Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνοντας, έπεσα πάνω σε αρκετές σελίδες σχετικά με τα λεγόμενα οικολογικά ξύλα.

 

Με λίγα λόγια υποτίθεται πως πρόκειται για φυσικά επεξεργασμένο ξύλο, απαλλαγμένο από πίσσα και υγρασία, ανάβει πιο εύκολα, βγάζει μεγαλύτερη και πιο ζεστή φλόγα, είναι θεωρητικά πιο ασφαλές αφού ούτε καπνίζει, ούτε μυρίζει, ούτε παράγει τοξικές ουσίες και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το συμβατικό.

 

Μόνο καφέ δεν φτιάχνει. Too good to be true;

 

Έχει χρησιμοποιήσει/χρησιμοποιεί κανείς; Ισχύουν τα όσα διαφημίζονται;

Δημοσ.

Ισχύει αλλά είναι πανάκριβα.. Κάπου πέτυχα 5 τέτοια ξύλα πιασμένα με πλαστική συσκευασία στην τιμή των 5€.. Ενώ με 7€ παίρνω τσουβάλι 25kg κανονικά ξύλα..

 

Αν ανάβεις το τζάκι 1 φορά το μήνα καλά είναι, αλλιώς είναι κοροιδία να δίνεις 5€ κάθε φορά που το ανάβεις το τζάκι..

 

Δεν τα έχω δοκιμάσει για να ξέρω τι παραπάνω κάνουν..

Δημοσ.

Τα ξύλα δεν έχουν πίσσα. Δεν είναι άσφαλτος. Επίσης εάν έχεις τη στοιχειώδη λογική να τα προμηθευτείς τέλη καλοκαιριού, δεν θα έχουν ούτε υγρασία. Μη κοιτάς που το 90% του κόσμου τρέχει και παίρνει ξύλα Γενάρη μήνα.

 

Κορόιδα ψάχνουν μάλλον. Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλό από το απλό... ξύλο. Αυτό που κόβουμε κάθε χρόνο απ' τα κλαδέματα της ελιάς. ^_^

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα πετύχει στο σούπερ μάρκετ 1 κομμάτι "ξύλο" ( ; ) το οποίο το έβαζες στο τζάκι μόνο του και έκαιγε για 4 ώρες. Στις διαστάσεις ενός κούτσουρου. Με φόβισε η τιμή 3Ε και εννοείται τα χημικά του...

 

Η αλήθεια είναι ότι με 6 Ευρώ παίρνω και εγώ ένα σακί ξύλα και κάνω τη δουλειά μου.

Δημοσ.

+1000

 

σε λίγα χρόνια οι νέοι άνθρωποι

θα μαθαίνουν για τη φύση

μόνο απ' την wikipaedia !

 

.

δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό.. :rolleyes:

Δημοσ.

Εγώ είχα πετύχει στο σούπερ μάρκετ 1 κομμάτι "ξύλο" ( ; ) το οποίο το έβαζες στο τζάκι μόνο του και έκαιγε για 4 ώρες. Στις διαστάσεις ενός κούτσουρου. Με φόβισε η τιμή 3Ε και εννοείται τα χημικά του...

 

Η αλήθεια είναι ότι με 6 Ευρώ παίρνω και εγώ ένα σακί ξύλα και κάνω τη δουλειά μου.

 

Ολα τα φυσιολογικα κουτσουρα, 4 ωρες και πανω θα καινε, τι αλλη μλκια θα ακουσουμε (οχι απο σενα, απο το σουπερ μαρκετ). Δηλαδη ενα καλο κουτσουρο απο πουρναρι, ελια, βελανιδια κλπ αντεξει κανα 20ωρο, θα το βγαλουμε στις ειδησεις;

Δημοσ.

ποιο κουτσουρο καιει για 4 ωρες?????και στο τζακι και στην σομπα μεσα σε 1 αντε 2 το πολυ ωρες εχει εξαφανιστει.εκτος και αν μιλατε για ολοκληρο το δεντρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

ειχα κατι τετοια κουτσουρα που απο οτι τουλαχιστον φαινοταν ηταν συμπιεσμενο πριονιδι βουτηγμενο σε μελασες.

απλα το αναβα και μολις γινοταν φλωγα καλη σε κανα 20λεπτο, μετα αρχισα και πεταγα μεσα τα κανονικα κουτσουρα.

αυτο καιγοταν για κανα 3ωρο περιπου και τα αλλα αναβαν σιγα σιγα.

 

τωρα που μου τελειωσαν αυτα με κανονικα κουτσουρα φλωγα που εφτιαχνα με αυτο δεν εχω καταφερει ποτε να κανω!

  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

ποιο κουτσουρο καιει για 4 ωρες?????και στο τζακι και στην σομπα μεσα σε 1 αντε 2 το πολυ ωρες εχει εξαφανιστει.εκτος και αν μιλατε για ολοκληρο το δεντρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Το κούτσουρο είναι για να κρατάει τη φλόγα ενώ σιγοκαίει, όχι για να το ρίξεις πάνω στη φωτιά και να λαμπαδιάσει (μαζί μ' αυτό και το τζάκι ολόκληρο).

 

Θα βάλεις ένα κούτσουρο από καλό ξύλο (π.χ. ελιά ή πουρνάρι) αξιόλογου μεγέθους, μιαν αγκαλιά περίπου, στο τζάκι στο πλάι και θα το ανάψεις το μεσημέρι. Τη φωτιά θα την έχεις από τα υπόλοιπα ξύλα, το κούτσουρο κάθεται στο πλάι για να τη συγκρατήσει μόνο.

 

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

 

Θα κρατήσει ως το βράδυ, θα σιγοκαίει όλη νύχτα, και αν είναι αρκετά μεγάλο, θα έχει κρατήσει ακόμα και το επόμενο πρωί. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να έχει ακόμα φωτιά μέσα του. Μετά ανάβεις το τζάκι σου φυσώντας, δε θέλεις καν σπίρτα.

 

Win!

 

Τι 4 ώρες και κουραφέξαλα.

  • Like 1
Δημοσ.

Το κούτσουρο είναι για να κρατάει τη φλόγα ενώ σιγοκαίει, όχι για να το ρίξεις πάνω στη φωτιά και να λαμπαδιάσει (μαζί μ' αυτό και το τζάκι ολόκληρο).

 

Θα βάλεις ένα κούτσουρο από καλό ξύλο (π.χ. ελιά ή πουρνάρι) αξιόλογου μεγέθους, μιαν αγκαλιά περίπου, στο τζάκι στο πλάι και θα το ανάψεις το μεσημέρι. Τη φωτιά θα την έχεις από τα υπόλοιπα ξύλα, το κούτσουρο κάθεται στο πλάι για να τη συγκρατήσει μόνο.

 

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

 

Θα κρατήσει ως το βράδυ, θα σιγοκαίει όλη νύχτα, και αν είναι αρκετά μεγάλο, θα έχει κρατήσει ακόμα και το επόμενο πρωί. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να έχει ακόμα φωτιά μέσα του. Μετά ανάβεις το τζάκι σου φυσώντας, δε θέλεις καν σπίρτα.

 

Win!

 

Τι 4 ώρες και κουραφέξαλα.

 

Κι εκτος αυτου, αν δεν το σπασεις κιολας (ξερεις η κλασικη μλκια να καθομαστε διπλα στο τζακι και να βαραμε τα καβουνα), και μεινει σε μεγαλα κομματια καρβουνου, τοσο περισσοτερο θα κρατησει.

Εκτος βεβαια κι αν εχεις κανενα μεγαλο κουτσουρο απο καμμια σαπια πορτοκαλια, εκει οχι μια ωρα, στο τεταρτο εισαι για ξυλα (και για κιβωτιο να μαζευεις σταχτες) :mrgreen:

Δημοσ.

Τα καλύτερα για τέτοια «χρήση» είναι τα άσπρα ξύλα, π.χ. η λεύκα.

 

Πριν το βάλεις στη φωτιά έχει γίνει στάχτη. Κι έχεις γεμίσει και κάπνα. :mrgreen:

 

Και είναι και η κλασσική κομπίνα που κάνουν οι ξυλάδες. Παραγγέλνεις 1 τόνο ελιά, μέσα βρίσκεις 50 kg πεύκο, άλλα 50 kg λέυκες, κλπ. Κι άμα η μόνη σου σχέση με την ελιά είναι οι φωτογραφίες από το ΆΛΤΙΣ, θα βλέπεις τη λεύκα μπροστά σου και θα λες κι ευχαριστώ.

 

:mrgreen:

  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

εδώ το θέμα είναι οικολογικά καυσόξυλα δηλαδή μπρικέτες? Ρίξε μια ματιά στο μπρικέτες

Προσωπικά επειδή έχω ενεργειακό τζάκι, ρίχνω 2 μπρικέτες. Καινε περίπου 1,30 ώρα. Τουλάχιστον 30 λεπτά το τζάκι δουλευει στο τέρμα και ζεστένεται ο χώρος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για ενεργειακά, και όταν δεν υπάρχουν ξερά ξύλα. Για να δουλεψει το τζάκι στο full πρέπει να βάλω 5 κουτσουράκια μέσα στο τζάκι....

 

Για καυσόξυλα μπορεις να ρίξεις μια ματιά στο καυσόξυλα κάρβουνα, κάνει και χονδρική, οπότε σε μια ομαδική παραγγελία (θεια, συμπεθέρια κ.τ.λ) κάτι καλύτερο θα γίνεται! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...