Προς το περιεχόμενο

ssd δισκος και συχνο format

ChaosMasterGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα εσωτερικο σκληρο δισκο ssd και επειδη κανει γρηγορα φορματ (30 λεπτα το πολυ) κανω μια φορα τον μηνα φορματ για να αποφευγω τυχον ιους, spyware κλπ που μπορει να υπαρχουν στον δισκο.

Σημερα που ρωτησα εναν γνωστο μου που ξερει απο αυτα μου ειπε να μην κανω φορματ καθε μηνα και ειδικα σε ssd!

Κατι παρομοιο μου ειπανε και τα παιδια στο φορουμ σε αλλο ποστ που ανοιξα χθες για αλλο προβλημα που αντιμετωπισα και ανεφερα οτι κανω συχνα φορματ.

Παιζει να παθει καμια ζημια ο δισκος αν συνεχισω να κανω καθε μηνα φορματ η να συνεχισω να το κανω για να ειναι παντα καθαρος?

Δημοσ.

Γενικά αν δεις της προδιαγραφές οποιουδήποτε ssd θα δεις ότι έχει κάπου να λέει write cycles αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 300.000 μέχρι 1.000.000 και είναι το πόσες φορές μπορεί να ξαναγραφεί το οποιοδήποτε σημείο του δίσκου,ο συμβατικός δίσκος δεν έχει τέτοιο περιορισμό(όχι ότι δεν μπορεί να χαλάσει ποιο γρήγορα από έναν ssd)με αυτήν την έννοια πρέπει να προσέχεις περισσότερα τον ssd.

Πηγή: Wiki Flash memory

Δημοσ.

Φίλε μου ΔΕΝ πρέπει να του κάνεις τόσο συχνά γιατί μπορεί να χαλάσει.Όπως γράφει και ο TheELF απο πάνω απο τα πολλά γράψε-σβήσε ίσως κάποια κομμάτια "νεκρώσουν" και είναι κρίμα γιατί έιναι και ακριβοί οι ssd.Άλλωστε τί μπορείς να κόλλησες σε έναν μήνα;

Δημοσ.

Γενικά αν δεις της προδιαγραφές οποιουδήποτε ssd θα δεις ότι έχει κάπου να λέει write cycles αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 300.000 μέχρι 1.000.000 και είναι το πόσες φορές μπορεί να ξαναγραφεί το οποιοδήποτε σημείο του δίσκου,ο συμβατικός δίσκος δεν έχει τέτοιο περιορισμό(όχι ότι δεν μπορεί να χαλάσει ποιο γρήγορα από έναν ssd)με αυτήν την έννοια πρέπει να προσέχεις περισσότερα τον ssd.

Πηγή: Wiki Flash memory

Ωχχ καταλαβα. Αντι για να τον προστατευω παραλιγο να τον καψω!

Παντως οι 300.000 με 1.000.000 φορες που μπορει να ξαναγραψει το καθε σημειο του δεν ειναι και λιγες..

Αλλα απο εδω και περα κομενα τα φορματ!

Χιλια ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση και βοηθεια!

Φίλε μου ΔΕΝ πρέπει να του κάνεις τόσο συχνά γιατί μπορεί να χαλάσει.Όπως γράφει και ο TheELF απο πάνω απο τα πολλά γράψε-σβήσε ίσως κάποια κομμάτια "νεκρώσουν" και είναι κρίμα γιατί έιναι και ακριβοί οι ssd.Άλλωστε τί μπορείς να κόλλησες σε έναν μήνα;

Φοβαμαι πολυ το θεμα ιος, spyware, trojans κλπ και πιστευα οτι ηταν η καλυτερη λυση να του κανω συχνα φορματ δεν ηξερα οτι στην ουσια του εκανα μεγαλυτερο κακο ετσι.

Δημοσ.
300.000 με 1.000.000

Αυτά τα νούμερα είναι γενικά η γκάμα,πρέπει να δεις την σελίδα του δίσκου σου για να δεις πόσους κύκλους «σηκώνει» ο δικός σου.

Δημοσ.

Δεν είναι λίγες αλλά αν σου τύχει;

Αμα μου τυχει και τα λεφτα μου θα κλαιω και θα χασω αλλα τοσα για να παρω αλλον!!

Αυτά τα νούμερα είναι γενικά η γκάμα,πρέπει να δεις την σελίδα του δίσκου σου για να δεις πόσους κύκλους «σηκώνει» ο δικός σου.

Αυτος ειναι ο δισκος που εχω. Επειδη δεν το κατεχω και πολυ (και δεν βλεπω να γραφει πουθενα ποσους κυκλους σηκωνει) μπορεις αν σου ειναι ευκολο να μου πεις τουλαχιστον να ξερω αν και ο δικος μου δισκος ανηκει σε κατηγορια με τετοιους αριθμους στροφων να μου φυγει το αγχος που με ποιασε?!!!

Δημοσ.

Παντως και περα απο την ζημια που μπορει να γινει στον δισκο, ειναι ιστορια να στηνεις απο την αρχη τα παντα καθε ενα μηνα..

Εγω προσωπικα περναει χρονος για να κανω format και παλι αν εχω σημαντικο θεμα που δεν λυνετε αλλιως

Δημοσ.

Συγνώμη ρε μάγκες, αλλά εδώ έχουμε μια γριά στο χειρουργικό τραπέζι για μεταμόσχευση καρδιάς, και 'σεις ανησυχείτε μήπως βγαίνοντας από το νοσοκομείο τη χτυπήσει κεραυνός εν αιθρία!

Αν ισχύει το 100.000 εγγραφές, και αν γίνεται φορμάτ μια φορά το μήνα, 12 φορές το χρόνο (μήπως 11 γιατί τον Αύγουστο πάει διακοπές με το laptop? ) άντε σε 5 χρόνια είναι 120 παραπάνω σβήσε-γράψε;

Τι ποσοστό είναι το 120 στο 100.000;

Εκτός αν στο φορμάτ ο δίσκος ξεσκίζεται πραγματικά στο γράψε-σβήσε, οπότε πάω πάσο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...