aekara21jimenez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Παιδια ανοιγω αυτο το topic, με αφορμη το οτι βασει των specs που εχω στο pc μου και θα επρεπε να πηγαινει βολιδα, σερνεται.. (το ξαναλεω, βασει specs/αποδοσης). Λοιπον, εχω την sapphire radeon 6950 1gb, core i5 2500k, 4gb ram corsair xms 1333Mhz, σκληρο δισκο εναν wd caviar 500gb 6gb/s. Π.χ. οταν ανοιγω το pc, πρεπει να περασουν 2 λεπτα περιπου (συμπεριλαμβανομενου και του boot φυσικα) για να κανω καποια εργασια στο pc και να μην κολλαει, αυτο δεν ειναι αφυσικο;; Επισης, στα παιχνιδια, που ειναι και το κυριο μελημα μου, αν και δεν κολλαει σε κανενα σε full hd αναλυσεις, πχ στο crysis οταν εβαλα x8 antialiasing δεν πηγαινε μια.. Τι να φταει ρε παιδια;; Δηλαδη ελεος πηγα κι εκανα αυτο που σου βγαζει τη βαθμολογια συστηματος (Δεν θυμαμαι την ονομασια του) κι εβγαζα 8000 κατι ενω παρομοια βαθμολογια εβγαζαν και αρκετα παλιοτερα pc. Τελος, να προσθεσω οτι εχω 32αρια windows.
aekara21jimenez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Καλα Φανη, το τροφοδοτικο ειναι γελοιο... Ενα L&C απο το πλαισιο, 600w Σκληρο δισκο, εχω αυτον, http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Blue-WD5000AAKX-500GB-HDD-3-5inches-16MB-Cache-7200RPM-Sata-6G.htm
lionheart75 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Το τροφοδοτικό σου είναι κάτω του μετρίου αλλά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι εκεί. Άλλωστε το σύστημά σου δεν είναι ενεργοβόρο, κάθε άλλο. Κατ αρχάς λόγω μνήμης καλό θα ήταν να έχεις win7 x64 για να μπορείς να την εκμεταλλευτείς όλη και όχι μόνο τα 3,25Gb απο τα 4Gb που έχεις εγκατεστημένα. Απο την άλλη το πρόβλημα μου φαίνεται περισσότερο στο λειτουργικό. Δηλαδή ίσως κάποια bugs στο λειτουργικό αν έχεις ειδικά πολύ καιρό να κάνεις format ή λόγω κάποιων προγραμμάτων ή οδηγών που δεν έχουν εγκατασταθεί/απεγκατασταθεί σωστά ή έχεις παραγεμίσει το λειτουργικό με άχρηστα /περιττά προγράμματα ή έχεις φάει κάποιον ιό. Εν ολίγοις η συμπεριφορά αυτή μου κάνει για κάποιο απο τα παραπάνω περισσότερο παρά για πρόβλημα hardware. Η λύση του format και του clean install όλων το προγραμμάτων φαίνεται επίπονη αλλά πιθανόν να είναι απαραίτητη στην περίπτωσή σου. Αν όμως έχεις κάνει format πρόσφατα με την αγορά του pc τότε το πράγμα θέλει περισσότερο ψάξιμο.
aekara21jimenez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Lionheart, το pc το εχω εδω κι ενα μηνα. Δεν νομιζω να φταει το οτι το εχω πολυ καιρο λοιπον. Εν συνεχεια, να πω την αληθεια, το εχω <<υπερφορτωσει>> 350gb σε λιγες μονο μερες. Επισης να σημειωσω οτι το pc το εστησα μονος και ειναι το 1o που φτιαχνω χωρις τη βοηθεια ειδικου. Ενα πραγμα που με ανυσηχησε ηταν η εγκατασταση του επεξεργαστη κι οταν εκλεισα τα κλιπακι ακουστηκε ενα κρατς, αλλα ειναι φυσιολογικο (?) λενε καποιοι στο youtube. Εσυ τη βαθμολογια βγαζεις;;
lionheart75 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Lionheart, το pc το εχω εδω κι ενα μηνα. Δεν νομιζω να φταει το οτι το εχω πολυ καιρο λοιπον. Εν συνεχεια, να πω την αληθεια, το εχω <<υπερφορτωσει>> 350gb σε λιγες μονο μερες. Επισης να σημειωσω οτι το pc το εστησα μονος και ειναι το 1o που φτιαχνω χωρις τη βοηθεια ειδικου. Ενα πραγμα που με ανυσηχησε ηταν η εγκατασταση του επεξεργαστη κι οταν εκλεισα τα κλιπακι ακουστηκε ενα κρατς, αλλα ειναι φυσιολογικο (?) λενε καποιοι στο youtube. Εσυ τη βαθμολογια βγαζεις;; Aπο την στιγμή που δουλεύει κανονικά το pc δεν υπάρχει θέμα με το κρατς που λές ότι άκουσες. Αν είχε πρόβλημα ο cpu δεν θα άνοιγε κάν το pc. Άλλωστε το κλιπσάκι που κουμπώνει τον cpu στο socket θέλει μια κάποια σχετική πίεση προκειμένου να πιάσει ασφαλώς στο λαμάκι του socket. Όταν απο τα 500Gb του σκληρού έχεις γεμίσει τα 350Gb σε λίγες μόνο μέρες ίσως εκεί να έγκειται το πρόβλημα, ειδικά αν δεν είχες παρόμοιο θέμα αρχικά και έγινε σταδιακά το πρόβλημα. Δεν γνωρίζω με τι ακριβως έχεις φορτώσει το pc αλλά αν δεν έχεις εγκατεστημένο antivirus και κατέβαζες ότι έβρισκες στο net ίσως να τσίμπησες κανα trojan. Τι να πώ. Όταν λές για βαθμολογία σε ποιά βαθμολογία αναφέρεσαι?
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Τον δείκτη εμπειρίας των παραθύρων θα εννοεί. Καμια ανασυγκρότηση έχεις κάνει;
lionheart75 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Η βαθμολογία του δείκτη παραθύρων δεν λέει και πολλά πράγματα. Άλλωστε η βαθμολογία που βγαίνει είναι με βάση το πιο αργό υποσύστημα του Η/Υ. Στην προκειμένη περίπτωση του φίλου ο μηχανικός wd blue είναι ο πιο αργός απο όλα τα υποσυστήματα οπότε ή τελική βαθμολογία θα είναι πολύ χαμηλή, της τάξεως του 5+.
aekara21jimenez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Ρε παιδια, δεν λεω το συστημα αξιολογησης των windows. Εκει περνω σε ολα 7,9 περαν του σκληρου δισκου που περνω 5,9.... Λεω για το προγραμμα vantage, καπως ετσι. Εχω το norton ανοιχτο lionheart, το ειχε η μητρικη για 90 μερες. Α, κατι αλλο, το 5% επηρεαζει τις revision 1 μητρικες s1155 μηπως εκανε την εμφανιση του, η δεν παιζει μιας και το εχω apo sata 6g/s;
aekara21jimenez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δεν με αφηνε η trial εκδοση με πανω απο 1280.
lionheart75 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Το πρόβλημα με τις s1155 που έχουν κυκλοφορήσει απο όσο ξέρω έγκειται τις sata2 θύρες. Απο την στιγμή που τον έχεις συνδέσει σε sata3 δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα. Στο vantage το μικρό μου με την 6950 ο/c και τον 8400 στα 4ghz βγάζει 14+k score.
aekara21jimenez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Το πρόβλημα με τις s1155 που έχουν κυκλοφορήσει απο όσο ξέρω έγκειται τις sata2 θύρες. Απο την στιγμή που τον έχεις συνδέσει σε sata3 δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα. Στο vantage το μικρό μου με την 6950 ο/c και τον 8400 στα 4ghz βγάζει 14+k score. Το θεμα ειναι οτι εγω εβγαλα 8 χιλιαδες..... Γι' αυτο λεω ρε παιδια, κατι παιζει.
aekara21jimenez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Έχεις κανα φίλτρο ενεργοποιημένο; Πιο απλα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.