Martin L Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Παιδιά καλησπέρα είμαι απόφοιτος ΤΕΙ Ηλεκτρονικής και αποφοίτησα τον 10 /2010 . Έχω ξεκινήσει να κάνω μερικά βιογραφικά για να τα στείλω σε διάφορες εταιρίες αλλά έχω μια απορία και θέλω τη βοήθειά σας . Όταν γράφεις ένα βιογραφικό αναφέρεις και την Προϋπηρεσία ........... σωστά ?? Εγώ όμως δεν έχω ακόμα προϋπηρεσία στην ειδικότητα μου . Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ? Σκέφτηκα να βάλω την πρακτική μου άσκηση σαν προϋπηρεσία , πώς σας φαίνεται αυτό ? Μετά σκέφτηκα να βάλω και άλλες δουλειές που έχω κάνει,οι οποίες όμως δεν έχουν καθόλου σχέση με την ειδικότητα του ηλεκτρονικού . Όπως σερβιτόρος σε εστιατόριο , υπάλληλος σε πρατήριο καυσίμων ( όπου ήμουν και υπεύθυνος καταστήματος ). Κάνει να βάλω και τις άσχετες δουλειές σαν προϋπηρεσία ή όχι ? Το γνώμη έχετε ? Ευχαριστώ .... και συγνώμη για το μακρύ κείμενο .
tsifotis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Στο βιογραφικο σου θα βαλεις τα παντα (τα οποια θα μπορουσανε να συσχετιστουνε εστω και λιγο) Το βιογραφικο σου ειναι αυτο που λεει η λεξη, οχι η λιστα με τα προσοντα που ταιριαζουνε στην θεση που ζητας να προσληφθεις. Αρα, ναι ο μελλοντικος εργοδοτης θα ηθελε να ξερει οτι δουλεψες σαν υπευθυνος πρατηριου. Βρες μερικα δειγματα online, επισης, αν προκειται για σημαντικη θεση ή και οχι τοσο, καλο ειναι να φαινεται οτι με κατι καταπιανοσουνα συνεχεια και δεν "τεμπελιαζες" για περιοδους, δηλαδη δουλεψες πιτσιρικας ρεσεψιονιστ ενα καλοκαιρι; βαλ'το. Πασπαλισε το και κανε το μια σταλα πιο φουσκωμενο απ την πραγματικοτητα, ο αναγνωστης του θα το θεωρησει δεδομενο πως παρουσιαζεις ο,τι και οπως σε συμφερει στο cv. Επισης, κανα σεμιναριο που εκανες, πιστοποιητικα γλωσσων, κι οτι μπορεις βαλε το. Καλη τυχη
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Βαλε και διαφορα ανωδυνα ψεματα. Πχ αν το στειλεις σε ενα φροντιστηριο, δεν εχεις να χασεις τιποτα αν γραψεις στις γνωσεις Η/Υ οτι ξερεις photoshop, c++ κλπ. Θα κανει καλη εντυπωση σε οποιον το προσεξει αλλα κανεις δε θα σε τσεκαρει. Φυσικα μην κανεις το ιδιο σε μια δουλεια σχετικη με το αντικειμενο της πληροφορικης γιατι εκει θα σε καταλαβουν
DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Το βιογραφικο σου ειναι αυτο που λεει η λεξη, οχι η λιστα με τα προσοντα που ταιριαζουνε στην θεση που ζητας να προσληφθεις. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Το βιογραφικό σου δεν είναι βιογραφία. Βέβαια όταν δεν έχεις την πολυτέλεια να "διαλέξεις" τι θα βάλεις τότε βέβαια τα πράγματα αλλάζουν
TH_boy_20 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Στο βιογραφικο σου θα βαλεις τα παντα (τα οποια θα μπορουσανε να συσχετιστουνε εστω και λιγο) Το βιογραφικο σου ειναι αυτο που λεει η λεξη, οχι η λιστα με τα προσοντα που ταιριαζουνε στην θεση που ζητας να προσληφθεις. Αρα, ναι ο μελλοντικος εργοδοτης θα ηθελε να ξερει οτι δουλεψες σαν υπευθυνος πρατηριου. Βρες μερικα δειγματα online, επισης, αν προκειται για σημαντικη θεση ή και οχι τοσο, καλο ειναι να φαινεται οτι με κατι καταπιανοσουνα συνεχεια και δεν "τεμπελιαζες" για περιοδους, δηλαδη δουλεψες πιτσιρικας ρεσεψιονιστ ενα καλοκαιρι; βαλ'το. Πασπαλισε το και κανε το μια σταλα πιο φουσκωμενο απ την πραγματικοτητα, ο αναγνωστης του θα το θεωρησει δεδομενο πως παρουσιαζεις ο,τι και οπως σε συμφερει στο cv. Επισης, κανα σεμιναριο που εκανες, πιστοποιητικα γλωσσων, κι οτι μπορεις βαλε το. Καλη τυχη Φυσικά και θα βάλεις την πρακτικη σου!!! (ποσο μαλιστα οταν ειναι και το μοναδικο στο οποίο εχεις σχετική προϋπηρεσία) επίσης πιστεύω οτι πρέπει να βάλεις τα πάντα....ασχετως αν οι προηγούμενες δουλειες δεν εχουν σχεση με αυτο που επιδιωκεις η προυπηρεσια σε διαφορες δουλειες δειχνει ατομο "ψημενο" Να σου πω ενα δικο μου περιστατικο Κανω τα χαρτια μου για ενα ξενοδοχειο απ'τα μεγαλυτερα την ΑΘηνα! δεν εχω καμια σχεση με τον κλάδο ουτε ξερω 2η ξενη γλωσσα ουτε φυσικα πτυχιο τουριστικων επαγγελματων! Πέρναω για συνεντευξη μαζι με άλλα 5 άτομα του κλάδου ομως αυτοι και τελικα προτίμησαν εμενα!!!! Γιατι? Η θεση ηταν groom 1. ειχα δουλεψει στην ΤΙΜ δλδ σε τηλεφωικο κεντρο αρα θα μπορουσα να φανω χρησιμος ειδικα στην νυχτερινη βαρδεια που ο grooμ περνει και το τηλεφωνικο! 2.Ημουν security αρα σημαινει οτι ειχα μια αντιληψη παραπανω ,το ξενοδοχειο δεν ειχε security αρα ολοι λιγο πολυ πρεπει να λειτουργουμε και σαν security 3. Ημουν γκαρσονι,αρα οταν έκλεινε το room service θα μπορουσα να φτιαξω ενα καφε η να σερβιρω ενα ποτο σε καποιον ενοικο του ξενοδοχειο 4.Ειχα δουλεψει στο αρχειο της ΔΕΗ αρα θα μπορουσα να βγαλώ συμβολαιa φωτοτυπιες γενικα χαρτουρα (πραγμα το οποιο κανει ο groom). Θέλω να καταλλήξω οτι ολλες οι παραπανω ασχολιες που εκανα κατα καιρους συνυπολογιστικαν ωστε να προτειμισουν εμενα!!! αυτα δεν στα λεω εγώ για λέω μάλλον αυτό θα έγινε αλλά μου τα ειπε ο γενικος διευθυντης οταν μου ειπε γιατι πηραμε εσενα Και μαλιστα μιλας για ενα απο τα καλυτερα ξενοδοχεια της Αθηνας για μια θεση που μου αποφερει 1500 το μηνα!
kage Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 εγω παλι ξερω οτι δεν πρεπει να βαζεις τις "μαυρες" εργασιες που εχεις κανει
vasioula1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 εγω παλι ξερω οτι δεν πρεπει να βαζεις τις "μαυρες" εργασιες που εχεις κανει Γιατί θα ζητήσουν να δουν τα ένσημα; Εγώ θα έλεγα να βάλεις τα πάντα... Αφού όλοι ξέρουν τι γίνεται στην αγορά εργασίας. Όλοι κάποια στιγμή κάναμε κάτι όχι και τόσο νόμιμο. Το να δείξεις όμως ότι έχεις αρκετή εμπειρία, έστω και από άσχετη ή μαύρη δουλειά, δείχνει ότι είσαι ψημένος/η (γνώμη μου)
zinas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Θεωρώ τα πράγματα αρκετά διαφορετικά από όσο τα παρουσιάζετε, αλλά μιας και δεν έχω εμπειρία εκτός του χώρου μου (web) θα αναφερθώ αποκλειστικά σε αυτόν. Εμένα όταν μου έρχονται βιογραφικά, με ενδιαφέρει να δω μόνο όσα πράγματα σχετίζονται με τη θέση που έχω προκηρύξει. πχ Κάνω αυτό τον καιρό συνεντεύξεις για web designer. Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος έχει δουλέψει πιτσαδόρος, ή ήταν διευθυντής στην τράπεζα Πειραιώς. Με ενδιαφέρει μόνο ότι έχει σχέση με αυτό που θα κάνει εάν προσληφθεί. Αντίθετα, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πρακτική του αν είναι σχετική με το αντικείμενο (μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχει εργασιακή εμπειρία φυσικά), όπως επίσης για web designers με ενδιαφέρει ακόμα και designs που κάνουν μόνοι τους στο σπίτι, και ας μην έχουν δημοσιευτεί ποτέ. Οπότε καλό είναι στο βιογραφικό να βάζεις οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με τη θέση, όσο μικρό η μεγάλο είναι. Θεωρώ απόλυτα θεμιτό (μην πω και απαραίτητο) να προσαρμόζεται το βιογραφικό στα μέτρα της θέσης. Όχι γράφοντας ψέμματα, αλλά τονίζοντας τις αντίστοιχες δεξιότητες. Τέλος συμβουλεύω να μην γράφετε ψέμματα και υπερβολές στα βιογραφικά. Γράψε ακριβώς αυτά που ξέρεις και αυτά που έχεις κάνει, ώστε να έχεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά στη συνέντευξη. Γιατί αν στραβώσει και φανεί ότι λες ψέμματα σε κάτι, τότε λίγο πολύ, σημαίνει ότι όλο το βιογραφικό είναι αναξιόπιστο.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Θεωρώ τα πράγματα αρκετά διαφορετικά από όσο τα παρουσιάζετε, αλλά μιας και δεν έχω εμπειρία εκτός του χώρου μου (web) θα αναφερθώ αποκλειστικά σε αυτόν. Εμένα όταν μου έρχονται βιογραφικά, με ενδιαφέρει να δω μόνο όσα πράγματα σχετίζονται με τη θέση που έχω προκηρύξει. πχ Κάνω αυτό τον καιρό συνεντεύξεις για web designer. Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος έχει δουλέψει πιτσαδόρος, ή ήταν διευθυντής στην τράπεζα Πειραιώς. Με ενδιαφέρει μόνο ότι έχει σχέση με αυτό που θα κάνει εάν προσληφθεί. Αντίθετα, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πρακτική του αν είναι σχετική με το αντικείμενο (μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχει εργασιακή εμπειρία φυσικά), όπως επίσης για web designers με ενδιαφέρει ακόμα και designs που κάνουν μόνοι τους στο σπίτι, και ας μην έχουν δημοσιευτεί ποτέ. Οπότε καλό είναι στο βιογραφικό να βάζεις οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με τη θέση, όσο μικρό η μεγάλο είναι. Θεωρώ απόλυτα θεμιτό (μην πω και απαραίτητο) να προσαρμόζεται το βιογραφικό στα μέτρα της θέσης. Όχι γράφοντας ψέμματα, αλλά τονίζοντας τις αντίστοιχες δεξιότητες. Τέλος συμβουλεύω να μην γράφετε ψέμματα και υπερβολές στα βιογραφικά. Γράψε ακριβώς αυτά που ξέρεις και αυτά που έχεις κάνει, ώστε να έχεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά στη συνέντευξη. Γιατί αν στραβώσει και φανεί ότι λες ψέμματα σε κάτι, τότε λίγο πολύ, σημαίνει ότι όλο το βιογραφικό είναι αναξιόπιστο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για έναν απόφοιτο ο οποίος ψάχνει τρόπους να γεμίσει το βιογραφικό σου. Συνήθως μετά απο τα 5 χρόνια...ψάχνεις τρόπους να κάνεις πιο συνοπτικό και περιεκτικό το βιογραφικό σου μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο είναι 1 σελίδα. Οπότε ένας έμπειρος web designer σαφώς και θα προσπαθήσει να προσαρμόσει το βιογραφικό στη συγκεκριμένη θέση. Όταν όμως είσαι εισερχόμενος στην αγορά εργασίας θέλεις να δείξεις ότι έχεις προοπτικές να εξελιχθείς.
black_widow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δε θα έλεγα ότι υπάρχουν και πολλές θέσεις με σαφές job description για αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ / ΙΕΚ αλλά πιο πολλές θέσεις για παιδί για όλες τις δουλειές που εκεί μετράνε τα πάντα πόσο καλό καφέ φτιάχνεις , εάν έχεις δουλέψει ποτέ και σε πωλήσεις ( και ας ζητάνε γραμματέα ) και διάφορα άλλα . Σε αυτές τις θέσεις βάζεις όλες τις δουλειές που έχεις κάνει , σε δουλειές σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών σου τις άσχετες δουλειές τις αναφέρεις πιο περιληπτικά για να δείχνεις ότι δε τεμπέλιαζες αλλά να μην κουράζεις και αυτόν που διαβάζει το βιογραφικό σου . Μην κάνετε ανάλυση όλου του προγράμματος σπουδών της σχολής σας επειδή δεν έχετε τι να γράψετε πόσο μάλλον όταν η δουλειά είναι άσχετη με τις σπουδές σας. Εάν είσαι νέα γυναίκα και ψάχνεις να βρεις δουλειά στην Ελλάδα ( τα ποσοστά ανεργίας είναι πιο μεγάλα σε νέους και σε γυναίκες , μην πεταχτείτε να πείτε κανα επιχείρημα ότι βρίσκουν εύκολα οι γυναίκες δουλειά ) στη συνέντευξη θα ερωτηθείς και για διάφορα άλλα εάν θα παντρευτείς σύντομα , εάν έχεις άλλες υποχρεώσεις μετά τη δουλειά και θα κάνουν θέμα ακόμα και για το ντύσιμο σου που μπορεί να είναι επαγγελματικό αλλά να μη φοράς μίνι ας πούμε . Επίσης μεγάλο συν είναι να προσφέρεσαι να δουλέψεις αμισθί προς απόκτηση εμπειρίας , αυτό κάνουν πολλοί συμφοιτητές μου... 1
Pantelwolf Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 πόσο σάπιος μπορει να είναι κάποιος για να δίνει 100 ευρώ το μήνα ή και τίποτα σε άτομο που απασχολεί..
Martin L Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δε θα έλεγα ότι υπάρχουν και πολλές θέσεις με σαφές job description για αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ / ΙΕΚ αλλά πιο πολλές θέσεις για παιδί για όλες τις δουλειές που εκεί μετράνε τα πάντα πόσο καλό καφέ φτιάχνεις , εάν έχεις δουλέψει ποτέ και σε πωλήσεις ( και ας ζητάνε γραμματέα ) και διάφορα άλλα . Σε αυτές τις θέσεις βάζεις όλες τις δουλειές που έχεις κάνει , σε δουλειές σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών σου τις άσχετες δουλειές τις αναφέρεις πιο περιληπτικά για να δείχνεις ότι δε τεμπέλιαζες αλλά να μην κουράζεις και αυτόν που διαβάζει το βιογραφικό σου . Μην κάνετε ανάλυση όλου του προγράμματος σπουδών της σχολής σας επειδή δεν έχετε τι να γράψετε πόσο μάλλον όταν η δουλειά είναι άσχετη με τις σπουδές σας. Εάν είσαι νέα γυναίκα και ψάχνεις να βρεις δουλειά στην Ελλάδα ( τα ποσοστά ανεργίας είναι πιο μεγάλα σε νέους και σε γυναίκες , μην πεταχτείτε να πείτε κανα επιχείρημα ότι βρίσκουν εύκολα οι γυναίκες δουλειά ) στη συνέντευξη θα ερωτηθείς και για διάφορα άλλα εάν θα παντρευτείς σύντομα , εάν έχεις άλλες υποχρεώσεις μετά τη δουλειά και θα κάνουν θέμα ακόμα και για το ντύσιμο σου που μπορεί να είναι επαγγελματικό αλλά να μη φοράς μίνι ας πούμε . Επίσης μεγάλο συν είναι να προσφέρεσαι να δουλέψεις αμισθί προς απόκτηση εμπειρίας , αυτό κάνουν πολλοί συμφοιτητές μου... Δουλειά αμισθί προς απόκτηση εμπειρία είναι μια καλή ιδέα αλλά με την προυπόθεση ότι ο εργοδότης σου παρέχει τουλάχιστον ασφάλιση ΙΚΑ. Δηλαδή να σε έχει νόμιμα στην δουλειά να μην πληρώνεσαι αλλά να κολλάς όμως τα ένσιμά σου .
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δουλειά αμισθί προς απόκτηση εμπειρία είναι μια καλή ιδέα αλλά με την προυπόθεση ότι ο εργοδότης σου παρέχει τουλάχιστον ασφάλιση ΙΚΑ. Δηλαδή να σε έχει νόμιμα στην δουλειά να μην πληρώνεσαι αλλά να κολλάς όμως τα ένσιμά σου . Επίσης μεγάλο συν είναι να προσφέρεσαι να δουλέψεις αμισθί προς απόκτηση εμπειρίας , αυτό κάνουν πολλοί συμφοιτητές μου... Aυτη ακριβως ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι για εμενα και σηκωθηκα και εφυγα απτην Ελλαδα. Ειχα ενα χρονο ανεργος, με πτυχιο ΤΕΙ, 2 ξενες γλωσσες, 1 ετος προυπηρεσια στο αντικειμνο μου, φανταρικο τελειωμενο κλπ και με συμβουλευαν γονεις, συγγενεις και φιλοι να παω να ζηταω να δουλεψω δωρεαν (εαν χρειαστει να πληρωνω και το ΙΚΑ μου) με σκοπο να αποκτησω πρακτικη εμπειρια. Και τα διαβαζω τωρα στο φορουμ, απο νεους ανθρωπους διαπιστωνοντας οτι οντως επικρατει μια τετοια αντιληψη και παλι νευριαζω . Κρατηστε εστω την αξιοπρεπεια σας. Σπουδασατε, οι γονεις σας ξοδεψαν λεφτα και παντα ηλπιζαν σε σας, χασατε ελευθερο παιδικο χρονο σε φροντιστηρια, ιδιαιτερα και διαβασμα κι ολα αυτα για να υποδουλωθειτε με τη θεληση σας σε καποιο αφεντικο που δε θα σας δινει ουτε 1 ευρω το μηνα, για 8ωρα καθημερινης εργασιας? wtf, ειναι απλα παραλογο, αλλα δυστυχως ειναι πραγματικοτητα που δειχνει που εχει φτασει η αγορα εργασιας. Και περιπτοντως μην ειστε τοσο αφελεις. Ακομα και 2 χρονια να δουλεψετε τσαμπα για καποιο αφεντικο με την ελπιδα οτι καποιος θα εκτιμησει την εμπειρια σας αργοτερα για να σας προσλαβει με τον τρομακτικο μισθο των 700 ευρω, ποιος σας εγγυαται οτι θα προσλαβει εσας οταν για καθε θεση λαμβανει περιπου 200 βιογραφικα και τα περισσοτερα τρωνε delete χωρις να διαβαστουν? Παλι το τζοκερ θα κυνηγατε, παλι θα εχετε τον ιδιο η και σκληροτερο ανταγωνισμο, παλι θα υπαρχει κατι αρκετο για να μην "κανετε" στον εργοδοτη. Εχετε πτυχιο? Υπαρχει αλλος με πτυχιο και εμπειρια. Εχετε πτυχιο και εμπειρια? Υπαρχει αλλος με μεταπτυχιακο και εμπειρια. Εχετε μεταπτυχιακο και πλουσια εμπειρια? Υπαρχει το βυσμα που ισως σας φαει τη θεση. Γιατι πολυ απλα αυτη ειναι η αγορα εργασιας αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα. Για 1 θεση συναγωνιζεται 1 μικρο χωριο. Τα 2 χρονια δωρεαν εργασιας απλα δεν σας εξασφαλιζουν τιποτα αναλογικα με τις θυσιες που θα εχετε κανει αυτα τα 2 χρονια.
black_widow Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Για να μην παρεξηγούμαστε , δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω αυτό ούτε όταν ήμουν καλύτερα οικονομικά όχι τώρα . Δουλεύεις για να πληρώνεσαι , μη ξεχάσουμε τα αυτονόητα. Ό,τι είναι πραγματικότητα είναι και πολλοί το κάνουνε και το δηλώνουν και στο βιογραφικό τους από την αρχή . Είναι αυτονόητο ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται λεφτά για να ζήσει , μη λέμε τα αυτονόητα. Έχω πάει σε πόσες συνεντεύξεις και μέχρι να τεθεί το θέμα των χρημάτων μία χαρά ήταν το βιογραφικό μου και μία χαρά τους έκανα για τη δουλειά αλλά θέλανε υπάλληλο δοκιμαστικά αμισθί ή να τα συμφωνήσουμε προφορικά χωρίς συμβάσεις και ΙΚΑ για να μην πω πόσο δεν τους άρεσε όταν ήθελα τα προβλεπόμενα από τη συλλογική σύμβαση ( ή την κλαδική αναλόγως ) . Μιλάω για απλές θέσεις γραφείου όχι για θέσεις σε ανθρώπινο δυναμικό ή σε λογιστήριο κάτι πιο σχετικό με τις σπουδές μου.Στις πιο σχετικές δουλειές θεωρείται αυτονόητο ή ότι θα δουλέψεις τσάμπα προς απόκτηση εμπειρίας ή ότι θα χρειάζεσαι βύσμα . Να μην αναλύσω και άλλο και τον παράγοντα του να είσαι γυναίκα. Πραγματικά δε θέλω να σκέφτομαι τι τραβάνε οι 30+αρες. Θα ζητάνε στο τέλος να υπογράψεις συμβόλαιο ότι δε θα παντρευτείς και δε θα κάνεις παιδιά τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια . Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι έχω σταματήσει τις αναλύσεις για το πώς πρέπει να δείχνει ένα βιογραφικό και να μαζεύω συστατικές με το κιλό και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Πολύ χαμένη ενέργεια . Υ.Γ. Αυτό το ότι ξοδεύουν οι γονείς λεφτά για τις σπουδές των παιδιών μη το γενικεύουμε κιόλας . Ούτε όλοι κάναμε ιδιαίτερα και δε συμμαζεύεται . Και είναι και περιττό ως επιχείρημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα