Προς το περιεχόμενο

Ποιος βοηθαει σε τετοιες περιπτωσεις;;

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα αυτό δεν έχει σχέση με την οικονομική στενότητα. Πιστεύω ότι ούτε η Νορβηγία νοσηλεύει "άσχετους" δωρεάν. Η ανθρωπιά σε προσωπικό επίπεδο διαφέρει από το τι πρέπει να γίνεται θεσμικά. Αν μια χώρα έχει θεσμικά μηχανισμό για περίθαλψη ανασφάλιστων από άλλες χώρες, σύντομα θα γεμίσει με ανασφάλιστους από άλλες χώρες. Τόσο απλά.

Επί της ουσίας, οποιοσδήποτε βρεθεί σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο με επείγουσα κατάσταση στα επείγοντα, θα βοηθηθεί, το προβλέπει-δεν το προβλέπει ο νόμος. Ξέρω αρκετούς νέους γιατρούς που καταλήγουν να δίνουν ρούχα, φαγητό ή λεφτά για ταξί σε ασθενείς που έρχονται στα επείγοντα και δεν έχουν ούτε ασφάλεια ούτε λεφτά. Αλλά αν τους ρωτήσεις για το θεσμικό πλαίσιο, πιθανώς θα σου πουν ότι δεν συμφωνούν να καλύπτουμε τη νοσηλεία ατόμων από ξένες χώρες που έρχονται επί τούτου στην Ελλάδα. Ένας Εβρίτης, αν δει ένα παιδάκι από το Πακιστάν να σέρνεται πεινασμένο, δεν θα του δώσει να φάει; Θα του δώσει. Αλλά μετά θα ζητήσει και αυστηρότητα στην φύλαξη των συνόρων.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μεντιουμ Ευα,τωρα κ κατ'οικον επισκεψεις,ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

σοβαρα; κατι πιο εξυπνο δεν εχεις να πεις; το ucl δωρο στο εκαναν;

για να τελειωνουμε, το κρατος δεν εχει καμια υποχρεωση να πληρωσει περιθαλψη για ενα ατομο που δεν εχει δουλεψει ουτε μια ωρα σε αυτη την χωρα και δεν εχει δωσει ουτε ενα ευρω φορο. οταν αυτη την στιγμη πεθαινουν ανθρωποι στους δρομους, ελληνες πολιτες και κατοικοι που εχουν συνησφερει με καποιο τροπο. σε ποιον πρεπει να κανει την φιλανθρωπια το κρατος αν ειναι να την κανει; τα φαρμακεια δεν δινουν πια φαρμακα γιατι τα ταμεια εχουν να τους πληρωσουν μηνες και πρεπει ο καθε παππους και γιαγια που παιρνουν 200-300 ευρω συνταξη απο τον ογα να τα πληρωνουν απο την τσεπη τους.

τωρα μιλα για τζαμπα περιθαλψη ξενων.

Δημοσ.

Λεει πουθενα οτι η κοπελα αυτη την στιγμη ειναι στην Ρωσια και θελει να μεταφερθει Ελλαδα ?

Ή απλώς είναι Ρωσίδα μετανάστρια εδώ, νοσηλεύεται σε επαρχιακό νοσοκομείο και πρέπει να έρθει στην Αθήνα;

Λογικα αυτο..

Δημοσ.

Αν νοσηλεύεται στην επαρχία, και στην Αθήνα με το ίδιο καθεστώς θα νοσηλευτεί!

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η κοινωνική υπηρεσία των νοσοκομείων, που μπορεί να καλέσει διερμηνέα από την πρεσβεία και να κάνει ορισμένες βοηθητικές ενέργειες. Όταν υπάρχουν προβλήματα, καλείται από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό η κοινωνική υπηρεσία.

Δημοσ.

FilipposMD τι γινεται στα δημοσια νοσοκομεια με τις εξετασεις ,φαρμακα τις κλινες , και το κοστος ολων αυτων σε μια τετοια περιπτωση ? Ρωταω ακριβως για το θεσμικο πλαισιο που ανεφερες πιο πανω ( συμφωνει δεν συμφωνει καποιος με αυτο )

Δημοσ.

Σε περιπτωση που δεν εγινε σαφες,ναι η κοπελα ειναι Ρωσιδα,μενει εδω για κανα χρονο ,ισως και περισσοτερο και νοσηλευεται σε επαρχιακο νοσοκομειο.

Δημοσ.

Τοξοβόλε με κάλυψε ο Φίλιππος. Η τσάμπα ανθρωπιά είναι πολύ εύκολο συναίσθημα.

Αυτό που κατάλαβα εγώ στην αρχή είναι οτι η κοπέλα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρωσίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να νοσηλευτεί στην Ελλάδα όταν ήδη νοσηλεύεται εκεί.

Αν είναι σε νοσοκομείο της επαρχίας είναι θέμα των θεραπόντων γιατρών να κρίνουν αν μπορούν να την αντιμετωπίσουν ή αν πρέπει να μεταφερθεί σε πιο ειδικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι ανασφάλιστοι πληρώνουν κανονικά νοσήλεια, εκτός αν πάσχουν από φυματίωση.Δεν ξέρω για τι ποσά μιλάμε.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αφού νοσηλεύεται σε επαρχιακό νοσοκομείο, μπορεί νομίζω να ενημερωθεί από εκεί για το τι παίζει ακριβώς.

Ως προς την ερώτησή σου bluesattack, απάντησε ο Κωστής. Παλιότερα ξέρω ότι και να μην πλήρωναν, τελικά νοσηλεύονταν με την "υπόσχεση" ότι θα πληρώσουν, αλλά αν τους έψαχνε κανείς μετά, είναι άλλο θέμα. Τώρα με τη λιτότητα ίσως έχουν γίνει πιο αυστηρά τα πράγματα.

Δημοσ.

σοβαρα; κατι πιο εξυπνο δεν εχεις να πεις; το ucl δωρο στο εκαναν;

για να τελειωνουμε, το κρατος δεν εχει καμια υποχρεωση να πληρωσει περιθαλψη για ενα ατομο που δεν εχει δουλεψει ουτε μια ωρα σε αυτη την χωρα και δεν εχει δωσει ουτε ενα ευρω φορο. οταν αυτη την στιγμη πεθαινουν ανθρωποι στους δρομους, ελληνες πολιτες και κατοικοι που εχουν συνησφερει με καποιο τροπο. σε ποιον πρεπει να κανει την φιλανθρωπια το κρατος αν ειναι να την κανει; τα φαρμακεια δεν δινουν πια φαρμακα γιατι τα ταμεια εχουν να τους πληρωσουν μηνες και πρεπει ο καθε παππους και γιαγια που παιρνουν 200-300 ευρω συνταξη απο τον ογα να τα πληρωνουν απο την τσεπη τους.

τωρα μιλα για τζαμπα περιθαλψη ξενων.

Τι σχεση εχει ο ΟΓΑ,η ''τσαμπα'' ανθρωπια,το οτι δεν εχει να φαει ο κοσμος στην Ελλαδα,με το αισθημα ανθρωπιας κ την κοινωνικη ευαισθησια ενος γιατρου?

Μωρε το ucl,δε μου το εδωσαν τζαμπα,αλλα ξερω γω κ το τσαντιρι κολετζ οφ αθενς να εβγαζα,αμφιβαλω οτι θα ειχα ποτε νοοτροπια ''κλαιν,δεν ειναι Ελληνιδα,στα τσακιδια''

Δημοσ.
Καποιος γνωστος μου,γνωριζει εδω και κανα 6μηνο περιπου μια κοπελα 28 χρονων απο τη Ρωσια.Δεν υπηρχε κατι το ιδιαιτερο μεταξυ τους,απλα μια γνωριμια.

Μακριά! Θα σου καταπιούν την ψυχή, θα σου σακατέψουν τα νιάτα, θα σε καρφώσουν στον ύπνο σου με σπαθί.

Δημοσ.

Μαλλον ηταν χασιμο χρονου να γραψω εδω για κατι τετοιο.Βλεπω δυστυχως οτι κανεις δεν ευαισθητοποιηθηκε και ολοι προβληματιστηκατε για αλλα πραγματα που δεν εχουν να κανουν με το κυριως θεμα.Ενας συνανθρωπος μας (ναι ,συνανθρωπος μας ειναι,δεν εχει σημασια αν ειναι απ την ελλαδα η απ το ουζμπεκισταν) 28 χρονων κινδυνευει να πεθανει και κανεις σας δεν ειπε κατι ουσιωδες.Λυπαμαι πολυ...

Δημοσ.

Μαλλον ηταν χασιμο χρονου να γραψω εδω για κατι τετοιο.Βλεπω δυστυχως οτι κανεις δεν ευαισθητοποιηθηκε και ολοι προβληματιστηκατε για αλλα πραγματα που δεν εχουν να κανουν με το κυριως θεμα.Ενας συνανθρωπος μας (ναι ,συνανθρωπος μας ειναι,δεν εχει σημασια αν ειναι απ την ελλαδα η απ το ουζμπεκισταν) 28 χρονων κινδυνευει να πεθανει και κανεις σας δεν ειπε κατι ουσιωδες.Λυπαμαι πολυ...

Φιλε μου,αυτο ακριβως που λες προσπαθησα να τονισω,φωνη βοοντος εν τη ερημο προφανως.Δεν ξερω τπτ αλλο απο Ελλαδα για να πω/βοηθησω ομως....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...