YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Whargoul το χεις αγορι μου...ελα ολα τα στοιχηματα πανω σου απεδειξε οτι κανει λαθος [ocd] "απόδειξε" η προστακτική δεν παίρνει αύξηση [/ocd] Σόρρυ, χρειαζόταν λίγο θεωρητικό υπόβαθρο το θρεντ. Πήξαμε στην θετική σκέψη. Ξέρεις, σε ποια γλώσσα θες να στα πω και τέτχοια. =ρ
Whargoul Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 αμα λειτουργησει με το γυαλι θα παω να βουτηξω απο γκρεμο. δευτερον δεν ειναι τα ιδια τα υλικα που με χαλανε. μια χαρα ειναι το αλουμινιο. αλλα οχι απο κουτακι αναψυκτικου. τριτον ολα αυτα πρεπει να αντεχουν την πιεση 0,1 ατμ. τεταρτον η παραμικρη τρυπουλα να υπαρχει δεν θα λειτουργησει αρα πρεπει να ειναι εντελως στεγανο. πεμπτον υπαρχουν λεπτες διαφορες αναμεσα σε εναν μετρητη Geiger και εναν αναλογικο. υπαρχουν κι αλλες τεχνικες λεπτομεριες. δεν το φτιαχνει παντως ο καθενας που δεν εχει καποιες βασικες γνωσεις. Μάλλον τρέξε να βουτήξεις. Δεν καταλαβαίνω ποιο το πρόβλημα με το γυαλί. Και αλουμίνιο να βάλεις δεν θα περιορίσει τις ακτίνες γ, χ που θα μπουν, θα περιορίσει όμως τα ηλεκτρόνια, αν μετράς ακτινοβολία β. Στο ένα άκρο θα βάλεις ένα υλικό που δίνει την ελάχιστη θωράκιση στην ακτινοβολία που θέλεις να μετρήσεις για να μπορέσει να μπει μέσα χωρίς απώλειες. Η πίεση που πρέπει να αντέξει είναι 0.9 ατμ και όχι 0.1 (διαφορά εσωτερικής και εξωτερικής πίεσης) που είναι περίπου 1kg/cm2. Επίσης έχασες κάπου το νόημα του αρχικού ποστ. το θέμα δεν είναι αν θα χρησιμοποιήσεις κουτάκι αναψυκτικού, σιδερένιο κουτάκι από κονσέρβα ντοματοπολτού ή μια χαλκοσωλήνα από μια οικοδομή. Είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να γίνει με υλικά που υπάρχουν γύρω σου. Δεν σου είπα ότι το φτιάχνει ο καθένας, αλλά μπορείς να το φτιάξεις εύκολα αν ξέρεις τι κάνεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί θίγεσαι. Τη εννοείς αναλογικός μετρητής Gayger? Εγώ μιλάω για τον σωλήνα - ανιχνευτή. Όχι για όλο το σύστημα με τα ηλεκτρονικά και τους ενισχυτές κλπ κλπ. Αν θές βάλτον ανιχνευτή σε ένα μεγαφωνάκι να ακούς τα μπιπ μπιπ όποτε ιονίζεται. αν θες να τον ενώνεις και με PC για να κάνεις γραφικές παραστάσεις δικό σου το θέμα. Ο ανιχνευτής είναι ανιχνευτής, και είναι ένας σωλήνας με ευγενές αέριο σε χαμηλή πίεση. Τι να σου πω, αν συγκρίνεις το wikipedia με το Nature και με το Mit που χρησιμοποιώ, μάλλον δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά το τι έχω γράψε Το link αυτό στο wikipedia απλός αναφέρει τις επίσημες αναφορές και ανακοινώσεις από την εταιρία. Δεν το χρησιμοποιώ για να μάθω την φυσική. ¨οπότε το nature και το ΜΙΤ και ο,τι άλλο, δεν εξυπηρετούν κάτι σ' αυτό. Καθαρές μετρήσεις θέλω. Όχι ανάλυση Το νερό διασπάται αλλά θέλει κάπου στους 1000 βαθμούς αν δεν κάνω λάθος (Μην πεις οτι εξατμίζεται στους 100 γιατί δεν μιλάμε για μέση τιμή, μιλάμε για τοπικές θερμοκρασίες σε στιγμιαίους χρόνους). Είναι το ίδιο με την ηλεκτρόλυση, αλλά αντί να προσφέρεις ενέργειας υπό μορφή ηλ. πεδίου, την προσφέρεις σαν θερμική. Αλλά και η αντίδραση που λες είναι σωστή και μάλλον προσφέρει περισσότερο στην δημιουργία Η2. Δεν την αμφισβήτησα. Γίνεται όταν πέσει η στάθμη του νερού στον αντιδραστήρα πράγμα το οποίο έγινε, και υπερθερμανθεί το ζιρκόνιο. Στη συνέχεια αυτό αποβάλλεται από τον αντιδραστήρα για να μειωθεί η πίεση. Έτσι μαζεύτηκε στο κέλυφος και ανατινάχθηκε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ρήγμα στον αντιδραστήρα αφού αποβάλλεται μαζί με ατμό ώστε να εκτονωθεί η πίεση.
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 [/ocd] "απόδειξε" η προστακτική δεν παίρνει αύξηση [/ocd] Σόρρυ, χρειαζόταν λίγο θεωρητικό υπόβαθρο το θρεντ. Πήξαμε στην θετική σκέψη. Ξέρεις, σε ποια γλώσσα θες να στα πω και τέτχοια. =ρ σωστο αλλα ειναι τοσο συχνο λαθος που βγαινει μηχανικα
sotirisk82 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Το νερό διασπάται αλλά θέλει κάπου στους 1000 βαθμούς αν δεν κάνω λάθος (Μην πεις οτι εξατμίζεται στους 100 γιατί δεν μιλάμε για μέση τιμή, μιλάμε για τοπικές θερμοκρασίες σε στιγμιαίους χρόνους). Είναι το ίδιο με την ηλεκτρόλυση, αλλά αντί να προσφέρεις ενέργειας υπό μορφή ηλ. πεδίου, την προσφέρεις σαν θερμική. Αλλά και η αντίδραση που λες είναι σωστή και μάλλον προσφέρει περισσότερο στην δημιουργία Η2. Δεν την αμφισβήτησα. Γίνεται όταν πέσει η στάθμη του νερού στον αντιδραστήρα πράγμα το οποίο έγινε, και υπερθερμανθεί το ζιρκόνιο. Στη συνέχεια αυτό αποβάλλεται από τον αντιδραστήρα για να μειωθεί η πίεση. Έτσι μαζεύτηκε στο κέλυφος και ανατινάχθηκε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ρήγμα στον αντιδραστήρα αφού αποβάλλεται μαζί με ατμό ώστε να εκτονωθεί η πίεση. Θέλει 2500-3000 βαθμούς Κελσίου για να γίνει ατομοποίηση χωρίς την εφαρμογή εξωγενούς ηλεκτρικού πεδίου / ηλεκτρόλυσης. Στους 1000 δεν νομίζω ότι διασπάται. Οπότε θεωρώ απίθανη τη διάσπαση του νερού. Επίσης αν είχε φτάσει 2500, θα είχε ξεπεράσει και το σημείο τήξης του ζιρκονίου, οπότε τότε δεν νομίζω ότι θα είχε μείνει τιποτα μέσα http://en.wikipedia.org/wiki/High-temperature_electrolysis http://en.wikipedia.org/wiki/Water_splitting
Whargoul Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Θέλει 2500-3000 βαθμούς Κελσίου για να γίνει ατομοποίηση χωρίς την εφαρμογή εξωγενούς ηλεκτρικού πεδίου / ηλεκτρόλυσης. Στους 1000 δεν νομίζω ότι διασπάται. Οπότε θεωρώ απίθανη τη διάσπαση του νερού. Επίσης αν είχε φτάσει 2500, θα είχε ξεπεράσει και το σημείο τήξης του ζιρκονίου, οπότε τότε δεν νομίζω ότι θα είχε μείνει τιποτα μέσα http://en.wikipedia.org/wiki/High-temperature_electrolysis http://en.wikipedia.org/wiki/Water_splitting Ναι αλλά όταν λέμε ότι ο πυρήνας έχει λιώσει, σημαίνει ότι έχει φτάσει στις θερμοκρασίες των 2500 βαθμών (περίπου) οπότε μια τέτοια αντίδραση μπορεί να συμβεί. Μέσα στον πυρήνα φυσικά δεν έχουμε μόνο καθαρό νεράκι και ζιρκόνιο κλπ, σε μια μέση θερμοκρασία για να ξέρουμε τι γίνεται, αλλά έχουμε και πυρηνικές αντιδράσεις, απορροφήσεις κλπ, που μπορούν να δημιουργήσουν κάποια τοπικά μέγιστα με τεράστια θερμοκρασία. Anw. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι επικρατεί σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις, αλλά όπως βλέπεις, και αυτή η θεωρια δεν αποκλείεται. Η δική σου όμως σίγουρα γίνεται, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ξέρω όμως σε τι βαθμό και άν μπορούν να παραχθούν τέτοιες ποσότητες Υδρογόνου, οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω κάποια από τις δυο, η να δω αν υπερισχύει η μια της άλλης.
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Θέλει 2500-3000 βαθμούς Κελσίου για να γίνει ατομοποίηση χωρίς την εφαρμογή εξωγενούς ηλεκτρικού πεδίου / ηλεκτρόλυσης. Στους 1000 δεν νομίζω ότι διασπάται. Οπότε θεωρώ απίθανη τη διάσπαση του νερού. Επίσης αν είχε φτάσει 2500, θα είχε ξεπεράσει και το σημείο τήξης του ζιρκονίου, οπότε τότε δεν νομίζω ότι θα είχε μείνει τιποτα μέσα http://en.wikipedia.org/wiki/High-temperature_electrolysis http://en.wikipedia.org/wiki/Water_splitting εδω παντως λεει κατι διαφορετικο A thermochemical process based on nuclear heat would use a different set of chemical reactions to produce hydrogen. http://www1.eere.energy.gov/hydrogenandfuelcells/production/water_splitting.html την αντιδραση του ζιρκονιου με το νερο την αναφερει με ηλιακο συγκεντρωτη σε θερμοκρασιες 1900. ειναι διαφορετικες οι παραγωμενες θερμοτητες μεσω πυρηνικων και μεσω ηλιακων μεσων?
antonl Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μπορεί να χει αναφερθεί απ τα MME αλλά δεν πήρε κάτι τ αυτί μου. Γνωρίζει κανείς ποιοι είναι οι επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους δεν προχωρούν στη Fukushima σε μια «λύση» όπως στο Chernobyl; Μεγαλύτερος κίνδυνος για μόλυνση του υπεδάφους, υπόγειων υδάτων, θάλασσας, κάτι άλλο;
sotirisk82 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 εδω παντως λεει κατι διαφορετικο την αντιδραση του ζιρκονιου με το νερο την αναφερει με ηλιακο συγκεντρωτη σε θερμοκρασιες 1900. ειναι διαφορετικες οι παραγωμενες θερμοτητες μεσω πυρηνικων και μεσω ηλιακων μεσων? 1. Λέει το ίδιο, αυτό που μελετάνε είναι στα πυρηνικά εργοστάσια να κάνουν ηλεκτρόλυση + να εκμεταλλεύονται τη θερμότητα. Πολύ χοντρικά όσο πιο "ζέστη" έχεις, τόσο πιο λίγο ρεύμα θες. 2. Το link που παραθέτεις αναφέρεται σε παρασκευές υδρογόνου. Η πορεία που δείχνεις έχει Ψευδάργυρο (Zn -> Zinc). Η προτεινόμενη αντίδραση στη Fukushima έχει Ζιρκόνιο (Zr -> Zirkonium). Από ζιρκόνιο είναι το περίβλημα των fuel rods. Για το Ζιρκόνιο, δες και στη wikipedia κάποιες γενικότητες: http://en.wikipedia.org/wiki/Zirconium Η αντίδραση βέβαια που προτείνει στους αντιδραστήρες είναι μάλλον λανθασμένη, διότι σε υψηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 1000) πιο πιθανή είναι αυτή που έχω γράψει εγώ παραπάνω. Δεν είναι πανάκεια και το wikipedia αλλά για αρχή καλό είναι. Παραθέτω από wikipedia: Nuclear applications Consuming about 1% of the Zr supply, zirconium is used for cladding nuclear reactor fuels.[15] For this purpose, it is mainly used in the form of zircaloys. The benefits of Zr alloys is their low neutron-capture cross-section and good resistance to corrosion.[5][6] The development of efficient methods for the separation of zirconium from hafnium was required for this applications. One disadvantage of zirconium alloys is their reactivity toward water at high temperatures leading to the formation of hydrogen gas and to the accelerated degradation of the fuel rod cladding: Zr + 2 H2O → ZrO2 + 2 H2 This exothermic reaction is very slow below 100 °C but rapid at higher temperatures.But at temperature above 900 °C the reaction becomes rapid and is proportional to the square of mass of metal available. Most metals undergo similar reactions. The redox reaction is relevant to the instability of fuel assemblies at high temperatures,[27] This reaction was responsible for a small hydrogen explosion first observed inside the reactor building of Three Mile Island accidented nuclear power plant in 1979, but then, the containment building was not damaged. The same reaction occurred in the reactors 1, 2 and 3 of the Fukushima I Nuclear Power Plant (Japan) and in the spent fuel pool of reactor 4 after the reactors cooling was interrupted by the earthquake and tsunami disaster of March 11, 2011 leading to the Fukushima I nuclear accidents. After venting of hydrogen in the maintenance hall of these three reactors, the explosive mixture of hydrogen with air oxygen detonated, severely damaging the installations and at least one of the containment buildings. To avoid explosion, the direct venting of hydrogen to the open atmosphere would have been a preferred design option. Now, to prevent the risk of explosion in many pressurized water reactor (PWR) containment buildings, a catalyst-based recombinator is installed to rapidly convert hydrogen and oxygen into water at room temperature before explosivity limit is reached. Ναι αλλά όταν λέμε ότι ο πυρήνας έχει λιώσει, σημαίνει ότι έχει φτάσει στις θερμοκρασίες των 2500 βαθμών (περίπου) οπότε μια τέτοια αντίδραση μπορεί να συμβεί. Μέσα στον πυρήνα φυσικά δεν έχουμε μόνο καθαρό νεράκι και ζιρκόνιο κλπ, σε μια μέση θερμοκρασία για να ξέρουμε τι γίνεται, αλλά έχουμε και πυρηνικές αντιδράσεις, απορροφήσεις κλπ, που μπορούν να δημιουργήσουν κάποια τοπικά μέγιστα με τεράστια θερμοκρασία. Anw. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι επικρατεί σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις, αλλά όπως βλέπεις, και αυτή η θεωρια δεν αποκλείεται. Η δική σου όμως σίγουρα γίνεται, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ξέρω όμως σε τι βαθμό και άν μπορούν να παραχθούν τέτοιες ποσότητες Υδρογόνου, οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω κάποια από τις δυο, η να δω αν υπερισχύει η μια της άλλης. Μίλησαν για θερμοκρασίες κοντά στους 1000. Προφανώς μέσες. Ισχύει αυτό που λες, ότι τοπικά μπορεί για τον xyz λόγο να συνέβει κάτι τέτοιο, αλλά όταν θες να εξηγήσεις μια μεγάλη ποσότητα υδρογόνου, δεν μπορείς να βασιστείς σε τέτοιες αντιδράσεις που γίνονται σε τόσο μικρό βαθμό. Δες τι γράφει και η wikipedia για το Zr, μετά τους 900 Κελσίου η αντίδραση είναι πολύ γρήγορη. Η κύρια αντίδραση σύμφωνα με ό,τι πηγή έχω βρει και την προσωπική μου έρευνα, είναι αυτή που προτείνω, και σου λέω, αν βρεις κάποια πηγή που να στηρίζει τη διάσπαση του υδρογόνου, βάλτη να τη δω προσεκτικά και να την αξιολογήσουμε. Αυτό στο οποίο δεν ξέρω είναι σε τι κατάσταση είναι το containment vessel (η "καρδιά" του αντιδραστήρα, το κυλινδρικό μεταλλικό) στους προβληματικούς αντιδραστήρες. Από εκεί θα φανούν και τα επόμενα μέτρα, αρχικά είχε γίνει λόγος και για ταφή με τσιμέντο = διάρρηξη πυρήνα. Ελπίζω να μην το έχουν πάθει, διότι θα είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη η οικολογική καταστροφή. Ξαναβάζω την ανάλυση που είχα λινκ-άρει στο πρώτο μου post εδώ γιατί φαίνεται ότι δεν είχε διαβαστεί με προσοχή: http://forum.chem.uoa.gr/phpbb/viewtopic.php?f=64&t=1380&sid=f783c9853c44fb0837921b46090111e6
evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μάλλον τρέξε να βουτήξεις. Δεν καταλαβαίνω ποιο το πρόβλημα με το γυαλί. Και αλουμίνιο να βάλεις δεν θα περιορίσει τις ακτίνες γ, χ που θα μπουν, θα περιορίσει όμως τα ηλεκτρόνια, αν μετράς ακτινοβολία β. Στο ένα άκρο θα βάλεις ένα υλικό που δίνει την ελάχιστη θωράκιση στην ακτινοβολία που θέλεις να μετρήσεις για να μπορέσει να μπει μέσα χωρίς απώλειες. Η πίεση που πρέπει να αντέξει είναι 0.9 ατμ και όχι 0.1 (διαφορά εσωτερικής και εξωτερικής πίεσης) που είναι περίπου 1kg/cm2. Επίσης έχασες κάπου το νόημα του αρχικού ποστ. το θέμα δεν είναι αν θα χρησιμοποιήσεις κουτάκι αναψυκτικού, σιδερένιο κουτάκι από κονσέρβα ντοματοπολτού ή μια χαλκοσωλήνα από μια οικοδομή. Είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να γίνει με υλικά που υπάρχουν γύρω σου. Δεν σου είπα ότι το φτιάχνει ο καθένας, αλλά μπορείς να το φτιάξεις εύκολα αν ξέρεις τι κάνεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί θίγεσαι. Τη εννοείς αναλογικός μετρητής Gayger? Εγώ μιλάω για τον σωλήνα - ανιχνευτή. Όχι για όλο το σύστημα με τα ηλεκτρονικά και τους ενισχυτές κλπ κλπ. Αν θές βάλτον ανιχνευτή σε ένα μεγαφωνάκι να ακούς τα μπιπ μπιπ όποτε ιονίζεται. αν θες να τον ενώνεις και με PC για να κάνεις γραφικές παραστάσεις δικό σου το θέμα. Ο ανιχνευτής είναι ανιχνευτής, και είναι ένας σωλήνας με ευγενές αέριο σε χαμηλή πίεση. πρωτον ειπα και πιο πριν οτι μια χαρα ειναι το αλουμινιο δεν εχω κατι με το ιδιο το υλικο. δευτερον οι ακτινες γ δεν μπορουν να μετρηθουν απο εναν Geiger, τον διαπερναν απλα. τριτον οπως λες το παραθυρο ειναι για να μπουν οι ακτινοβολιες που θελουμε δλδ β και με το ζορι α που σημαινει οτι πρεπει να εχει παχος μερικα μm με το ζορι, γυαλι σε τετοιο παχος δυσκολα. μπορει να ειναι απο μικα η μιλαρ η κατι αλλο παντως ενα αμορφο υλικο το οποιο μπορει να δωσει φυλλα τετοιου παχους. τεταρτον στα 500V δεν εχεις μετρητη Geiger αλλα proportional counter (αναλογικο που ελεγα μπορει να το μετεφρασα λαθος) ο οποιος δεν ειναι απλος ανιχνευτης αλλα μετραει και ενταση κατι που δεν κανει ο Geiger. τελος βιδωνω οταν διαβαζω για κουτακια αναψυκτικων οχι για το ιδιο το υλικο οσο το οτι δεν θα καταφερεις ποτε να βαλεις παραθυρο σε αυτο το πραμα και να ειναι μονομενο. και ιδιος ο μετρητης δεν ειναι τπτ χωρις το ηλεκτρικο κυκλωμα που μετασχηματιζει την ταση στα 800V-1000V για να λειτουργησει. υγ για την πιεση οταν εχει μεσα 0,1 ατμοσφαιρες κι απ εξω τρωει 1 ατμοσφαιρα, ειναι οντως 0,9 ατμ η πιεση που δεχεται. αμα ομως εσωτερικα ηταν στην 1ατμ ο ποση πιεση θα ετρωγε; 0 ατμ αρα πρεπει να αντεχει και κυριως το παραθυρο οχι τοσο το περιβλημα. υγ2 καλο ειναι η καθοδος (δλδ ο σωληνας) να ειναι γειωμενος για να μην γινει καμια στραβη και τσουρουφλιστει κανεις.
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 1. Λέει το ίδιο, αυτό που μελετάνε είναι στα πυρηνικά εργοστάσια να κάνουν ηλεκτρόλυση + να εκμεταλλεύονται τη θερμότητα. Πολύ χοντρικά όσο πιο "ζέστη" έχεις, τόσο πιο λίγο ρεύμα θες. 2. Το link που παραθέτεις αναφέρεται σε παρασκευές υδρογόνου. Η πορεία που δείχνεις έχει Ψευδάργυρο (Zn -> Zinc). Η προτεινόμενη αντίδραση στη Fukushima έχει Ζιρκόνιο (Zr -> Zirkonium). Από ζιρκόνιο είναι το περίβλημα των fuel rods. Για το Ζιρκόνιο, δες και στη wikipedia κάποιες γενικότητες: http://en.wikipedia.org/wiki/Zirconium Η αντίδραση βέβαια που προτείνει στους αντιδραστήρες είναι μάλλον λανθασμένη, διότι σε υψηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 1000) πιο πιθανή είναι αυτή που έχω γράψει εγώ παραπάνω. Δεν είναι πανάκεια και το wikipedia αλλά για αρχή καλό είναι. α λαθος. Νομιζα οτι το Zn ειναι το ζιρκονιο.... υγ: τελικα θα βουτηξει η ευα απο τον γκρεμο? εχουμε καμια εξελιξη επι του προκειμενου?
evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 α λαθος. Νομιζα οτι το Zn ειναι το ζιρκονιο.... :cry: δεν αντεχεστε αλλο μεσα σε αυτο το θρεντ. ο ενας δεν ξερει την διαφορα χημικης κινητικης απο την θερμοδυναμικη και ιδιοτητες διαλυματων, ο παραδιπλα ιδιοτητες υλικων κι εσυ τωρα με σκοτωνεις ετσι. παω να κρεμαστω τα καταφερατε.
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 :cry: δεν αντεχεστε αλλο μεσα σε αυτο το θρεντ. ο ενας δεν ξερει την διαφορα χημικης κινητικης απο την θερμοδυναμικη και ιδιοτητες διαλυματων, ο παραδιπλα ιδιοτητες υλικων κι εσυ τωρα με σκοτωνεις ετσι. παω να κρεμαστω τα καταφερατε. συγνωμη ειπα ποτε οτι ειμαι χημικος? ...
evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 συγνωμη ειπα ποτε οτι ειμαι χημικος? ... οχι, αλλα εσυ δεν ησουν που πριν μερικες σελιδες μου ελεγες οτι δεν εχω λογικη;
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 οχι, αλλα εσυ δεν ησουν που πριν μερικες σελιδες μου ελεγες οτι δεν εχω λογικη; γιατι χρειαζονται εξειδικευμενες γνωσεις για να εχεις λογικη και δε το ξερω? λολ
Whargoul Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 πρωτον ειπα και πιο πριν οτι μια χαρα ειναι το αλουμινιο δεν εχω κατι με το ιδιο το υλικο. δευτερον οι ακτινες γ δεν μπορουν να μετρηθουν απο εναν Geiger, τον διαπερναν απλα. τριτον οπως λες το παραθυρο ειναι για να μπουν οι ακτινοβολιες που θελουμε δλδ β και με το ζορι α που σημαινει οτι πρεπει να εχει παχος μερικα μm με το ζορι, γυαλι σε τετοιο παχος δυσκολα. μπορει να ειναι απο μικα η μιλαρ η κατι αλλο παντως ενα αμορφο υλικο το οποιο μπορει να δωσει φυλλα τετοιου παχους. τεταρτον στα 500V δεν εχεις μετρητη Geiger αλλα proportional counter (αναλογικο που ελεγα μπορει να το μετεφρασα λαθος) ο οποιος δεν ειναι απλος ανιχνευτης αλλα μετραει και ενταση κατι που δεν κανει ο Geiger. τελος βιδωνω οταν διαβαζω για κουτακια αναψυκτικων οχι για το ιδιο το υλικο οσο το οτι δεν θα καταφερεις ποτε να βαλεις παραθυρο σε αυτο το πραμα και να ειναι μονομενο. και ιδιος ο μετρητης δεν ειναι τπτ χωρις το ηλεκτρικο κυκλωμα που μετασχηματιζει την ταση στα 800V-1000V για να λειτουργησει. υγ για την πιεση οταν εχει μεσα 0,1 ατμοσφαιρες κι απ εξω τρωει 1 ατμοσφαιρα, ειναι οντως 0,9 ατμ η πιεση που δεχεται. αμα ομως εσωτερικα ηταν στην 1ατμ ο ποση πιεση θα ετρωγε; 0 ατμ αρα πρεπει να αντεχει και κυριως το παραθυρο οχι τοσο το περιβλημα. υγ2 καλο ειναι η καθοδος (δλδ ο σωληνας) να ειναι γειωμενος για να μην γινει καμια στραβη και τσουρουφλιστει κανεις. Καλά.. κάπου χάνεις το νόημα... Εγώ σου μιλώ πως με απλά υλικά, κουτάκι από αναψυκτικό μπορείς να κάνεις ένα απλό gayger muller για να βλέπεις που υπάρχει ακτινοβολία, και εσύ μου λες για βιομηχανικές κατασκευές με παράθυρα από μίκα σε μm κλπ κλπ. για να μετρήσω μέχρι και το τελευταίο φωτόνιο, πυρήνα α, ηλεκτρόνιο που θα περάσει από μέσα. Και ο ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ-ΣΩΛΉΝΑ GAIGER - MULLER, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ. Κατάλαβε τι σημαίνει ανιχνευτής, και τι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ καταρχήν. Σου λεω για τον τροχό ότι είναι ελαστικό γεμάτο αέρα, και εσύ μου λες για όλο το αυτοκίνητο. Και ο proportional counter δεν σου δίνει ένταση. Σου λέει τι ενέργειες έχουν τα σωματίδια που ανιχνεύονται.. υγ για την πιεση οταν εχει μεσα 0,1 ατμοσφαιρες κι απ εξω τρωει 1 ατμοσφαιρα, ειναι οντως 0,9 ατμ η πιεση που δεχεται. αμα ομως εσωτερικα ηταν στην 1ατμ ο ποση πιεση θα ετρωγε; 0 ατμ αρα πρεπει να αντεχει και κυριως το παραθυρο οχι τοσο το περιβλημα. Μόνο από δω φαίνεται ότι στέρησε βασικές γνώσης φυσικής. Η πίεση είναι μονάδα δύναμης ανά μονάδα επιφάνειας. Αν έχουμε ένα Κουτί Α με αέριο (ατμοσφαίρα) σε πίεση 1atm, τότε αυτό ασκεί σε οτιδήποτε βρίσκεται μέσα του, δύναμη/επιφάνεια. Αν έχουμε ένα κουτάκι με λεπτά τοιχώματα μέσα στο Αέριο Α τότε στην εξωτερική επιφάνεια του ασκείτε πίεση 1 atm. Αν στο εσωτερικό του κουτακίου έχουμε άλλο αέριο Β, σε ιδια πίεση με το αέριο Α, τότε αυτό θα ασκεί στα εσωτερικά τοιχώματα πίεση 1 ατμ, οπότε οι δυνάμεις εξισώνονται οπότε το κουτάκι δεν καταστρέφεται. Αν το εσωτερικό αέριο Β έχει πίεση μικρότερη από το αέριο Α, τότε η εξωτερική δυναμη στο κουτί είναι μεγαλύτερη από την εσωτερική οπότε η συνισταμένη δύναμη δεν είναι 0 ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΠΙΕΣΕΙΣ και πιέζει το κουτάκι προς τα μέσα. Για το αν θα καταστραφεί ή όχι, εξαρτάται από την αντοχή του κουτιού. Η πίεση είναι ίδια για το κουτί, και για το παράθυρο. αφού η διαφορά πίεσης είναι ίδια. Και εκτός του ότι έχεις προφανώς ελλείψεις βασικής φυσικής, το πρόβλημα σου είναι ότι δεν θα καταφέρω να κολλήσω το παράθυρο στο κουτάκι χωρίς να μπάζει αέρα? Έτσι για να συνεχίσω με τα απλά υλικά, η υγρή σιλικόνη ξέρεις τι είναι? Αυτή που κολλάς, μονώνεις παράθυρα, πλακάκια κλπ κλπ? Η κόλλα super glue?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα