Teo1303 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Τώρα τελευταία μου χαλαει η ώρα και ημερομηνία στο άνοιγμα του PC μου.Πρέπει να αλλάξω την μπαταρία λυθίου της μητρικής??? Και τωρα που το κάνει αυτό μήπως απορυθμίζεται και τίποτε άλλο απο το Bios ή μόνο η ημερομηνία??? Μπαταρίες που μπορώ να βρω??????Μην τρεχω απο δω και απο κει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 ναι μπαταρια χρειαζεασι. την αγοραζεις απο οποιοδηποτε μαγαζι που πουλαει μπαταριες. εγω την ειχα παρει απο γερμανο. να ειναι τα ιδια βολτ με την παλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teo1303 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Διαφορικά volt πουλιούνται δεν το ήξερα αυτό Και που το γράφει συνήθως???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETROS13 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Διαφορικά volt πουλιούνται δεν το ήξερα αυτό Και που το γράφει συνήθως???? πάνω στη μπαταρία το γράφει! πας με τη μπαταρία στο κατάστημα και λες ότι χρειάζεσαι μια όμοια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teo1303 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ αν και δεν γράφει volt και γράφει συγκεκριμένα ΚTS Lithium Battery Japan STD CR2032 Και μια ερώτηση Γιατί στο boot μου γράφει CMOS checksum error-Defaults loaded???? Και πατάω F1 για συνέχεια για να μπω στα Windows.Έχω χάσει ρυθμίσεις στην μπλε σελίδα και πως θα τα ξανακάνω αν τα χάνεις??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teo1303 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ αν και δεν γράφει volt και γράφει συγκεκριμένα ΚTS Lithium Battery Japan STD CR2032 Και μια ερώτηση Γιατί στο boot μου γράφει CMOS checksum error-Defaults loaded???? Και πατάω F1 για συνέχεια για να μπω στα Windows.Έχω χάσει ρυθμίσεις στην μπλε σελίδα και πως θα τα ξανακάνω αν τα χάνεις??? μη σε ανησυχει αυτο το μηνυμα. επειδη η μητρικη σου εχει ξεμεινει απο μπαταρια καθε φορα που την κλεινεις ειναι σαν να κανεις clear cmos (οχι σαν...βασικα κανει clear cmos) οποτε αυτο ειναι και το κλασσικο μηνυμα στην επομενη επανεκιννηση. αλλαξε μπαταρια και στην επομενη επανεκιννηση μπες bios και πατα load defaults ή κανε τις ρυθμισεις σου και εισαι ετοιμος. παντως δε κινδυνευει η μητρικη σου χωρις μπαταρια απλα χανει καθε φορα τις ρυθμισεις και την ωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 ^ ...δεν αρκεί η επανεκκίνηση, θα πρέπει να κλείνει κάποιο -πιθανό- πολύμπριζο, για να γίνει καθαρισμός της CMOS. Ή τεσπα να σταματάει η τροφοδότηση της μητρικής. Η μπαταρία παίζει το ρόλο του backup ρεύματος για να μη ξαναγυρνάει στις default ρυθμίσεις το BIOS, όποτε μένει από ρεύμα το μηχάνημα. Κατά τ' άλλα, ναι, ο λόγος του "προβλήματος", είναι η μπαταρία που έχει πλέον χαμηλό βολτάζ. Teo1303, οι μπαταρίες αυτές ("χάπια", λιθίου), είναι των 3ων βολτ. Βρίσκεις μέχρι και σε περίπτερα. Όσο περί ρυθμίσεων "της μπλε οθόνης" (αδόκιμος πάντως, αν και πρακτικός ο όρος), κάπου στο βασικό μενού του BIOS Setup (= "μπλε οθόνη"), θα δεις να λέει "load optimum settings", ή κάτι παρόμοιο. Επίλεξέ το, και σώσε την αλλαγή (με F10 πιθανώς), και βγες. Αν στη συνέχεια δεν αντιμετωπίσεις καμμιά (αρνητική) διαφορά απόδοσης όταν ανοίξουν τα Windows σου, είσαι οκ, και πιθανώς ο υπολογιστής ήδη θα ξεκινάει και πάλι χωρίς την ανάγκη χρήσης του F1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.