minooos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Αρχικα το πρόβλημα είναι οτι το netbook δεν φορτίζει..και έχω μια απορία ο φορτιστής του έχει χαρακτηριστικά input 100-240V ~ 0.8A 50-60Hz output 19V ~ 1.58A Και έχω έναν φορτιστή απο ένα laptop που έχει χαρακτηριστικά input 100-240V ~1.5A 50-60Hz output 19 ~ 4.74A Το θέμα είναι οτι μπορώ να το δοκιμάσω να δω αν φταίει ο φορτιστής ή θα κάψω τπτ στο netbook?????? Γιατι το Αμπερ στον δευτερο είναι περισσότερα...
filip123go Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 όχι, δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα..! Το 4.74A είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει (παραπάνω καίγεται το τροφοδοτικό). Λιγότερο δεν πειράζει..!
minooos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Το θέμα είναι οτι απο την εταιρεία για το netbook έχει στα χαρακτηριστικά 1.58Α αν δοκιμασω να συνδέσω αυτον με τα 4.74Α που είναι απο laptop,αφου είναι παραπάνω Αμπερ δεν θα καει τπτ?
filip123go Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Το 1.58Α (που λογικά λέει κάτω απ το netbook) Είναι το max που τραβάει το netbook. To max που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό είναι 4.74A..! Είχα ακριβώς το ίδιο θεματάκι με το λαπ τοπ μου και έναν φορτιστή..! Ρώτησα εδώ μέσα και οι απόψεις ήταν διφορούμενες οπότε μετά ρώτησα τους καθηγητές στην σχολή (Ηλεκτρολογίας) και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα..! Και όντως, το λαπ τοπ το δουλεύω 1 χρόνο έτσι και δεν έχει πάθει τίποτα...
filip123go Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Το αντίθετο θα αποτελούσε πρόβλημα Ναι.. Θα καιγόταν το τροφοδοτικό..!
minooos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 δεν καταλαβα ρε παιδια ποιο είναι το αντιθετο δλδ???Το αντιθετο δεν νομιζω να καιει τπτ απλα δεν επαρκεί να φορτίσει την μπαταρια..εγω σας λεω θέλω να συνδεσω το netbook με μετασχηματιστή απο laptop που θαα δινει περισσοτερο ρεύμα...δλδ αυτο δεν θα το κάψει???δεν είναι τροφοδοτικό φορτιστής ειναι laptop
filip123go Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 δεν καταλαβα ρε παιδια ποιο είναι το αντιθετο δλδ???Το αντιθετο δεν νομιζω να καιει τπτ απλα δεν επαρκεί να φορτίσει την μπαταρια..εγω σας λεω θέλω να συνδεσω το netbook με μετασχηματιστή απο laptop που θαα δινει περισσοτερο ρεύμα...δλδ αυτο δεν θα το κάψει???δεν είναι τροφοδοτικό φορτιστής ειναι laptop Φορτιστής λαπ τοπ = τροφοδοτικό. Αν ο φορτιστής μπορούσε να δώσει max μέχρι 1,5Α και το netbook ήθελε παραπάνω (πχ, 5Α) τότε ο φορτιστής θα καιγόταν..! Ναι στο πω, πολύ απλά (αν και δεν είναι ακριβώς έτσι), έστω ότι το ρεύμα που μπορεί να αντέξει η αντίσταση που έχει το τροφοδοτικό (φορτιστής) είναι μέχρι 1,5Α. Οκ μέχρι έδω...? Όσο μια συσκευή "τραβάει" λιγότερο ρεύμα (1Α) δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως τραβήξει περισσότερο (3Α) θα καεί η αντίσταση οπότε θα καταστραφεί ο φορτιστής...!
minooos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Λοιπόν τελικά το σύνδεσα με αυτον τον φορτιστη απο το laptop...και εν τέλη παρατηρήσα οτι το ανοιγώ κανονικα ενω είναι συνδεδεμένο και δειχνει οτι φορτίζεται..ωστόσο το άφησα χτές βραδυ για να φορτίσει και ενώ κανονικά είχαν αναψει τα λαμπακια σε φορτιστη και netbook που δείχνουν οτι φόρτιζε..ξύπνησα σήμερα το πρωι και τελικα δεν έιχε φορτισει..ανοιξε και μου εδειξε 5% μπαταρια..και επίσης το πρωι το αφησα ανοιχτό το netbook να φορτισει φόρτισε πιο αργα απο πριν και νομιζω οτι και η μπαταρια δεν κραταει όσο πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.