Bspus Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Εχω το παρακατω συστημα Core 2 Duo 2.66Ghz 2GB RAM GTX460 768MB Μολις επεσε στα χερια μου ενα εξτρα dimm μνημης. Τα 2GB που εχω τωρα ειναι OCZ DDR2 800Mhz με latencies 5-5-5-15 και τρεχουν σε dual channel Το εξτρα ειναι kingston 1 GB 800Μhz 5-5-5-18 Οταν τα βαζω ολα μαζι φυσικα τρεχουν ολες στα 5-5-5-18 και σε single channel Το συστημα ειναι με 32bit windows 7 και ακομα και απο τα 3 GB τα usable ειναι 2.75. Δεν προκειται να αλλαξω λειτουργικο αμεσα και το να βαλω και αλλη μνημη μονο και μονο για το dual δεν προκειται. Το ερωτημα ειναι φυσικα αν αξιζει αυτο το ανεξοδο upgrade μνημης. Ποσο θα χασω απο τα latencies και channel και αν υπερβαινει το οφελος στα καινουρια παιχνιδια που τα 2GB αρχιζουν και γινονται το minimum
jeconom Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Σε απόλυτα θεωρητικό επίδεδο θα έλεγα ότι με τα 3 το σύστημα θα φαίνεται πιο γρήγορο (θα διαβάζει λιγότερο από τον δίσκο). Το πρόβλημα είναι ότι σε συγκεκριμένες βαριές εφαρμογες που ζορίζουν τον επεξεργαστή και τη μνήμη, πχ όταν φορτώνεις (όχι ενώ παίζεις) ένα παιχνίδι θα είναι λίγο πιο αργό. Μπορείς να δοκιμάσεις και να μας πεις την γνώμη σου. Μη σε απασχολούν τα latencies, έχουν αρκετά μικρή επίπτωση στις συνολικές επιδόσεις. Το dual channel είναι πιο σημαντικό αλλά από ότι θυμάμαι σε φυσιολογικά σενάρια χρήσης δεν έχει τραγική διαφορά (>3% αλλά δεν θυμάμαι που το είχα δει).
antonl Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Θα συμφωνήσω με τον προλαλλήσαντα. Το dual channel σου δίνει ελάχιστα σε σχέση με το swapping που μπορεί να γονατίσει το μηχάνημα
Bspus Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 ΟΚ λοιπον, το κραταω. Δυσκολο γενικως να καταλαβω ποσο και αν ωφελει καθως δεν εχω την πολυτελεια χρονου να κανω συγκρισεις με και χωρις τη μνημη πανω. Παντως στα παιχνιδια μαλλον καλυτερα θα ειναι. Το 2.75 usable μου χτυπαει ασχημα. Μεχρι 3.2 νομιζα οτι τα βλεπει χωρις προβλημα. Και να πεις οτι εχω και τιποτα θηρια καρτες σε SLI να το καταλαβαινα. Αν τυχει και βρω αλλο ενα dimm 1 GB με παρομοιες προδιαγραφες αλλα απο αλλη εταιρια θα παιξουν σε dual channel?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.