Προς το περιεχόμενο

Υπηκοοτητα αλλης χωρα, εκτος της ελληνικης

danton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για πράσινη κάρτα θα πρέπει να δείξεις ότι δεν υπάρχει αμερικανός κατάλληλος για τη δουλειά. Αλλά αν η δουλειά δεν απαιτεί μεταπτυχιακούς τίτλους, υπάρχει λίστα αναμονής - αυτή τη στιγμή η αναμονή για πράσινη κάρτα για δουλειά που δεν απαιτεί μεταπτυχιακό είναι ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ. Δες http://www.diavatirio.com/usa_assets/immigration-764383.jpg σχετικά με την αναμονή για πράσινη κάρτα...

Δεν ισχύει ότι με δυο χρόνια j1 ή h1 παίρνεις πράσινη κάρτα - η διαδικασία της πράσινης κάρτας είναι ανεξάρτητη από την διαδικασία της μη μεταναστευτικής βίζας.

Ειμαι αποφοιτος Τεχνικου Λυκειου (Η/Υ & Δυκτια) και Ι.Ε.Κ (Τεχνικος Internet), εχω το ECDL και το Lower στα Αγγλικα αλλα.. ειμαι ανειδικευτος γιατι απλως εχω γενικες γνωσεις στον τομεα των υπολογιστων. Το ΙΕΚ δε σημαινει τιποτα, εκανα 1 χρονο και μαθαμε πανω-κατω τα ιδια πραματα με το ΤΕΕ.

Στην Ελλαδα μπορω να εργαστω ανετα ως πωλητης π.χ. σε ενα καταστημα με ηλεκτρονικα ειδη αλλα οχι σε καμια μεγαλη επιχειρηση που ζηταει εξειδικευμενο προσωπικο με πλουσιο βιογραφικο.

Εαν βρω εναν Ελληνα εργοδοτη στην Αμερικη που να με προσφερει μονιμη δουλεια π.χ. σε ενα εστιατοριο, δεν προκειται ποτε να παρω την πρασινη καρτα ως ανειδικευτος ? Στο link που μου ποσταρες λες:

"η βίζα Η1-Β είναι για προσωρινή εργασία για συγκεκριμένο εργοδότη, δεν παρέχει δηλαδή τα δικαιώματα της πράσινης κάρτας, που έχει αρκετά υψηλότερες απαιτήσεις. Συνήθως οι εργοδότες δοκιμάζουν σε πρώτα με προσωρινή βίζα πριν ξεκινήσουν την διαδικασία για την πράσινη κάρτα. "

Ποιες ειναι οι απαιτησεις για την πρασινη καρτα ?

Δημοσ.

χρειάζεται να εργαζεσαι ήδη 2 χρόνια στις ΗΠΑ όταν κάνεις αίτηση για πράσινη κάρτα ή όχι; Με τι βίζα μπορείς να εργάζεσαι για 2 χρόνια στις ΗΠΑ;

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις αίτηση για πράσινη κάρτα χωρίς να έχεις εργαστεί ούτε μια μέρα - αλλά απίθανο να βρεις εργοδότη που μην θέλει να σε δοκιμάσει πρώτα. Με Η1Β βίζα μπορείς να εργαστείς μέχρι έξι χρόνια στις ΗΠΑ, ενώ περιμένεις την πράσινη κάρτα αν ο εργοδότης έχει αρχίσει την διαδικασία.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πολύς κόσμος μένει με το ζόρι σε μια δουλειά που δεν του αρέσει, με χαμηλό μισθό μέχρι να πάρει την πράσινη κάρτα πολλά χρόνια αργότερα.

χρειάζεται να εργαζεσαι ήδη 2 χρόνια στις ΗΠΑ όταν κάνεις αίτηση για πράσινη κάρτα ή όχι; Με τι βίζα μπορείς να εργάζεσαι για 2 χρόνια στις ΗΠΑ;

Δημοσ.

Η πολιτκη μεταναστευσης της Αυστραλιας, Καναδα & Αμερικης ηταν παντοτε τοσο αυστηρη ?? Υπαρχει περιπτωση στο μελλον η Αυστραλια να δεχεται και μη ειδικευμενους μεταναστες ? Γιατι ειδα καπου στις αναζητησεις στο Google που ελεγε "The Australian government is looking now for skilled immigrants." δλδ πριν δεν εκανε διακρισεις αλλα τωρα θελει μονο ειδικευμενους ?

Για την Ελλαδα τι ισχυει αραγε και μπαινει ο καθενας σαν να ειμαστε ξεφραγκο αμπελι..

Δημοσ.

Γενικά η μεταναστευτική νομοθεσία γίνεται όλο και αυστηρότερη μα την πάροδο του χρόνου. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία (κα ο Καναδάς) έχουν σχετικά χαλαρή νομοθεσία σε σχέση με άλλες χώρες, στο παρελθόν όμως ήταν ακόμα πιο χαλαρή. Νομίζω ότι είναι απίθανο να αρχίσουν να δέχονται μη ειδικευμένους μετανάστες στο μέλλον - σκέψου, όλοι οι παράνομοι στην ελλάδα θα πήγαιναν εκεί αν μπορούσαν. Αυτό που λες από που είδες είναι διαφημιστικό, δεν υπονοεί τίποτα. Αν είσαι ανειδίκευτος, μπορείς να μεταναστεύσεις και με οικογενειακή συνένωση, μέσω γάμου.

Η πολιτκη μεταναστευσης της Αυστραλιας, Καναδα & Αμερικης ηταν παντοτε τοσο αυστηρη ?? Υπαρχει περιπτωση στο μελλον η Αυστραλια να δεχεται και μη ειδικευμενους μεταναστες ? Γιατι ειδα καπου στις αναζητησεις στο Google που ελεγε "The Australian government is looking now for skilled immigrants." δλδ πριν δεν εκανε διακρισεις αλλα τωρα θελει μονο ειδικευμενους ?

Για την Ελλαδα τι ισχυει αραγε και μπαινει ο καθενας σαν να ειμαστε ξεφραγκο αμπελι..

Δημοσ.

Όσα είπαν τα παιδιά για τις βίζα είναι σωστα. Άλλωστε για αυτό είπα αν έχεις φίλους να σε βοηθήσουν, πανε. Πολύ δύσκολα έως απίθανο μια εταιρία να μπει στον κόπο να σου χορηγησει βιζα αν δεν είσαι στη χώρα τους.

Γενικά οι ΗΠΑ δεν είναι μια χώρα. Δεν μπορείς να μιλήσεις ομαδοποιώντας την. Κάθε πολιτεία και κάθε περιοχή, έχει τραγικά διαφορετικό κόστος ζωής. Το ίδιο ισχύει και για τις συνθήκες εργασίας και τα ωράρια. Τις προαλες διάβασα στους nytimes ένα άρθρο για το τι σημαίνει πλούσιος. Ένα από τα παραδείγματα ανέφερε ελεύθερη γυναίκα με ένα παιδί στο δημοτικό σχολειό και ετήσιο εισόδημά 250.000 δεν της έφτανε να αποταμιευσει τίποτα. Όχι ότι περνούσε βεβαία άσχημα, αλλά το σπίτι που έμενε ήταν 2αρι. Μονό το σχολειό του παιδιου κόστιζε 40.000. Με αυτά τα λεφτά στο Κολοράντο που είμαι εγώ, περνάς ζωαρα.

Δημοσ.

Κολοράντο ε; Χαιρετίσματα στον Καρτμαν. :P

Γεωλόγος είσαι έτσι; Στην Ελλάδα από δουλειά τι παίζει; Δεν υπάρχει υψηλό δυναμικό όσον αφορά την εξόρυξη πόρων;

Δημοσ.

Γεωλόγος ναι. Κρίμα που δεν είμαι fan του south park.

Ελλάδα έψαξα πολύ, ακόμα και γνωστούς είχα σε μεγάλη κατασκευαστική, αλλά δεν.

Για εξόρυξη δε νομίζω άμεσα. Δεν υπάρχουν υποδομές.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Hey, ο μπαμπάς του Stan από το South Park είναι γεωλόγος! Randy, εσύ;

Δημοσ.

Όσα είπαν τα παιδιά για τις βίζα είναι σωστα. Άλλωστε για αυτό είπα αν έχεις φίλους να σε βοηθήσουν, πανε. Πολύ δύσκολα έως απίθανο μια εταιρία να μπει στον κόπο να σου χορηγησει βιζα αν δεν είσαι στη χώρα τους.

Γενικά οι ΗΠΑ δεν είναι μια χώρα. Δεν μπορείς να μιλήσεις ομαδοποιώντας την. Κάθε πολιτεία και κάθε περιοχή, έχει τραγικά διαφορετικό κόστος ζωής. Το ίδιο ισχύει και για τις συνθήκες εργασίας και τα ωράρια. Τις προαλες διάβασα στους nytimes ένα άρθρο για το τι σημαίνει πλούσιος. Ένα από τα παραδείγματα ανέφερε ελεύθερη γυναίκα με ένα παιδί στο δημοτικό σχολειό και ετήσιο εισόδημά 250.000 δεν της έφτανε να αποταμιευσει τίποτα. Όχι ότι περνούσε βεβαία άσχημα, αλλά το σπίτι που έμενε ήταν 2αρι. Μονό το σχολειό του παιδιου κόστιζε 40.000. Με αυτά τα λεφτά στο Κολοράντο που είμαι εγώ, περνάς ζωαρα.

Δυο λόγοι για να μην πάει κάποιος Αμερική: NTSC και 110volts:P

Δημοσ.

Το NTSC δεν σε ενοχλεί σε τίποτα απολύτως. Περισσότερο ενοχλούν τα μίλια, οι γιάρδες, τα πόδια, οι ίνστες, οι λίβρες και οι βαθμοί Φάρεναιτ.

Δυο λόγοι για να μην πάει κάποιος Αμερική: NTSC και 110volts:P

Δημοσ.

Πάντως θα μπορούσατε εσείς όλοι που ετοιμάζεστε για ξενιτιά και να γίνετε λαντζιέρηδες σε Αυστραλίες και Αμερικές, να κάνετε και μια βόλτα προς (ελληνική) επαρχία μεριά, και να δουλέψετε ως αγρότες (μεροκάματο) που έχουν πολύ ανάγκη για εργάτες σε πολλά σημεία της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, π.χ. που ξέρω, βλέπε καλλιέργεια πατάτας σε Νομό Σερρών, Δράμας, Καβάλας, κλπ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από εργάτες έχουν ανάγκη ή από σκλάβους; Γιατί άμα είναι να δουλεύεις ανασφάλιστος και με τρεις και εξήντα...

Στην Ελλάδα για μένα το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει ποιότητα δουλειάς. Όλοι θεωρούν ότι το φθηνότερο είναι το ίδιο καλό με το ακριβότερο, οπότε απλά πάμε για το φθηνότερο.

Είμαι σίγουρος ότι αν υπάρχουν ανάμεσά μας πχ σχεδιαστές ιστοσελίδων, το έχουν διαπιστώσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...