Vasilis 07 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Έχω εδώ και 1,5 χρόνο τα Logitech X210. Γι αυτά που κάνω είμαι ικανοποιημένος. Αλλά μιας και προέκυψε ανάγκη αυτά θα πάνε στο 2ο PC και κοιτάω για κάτι καλύτερο. 5.1 δεν με ενδιαφέρουν καθώς ταινίες δεν βλέπω στο PC. Έχω ψάξει όλα τα θέματα ηχείων στο forum και παρατηρώ πώς υπάρχει ένα δίλημμα ανάμεσα σε 2.0 (χωρίς subwoofer) και 2.1. Ακούω γνώμες λοιπόν. Budget 100-120ευρώ. Αυτά που κοιτάζω είναι: Logitech Z520 http://www.skroutz.gr/s/315373/Logitech-Speaker-System-Z520.html?keyphrase=Logitech+Z520 Creative Gigaworks T40 SII http://www.skroutz.gr/s/316325/Creative-GigaWorks-T40-Series-II.html?keyphrase=Creative+Gigaworks+T40
phanispal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Αν υπάρχει περίπτωση να σε παίρνει, τσέκαρε και αυτά.
FaRMaKhs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Φανη αν ειναι για 150αρι καλυτερα να παει σε μονιτορ Εδω που τα λεμε παντως και με 100-120Ε entry level monitors τα εχεις
nick#18 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Ομως θα του αρεσει ο ηχος απο τα monitor? +1 στα harman/kardon
The_Judas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Προσωπικά πιστεύω ότι το δίλημμα είναι 2.0 ή 5.1. Και εγώ 2.1 έχω αλλά το θεωρώ πια ανούσιο και σπατάλη χώρου το subwoofer. Καλύτερα να πάρεις ένα ποιοτικό κομμάτι 2.0 ηχείων.
yiannis_1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Τα Gigaworks πάρε είναι πολύ καλύτερα απο τα logi. Monitor με κάτω απο 200 ευρό δεν μου αρέσει τρελά σαν ιδέα. Αν θες κάτι πραγματικά καλό και δεν εχεις πρόβλημα χώρου πάρε τα roister IQ που είναι πολλά επίπεδα πάνω απο ότι συζητάμε. http://www.getitnow.gr/prod/ilektronika/cinema-audio/iheia/roister-iq-bl/prod472035/ Είναι και ελληνικά, να στηρίξουμε λίγο τις εγχώριες εταιρείες.
Navu Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Τα harman/kardon είναι μία αθλιότητα, αντιθέτως τα Roister του Γιάννη είναι θαυμάσια επιλογή.
phanispal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Αλήθεια Navu; Ομολογώ ότι δεν τα έχω ακούσει και ίσως κακώς τα προτείνω, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει μερικά reviews (όχι ό,τι να ΄ναι) και έχω ακούσει απόψεις άλλων χρηστών. Είναι στ' αλήθεια άθλια ή απλά δεν ανταποκρίθηκαν στις αυξημένες προσδοκίες σου;
nick#18 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Φανη πρεπει να ειναι αυτο που λες οτι δεν αναποκριθηκαν στις προσδοκιες του φιλου Navu μαλλον... Τα ηχεια εχουν παρα πολυ καλη ποιοτητα ηχου και μπασου. Δεν τα εχω ακουσει σε κλειστο χωρο δωματιου κλπ παραμονο σε καποιο καταστημα. Πιστευω πως σε δωματιο θα αποδηδουν πολυ καλυτερα. Επισης σιγουρα θα υπαρχει διαφορα προς το καλυτερο αναμεσα στα IQ της Roister και τα harman/kardon μιας και μιλαμε για ηχεια 2 δρομων με ξυλινη καμπινα.
eftihios1986 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Εγω παντως τα εχω ακουσει τα Harman, σε φιλο που τα εχει, και νομιζω οτι ειναι πολυ ποιοτικα ηχεια Αν εχεις συνηθισει βεβαια σε ακριβες λυσεις (με ενισχυτη) μαλλον θα σου φαινονται αθλια
kanesaxo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 παντως με τα Gigaworks T40 παρολο που είναι 2.0, δε θα σου λείψει καθόλου το σαμπγουφερ. Προσωπικά τα 5.1 creative που ειχα πριν τα πέταξα.10 λεβελ κάτω...
Navu Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Αλήθεια Navu; Ομολογώ ότι δεν τα έχω ακούσει και ίσως κακώς τα προτείνω, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει μερικά reviews (όχι ό,τι να ΄ναι) και έχω ακούσει απόψεις άλλων χρηστών. Είναι στ' αλήθεια άθλια ή απλά δεν ανταποκρίθηκαν στις αυξημένες προσδοκίες σου; Αγαπητέ Φάνη, δεν πάω με προκατάληψη να ακούσω το οτιδήποτε, ΑΛΛΑ in plain physics τα mid σε μέγεθος 2ευρου δε μου γέμισαν εξ'αρχής το μάτι... Ας είναι, σκέφτηκα, ίσως κάνουν πάτσι στα πρίμα και να έρχεται και το πανέμορφο σαμπ να δέσει την κομπόστα... Αμ, δε! Συμπιεσμένα, ρινικά μεσαία, γυναικείες φωνές μετα βίας σε κάποια φυσικά θέση/χροιά/υπόσταση, δυνατές αντρικές ούτε λόγος. Τα πρίμα δυστυχώς πολύ θαμπά και "κατσαρά" να το πω, όχι ότι ενοχλούσαν αλλά, να, έλειπε μια λάμψη, μια γυαλάδα. Το σαμπάκι μέχρι τα μισά της ένταση την ψιλοπάλευε, από κει και πάνω έμπαινε φουριόζα η παραμόρφωση και έχανε τον έλεγχο. Και πιο χαμηλά δλδ δύσκολα το λες "περιγραφικό". Από συνολικές στάθμες ΟΚ πάντως. Θα έλεγα, ότι δυστυχώς πέραν του σούπερ eye-catching design δεν καταφέρνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (και της τιμής του φυσικά!...). Δεν είναι ότι σώνει και καλά είμαι Ο ψείρας στον ήχο και πως θα κάνω, αλλά κάτιτις παραπάνω το περίμενα για αυτή την τιμή.
yiannis_1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 παντως με τα Gigaworks T40 παρολο που είναι 2.0, δε θα σου λείψει καθόλου το σαμπγουφερ. Προσωπικά τα 5.1 creative που ειχα πριν τα πέταξα.10 λεβελ κάτω... Συμφωνώ και εχω τα μικρότερα T20 πρώτης γενιάς και όχι τα λογικά καλύτερα v.2 T40. Απο την στιγμή που τα πήρα η logitech και γενικά όλα τα 2,1-5,1 ξέπεσαν στα μάτια μου. Να πω εδώ ότι τα συγκεκριμένα monitoρίζουν λίγο. Δεν είναι τόσο σκληρά όσο κανονικά monitor βεβαια αλλά πάνε προς τα κεί, παρά προς ήχο που ακούμε απο ενα μικρό hi-fi. Λείπει κάποια γλύκα (όχι εντελώς αλλά λείπει) και κάποιος όγκος (λογικό αν σκεφτείς ότι είναι και μια κλα...) αλλά ο ήχος είναι ισορροπημένος και ακούς τα πάντα που πρέπει να ακούσεις για να νιώσεις την αίσθηση του κάθε κομματιού. Equalizer δε χρειάζεται να αγγίξεις και απλά τα treble bass ποτενσιόμετρα είναι αρκετά για να απολάυσεις την μουσική σου (κρούσταλο με λίγο boost στο treble) και τις ταινιούλες - παιχνιδάκια σου (με λίγο boost στο bass).
FaRMaKhs Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Θα συμφωνησω με το φιλο Navu για τα harman και θα προσθεσω οτι απορω πως αυτη η εταιρια εκανε τετοιο φάουλ.Οσο για το γουφερ μη ξεχναμε και το υλικο κατασκευης της καμπινας οτι περιοριζει αρκετα,οπως επισης και η συγκεκριμενη τοποθετηση για την οπη bass reflex (τελειος λαθος για μενα) εξου λοιπον και τα αποτελεσματα που περιγραφηκαν ανωτερο. Απο αποψη ποιοτητας και οχι ηχοχρωματος ειναι ανωτερα τα entry level monitors απο οποιοδηποτε 2.1(ειδικα της m-audio). Δε χανει τπτ ο TS να ακουσει καποια
Vasilis 07 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Σε άλλη κατηγορία hardware θα ήμουν περισσότερο ελαστικός. Αλλά για ηχεία δεν έχω και τόσο μεγάλες απαιτήσεις για να δαπανήσω 170-190 ευρώ. Με τα όσα γράφτηκαν καταλήγω στα Creative GigaWorks T40 Series II τα οποία από amazon έρχονται στα 105 ευρώ. Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτό το ποσό την ακούω αλλιώς μάλλον προχωράω σε παραγγελία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.