pournaras Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Αυτό το τελευταίο που λες για ρομπότ είναι τεράστιο λάθος. Συμφωνώ όμως με το πρώτο ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο ώστε να υπάρξει μια ώριμη κοινωνία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος δε μπορεί να ωριμάσει. Εγώ σου λέω ότι η κοινωνία μας έχει οδηγήσει εκεί ώστε ο ένας να θέλει να είναι πάνω από τον άλλο. Όσον αφορά τα χρήματα ότι είναι ένα μέσο διαφωνώ κάθετα. Τα χρήματα στην κοινωνία μας έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τη ζωή. Για παράδειγμα αν υποθέσουμε ότι είσαι συνταξιούχος και δεν έχεις συγγενείς (πχ το παιδί σου είναι στο εξωτερικό) και όταν πας να πάρεις τη σύνταξη κάποιος στην κλέβει (και το κλέψιμο είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας μας που προάγει την ταξική ανισότητα και οδηγεί στην εγκληματικότητα). Τότε λοιπόν τι θα κάνει ο συνταξιούχος; Πολύ απλά είναι καταδικασμένος να πεθάνει!!! Γιατί αν πάει στο σούπερ μάρκετ δε θα έχει λεφτά να φάει. Αν δε πληρώσει τη ΔΕΗ ή το νερό θα του το κόψουν! Αυτό το τελευταίο για τους λοβοτομημένους ανθρώπους δε ξέρω που το άκουσες πάντως πουθενά δε λέει κάτι τέτοιο. Κάποια πράγματα σε αυτό το σύστημα είναι πολύ ιδανικά και δε γίνονται σε πρώτη φάση γιατί ο εμπνευστής του μάλλον δε ξέρει και πολλά από υπολογιστές και πολλά από αυτά που λέει πολλοί τα παίρνουν με λάθος τρόπο. Δεν ειναι κανενα εμποδιο, πρεπει καποια στιγμη να δεχτουμε οτι αυτο ειναι ο ανθρωπος, αν καταφερουμε να τον αλλαξουμε ως προς την "ωριμανση" που ευαγγελιζεται το βτοκυμαντερ, απλα δε θα ειναι ανθρωπος. Ετσι ηταν ο ανθρωπος απο οταν γεννηθηκε, οταν υπηρχε αναγκη μαζευοταν 10 για να ριξουν ενα μαμουθ, αλλα σκοτωνονταν επι τοπου, οταν καποια αλλη ομαδα εμπαινε στην περιοχη τους. Κτητικο ον, το οποιο δεν αλλαζει. Πολυ απουστευμενο παραδειγμα, δηλαδη αν στο συνταξιουχο δωθει η συνταξη με καποιο πιο ασφαλες τροπο που να ειναι αδυνατο απο τον κοινο κλεφτη να του την παρει, τοτε ολα θα ειναι ενταξει; Το οτι τα χρηματα εχουν μεγαλυτερη σημασια απο τη ζωη, δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι απλα το μεσο. Αν αυριο καταργησουμε τα χρηματα και στη θεση τους βαλουμε φασολια, τοτε εκεινα θα γινουν τα πιο πολυτιμα. Το αποτελεσμα ομως ειναι ενα, οτι πρεπει να υπαρχει ενας τροπος συναλλαγης. Δεν ειπα οτι λεει πουθενα για λοβοτομημενους, εγω το κρινω, οταν βλεπω ενα ντοκυμαντερ, οπου στοιχεια του ανθρωπου, οπως κτητικοτητα, ζηλεια, θυμος κλπ θα θεωρουνται παρασιτικα, και θα πρεπει να εξαλειφθουν ωστε να "ωριμασει" ο ανθρωπος. Το βένους πρότζεκτ θυμίζει κάτι με κεντρική (κυριολεκτικά εξουσία). Απολυταρχικη ισως;
digimyth Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Εγώ σου δείχνω το φεγγάρι και εσύ κοιτάς το δάχτυλό μου όμως. Τα βλέπεις τα πράγματα με παρωπίδες. Το σύστημα αυτό αν είχατε παρακολουθήσει την ταινία σωστά και με ανοιχτό μυαλό χωρίς να βασίζεστε σε τρίτους δεν είναι απολυταρχικό. Είναι ένα σύστημα ισότητας που απλά λέει ότι μια κυκλική περιοχή θα ήταν ένα ιδανικό σύστημα πόλης. Αν εσύ βλέπεις τον συνταξιούχο ενώ εγώ σου δείχνω τη ζωή τότε πρέπει να ξεκολλήσεις. Αυτό που λέω το αποδεικνύει ότι σκέφτεσαι καθαρά με το σύστημα που έχεις μεγαλώσει. Σου λέω ότι πρέπει να αφαιρεθεί το χρήμα και ο τρόπος σκέψης του "σου δίνω αυτό παίρνω αυτό" ή "για να πάρω περισσότερα πρέπει να κοροϊδέψω". Επίσης έχω να πω ότι αν κοιτάξετε τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας σε θέματα επιστήμης θα δείτε ότι οι σημαντικότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που σκέφτηκαν έξω από το κουτί (όπως ο Αϊνστάιν) και είδαν κάτι διαφορετικό από το κατεστημένο. Όπως έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην τεχνολογία με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να σημειωθούν πρόοδοι στην κοινωνία και να μην είμαστε σε ένα σύστημα που μετράει αιώνες. Επίσης το γεγονός ότι κοιτάμε το παρελθόν δεν είναι απόλυτα σωστό και δε σημαίνει ότι επειδή ο άνθρωπος ξεκίνησε έτσι, δε μπορεί να γίνει και πιο δίκαιος. Η απόδειξη σε αυτό είναι η κοινωνία μας!! Δε μπορείς να πεις ότι είμαστε το ίδιο με τους homo sapiens που κυνηγούσαν και σκότωναν ο ένας τον άλλο. Το σύστημα σήμερα είναι πολύ καλύτερο από το χτες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ένα σωστό σύστημα. Σε γενικές γραμμές δουλεύει αλλά είμαστε σκλάβοι της ίδιας μας της κοινωνίας.
status Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Απολυταρχικη ισως; Κέντρο = εξουσία. Μέσος δακτύλιος = «αριστοκρατία» Έξω δακτύλιος = προλεταριάτο Παραέξω = σκουπιδότοπος.
KilliK Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Το ξαναγραψα και αλλου, οποιοδηποτε συστημα βασιζεται στην ιδιαιτεροτητα του ανθρωπου για εξουσια, ειναι καταδικασμενο να αποτυχει. Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που το zeitgeist λεει οτι θα πετυχει οταν απεναντι σου θα εχεις παλι τον ανθρωπο, ο οποιος θα κανει το παν για να επιβληθει στο συνανθρωπο του για να αποκτησει εξουσια. Το χρημα ειναι απλα ενα μεσο, αν το καταργησεις ο ανθρωπος που θελει να επιβληθει θα βρει κατι αλλο, ειτε αυτο θα ειναι η γη, ειτε θα ειναι η σωματικη δυναμη εναντι των αλλων, ειτε η πνευματικη δυναμη, παντως κατι θα βρεθει. Συστηματα σαν αυτα που μιλα το zeitgeist (και ειδικα το project venus), απευθυνονται καθαρα σε μια κοινωνια ρομποτ η απλα λοβοτομημενων ανθρωπων. το λουκουμι στον κυριο.
V for Vagelis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Κέντρο = εξουσία. Μέσος δακτύλιος = «αριστοκρατία» Έξω δακτύλιος = προλεταριάτο Παραέξω = σκουπιδότοπος. και τώρα κάπως έτσι είναι, απλά αντίστροφα...
pournaras Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Εγώ σου δείχνω το φεγγάρι και εσύ κοιτάς το δάχτυλό μου όμως. Τα βλέπεις τα πράγματα με παρωπίδες. Το σύστημα αυτό αν είχατε παρακολουθήσει την ταινία σωστά και με ανοιχτό μυαλό χωρίς να βασίζεστε σε τρίτους δεν είναι απολυταρχικό. Είναι ένα σύστημα ισότητας που απλά λέει ότι μια κυκλική περιοχή θα ήταν ένα ιδανικό σύστημα πόλης.Αν εσύ βλέπεις τον συνταξιούχο ενώ εγώ σου δείχνω τη ζωή τότε πρέπει να ξεκολλήσεις. Αυτό που λέω το αποδεικνύει ότι σκέφτεσαι καθαρά με το σύστημα που έχεις μεγαλώσει. Σου λέω ότι πρέπει να αφαιρεθεί το χρήμα και ο τρόπος σκέψης του "σου δίνω αυτό παίρνω αυτό" ή "για να πάρω περισσότερα πρέπει να κοροϊδέψω".Επίσης έχω να πω ότι αν κοιτάξετε τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας σε θέματα επιστήμης θα δείτε ότι οι σημαντικότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που σκέφτηκαν έξω από το κουτί (όπως ο Αϊνστάιν) και είδαν κάτι διαφορετικό από το κατεστημένο.Όπως έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην τεχνολογία με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να σημειωθούν πρόοδοι στην κοινωνία και να μην είμαστε σε ένα σύστημα που μετράει αιώνες. Επίσης το γεγονός ότι κοιτάμε το παρελθόν δεν είναι απόλυτα σωστό και δε σημαίνει ότι επειδή ο άνθρωπος ξεκίνησε έτσι, δε μπορεί να γίνει και πιο δίκαιος.Η απόδειξη σε αυτό είναι η κοινωνία μας!! Δε μπορείς να πεις ότι είμαστε το ίδιο με τους homo sapiens που κυνηγούσαν και σκότωναν ο ένας τον άλλο. Το σύστημα σήμερα είναι πολύ καλύτερο από το χτες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ένα σωστό σύστημα.Σε γενικές γραμμές δουλεύει αλλά είμαστε σκλάβοι της ίδιας μας της κοινωνίας. Η διαφωνια μας ειναι επι της αρχης του ολου θεματος. Πιστευεις οτι οι ανθρωποι μπορουν να ζησουν αρμονικα, ισοι μεταξυ τους, επειδη απλα θα το αποφασισουν και θα ωριμασουν. Εγω αντιθετα, βασιζομενος οχι σε καποιους αιωνες, αλλα σε ολη την ιστορια του ανθρωπου, οτι ο ανθρωπος ηταν ειναι και θα παραμεινει κτητικο ον. Τωρα το αν ο ανθρωπος εξελιχθηκε απο το homo sapiens η οχι, το δειχνει καθε μερα σε ολο τον κοσμο, και στην ειρηνη που επικρατει σε αυτον, οπως και στην απουσια της εκμεταλλευσης που ισχυει αυτη τη στιγμη στον πλανητη μας. Αυτα ειναι δειγματα ωριμανσης του ανθρωπου, και διαφοροποιησης του απο τον homo sapiens. Οι μεγαλυτερες προσωπικοτητες για αυτο ειναι μεγαλυτερες, και παραμενουν εξαιρεση στον κανονα, υπαρχαν και θα υπαρχουν, αλλα αυτο δειχνει και τη διαφορετικοτητα μας, δεν μπορει ολοι να ειμαστε μεγαλυτερες προσωπικοτητες και να σκεφτουμε περα απο το δικο μας καλο, με οτι συνεπεια εχει για τους γυρω. το λουκουμι στον κυριο. Που ακριβως διαφωνειτε κυριε; Το λουκουμακι παρακαλω να ειναι χωρις ζαχαρη γιατι εχω αλεργια και φταρνιζομαι συνεχεια.
ten-ten Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Την πτώχευση την θεωρώ δεδομένη για Ελλάδα και όπως απαντήσανε και παραπάνω θα γίνει παύση πληρωμών δηλαδή δεν κινείτε χρήμα για το τίποτα . Θεωρητικά αυτό θα κρατήσει λίγες μέρες και αμέσως γυρνάμε στην δραχμή με ότι συνεπάγεται αυτό (όλοι θα έχουμε λεφτά κανονικά για να ζήσουμε αλλά όταν θα έρθει η ώρα να αγοράσουμε κάτι εισαγώμενο θα το χρυσοπληρώσουμε ή θα είναι άπιαστο). Τώρα όσο αφορά τον κίνημα zeitgeist μου θυμίζει ένα άλλο πολίτευμα , ένα "αξιοκρατικό και δίκαιο πολίτευμα" , αλλά δύσκολο να εφαρμοστεί για το κυρίως λόγο ότι εξαρτάται από εμάς , όλους τους ανθρώπους , γιαυτό και δεν θα εφαρμόστεί ποτέ ολοκληρωτικά . Τέλος πάντων απ ότι διαβάζω σε ίντερνετ και όχι μόνο δεν θα μας αφήσουν εύκολα να πτωχεύσουμε με την άμεση δικαιολογία , να μην κλονιστεί το ευρώ , με την έμμεση δικαιολογία και ορθή, μέχρι να μας αρμέξουν . Λύση του προβλήματος δύσκολή . Αυτή τη χρονική στιγμή η μόνη λύση είναι να γυρίσουμε στην δραχμή (για εμένα ) και αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς . Η αναδιοργάνωση δεν θα είναι απλή . Η ιστορία έχει δείξει ότι έρχεται κάτι ακραίο (βάλτε στο μυαλό σας ότι θέλετε) πρώτα και μετά η "σωστή" λύση. αυτά από εμένα .
KilliK Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Που ακριβως διαφωνειτε κυριε; Το λουκουμακι παρακαλω να ειναι χωρις ζαχαρη γιατι εχω αλεργια και φταρνιζομαι συνεχεια. διαφωνω; au contraire: http://www.slang.gr/lemma/show/to_loukoumi_ston_kurio_9738:%CF%84%CE%BF_%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF
pournaras Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 διαφωνω; au contraire: http://www.slang.gr/lemma/show/to_loukoumi_ston_kurio_9738:%CF%84%CE%BF_%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF My bad then, και να σκεφτεις οτι την εκφραση τη χρησιμοποιουσα (και ο περιγυρος μου), ως ειρωνεια.
Nomedor Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Για όσους έχουν ακόμα παραισθήσεις ότι θα σωθούμε υπάρχει ένα ακόμα αξιόλογο βίντεο που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο youtube (είναι 5 parts) με ελληνικούς υπότιτλους και λέγετε Money as dept ή αλλιώς Χρήμα ως χρέος. Επίσης τέλος Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο δωρεάν ένα ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής με σχετικό θέμα που θα λέγετε χρεοκρατία, θα το βρείτε στη διεύθυνση http://xreokratia.gr/
digimyth Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Η διαφωνια μας ειναι επι της αρχης του ολου θεματος. Πιστευεις οτι οι ανθρωποι μπορουν να ζησουν αρμονικα, ισοι μεταξυ τους, επειδη απλα θα το αποφασισουν και θα ωριμασουν. Εγω αντιθετα, βασιζομενος οχι σε καποιους αιωνες, αλλα σε ολη την ιστορια του ανθρωπου, οτι ο ανθρωπος ηταν ειναι και θα παραμεινει κτητικο ον. Όχι ακριβώς. Ο άνθρωπος είναι ένα εύπλαστο ον. Αν πάρεις ένα νεογέννητο μωρό του σήμερα και πας στους homo sapiens αυτό θα μεγαλώσει και θα γίνει όπως αυτοί. Ισχύει και το ανάποδο. Αυτό σημαίνει ότι με σωστή παιδεία (ξεκινώντας από την οικογένεια) οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν καλύτεροι αλλά αυτό δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Η αρχή θα είναι με την αλλαγή του συστήματος δεδομένου ότι με το σύστημα που έχουμε σήμερα δε καταφέρνουμε τίποτα. Τωρα το αν ο ανθρωπος εξελιχθηκε απο το homo sapiens η οχι, το δειχνει καθε μερα σε ολο τον κοσμο, και στην ειρηνη που επικρατει σε αυτον, οπως και στην απουσια της εκμεταλλευσης που ισχυει αυτη τη στιγμη στον πλανητη μας. Αυτα ειναι δειγματα ωριμανσης του ανθρωπου, και διαφοροποιησης του απο τον homo sapiens. Τώρα αυτό να το εκλάβω ως ειρωνεία; Δε ξέρω που τα βλέπεις αυτά που λες αλλά όπως και να έχει δεν είμαστε το ίδιο με τους ανθρώπους πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια. Δε μπορείς να συγκρίνεις έναν παλαιολιθικό άνθρωπο με έναν άνθρωπο του σήμερα... Οι μεγαλυτερες προσωπικοτητες για αυτο ειναι μεγαλυτερες, και παραμενουν εξαιρεση στον κανονα, υπαρχαν και θα υπαρχουν, αλλα αυτο δειχνει και τη διαφορετικοτητα μας, δεν μπορει ολοι να ειμαστε μεγαλυτερες προσωπικοτητες και να σκεφτουμε περα απο το δικο μας καλο, με οτι συνεπεια εχει για τους γυρω. Δεν είπα να γίνεις μεγάλη προσωπικότητα. Για άλλη μια φορά κοιτάς το δάκτυλό μου... Αναφέρθηκα σε αυτούς γιατί αυτοί αλλάξαν τον κόσμο με αυτά που είδαν "έξω από το κουτί" του κατεστημένου. Επίσης δε καταλαβαίνω τι εννοείς με το "να σκεφτείς για το δικό σου καλό". Θεωρείς ότι για το δικό σου καλό πρέπει να ζεις σε αυτό το σύστημα που σε αναγκάζει να δουλεύεις σαν σκλάβος για ψίχουλα, να έχεις άγχος και στρες επειδή κάποιος σε πιέζει για χρήματα; Σου αρέσει να ζεις σε μια κοινωνία ανισότητας που κάθε μέρα γίνεσαι φτωχότερος και η ποιότητα της ζωής σου υποβαθμίζεται συνεχώς; Σου αρέσει να είσαι σκλάβος και να μην έχεις χρόνο για σένα; (και πολλά άλλα) Τι να πω... η γνώμη μου είναι ότι κοιτάς τη μύτη σου αντί να δεις το δρόμο μπροστά σου. Λογικό είναι από τη μια οι άνθρωποι να φοβούνται το νέο και το ξένο αλλά ακόμα και όταν πρόκειται για το καλό τους; Η λογική του θέματος είναι να σταματήσει αυτή η ιδέα "σου δίνω αυτό παίρνω κάτι ως αντάλλαγμα" γιατί η γη έχει τους πόρους για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι χωρίς να γινόμαστε σκλάβοι του σάπιου συστήματος που προωθεί τον καταναλωτισμό και την κατασπατάληση των πόρων μόνο και μόνο για να κινείται το χρήμα. Ουσιαστικά για να το θέσω και αλλιώς. Λες ότι το χρήμα είναι ένα μέσο... Σου λέω όμως ότι εσύ ότι κάνεις το κάνεις για το χρήμα. Ουσιαστικά δουλεύεις για το χρήμα, δουλεύουμε για να κινούμε το σύστημα και να κατασπαταλάμε τους πόρους. 1) Δουλεύεις (όλο και περισσότερο) 2) Παίρνεις κάποια λεφτά (όλο και λιγότερα) 3) Αγοράζεις για να ζήσεις 3.1) Για να έχουν όλοι μερίδιο προσπαθούν να σε πείσουν να αγοράσεις από αυτούς (διαφημίσεις) ώστε να δώσεις τα χρήματα που πήρες πίσω στο σύστημα και να κινηθεί η αγορά 3.2) Επειδή χρήμα=χρέος τα προϊόντα ανεβαίνουν σε αξία άρα αγοράζεις λιγότερα και δίνεις περισσότερα ώστε να κινηθεί η αγορά 3.3) Το σύστημα εν τέλει καταρρέει αφού οι άνθρωποι στο τέλος δεν έχουν να φάνε και κανείς δε σου χαρίζει λεφτά γιατί αυτό είναι αντίθετο με τους κανόνες του συστήματος
ZAKKWYLDE Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Αν νομίζεις ότι το σύστημα είναι μια χαρά τότε δεν έχεις δει την ταινία (zeitgeist Addendum το 2ο από την τριλογία) ή οποία περιγράφει επακριβώς το πως λειτουργεί το χρηματο-οικονομικό σύστημα και πως δεν υπάρχει τρόπος να ξεχρεωθεί τίποτα αλλά αντίθετα το σύστημα είναι καταδικασμένο να μεγαλώνει την ελλειμματική τρύπα του και να μας παρασύρει όλους μαζί. Επίσης το σύστημα αυτό είναι έτσι φτιαγμένο ώστε τα λεφτά να συσσωρεύονται στους πλούσιους και οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι αλλά και αυτοί που πληρώνουν την νύφη. Η ταινία μπορεί ίσως να τα λέει απλουστευμένα αλλά υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: 1) Μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος αφού τα χρήματα φτιάχτηκαν από κοπανιστό αέρα και αυτός που πήρε πρώτος (η κυβέρνηση) δανείστηκε? (και άρα πρέπει να αποπληρώσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που πήρε) 2) Γιατί συσσωρεύονται τα χρήματα στους πλούσιους και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και είναι αυτοί που την πληρώνουν? Αυτό αλλάζει? Την έχω δει τη ταινία και είναι ακριβώς όπως έχει χαρακτηριστεί...ως "fast food". Ξεχνάς ότι με τα δάνεια παράγεις πλούτο (κατα προτίμηση). Αν λοιπόν εσύ με το δάνειο έφτιαξες σχολεία και τώρα έχεις μορφωμένους ανθρώπους...έχεις πολλαπλασιάσει την αξία των χρημάτων που δανείστηκες γιατί το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό θα συμβάλλει πολύ παραπάνω στο ΑΕΠ. Αν πήρες στεγαστικό δάνειο, π.χ με 3% επιτόκιο και 30 χρόνια αποπληρωμή θα πληρώσεις αρκετά παραπάνω απο το αρχικό κεφάλαιο, αλλά από την άλλη θα έχει ένα σπίτι το οποίο θα έχει αρκετά μεγαλύτερη αξία ακόμα και απο το συνολικό ποσό που πλήρωσες. Άρα αγόρασες ένα σπίτι με 100.000, πλήρωσες κεφάλαιο + τόκους 150.000, αλλά το σπίτι σου αξίζει 200.000...πολύ απλά επειδή για να φτιαχτεί το σπίτι παράχθηκε πλούτος. Εκτός απο αυτά υπάρχουν ένα σωρό παράμετροι που επηρεάζουν είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο την αξία του πλούτου σε σχέση με τα δάνεια. Όπως είπα λοιπόν...."fast food".
digimyth Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Ωραία λοιπόν. Ας τα πουλήσουμε να ξεχρεώσουμε... Που είναι τα λεφτά για όλα αυτά αφού έχουμε πολλαπλασιάσει την αξία; Απλά δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν δε θα είχαμε το χρέος. Αν με το δάνειο παράγεις πλούτο τότε γιατί να πρέπει να επιστρέψεις περισσότερα λεφτά τα οποία δεν υπάρχουν; Αν υποτίθεται ότι έχουμε πολλαπλασιάσει την αξία και είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι που είναι το χρηματικό κέρδος που μας αποφέρει αυτό και γιατί να πρέπει να ταυτίζουμε τη γνώση με το χρήμα; Εξήγησέ μου γιατί αφού έχουμε πολλαπλασιάσει την αξία να δανειζόμαστε συνέχεια και η ποιότητα ζωής να πέφτει συνεχώς; Γιατί να κινδυνεύουμε από πτώχευση αφού υποτίθεται ότι έχουμε πολλαπλασιάσει την αξία του δανείου;
opera Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Αν η Ευρώπη δεν στηρίξει την Ελλάδα χαθήκαμε…. – Τι σημαίνει αυτό για τον ομολογιούχο, τον καταθέτη, τον επενδυτή; Link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.