Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Αγελαδές , Ταύρους και την εκτροφή τους

xarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μάθω ορισμένα πράγματα σχετικά με τα Βοοειδή.

1) Το θυληκό ονομάζεται Αγελάδα

2) Το αρσενικο ονομαζεται Ταυρος

3) Το μικρό της αγελαδας ονομαζεται Μοσχάρι

η ερωτηση μου ειναι:

Η Αγελάδα εκτρεφετε για α) Το Γάλα ? β) Το κρέας ? γ) Το δέρμα ? δ) Την αναπαραγωγη ? ε) Συνδιασμός ποιών επιλογών ?

Ο Ταύρος εκτρεφετε για α) Το Γάλα ? β) Το κρέας ? γ) Το δέρμα ? δ) Την αναπαραγωγη ? ε) Συνδιασμός ποιών επιλογών ?

Δημοσ.

Γάλα ταύρου φίλε.

Τρομερά θρεπτικό να το δοκιμάσεις. Λίγο δύσκολο στην εξαγωγή, αλλά...

Στρώνει και την επιδερμίδα. ^_^

Κάτι τέτοια λέμε στης κοπέλες και για άλλες ουσίες και τρώμε τον μπούλο.

Το βόδι δεν παίζει για αρσενικό; :confused:

Το βόδι δεν είναι το ευνουχισμένο;;Αυτά μόνο για δουλειά κάνουν.

Δημοσ.

Παιδιά ωραι η πλάκα που κάνουμε αλλα δωστε και καμία πληροφορία ειναι σημαντικο για εμένα. :rolleyes:

Δημοσ.

Θέλω να μάθω ορισμένα πράγματα σχετικά με τα Βοοειδή.

1) Το θυληκό ονομάζεται Αγελάδα

2) Το αρσενικο ονομαζεται Ταυρος

3) Το μικρό της αγελαδας ονομαζεται Μοσχάρι

η ερωτηση μου ειναι:

Η Αγελάδα εκτρεφετε για α) Το Γάλα ? β) Το κρέας ? γ) Το δέρμα ? δ) Την αναπαραγωγη ? ε) Συνδιασμός ποιών επιλογών ?

Ο Ταύρος εκτρεφετε για α) Το Γάλα ? β) Το κρέας ? γ) Το δέρμα ? δ) Την αναπαραγωγη ? ε) Συνδιασμός ποιών επιλογών ?

Για τι ακριβως πραγμα τις θες αυτες τις πληροφοριες;

Διοτι με τον τροπο που ρωτας (και χωρις παρεξηγηση) δειχνεις να εχεις απολυτη αγνοια για το θεμα.

Σε βασικες γραμμες η αγελαδα γενικα εκτρεφεται για ολα οσα ανεφερες, απο κει και περα παιζουν διαφορες ρατσες, καθεμια απο αυτες εκτρεφεται για κατι πιο συγκεκριμενο, δηλαδη υπαρχουν αλλες για γαλα, αλλες για κρεας κλπ.

Ο ταυρος τωρα, δυσκολο να βγαλει γαλα, οποτε εκτρεφεται για τα υπολοιπα, οπου κι εκει παιζουν ρατσες που διαφοροποιουνται στο τι δινουν περισσοτερο και καλυτερα.

Δημοσ.

Γι'αυτο ακριβως ρωταω για να μαθω(πραγματι εχω αγνοια για το θεμα).

Αρα λοιπον καταληγουμε στο οτι η Αγελαδα χρησιμοποιειτε για Γαλα+Κρεας.

Ο Ταυρος για το Κρεας ΜΟΝΟ.

Δημοσ.

Ο μόνος λόγος για να ασχοληθείς με ταύρο(ους) είναι η αναπαραγωγή(είτε για ταυρομαχία :devil: ) κανονικά έχει μόνο αγελάδες μοσχάρια για γάλα κρέας και πλέων η τάση πάει στο να μην έχεις καν ταύρο αλλά ή να αγοράζεις σπέρμα για αναπαραγωγή ή το ποιο σύνηθες να νοικιάζεις έναν.

Δημοσ.

Ξεχασες την αναπαραγωγη (ενας ταυρος ή μια αγελαδα που ειναι ειδικα για αναπαραγωγη, θα χρησιμοποιηθουν ολα τα χρονια για αυτο, και οταν παψουν ειναι ειναι παραγωγικα, τοτε απλα θα σφαγιασθουν), οπως επισης και για το δερμα τους, τα μισα δερματινα που φοραμε ειναι απο, μοσχαρι, αγελαδα, ταυρο.

Ολα ειναι αναλογα του τι ρατσας ζωα ειναι, οποτε και αναλογα χρησιμοποιουνται.

Δημοσ.

Ο μόνος λόγος για να ασχοληθείς με ταύρο(ους) είναι η αναπαραγωγή(είτε για ταυρομαχία :devil: ) κανονικά έχει μόνο αγελάδες μοσχάρια για γάλα κρέας και πλέων η τάση πάει στο να μην έχεις καν ταύρο αλλά ή να αγοράζεις σπέρμα για αναπαραγωγή ή το ποιο σύνηθες να νοικιάζεις έναν.

Πολυ σωστη παρατηρηση.

Δημοσ.

Κάπου άκουσα οτι ο ποιο ακριβός και εκλεπτυσμένος μεζές στον ταύρο είναι η ουρά του.Ισχύει;

Ποια από της δύο;; :devil:

Όντος στην Γερμανία π.χ. έχουν αυτό το πράμα,σούπα από ουρά ταύρου,τώρα αν είναι «εκλεπτυσμένος μεζές» ευτυχώς δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη.

http://de.wikipedia.org/wiki/Ochsenschwanzsuppe

αλλά τρώνε και τους όρχεις,αλλά κυριολεκτικά σε αυτήν την περίπτωση.

http://www.chefkoch.de/rezepte/1355691240328859/Geroestete-Stierhoden-in-Paprika-Rahmsosse.html

Μμμμμ γιάμ γιάμ.

http://de.wikipedia.org/wiki/Hoden_(Lebensmittel)

Δημοσ.

Δηλαδή γάλα ο Ταυρος δεν δινει ? Χρησιμοποιειται για κρεας και αναπαραγωγη ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...