Προς το περιεχόμενο

Ποιος βοηθαει σε τετοιες περιπτωσεις;;

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχεση εχει ο ΟΓΑ,η ''τσαμπα'' ανθρωπια,το οτι δεν εχει να φαει ο κοσμος στην Ελλαδα,με το αισθημα ανθρωπιας κ την κοινωνικη ευαισθησια ενος γιατρου?

Μωρε το ucl,δε μου το εδωσαν τζαμπα,αλλα ξερω γω κ το τσαντιρι κολετζ οφ αθενς να εβγαζα,αμφιβαλω οτι θα ειχα ποτε νοοτροπια ''κλαιν,δεν ειναι Ελληνιδα,στα τσακιδια''

πρωτον ο γιατρος απο καπου πρεπει να πληρωθει, αν οχι αυτος τοτε τα αναλωσιμα που θα χρησιμοποιησει.

δευτερον αν ειναι μονιμη μεταναστρια και εχει ασφαλιση με τον εναν η τον αλλο τροπο κανενα προβλημα.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βαγγέλη, τι άλλο περίμενες να μάθεις; Είπαμε ότι οι ανασφάλιστοι πληρώνουν, είπαμε να ρωτήσει στο νοσοκομείο που ήδη νοσηλεύεται, είπαμε ότι υπάρχει κοινωνική υπηρεσία, είπαμε ότι δεν υπάρχει ειδικό νομικό πλαίσιο. Ε, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος φορέας. Ρωτήστε και στους Γιατρούς του Κόσμου που θα έχουν αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις:

www.mdmgreece.gr

Δημοσ.

Μαλλον ηταν χασιμο χρονου να γραψω εδω για κατι τετοιο.Βλεπω δυστυχως οτι κανεις δεν ευαισθητοποιηθηκε και ολοι προβληματιστηκατε για αλλα πραγματα που δεν εχουν να κανουν με το κυριως θεμα.Ενας συνανθρωπος μας (ναι ,συνανθρωπος μας ειναι,δεν εχει σημασια αν ειναι απ την ελλαδα η απ το ουζμπεκισταν) 28 χρονων κινδυνευει να πεθανει και κανεις σας δεν ειπε κατι ουσιωδες.Λυπαμαι πολυ...

Βρε vagelis81, οι άνθρωποι σου είπαν ουσιώδη πράγματα. Δεν είναι όλα τόσο απλά, όλα κινούνται σε ένα πλαίσιο μέσα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα μόνο με τη θέλησή μας. Δεν μας εξηγείς πλήρως την κατάσταση, και κατανοώ τους λόγους πολύ καλά, και έχεις και κάθε δίκιο να μην τους εξηγείς, αλλά προσπάθησε και συ να καταλάβεις, ότι κάποιες διαδικασίες κινούνται σε συγκεκριμένα νομικά, κοινωνικά και οικονομικά πλαίσια. Αν υπάρχει μια οργάνωση που να ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις, ας αναφερθεί το όνομά της. Αν υπάρχει και ιδιωτική πρωτοβουλία, ακόμα καλύτερα. Αλλά βρε παιδί μου, σκέψου και αυτά που ειπώθηκαν εδώ.

Δημοσ.

Από περιέργεια και μόνο (γιατί έχουμε καταλήξει οτι είμαι ένα απάνθρωπο κτήνος), τι έχει η κοπέλα και κινδυνεύει να πεθάνει;

Και για ποιο λόγο δε διακομίζεται στην Αθήνα;Ή γιατί δε διασωληνώνεται αν είναι σε τόσο κρίσιμη κατάσταση;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μαλλον ηταν χασιμο χρονου να γραψω εδω για κατι τετοιο.Βλεπω δυστυχως οτι κανεις δεν ευαισθητοποιηθηκε και ολοι προβληματιστηκατε για αλλα πραγματα που δεν εχουν να κανουν με το κυριως θεμα.Ενας συνανθρωπος μας (ναι ,συνανθρωπος μας ειναι,δεν εχει σημασια αν ειναι απ την ελλαδα η απ το ουζμπεκισταν) 28 χρονων κινδυνευει να πεθανει και κανεις σας δεν ειπε κατι ουσιωδες.Λυπαμαι πολυ...

Αφου κανεις δεν ειπε κατι ουσιωδες , αυτοι που πραγματικα ενδιαφερονται , σε αντιθεση με μας που πρεπει να σηκωσουμε τωρα το βαρος των ενοχων για την αδιαφορια μας , ας παρουν ενα καταναλωτικο δανειο η οτι αλλο και ας πληρωσουν τα νοσηλεια.Για αυτο η Ελλαδα εχει αρχισει να σκληρυνει , ολοι θελουν να ριξουν ευθυνες καπου , δεν τους ενδιαφερει που..μπορει δεν μπορει να βοηθησει ο αλλος.

Δημοσ.

Εγώ ως φορολογούμενος πολίτης δεν έχω πρόβλημα να νοσηλευτεί με έξοδα του κράτους (άρα και δικά μου).

Όποιος είναι μάγκας στη τελική να πάει να δείξει τη μαγκιά του σε αυτούς που ευθύνονται για το γεγονός ότι οι παππούδες της evab πληρώνουν τα φάρμακα από τη τσέπη τους.

Τζάμπα μάγκες θα πω εγώ.

Στη ζωή όλα γυρίζουν "μάγκες" και κάποτε κάποιος από εσάς μπορεί να βρεθεί σε άλλη χώρα άφραγκος.

Πρώτα άνθρωποι και μετά Έλληνες λέω εγώ.

Δημοσ.

Ρε 'συ τοξοβόλε, τι σε κάνεις να πιστεύεις ότι αν εγώ για παράδειγμα, έπρεπε να κάνω μία ακριβή επέμβαση (για να σωθώ), θα την έκανα;

Ή ο μέσος έλληνας; Θα πεθαίναμε.

Και τέλος πάντων, εδώ το σύστημα υγείας είναι για το πέος για ΕΜΑΣ, θα παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε ξένους;

Δημοσ.

Μωρε το ucl,δε μου το εδωσαν τζαμπα,αλλα ξερω γω κ το τσαντιρι κολετζ οφ αθενς να εβγαζα,αμφιβαλω οτι θα ειχα ποτε νοοτροπια ''κλαιν,δεν ειναι Ελληνιδα,στα τσακιδια''

Ψυχολογος που κρινει τις επιλογες των αλλων. :-D :-D

Δημοσ.

Επειδή είμαι και λίγο άσχετος, μια ερώτηση:

Είμαι Έλληνας πολίτης, για τον Α,Β λόγο έχω μείνει ανασφάλιστος.

Αν μου τύχει κάτι σοβαρό που χρειάζεται νοσοκομομείο,εγχειρίσεις κτλ.,

απλά με αφήνουν στην τύχη μου και ψοφάω; Ή εδώ μιλάμε μόνο για παράνομους

μετανάστες; Δεν υποτίθεται έχουμε δωρεάν περίθαλψη στην Ελλάδα;

2 φορές που έτυχε να πάω σε νοσοκομείο σαν ανασφάλιστος για σπασμένο χέρι,

δεν μου ζήτησαν τίποτα πάντως. Αν χρειαστεί να νοσηλευτείς αλλάζει το πράγμα;

Δημοσ.

Είμαι Έλληνας πολίτης, για τον Α,Β λόγο έχω μείνει ανασφάλιστος.

Αν μου τύχει κάτι σοβαρό που χρειάζεται νοσοκομομείο,εγχειρίσεις κτλ.,

απλά με αφήνουν στην τύχη μου και ψοφάω; Ή εδώ μιλάμε μόνο για παράνομους

μετανάστες;

Και τέλος πάντων, εδώ το σύστημα υγείας είναι για το πέος για ΕΜΑΣ, θα παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε ξένους;

Αν είσαι Έλληνας αλλάζει το πράμα.

Δεν είσαι απλά άνθρωπος αλλά Έλληνας άνθρωπος.

Πληρώνεις δε πληρώνεις για εσένα τζάμπα είναι

Δημοσ.

προς vagelis81 οπως σου ειπαν και οι προηγουμενοι πηγαινε σε ενα οποιοδηποτε νοσοκομειο βρισκεται κοντα σου και ρωτα στην κοινωνικη υπηρεσια(εκει θα σου πουν τι μπορεις να κανεις).αν δεν σε βοηθησουν στο πρωτο νοσοκομειο πανε σε αλλο νοσοκομειο πιο μεγαλο και κεντρικο(δεν μπορει καποια ακρη θα βρεις-καποια κοινωνικη υπηρησια θα ξερει).μπορεις να πας και στην Προνεια να ρωτησεις ή αν μπορεσεις να τους βρεις σε καποιο τηλ.(κατι μπορεις να μαθεις και απο εκει).οπως σωστα προαναφερθηκε και οι "γιατροι του κοσμου "σιγουρα θα ξερουν.αντιμετωπιζουν καθημερινα τετοιες περιπτωσεις.εχουν ιατρεια δικα τους.βρες καποιο τηλεφωνο τους.

θα πω και κατι τελευταιο αν και μπορει να σου φανει περιεργο.ρωτα και σε κανα ΚΕΠ(ολο και καποιο τηλεφωνο ή επιπροσθετη πληροφορια μπορει να βρεις εκει).δεν υπαρχουν μαγικες λυσεις πρεπει να ψαξεις και να ρωτησεις πολλα ατομα για να βρεις λυση(ετσι ειναι δομημενο το συστημα στην ελλαδα).

προς arcanaloth απο οσο ξερω (με καθε επιφυλαξη)για τα εξοδα νοσηλειας θα τα βαλεις απο την τσεπη σου εκτος αν εισαι απορος(εισοδηματικα κριτηρια) οποτε καποιο βαρος(πιθανως και ολο το ποσο) καλυπτει η προνεια.να ευχεσαι παντως να μην αρρωστησεις ανασφαλιστος γιατι σε καθε περιπτωση θα ταλαιπωρηθεις.

Δημοσ.

Παιδιά, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κάθε κράτος φροντίζει, με τα σημερινά δεδομένα, κατά προτεραιότητα για τους δικούς του πολίτες. Μακάρι να συμφωνούσαμε όλοι ότι δεν έχει σημασία σε ποια χώρα ζεις, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια μας κτλ. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, το σωστό θα ήταν να δώσουμε όλοι τη μισή μας περιουσία, να μειωθούν οι μισθοί μας κατά 50% και όλα αυτά τα χρήματα να δοθούν στους πεινασμένους της γης που πεθαίνουν κατά εκατομμύρια. Ποιος είναι έτοιμος να το κάνει αυτό; Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από άσιτία ή επειδή δεν υπάρχουν λίγα ευρώ για ένα εμβόλιο ή για καθαρό νερό, την ώρα που εμείς γκρινιάζουμε γιατί δεν μπορούμε να αγοράσουμε ένα τζιν που κάνει 120 ευρώ και συμβιβαζόμαστε με το τζιν των 60 ευρώ. Άρα, το πρώτο ερώτημα είναι μέχρι πού φτάνει η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά του καθενός. Αυτό φαίνεται από τις δωρεές στις φιλανθρωπικές οργανώσεις, που δεν νομίζω ότι συνήθως περιλαμβάνουν τη μισή περιουσία κανενός.

Το δεύτερο είναι τι συνέπειες θα έχει για ένα κράτος μια συγκεκριμένη τακτική. Αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι για ανθρωπιστικούς λόγους θα παρέχει ίση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως, ασχέτως με το αν είναι ασφαλισμένοι ή μη και ανεξάρτήτως μόνιμης διαμονής στη χώρα, θα συμβούν τα εξής:

1. Κανείς δεν θα ασφαλίζεται, αφού έτσι κι αλλιώς έχει εξασφαλισμένη περίθαλψη.

2. Θα γεμίσουμε με ιατρικούς μετανάστες, που θα έρχονται από φτωχότερες χώρες για να νοσηλευθούν

3. Θα καταποντιστούμε μια ώρα νωρίτερα, εξαιτίας των 1 και 2.

Τέλος, για τους μη έχοντες υπάρχει και το ταμείο απορίας, αν και δεν είμαι σίγουρος για τις προϋποθέσεις που σου επιτρέπουν να ενταχθείς εκεί. Αν κάποιος είναι ανασφάλιστος, μπορεί να απευθυνθεί στη νομαρχία (νομίζω) για να δει αν δικαιούται βιβλιάριο απορίας.

Δημοσ.

Εγώ δε γουστάρω στη χώρα μου να ψοφήσει κανένας γιατί δεν έχει φράγκα. Δεν νομίζω να έχω παράλογες απαιτήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...