, λογικά ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ τα ίδια και σε άλλες χώρες). Εγώ δεν έχω υπηκοότητα (αλλά έχω phd), αλλά δεν πολυσκάω κιόλας. Όσο έχεις δουλεία, δε κινδυνεύεις.

Δημοσ.

Για άτομα που διεκδικούν καθημερινές δουλειές και δεν έχουν διδακτορικό ή ιδιαίτερες γνώσεις, η αμερικανική ιθαγένεια είναι εξαιρετικά σημαντική για εργασία στις ΗΠΑ - τον τελευταίο καιρό είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον αλλοδαπό χωρίς ειδικά προσώντα να βρει εργοδότη διατεθημένο να τον προσλάβει και να πληρώσει όλα τα έξοδα για άδειες εργασίας. Ακόμα και με διδακτορικό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, στην χρονιά μου από όσους τελειώσαμε το διδακτορικό στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι δεν μπορέσανε να βρουν δουλειά στις ΗΠΑ - και μιλάμε για πολύ επιλεγμένα άτομα.

Η υπηκοότητα δεν είναι σημαντική. Αν έχεις φίλους που μπορούν να σε βοηθήσουν τους πρώτους μήνες, (τα έξοδα είναι πάρα πολλά, εισητήριο, σπίτι, εγγύηση κτλ), μη το σκέφτεσαι, πάνε.

Η Αυστραλία έχει καλές προοπτικές αυτή την εποχή. Ιδίως για mining industry γίνεται χαμός.

Εγώ ξεκίνησα για 1 χρόνο στις ΗΠΑ, και θα μείνω και δεύτερο. Υπηκοότητα δεν παίρνεις εύκολα, ιδιώς αν δεν έχεις phd (μιλάω πάντα για ΗΠΑ, λογικά ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ τα ίδια και σε άλλες χώρες). Εγώ δεν έχω υπηκοότητα (αλλά έχω phd), αλλά δεν πολυσκάω κιόλας. Όσο έχεις δουλεία, δε κινδυνεύεις.

Δημοσ.

Εγώ ξεκίνησα για 1 χρόνο στις ΗΠΑ, και θα μείνω και δεύτερο.

Μπορεις να μας πεις κανα δυο λογακια για το πως ειναι τα πραματα στις ΗΠΑ ? Μισθοι, ενοικια, δουλειες..

Για μας τους Ελληνες καταργηθηκε η Visa, αρα αμα θελουμε να μεταναστευσουμε και εχουμε δουλεια να μας περιμενει απλως τα μαζευουμε και φευγουμε, οπως θα καναμε εαν μεταναστευαμε στην ΕΕ ? Πρεπει να εισαι ειδικευμενος και να'χεις το IELTS ? Εαν ναι τι επιπεδο, Academic η GT ?

Δημοσ.

Είμαι στις ΗΠΑ από το 1999 - οι μισθοί είναι καλοί άλλα δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά αυτές τις μέρες.

Καταργήθηκε η βίζα για τουρισμό και μόνο - για μετανάστευση και δουλειά θα χρειαστείς να βρεις εργοδότη να σε προσκαλέσει και να πάρεις ειδική βίζα από την πρεσβεία - και δύσκολα βρίσκεις εργοδότη που να σε θελει - ακόμα δυσκολότερα παίρνεις μεταναστευτική βίζα (πράσινη κάρτα).

To IELTS δεν χρειάζεται.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο άρθρο που έχω γράψει στο site μου:

http://www.diavatirio.com/blog/files/5e12406c30bd16013850db2748bb854c-18.php

Μπορεις να μας πεις κανα δυο λογακια για το πως ειναι τα πραματα στις ΗΠΑ ? Μισθοι, ενοικια, δουλειες..

Για μας τους Ελληνες καταργηθηκε η Visa, αρα αμα θελουμε να μεταναστευσουμε και εχουμε δουλεια να μας περιμενει απλως τα μαζευουμε και φευγουμε, οπως θα καναμε εαν μεταναστευαμε στην ΕΕ ? Πρεπει να εισαι ειδικευμενος και ν'αχεις το IELTS ? Εαν ναι τι επιπεδο, Academic η GT ?

Δημοσ.

..ακόμα δυσκολότερα παίρνεις μεταναστευτική βίζα (πράσινη κάρτα).

Ειμαι αποφοιτος Τεχνικου Λυκειου (Η/Υ & Δυκτια) και Ι.Ε.Κ (Τεχνικος Internet), εχω το ECDL και το Lower στα Αγγλικα αλλα.. ειμαι ανειδικευτος γιατι απλως εχω γενικες γνωσεις στον τομεα των υπολογιστων. Το ΙΕΚ δε σημαινει τιποτα, εκανα 1 χρονο και μαθαμε πανω-κατω τα ιδια πραματα με το ΤΕΕ.

Στην Ελλαδα μπορω να εργαστω ανετα ως πωλητης π.χ. σε ενα καταστημα με ηλεκτρονικα ειδη αλλα οχι σε καμια μεγαλη επιχειρηση που ζηταει εξειδικευμενο προσωπικο με πλουσιο βιογραφικο.

Εαν βρω εναν Ελληνα εργοδοτη στην Αμερικη που να με προσφερει μονιμη δουλεια π.χ. σε ενα εστιατοριο, δεν προκειται ποτε να παρω την πρασινη καρτα ως ανειδικευτος ? Στο link που μου ποσταρες λες:

"η βίζα Η1-Β είναι για προσωρινή εργασία για συγκεκριμένο εργοδότη, δεν παρέχει δηλαδή τα δικαιώματα της πράσινης κάρτας, που έχει αρκετά υψηλότερες απαιτήσεις. Συνήθως οι εργοδότες δοκιμάζουν σε πρώτα με προσωρινή βίζα πριν ξεκινήσουν την διαδικασία για την πράσινη κάρτα. "

Ποιες ειναι οι απαιτησεις για την πρασινη καρτα ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...