msntk36 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα έχω ένα laptop Acer aspire 3004LM BIOS Phoenix mobile AMD Sempron Processor 3100+ Ram 1+256=1.2G HDD 40 GB IDE/100 Θέλω να κάνω μία αναβάθμιση τόσο σε λειτουργικό όσο και σε hardware Είχε μαμά xp φόρτωσα vista και σερνόταν έκανα format και τώρα δεν μπορεί να κάνει ούτε recover τα xp δεν μπορεί να εγκαταστήσει το“cdaudio exe” και με ξαναστέλνει από την αρχή. Ερωτήση 1) Ποιο είναι το μεγαλύτερο hdd που μπορώ να βάλω? 2) Ποιο λειτουργικό να βάλω, θα ήθελα win 7 πώς μπορώ να τα εγκαταστήσω γιατί η εγκατάσταση σε laptop δεν είναι η ίδια που κάνουμε στα desktop, dvd εγκατάσταση τέλος. Αν ξέρει κάποιος να μου πει ακριβώς πώς γίνετε μία που μάλλον θα βάλω καινούργιο hdd. 3) Μπορώ να βάλω κάποιο αντάπτορα ide to sata έτσι ώστε να βάλω sata δίσκο. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και για το χρόνο σας προκαταβολικά.
TheELF Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2011 1) Ποιο είναι το μεγαλύτερο hdd που μπορώ να βάλω? Δεν υπάρχει περιορισμός(θεωρητικά,ενδέχεται να έχει περιορισμό το bios) απλά πρέπει να είναι 2,5 ίντσες. 2)Ποιο λειτουργικό να βάλω, θα ήθελα win 7 πώς μπορώ να τα εγκαταστήσω γιατί η εγκατάσταση σε laptop δεν είναι η ίδια που κάνουμε στα desktop, dvd εγκατάσταση τέλος. Αν ξέρει κάποιος να μου πει ακριβώς πώς γίνετε μία που μάλλον θα βάλω καινούργιο hdd. Κατεβάζεις το wintoflash και σου φτιάχνει usb stick από το dvd εγκατάστασης των win7. 3)Μπορώ να βάλω κάποιο αντάπτορα ide to sata έτσι ώστε να βάλω sata δίσκο.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και για το χρόνο σας προκαταβολικά. Θεωρητικά μπορείς υπάρχουν οι αντάπτορες,π.χ. αυτός http://www.cooldrives.com/satoidecofor.html αλλά το πρόβλημά σου είναι ότι κατά 99% δεν θα χωράει πλέων στην «καταπακτή» όπου είναι κρυμμένος ο δίσκος.
msntk36 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δεν υπάρχει περιορισμός(θεωρητικά,ενδέχεται να έχει περιορισμό το bios) απλά πρέπει να είναι 2,5 ίντσες. Κατεβάζεις το wintoflash και σου φτιάχνει usb stick από το dvd εγκατάστασης των win7. Θεωρητικά μπορείς υπάρχουν οι αντάπτορες,π.χ. αυτός http://www.cooldrives.com/satoidecofor.html αλλά το πρόβλημά σου είναι ότι κατά 99% δεν θα χωράει πλέων στην «καταπακτή» όπου είναι κρυμμένος ο δίσκος. ευχαριστώ elf για τις απαντήσεις το laptop έχει dvd αλλα δεν κάνει εγκατάσταση γιατι κατα την εγκατάσταση κολάει στο αρχείο "cdaudio .exe" και λέει ότι δεν μπορεί να το αντιγράψει.
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 ευχαριστώ elf για τις απαντήσεις το laptop έχει dvd αλλα δεν κάνει εγκατάσταση γιατι κατα την εγκατάσταση κολάει στο αρχείο "cdaudio .exe" και λέει ότι δεν μπορεί να το αντιγράψει. Ή το cd τον windows είναι χαλασμένο και δεν μπορεί να διαβάσει το αρχείο,ή ο σκληρός έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να το γράψει το αρχείο,ή η μνήμη έχει πρόβλημα και χαλάει δεδομένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.