Προς το περιεχόμενο

προβλημα με ηχεια 5.1

ChaosMasterGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ηχεια Logitech 5.1 και σημερα μετα απο καποια διακοπη ρευματος (ο υπολογιστης δουλευε και με την διακοπη εκλεισαν τα ηχεια) οταν ανοιξα τον υπολογιστη ενο το κουμπι στα ηχεια αναβει κανονικα δηλαδη δειχνει οτι παιρνει ρευμα και οταν παταω το κουμπι για να ανοιξουν τα ηχεια ακουγεται το χαρακτηριστικο "γδουπ" που κανουν δεν παιζει πλεον καθολου ο ηχος και στις ρυθμισεις δεν βλεπω πουθενα τα ηχεια! Ειναι σαν μην υπαρχουν! Δοκιμασα να σβησω και να ξαναπερασω τους drivers αλλα τιποτα! Εχετε καμια ιδεα τι μπορω να κανω?

Δημοσ.

Εχεις άλλα ηχεία να συνδέσεις στο Pc να δεις αν λειτουργούν;

Οχι εχω ομως ακουστικα απο mp3 player τα οποια τα συνδεσα να δω αν βγαζει ηχο αλλα και παλι τα ιδια. Τι παιζει να επαθε?

Εχεις άλλο Pc να συνδέσεις στα ηχεία να δεις αν λειτουργούν; :P

Εχω ενα laptop το θεμα ειναι οτι τα ηχεια ειναι 80watt. Θα τα σηκωσει το laptop η θα το καψω και αυτο?

Δημοσ.

Εχεις άλλο Pc να συνδέσεις στα ηχεία να δεις αν λειτουργούν; :P

Σωστός, δε το σκέφτηκα :P

Οχι εχω ομως ακουστικα απο mp3 player τα οποια τα συνδεσα να δω αν βγαζει ηχο αλλα και παλι τα ιδια. Τι παιζει να επαθε?

Ανησυχίες θα έχουμε. Μάλλον έχουμε.

edit: Η κάρτα ήχου σου είναι ενσωματωμένη;

Δημοσ.

Σωστός, δε το σκέφτηκα :P

Ανησυχίες θα έχουμε. Μάλλον έχουμε.

edit: Η κάρτα ήχου σου είναι ενσωματωμένη;

Ναι ειναι ενσωματωμενη στην μητρικη. Αλλα το pc παιζει κομπλε αν ηταν η μητρικη δεν θα επαιζε καθολου σωστα? Η παιζει να καηκε μονο η καρτα ηχου?

Δημοσ.

Ναι ειναι ενσωματωμενη στην μητρικη. Αλλα το pc παιζει κομπλε αν ηταν η μητρικη δεν θα επαιζε καθολου σωστα? Η παιζει να καηκε μονο η καρτα ηχου?

Μπορεί να καεί η κάρτα ήχου και να λειτουργεί η Mobo σου μια χαρά κατά τα άλλα.

Δοκίμασε να συνδέσεις τα ηχεία καπου αλλού πχ στην tv και δες αν έχεις ήχο. Να αποκλείσουμε 100% τα ηχεία.

Δημοσ.

Κάνε οοοολα τα παραπάνω και αν δεν βγάλεις άκρη,

μπες στο bios και δες μήπως έχει καμια ρύθμιση σχετικά με την κάρτα ήχου (αρκετά απίθανο να είναι εκεί το πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

Αν έχει, απενεργοποίησε την κάρτα και ξανα-ενεργοποίησέ την..

Δημοσ.

Μπορεί να καεί η κάρτα ήχου και να λειτουργεί η Mobo σου μια χαρά κατά τα άλλα.

Δοκίμασε να συνδέσεις τα ηχεία καπου αλλού πχ στην tv και δες αν έχεις ήχο. Να αποκλείσουμε 100% τα ηχεία.

Τα ηχεια παιζουν μια χαρα! Τα δοκιμασα τωρα στο Laptop και στην tv και παιξανε! Στο desctop ομως δεν παιζει ΟΥΤΕ τα ακουστικα απο το mp3 player. Και μαλιστα εχω 2 θυρες (υποδοχες) για το συγκεκριμενο καλωδιο. Μια μπροστα και μια πισω! Σε κανενα απο τα 2 δεν παιζει. Οταν ανοιγοκλεινω το κουμπι των ηχειων καποιες φορες ο ηχος που κανει οταν συνδεεις καποια συσκευη ακουγεται αλλα μεχρι εκει!

Κατω δεξια στην επιφανεια εργασιας στο ηχειο που δειχνει τον ηχο εχει βγαλει ενα κοκκινο Χ παταω πανω του και γραφει "υπαρχει προβλημα με το προγραμα οδηγησης για τη συσκευη VIA high defition audio. Νεα εγκατασταση του προγραμματος μπορει να λυση αυτο το προβλημα." Φυσικα κατι τετοιο το δοκιμασα 3 φορες ως τωρα. Ακομα και τους drivers της μητρικης εγκατεστησα παλι! Μηπως να του κανω κανα φορματ που εχω να του κανω εδω και 2 μηνες μηπως στρωσει?

Δοκίμασε System Restore. Στις συσκευές φαίνεται η onboard;

Στις συσκευες δεν υπαρχει τιποτα.. Δεν εμφανιζεται κατι ουτε ηχεια ουτε τιποτα. Θα κανω και επαναφορα συστηματος οπως λες μηπως και γλιτωσω το φορματ.

Κάνε οοοολα τα παραπάνω και αν δεν βγάλεις άκρη,

μπες στο bios και δες μήπως έχει καμια ρύθμιση σχετικά με την κάρτα ήχου (αρκετά απίθανο να είναι εκεί το πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

Αν έχει, απενεργοποίησε την κάρτα και ξανα-ενεργοποίησέ την..

Τα εκανα ολα. Τωρα θα μπω και στο bios να τσεκαρω αν και δεν νομιζω να ερχεται απο εκει η ζημια αλλα οπως λες ποτε δεν ξερεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι ο probe πιο πάνω έδωσε λύση στο πρόβλημα σου..!

Αν έκανες επαναφορά και δεν πέτυχε, πες μας να σου πούμε τι άλλο μπορείς να κάνεις..!

(Το φορματ είναι τελευταία λύση)

Δημοσ.

Τα ηχεια παιζουν μια χαρα! Τα δοκιμασα τωρα στο Laptop και στην tv και παιξανε! Στο desctop ομως δεν παιζει ΟΥΤΕ τα ακουστικα απο το mp3 player. Και μαλιστα εχω 2 θυρες (υποδοχες) για το συγκεκριμενο καλωδιο. Μια μπροστα και μια πισω! Σε κανενα απο τα 2 δεν παιζει. Οταν ανοιγοκλεινω το κουμπι των ηχειων καποιες φορες ο ηχος που κανει οταν συνδεεις καποια συσκευη ακουγεται αλλα μεχρι εκει!

Κατω δεξια στην επιφανεια εργασιας στο ηχειο που δειχνει τον ηχο εχει βγαλει ενα κοκκινο Χ παταω πανω του και γραφει "υπαρχει προβλημα με το προγραμα οδηγησης για τη συσκευη VIA high defition audio. Νεα εγκατασταση του προγραμματος μπορει να λυση αυτο το προβλημα." Φυσικα κατι τετοιο το δοκιμασα 3 φορες ως τωρα. Ακομα και τους drivers της μητρικης εγκατεστησα παλι! Μηπως να του κανω κανα φορματ που εχω να του κανω εδω και 2 μηνες μηπως στρωσει?

2 μήνες χωρίς φορμάτ; :shock: Πως τα κατάφερες βρε θηρίο; :P

Πριν πάς στο Bios πήγαινε στην διαχείριση συσκευών και δες αν έχει κανένα θαυμαστικό. Και πες ποια μητρική έχεις.

edit: Καλά με το edit Με έβγαλε offtopic εντελώς

Πήγαινε μία βόλτα από το Bios αφού πεις τη μητρική σου

Δημοσ.

2 μήνες χωρίς φορμάτ; :shock: Πως τα κατάφερες βρε θηρίο; :P

Πριν πάς στο Bios πήγαινε στην διαχείριση συσκευών και δες αν έχει κανένα θαυμαστικό. Και πες ποια μητρική έχεις.

edit: Καλά με το edit Με έβγαλε offtopic εντελώς

Πήγαινε μία βόλτα από το Bios αφού πεις τη μητρική σου

Κανω φορματ μια φορα τον μηνα επειδη εχω ssd και θελω να ειναι καθαρος μονιμα απο spyware κλπ (ειμαι φοβιτσιαρης με αυτα)

Κανω μια επαναφορα συστηματος και οταν τελειωσει θα τα τσεκαρω αυτα (ισως αργησει λιγακι)

Έτσι από περιέργεια, τι windows έχεις..?

Εχω τα windows 7 x64 παρομοιο προβλημα ειχα αντιμετωπισει με τον εκτυπωτη και εναν εξωτερικο σκληρο δισκο πριν κατι μηνες και αναγκαστικα να κανω φορματ για να φτιαξει.

Κανω τωρα επαναφορα συστηματος και ολα τα αλλα που μου ειπατε και αν παλι δεν φτιαξει του κανω και ενα φορματ (ετσι και αλλιως μεσα στον μηνα θα του εκανα) και αν παλι δεν φτιαξει ξαναποσταρω να δουμε τι μπορουμε να κανουμε (αν και πιστευω οτι αν φτασω σε σημειο να μην δουλευει ουτε μετα απο φορματ τοτε μιλαμε για μαστορα..)

Δημοσ.
Κανω φορματ μια φορα τον μηνα επειδη εχω ssd και θελω να ειναι καθαρος μονιμα απο spyware κλπ (ειμαι φοβιτσιαρης με αυτα)

Κανω μια επαναφορα συστηματος και οταν τελειωσει θα τα τσεκαρω αυτα (ισως αργησει λιγακι)

Βρε φίλε, όχι...!

Έλεος...

Αν φοβάσαι τόσο πολύ, βάλε ένα deep freeze πάνω...!

όχι format κάθε τρεις και λίγο..!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...