Προς το περιεχόμενο

Εμφάνιση ηλεκτρισμού στο περιβάλλον από τον υπολογιστή?

andreas122

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λιπον, χωρίς να ξέρω το λόγο όταν ακουμπάω την θήκη του υπολογιστή φαίνετε σαν να περνάει ηλεκτρισμός και αναγκάζομαι να σταματήσω να το ακουμπάω, η με προφύλαξη, αλλά είναι λογικό αυτό? να πάω να βγάλω το καπάκι και να περνάει ηλεκτρισμός μέσα μου? παλιά δεν γινόταν. τι φτέει? ούτε μια βίδα δεν μπορώ να ξεβιδώσω, εκτός αν έχω πλαστικό κατσαβίδι. τουλάχιστον ευτυχώς που το κουμπί είναι πλαστικό.

τι φταίει? να ντύσω το τροφοδοτικό με σελοτέειπ? νομίζω πως ο χώρος δεν έχει γείωση αλλά δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολλά μπορούν να συμβαίνουν.

Σχετιζόμενα με την εγκατάσταση:

1.Μπορεί να μην έχεις γείωση στο σπίτι.

2.Μπορεί να έχεις γείωση και να μην έχεις διακόπτη διαφυγής.

3.Μπορεί να έχεις διακόπτη διαφυγής αλλά η διαροή να είναι κάτω από 45V αλλά αρκετή ώστε να σε χτυπάει.

4.Το πιο απλό είναι να μην σε χτυπάει ο υπολογιστής αλλά να εκφορτίζεις εσύ πάνω του.

Η πιο απλή λύση είναι να πάρεις ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και να δείς αν σου δείχνει κάτι,πάνω σε μια μεταλλική βίδα ή στο σασί του υπολογιστή.Αν ανάψει το λαμπάκι τότε έχεις διαροή.

Αν είναι διαροή θα πρέπει να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο γιατί μπορεί να σε χτυπάει λίγο,για τώρα,αλλά αν μεγαλώσει η διαροή και υπερβεί τα 45V τότε είναι θανατηφόρα.

Δημοσ.

Πολλά μπορούν να συμβαίνουν.

Σχετιζόμενα με την εγκατάσταση:

1.Μπορεί να μην έχεις γείωση στο σπίτι.

2.Μπορεί να έχεις γείωση και να μην έχεις διακόπτη διαφυγής.

3.Μπορεί να έχεις διακόπτη διαφυγής αλλά η διαροή να είναι κάτω από 45V αλλά αρκετή ώστε να σε χτυπάει.

4.Το πιο απλό είναι να μην σε χτυπάει ο υπολογιστής αλλά να εκφορτίζεις εσύ πάνω του.

Η πιο απλή λύση είναι να πάρεις ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και να δείς αν σου δείχνει κάτι,πάνω σε μια μεταλλική βίδα ή στο σασί του υπολογιστή.Αν ανάψει το λαμπάκι τότε έχεις διαροή.

Αν είναι διαροή θα πρέπει να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο γιατί μπορεί να σε χτυπάει λίγο,για τώρα,αλλά αν μεγαλώσει η διαροή και υπερβεί τα 45V τότε είναι θανατηφόρα.

Άσε που μπορεί να σου χαλάσει ο Η/Υ. :devil:

Δημοσ.

@andreas122

η πρίζα και το πολύπριζο που παίρνει ρεύμα ο υπολογιστής είναι τύπου σούκο ή απλή με δυο τρύπες;

Αυτά που έγραψε ο malestrom ειναι απόλυτα σωστά. Ένα κλασσικός τρόπος ελέγχου ειναι με δοκιμαστικό κατσαβίδι και επίσης με μετρήσεις τάσεων με πολύμετρο.

Δημοσ.

καλα το χαλάσει ο υπογιστής είναι το λιγότερο απο το χαλάσω εγώ, χεχε

2--> ο διακόπτης διαφυγής τι είναι?

3--> γιατί να είναι κάτω από 45v? τι είναι αυτό που το κάνει κάτω από 45v?

4--> και πως εκφορτίζω εγώ πάνω του? γιατί πότε φορτίστηκα? πως θα καταλάβω αν εκφορτίζω εγώ?

<< Η πιο απλή λύση είναι να πάρεις ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και να δείς αν σου δείχνει κάτι,πάνω σε μια μεταλλική βίδα ή στο σασί του υπολογιστή.Αν ανάψει το λαμπάκι τότε έχεις διαρροή.>>

θες να πεις να φτιάξω ένα κύκλωμα με διακόπτη τον ίδιο τον υπολογιστή στο σημείο που υποψιάζομαι οτι γίνετε αυτό? οκ θα το δοκιμάσω.

είναι ενα πολύπριζο που είναι πάνω σε ένα πολίμπριζο τα 2 πολύμπριζα είναι πολύ απλά, αν και μετά απο εκεί δεν ξέρω από που παίρνει ρεύμα, ξέρω μόνο τι γίνετε στο συγκεκριμένο δομάτιο.

άλλη μία ερρωτιση:

δοκιμαστικό κατσαβίδι δεν έχω, υπάρχει κανας άλλος τρόπος?

εάν βάλω μετρητή η κύκλωμα απλό τότε θα έχω 2 εισόδους ρεύματος για να μετρήσω τυχών διαρροή, που θα βάλω το ένα καλώδιο και που το άλλο?

Δημοσ.

Κατά 99% είναι η συνιστώσα που περνά από πάρα πολλά τροφοδοτικά (παλμοτροφοδοτικά). Η συνιστώσα αυτή εξαφανίζεται γειώνοντας το κουτί. Γι' αυτό θέλουμε πρίζα schuko.

Η γείωση είναι το 2.

BapRa.png

Ή τον απαραίτητο αντάπτορα.

7I2wW.jpg

** Και σε πολλά τροφοδοτικά laptop (στα φτηνά universal συνήθως) αν βάλεις δοκιμαστικό κατσαβίδι θα ανάψει.

Δημοσ.
Η συνιστώσα αυτή εξαφανίζεται γειώνοντας το κουτί

Το τροφοδοτικό είναι γειωμένο ,από την κατασκευή του και από την στιγμή που είναι βιδωμένο πάνω στο σασί του υπολογιστή τότε είναι γειωμένο και αυτό.

Ο διακόπτης διαφυγής είναι υποχρεωτικός στον πίνακα του σπιτιού σου για να προστατεύει από διαροές.Η τάση 45V είναι η οριακή, όπου καταλαβαίνει ο άνθρωπος το ρεύμα και είναι θανατηφόρα.Ο διακόπτης διαφυγής έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε, όταν καταλαβαίνει διαροή πάνω από την τάση αυτή τότε κόβει το ρεύμα στο σπίτι.

Εσύ μπορείς να "φορτίστεις" με στατικό ηλεκτρισμό και να κάνεις εκφόρτιση πάνω σε οτιδήποτε μεταλλικό!Αν φοράς παπούτσια με λάστιχο ή περπατάς με κάλτσες σε χαλί κτλ.

Ενα απλό δοκιμαστικό,αν έχεις,ούτε κύκλωμα ούτε ηλεκτρολογικές γνώσεις!

Σε χτυπάει κάτι άλλο μεταλλικό μέσα στο σπίτι σου? Ψυγείο,κουζίνα κτλ ?Το αισθάνεσαι σαν τσίμπημα ή είναι πιο έντονο?

Δημοσ.

νομίζω και τα 2 είναι δλδ κάποιες φορές με τσιμπάει ή μπορεί να είναι η ιδέα μου επιδί το σκέπτομαι και τρομάζω με το παραμικρο ακουμπιμα μάλον η ιδέα μου θα είναι, αλλα κάποιες φορές το νιόθω σαν συνεχιζόμενο δλδ ξέρω ότι κάτι υπάρχει εκεί. σε άλλα μεταλλικά αντικείμενα δεν το νιώθω αυτό. ωραία είναι η εικόνα, πάω να δω αν έχει γείωση και θα πω.

Δημοσ.

Κατά 99% είναι η συνιστώσα που περνά από πάρα πολλά τροφοδοτικά (παλμοτροφοδοτικά). Η συνιστώσα αυτή εξαφανίζεται γειώνοντας το κουτί. Γι' αυτό θέλουμε πρίζα schuko.

Η γείωση είναι το 2.

BapRa.png

Ή τον απαραίτητο αντάπτορα.

7I2wW.jpg

** Και σε πολλά τροφοδοτικά laptop (στα φτηνά universal συνήθως) αν βάλεις δοκιμαστικό κατσαβίδι θα ανάψει.

Αγαπητέ firewalker να σε ρωτήσω κάτι; Το να βάλουμε αντάπτορες σούκο στις πρίζες που είναι με 3 τρύπες είναι τελείως ισοδύναμο με το να αλλάξουμε τις πρίζες; Γιατί μόλις σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχω επί χρόνια τον υπολογιστή μου πάνω σε πολύπριζο APC με προστασία από τις υπερτάσεις, αλλά σε πρίζα από αυτές με τις 3 τρύπες... Αν βάλω τον αντάπτορα που δείχνεις θα είμαι totally fine?

Επιπλέον, δεν έχω καταλάβει κάτι άλλο! Στις παλιές μπριζες με τις 3 τρύπες, αφού η τρίτη τρύπα είναι για την γείωση της μπρίζας, οι συσκευές μας γιατί δεν θεωρούνται γειωμένες αφού είναι συνδεδεμένες με την γειωμένη μπρίζα;

Είναι επικίνδυνες οι συσκευές μας σε τέτοιες πρίζες έτσι και γίνει κάτι; Εννοώ να μας χτυπήσει το ρεύμα! Ευχαριστώ!

Δημοσ.
πάω να δω αν έχει γείωση και θα πω.

Δεν μπορείς να "δεις" αν έχεις γείωση από μία πρίζα σούκο! Εχώ πρίζες σούκο και εγώ, αλλά η παροχή μου δεν έχει καλώδιο γειώσεως!

Τέλος πάντων,δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός αλλά το θέμα της ασφάλειας είναι σημαντικό.Αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό "τσίμπημα" μπορεί να γίνει κάτι πιο σοβαρό (από την εμπειρα μου) και αν δεις ότι συνεχίζεται,κάλεσε έναν τεχνικό.Εδώ είμαι για οτιδήποτε άλλο θέλεις να ρωτήσεις.

@SOWHAT

οι συσκευές μας γιατί δεν θεωρούνται γειωμένες αφού είναι συνδεδεμένες με την γειωμένη μπρίζα;

Απαντάω πιο πάνω.Δεν κάνει η πρίζα,την γείωση.Η μέθοδος γειώσεως του σπιτιού σου και η τιμή της γείωσης και ότι είναι συνδεδεμένο πάνω σε αυτήν καθορίζουν την ασφάλεια ή την επικινδυνότητα.

****Το δοκιμαστικό κατασαβίδι δεν ανάβει σε οποιαδήποτε τάση.Ανάβει όταν υπάρχει επικύνδυνη τάση. Αυτή είναι η δουλειά του.

Δημοσ.

κακή η ανύπαρκτη γείωση...αν σου συμβαίνει και σε άλλες συσκευές(μεταλλικά μερί οχι τα βαμμένα) τότε μαλών έχεις πρόβλημα στην γείωση του σπιτιού

αν σου συμβαίνει μόνο στο Η/Υ τότε μπορεί απλά να σου έφυγε η γείωση απο το πολυπριζο.

δοκίμασε με κάποιο άλλο

Δημοσ.

και τα 2 πολίμπριζα που έχω έχουν γείωση, και η τελική μπρίζα έχει γείωση. ΑΛΛΑ μου έχουν πει ότι γενικά ΔΕΝ υπάρχει γείωση, οπότε όσα γειωμένα πολίμπριζα και να βάλω το ίδιο δεν θα είναι? θα είναι δλδ σαν να μην έχει γείωση?

δεν έχω αλλα μεταλικές συσκευες εκτος απο τον υπολογιστή, όλα τα άλλα είναι βαμμένα.

οκ πέρα από το κατσαβίδι το δοκιμαστικό που αν είναι φθηνό θα το πάρω, μετά τι άλλο έχω να κάνω? ώστε να ξέρω τι περίπου συμβαίνει? μήπως είναι και πρόβλημα του τροφοδοτικού του υπολογιστή? μια σκέψη κάνω.

ναι μάλλον είναι αυτό που λές μου έχουν πει οτι δεν έχει γείωση και το θημάμε αυτό, και οσες μπρίζες σουκο και να έχω δεν έχει νοημα. αρα?

μήπως γίνετε να βάλω ένα καλώδιο γειώσεως? καλα εαν είναι πολύπλοκη διαδικασία δεν θα τι κάνω εγώ. απλά αν είναι κάτι πολύ απλό τότε ας το κάνω.

μίπος να εβαφα τον υπολογιστή? η να το έβαζα κάποιο μονωτικό?

Δημοσ.

Δεν μπορείς να "δεις" αν έχεις γείωση από μία πρίζα σούκο! Εχώ πρίζες σούκο και εγώ, αλλά η παροχή μου δεν έχει καλώδιο γειώσεως!

Τέλος πάντων,δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός αλλά το θέμα της ασφάλειας είναι σημαντικό.Αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό "τσίμπημα" μπορεί να γίνει κάτι πιο σοβαρό (από την εμπειρα μου) και αν δεις ότι συνεχίζεται,κάλεσε έναν τεχνικό.Εδώ είμαι για οτιδήποτε άλλο θέλεις να ρωτήσεις.

@SOWHAT

Απαντάω πιο πάνω.Δεν κάνει η πρίζα,την γείωση.Η μέθοδος γειώσεως του σπιτιού σου και η τιμή της γείωσης και ότι είναι συνδεδεμένο πάνω σε αυτήν καθορίζουν την ασφάλεια ή την επικινδυνότητα.

****Το δοκιμαστικό κατασαβίδι δεν ανάβει σε οποιαδήποτε τάση.Ανάβει όταν υπάρχει επικύνδυνη τάση. Αυτή είναι η δουλειά του.

Δηλαδή αν πάρω τους απαραίτητους αντάπτορες θα είμαι εντάξει ε; Θέλω να πω δεν χρειάζεται να επιταχύνω το να έρθει ηλεκτρολόγος να αντικαταστήσεις τις μπρίζες με τις 3 τρύπες με σούκο ε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...