Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση RAM

jmaster18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ και θελω να ρωτησω κατι σχετικα mε μια αναβαθμιση που σκπευω να κανω στον παρακατω υπολογιστη¨

Intel Core 2 Duo E8400 OC-3.5Ghz

2GB Trascend DDR2-800 AXERAM(4-4-4-12)

nvidia 9600GT

Segate 320GB+WD Caviar Blue 1TB

Windows 7 ultimate 64-bit

Θελω να προσθεσω αλλα 2GB μνημη.Ειχα παει στο πλαισιο αλλα ο υπαλληλος εκανε λαθος και μου εδωσε λαθος μνημη.Την επεστρεψα και εχω μεινει με ενα πιστωτικο των 35 ευρω εδω και 1μηνα περιπου.Δεν εχω πολυ μεγαλο baudget και ετσι θελω να παρω μνημη χρησιμοποιωντας αυτο το πισωτικο και αν γινεται να μην προσθεσω περισσοτερα χρηματα.Εψαξα λοιπον στη σελιδα του Πλαισιου και δεν βρηκα κατι που να με ικανοποιει καθωw ολες οι μνημες εχουν χρονισμους 5-5-5-18 και φοβαμαι μηπως δεν ειναι συμβατες με αυτες που εχω.Σκεφτομαι να παρω αυτες οι οποιες ειναι ομως ddr2-1000.Η ερωτηση μου ειναι: αν τις βαλω θα γινε αυτοματο underclock σε ddr-800 απλα με τη ρυθμιση της μνημης στο bios στο auto ή θα πρεπει να τις ρυθμισω μονος μου?Επισης επειδη κανω ενα μικρο υπερχρονισμο στον επεξεργαστη η ταχυητητα της μνημης πεφτει αλλα πεφτουν και τα timings.Αν βαλω την ρυθμιση του bios ddr2-800 θα χαλασω την αναλογια fsb:ram η οποια ειναι 1:1 ή θα συνεχισει το bios να ριχνει την ταχυτητα οπως θα επρεπε.Τελος αναρωτιεμαι αν απλα μπορω να βαλω αυτες.Ευχαριστω πολυ!

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τις πρώτες CellShock σχεδόν αποκλείεται να τις βρεις, απλά δεν υπάρχουν.

Αν βάλεις πιο γρήγορες, δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς οι πιο γρήγορες θα υποχρονιστούν.

Απ' την άλλη, επειδή μυρίζομαι D9GMH, μπορεί οι Transcend σου να μπορούν να παίξουν στο GHz και βάλε.

Δημοσ.

Δυστυχώς δε γνωρίζω πόσα απαιτούν για τα 800MHz, αν απαιτούν ~1.8V καλά είναι, αν όμως απαιτούν ~2.1V δε θα το 'λεγα.

Οι Transcend σου σίγουρα παίζουν με 1.8V στα 800MHz και μερικοί τις έχουν φτάσει στο GHz και βάλε με τόση τάση. Αλλά τα 2.3V είναι κάπως αρκετά.

Κάτσε όμως μπας και ξέρει καλύτερα κάποιος άλλος.

Δημοσ.
Αυτες ειναι στο 1.8.Μπορω να τις βαλω και να ριξω τα timings σε 5-5-5-15.Δεν με πειραζει.Επισης μηπως δημιουργηθει προβλημα με το dual channel ή απλα θα λειτουργει σε ξεχωριστο καναλι το καθε ζευγαρι?
Δημοσ.

Οι ίδιες δεν υπάρχουν πλέον, και σε μεταχειρισμένες θα είναι σα να ψάχνει ψύλλους στ' άχυρα.

Εκτός αν εννοείς με τα ίδια χαρακτηριστικά ανεξαρτήτως εταιρείας, διάταξης των chips κ.λπ..

Δημοσ.

Ddr2 800 ίδια timings , ίδιο ρεύμα.

Η καλύτερα, ας πουλήσει τα 2 που έχει και ας πάρει 4gb @1000 , αν σηκώνει το motherboard.

Μια η άλλη είναι.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Σκεφτομαι να παρω αυτες οι οποιες ειναι ομως ddr2-1000.

Exε υποψη σου οτι ολα αυτα τα ειδη που γραφουν "διαθεσιμο σε ορισμενα καταστηματα" ειναι στη πραγματικοτητα ανυπαρκτα. Προκειται για κομπινα του Πλαισιου, παρουσιαζουν δηθεν ποικιλια ειδων σε πολυ χαμηλες τιμες:-)

Δημοσ.

Τις ειχα δει πριν περιπου 2 μηνες στο πλαισιο.Αλλα δεν προλαβα να τις παρω.Υπεθεσα οτι θα παραμεινουν αλλα τελικα δεν προλαβα και εξαντληθηκαν.Λογικα μπορει να τις ξαναπαρουν ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.

Θα περιμενω λιγο ακομα(καμια βδομαδα) μηπως αλλαξει τιποτα και σκεφτομαι να παρω αλλες.Αν επαιρνα ddr3 θα ηταν καλες?Σκεφτομαι να παρω 2 απο αυτες που τις υποστηριζει και η μητρικη.Αλλα θα εχουν καλη αποδοση? γιατι πολλα εχω ακουσει για τις ddr3 με υψηλα timings.Βεβαια το καλυτερο για μενα θα ηταν να δουλευουν αυτες με αυτες που εχω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...