greekparot Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Χαιρετω την παρεα. Εδω μπορουν να με βοηθησουν και να μου πουν τις προτασεις τους τα μελη που ειναι απο την ομορφη Θεσσαλονικη. Σε 2 μηνες περιπου θα μετακομισω στη Θεσσαλονικη για λογους εργασιας. Ο τοπος εργασιας ειναι κεντρο (Αριστοτελους). Επειδη ειμαι απο επαρχιακη πολη και δεν γνωριζω τις περιοχες / δημους της Θεσσαλονικης καλα - την επισκεπτομαι μονο για καποια βολτα / αγορες κλπ - θα ηθελα να μου προτεινετε 2-3 περιοχες με σειρα προτεραιοτητας ετσι ωστε να ψαξω για σπιτι. Αποκλειω σιγουρα Ευοσμο & Πανοραμα. Απλα θα με βοηθουσατε πολυ εαν μου γραφατε και λιγα σχολια για την καθε επιλογη σας. Ετσι θα βοηθηθω περισσοτερο. Ευχαριστω εκ τον προτερων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Γεια σου greekparot. Αφού η δουλειά σου είναι στο κέντρο, σε βολεύει να μείνεις σχεδόν παντού, εκτός από το κέντρο με τη στενή έννοια γιατί δεν είσαι πια φοιτητής. Από κει και πέρα πρέπει να θέσεις κάποιες προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες σου: Έχεις αυτοκίνητο; Αν ναι, θα ψάξεις για σπίτι με πυλωτή/parking, γιατί δε θέλεις να κάνεις γύρους γύρω από το σπίτι σου μέχρι να βρεις να παρκάρεις. Αν δε θα το χρησιμοποιείς συχνά, δεν υπάρχει λόγος για πυλωτή. Το γραφείο σου είναι στο κέντρο, άρα θα κατεβαίνεις με αστικό (good thing). Μετά κοιτάς για αυτόνομη θέρμανση (αέριο/πετρέλαιο) και υγιεινό σπίτι (φωτεινό, ευάερο κτλ). Μπορείς να αρχίσεις να ρίχνεις μια ματιά στις τιμές στο www.spitogatos.gr Απ ότι κατάλαβα δε θες να πας δυτικά, αλλά ούτε να απομακρυνθείς πολύ. Το Πανόραμα πράγματι θα σε δυσκολέψει στη μετακίνηση και είναι ψιλοτσιμπημένο σε τιμές. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να ψάχνεις στις περιοχές: (Άνω/Κάτω) Τούμπα, Χαριλάου, γύρω από Λαμπράκη, Μαρτίου, που είναι γενικά προσιτές, αλλά και Φάληρο κάτω από την Κων/νου Καραμανλή μέχρι την παραλιακή (όσο κατεβαίνεις κατά κει θα τσιμπάει). Μετά μπορείς να ρίξεις μια ματιά Καλαμαριά, που είναι αρκετά καλά για να ζεις και οι τιμές έχουν πέσει σε σχέση με παλαιότερα έτη. Πυλαία είναι επίσης καλά, αλλά λίγο τσιμπημένα. Η συγκοινωνία από Τούμπα/Χαριλάου/Μαρτίου είναι αρκετά καλή, με καλή συχνότητα, μερικές φορές στριμωγμένη στο δωδεκάρι. Από Καλαμαριά θα κάνεις γύρω στα 20 - 25 λεπτά για κέντρο και η συγκοινωνία είναι πολύ καλή με πυκνά δρομολόγια. Καλό ψάξιμο! Κάνε γερά παζάρια, γιατί είναι όλα ξενοίκιαστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Σ´ευχαριστω για το αναλυτικό σου ποστ. Σε 1η φάση έχω κ´ εγω κατα νου άνω τούμπα (χωρίς να έχω παει ποτε) & Καλαμαριά. Αυτοκινητο έχω αλλα απτο να σπάνε τα νεύρα μου να ψάχνω πάρκινγκ στο κέντρο προτιμώ το λεωφορείο. Είδα τιμές στον σπιτογατο.. κ´ αυτο που με εντυπωσίασε είναι οτι υπάρχουν πολλές καινούριες οικοδομές / νεοδμητα στην περιοχή της Σταυρούπολης με καλές τιμές.. Ποια η γνώμη σου για εκείνη τη περιοχή; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Σ´ευχαριστω για το αναλυτικό σου ποστ. Σε 1η φάση έχω κ´ εγω κατα νου άνω τούμπα (χωρίς να έχω παει ποτε) & Καλαμαριά. Αυτοκινητο έχω αλλα απτο να σπάνε τα νεύρα μου να ψάχνω πάρκινγκ στο κέντρο προτιμώ το λεωφορείο. Κοίτα, δεν τίθεται θέμα ψαξίματος.. μόνο από θαύμα θα βρεις δωρεάν θέση για παρκάρισμα στο κέντρο. Το θέμα είναι αν θα πάρεις με 1 ευρώ το αστικό ή αν θα πληρώσεις 10 ευρώ την ώρα parking ξερωγώ Το αστικό είναι προνόμιο για το κέντρο και όχι λύση ανάγκης. Είδα τιμές στον σπιτογατο.. κ´ αυτο που με εντυπωσίασε είναι ότι υπάρχουν πολλές καινούριες οικοδομές / νεοδμητα στην περιοχή της Σταυρούπολης με καλές τιμές.. Ποια η γνώμη σου για εκείνη τη περιοχή;Sent from my iPhone using Insomnia Δυστυχώς δεν έχω γυρίσει αρκετά ούτε έχω ζήσει ποτέ στη Σταυρούπολη για να έχω γνώμη, αλλά σίγουρα με τα ίδια χρήματα θα βρεις πολύ καλύτερο σπίτι εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 σταυρούπολη πολλά και καινούρια μάλλον Νικόπολη θα εννοούν, η οποία ανήκει στον (πρώην) δήμο Σταυρούπολης. Δεν θα έμενα στην Νικόπολη ούτε αν μου χαρίζανε, και είμαι γέννημα θρέμμα Σταυρουπολίτης. Έχουν προβλήματα με την συγκοινωνία, με το μποτιλιάρισμα, με το νερό, με τα πάντα. Και κατά 90% κατοικούν ρωσο-κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μενω εγω στη Νικοπολη, δεν υπαρχει προβλημα συγκοινωνιας το 34 και το 27 σε πανε ανετα στο κεντρο, ουτε μποτιλιαρισμα εχουμε.....παντος δεν ειναι καλη περιοχη μην παρεις σπιτι εδω σε καμια περιπτωση,και γενικα στα δυτικα δεν ειναι καλα.......εγω θα σου προτεινα καλαμαρια !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Mε το 27 ομως το να φτασεις Αριστοτελους σημαινει οτι θα κανεις ολοκληρο ταξιδι, αν εχει κίνηση μαλιστα στο φαναρι στη πλατεια δημοκρατιας καηκες.. Αν το θεμα σου δεν ειναι τα χρήματα θα επελεγα να μείνω προς Μαρτιου που σου εξασφαλίζει ότι μπορεις να έχεις μια ποιοτητα ζωης σε ότι αφορα τις μετακινησεις αλλά και εχεις τη παραλια κοντα σου που ειναι μια πολυ καλή διεξοδος για να αθληθείς ή να κανεις βολτιτσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arcanaloth Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ή Τούμπα θα πας, ή Μαρτίου, Μπότσαρη, βαριά βαριά Χαριλάου. Κάτι Εύοσμος, Σταυρούπολη, Πολίχνη κτλ. είναι λύσεις ανάγκης αν δεν μπορείς να διαθέσεις αρκετά χρήματα ή είσαι ξερώ γω νιόπαντρος και θέλεις να αγοράσεις φτηνό σπίτι. Για Πανόραμα και τέτοια δεν το συζητώ, αν πεις σε Θεσσαλονικιό ότι θέλεις να νοικιάσεις εκεί και να δουλεύεις κέντρο θα γελάει. Όταν με 280-300 ευρώ βρίσκεις σπέσιαλ σπιτάκι με αυτόνομη θέρμανση στην Μπότσαρη και είσαι σε 5 λεπτά στο κέντρο, δεν χρειάζεται να ψαχτείς και πολύ. Και θα 'χεις τα πάντα στα πόδια σου, από καφετέριες,ζαχαροπλαστεία, φούρνους, ταβέρνες, σουπερμάρκετ, τα πάντα. Καλή περιοχή, κοντά και στο κέντρο και στην Καλαμαριά/Κρήνη και είσαι και 1 λεπτό από την παραλία να κάνεις και την βόλτα σου αν γουστάρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Εφόσον θα δουλεύεις κέντρο θέλεις την καλύτερη δυνατή συγκοινωνία, η οποία είτε απο ανατολικά είτε απο δυτικά τις πρωινές ώρες μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Το σπίτι-κέντρο με το αυτοκίνητο για δουλειά το έκανα (ο βλάκας) για πολύ καιρό και δεν το προτείνω ούτε στον εχθρό μου. Αν υπάρχει η περίπτωση να επενδύσεις σε ένα μηχανάκι θα έκανες τη διαμονή σου πολύ πιο άνετη και τη γκάμα των επιλογών σου ακόμα πιο ευρεία. Παπάφη, ευζώνων κατακλύζονται απο φοιτητές οπότε οι πιθανότητες να βρείς φθηνό και καλό σπίτι μειώνονται αρκετά. Μπότσαρη, Κάτω τούμπα κτλ είναι οι περιοχές που θα προτείνω και εγώ αλλά... ...Κέντρο καράκεντρο δίπλα στη δουλειά ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή αν δε θέλεις να βασίζεσαι σε λεωφορεία και αν το μηχανάκι δεν υπάρχει σαν ιδέα. Ειδάλλως θα φάς άπειρη ταλαιπωρία και $$ στα λεωφορεία αν κατεβαίνεις κάθε μέρα κέντρο και πόσο μάλλον (ανάλογα με το είδος της δουλειάς σου) αν έχεις σπαστό/περίεργο ωράριο κτλ... Επίσης το Αριστοτέλους είναι πολύ σχετικό. Σε ποιο ύψος; Γιατί και να σου προτείνει κάποιος περιοχή πρέπει να υπολογίσει και τις πλέον συμφέρουσες συγκοινωνίες. Το να κάνεις μια μετέπιβίβαση μπορεί να είναι ένα τίποτα στα χαρτιά.. αλλα στη πράξη κάθε μέρα είναι μανίκι και εφόσον τώρα ψάχνεις, έχεις την επιλογή να βελτιστοποιήσεις τις διαδρομές σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apd453 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Τούμπα, Τριανδρία, 40 εκκλησιές,. 15-20λ με το λεωφορείο είσαι κέντρο. Στην ανάγκη πας και με το πόδι ψιλοάνετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2171 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Εμενα για 5 χρονια Μαρτιου-Ολγας και εδω και κατι μηνες Ανω Πολη.Την περιοχη γυρω απο την Ολγας την συστηνω ανεπιφυλακτα καθως η συγκοινωνια ειναι παρα πολυ καλη και τα ενοικια σε νορμαλ τιμες αλλα οσο πηγαινεις προς ανατολικα,γυρω απο το Μακεδονια Palace ειναι αρκετα τσιμπιμενες οι τιμες.Η Τουμπα ειναι επισης καλη περιοχη αλλα αν γυρνας σπιτι κατα τις 2-3 το μεσημερι μαλλον θα πετυχεις μποτιλιαρισμα στη Λαμπρακη. Οσον αφορα την Α.Πολη τα ενοικια ειναι αρκετα χαμηλα και αν μενεις στην περιοχη της Ολυμπιαδος μπορεις να πηγαινεις και με τα ποδια Αριστοτελους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nogoso Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Το καλύτερο είναι να πεις μέχρι πόσα δίνεις και τι απαιτήσεις έχεις απο το σπίτι(θέρμανση, παρκινγκ, μμμ κλπ), αν θέλεις να μπορείς να πας στη δουλειά σου με τα πόδια κάποια στιγμή που ίσως έχει απεργίες κλπ κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ευχαριστω πολυ όλους για τις γνώμες σας. Σε 1η φάση οπότε μπορέσω θα επισκεφθώ Καλαμαριά, τούμπα & Μαρτίου να δω τις περιοχές που μου προτεινατε. Είμαι διατεθειμένος να δώσω εώς 400€ με αυτόνομη θέρμανση (δεν με πειράζει αν είναι πετρέλαιο ή αέριο), όσο για το πάρκινγκ αν εχει θέση στη πυλωτη εχει καλός.. αλλιώς αν το βάλω κ στο δρόμο λίγα μέτρα απτο σπιτι μου δεν θα με πειράξει. Εδω που μένω μετακινουμε κ´ με ένα μικρο σκουτερ οπότε δεν θα με χαλάσει να το κατεβασω κ´ αυτο Θεσσαλονίκη κάποια στιγμη αργότερα. Απλά θέλω να βρω ένα καλο σπιτι μην είναι και ρημαδι μέσα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Garnele Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ε με 400 ευρώ βρίσκεις άνετα σπίτι και στο κέντρο έτσι όπως έχουν πέσει οι τιμές. Γύρω από την Αγία Σοφία πχ νοικιάζονται άπειρα σπίτια και στο μπάτζετ που αναφέρεις. Καλαμαριά γιατί; Δε βρίσκω κανένα λόγο να πάει κάποιος που η δουλειά του είναι στο κέντρο να νοικιάσει σπίτι στην Καλαμαριά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Απλά δε με ενδιαφέρει αν κάνω 5 ή 15 λεπτά να πάω στη δουλειά μου είτε με λεωφορείο είτε περπατώντας, όσο το να είμαι σε μια καλη, ήσυχη περιοχή κ´ με ένα ευπρεπές διαμέρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.