Προς το περιεχόμενο

Connect Access με Asp. !

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά παιδιά.

Θελω σχετικά κάτι απλό.

Θέλω να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα(Frontpage - Asp file.) που θα έχει κάποια πεδία.

π.χ

Επώνυμο:

Ονομα:

Επάγγελμα: κτλ..

Δίπλα απο κάθε επιλογή θα υπάρχουν τα κουτάκια που θα γράφει ο άλλος τα στοιχεία του.

Οταν στο τέλος πατάει το " οκ " θέλω αυτά τα στοιχεία να καταχωρούνται σε μια Access.

Ζητάω πολλά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ.

Αυτο που θέλω είναι να μου πει κάποιος πώς θα γίενι οταν πατάω το submit Button να γίνεται καταχώρηση σε μια mdb που θα είναι στον σκληρό δίσκο.

Thank you!

Καλημέρα,

Έχεις κάνει σύνδεση με την access και π.χ. να διαβάζεις κάποια δεδομένα και να εμφανίζεις σε κάποια σελίδα; Αν όχι, τότε να σου δώσουμε παραδείγματα κώδικα για όλες τις λειτουργίες (SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE). Τέλος, θα συμφωνήσω με τον Tmark. Αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να το γράψεις σε asp (π.χ. το project υπάρχει ήδη και εσύ το συνεχίζεις), τότε καλύτερα να μάθεις κάποια νέα τεχνολογία. Η asp 3.0 (η τελευταία έκδοση) κυκλοφόρησε το 2000.

• 3 μήνες μετά...

Το επαναφέρω γιατι δεν βρήκα άκρη..

Λοιπόν εχω ενα mdb αρχείο που το ονόμασα MyDatabase. Εκει μεσα εχει μια βάση που την ονόμασα tbl_data.

Αυτή η βάση εχει μέσα κάποιες στήλες όπως lastname,Firstname κτλ.

Μπορεί κανείς να μου πεί, πώς θα ενώσω την mdb με μια σελίδα asp ωστε να βλέπω το lastname,firstname στην asp σελίδα?

Λοιπόν εχω ενα mdb αρχείο που το ονόμασα MyDatabase. Εκει μεσα εχει μια βάση που την ονόμασα tbl_data.

Μπορεί κανείς να μου πεί, πώς θα ενώσω την mdb με μια σελίδα asp ωστε να βλέπω το lastname,firstname στην asp σελίδα?

Καλησπέρα σου,

σε τί περιβάλλον προσπαθείς να στήσεις τη σελίδα σου? Αν δουλεύεις .ΝΕΤ προφανώς Visual Studio ή Visual Web Developer υποθέτω ...

Για να συνδέσεις τη βάση σου στο project, κατά πρώτον, μπορείς να το κάνεις από τον Server Explorer. Φτιάξε μια καινούρια σύνδεση και επέλεξε να συνδεθείς με OLEDB. Αυτό θα σου φτιάξει μια ολόκληρη ιστορία για να μπορέσεις να κάνεις browse τη βάση σου μέσα από το παράθυρο του server explorer. Επισης (αν είσαι στο περιβάλλον του Visual Web Developer 2010) θα σου φτιάξει μια καταχώρηση στο web.config του project σου, στο section <connectionStrings/>.

Αυτή τη καταχώρηση θα χρησιμοποιήσεις για να συνδέσεις το project σου.

Θα πάς μετά στο αρχείο Default.aspx.cs (αν γράφεις C#), ή Default.aspx.vb (αν γράφεις vb), και στην περίπτωση της C# θα γράψεις στην αρχή-αρχή κάτω από όλα τα Include:

#using System.Data;

#using System.Data.OleDB;

ή για την VB:

Imports System.Data

Imports System.Data.OleDB

Αυτά σου δίνουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσεις τις βιβλιοθήκες της αντίστοιχης γλώσσας για διασύνδεση με δεδομένα και σου δίνουν και τα αντικείμενα εκείνα που θα σε βοηθήσουν να το πραγματοποιήσεις...

σε C# γράφεις:

OledbConnection cnConnection = new OleDBConnection("<<<CONNECTION STRING>>>");

// Το connection string, το παίρνεις από το web.config μέσω του ConfigurationManager ...

σε VB γράφεις:

Dim cnConnection as OleDBConnection = new OleDBConnection("<<<<ConnectionString>>>>>");

σχετικά tutorials για την συνέχεια υπάρχουν άπειρα στο Internet,,,

αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν DataTable, DataSet, OledbCommand, OledbDataReader κλπ, κλπ ...

Μπορεί να είμαι λίγο συνοπτικός,, αλλά τα αρχικά βήματα πάνω κάτω είναι αυτά ... ανάλογα με το πως στήνεις το project σου ... ελλείψει πληροφοριών δεν μπορώ να συνεχίσω μιλώντας υποθετικά ... ;)

Φίλε Λεωνίδα, μπες εδώ και πάρε το "asp_access_sample.zip". Είναι ένα πολύ απλό sample με ένα πίνακα όπου κάποιος κάνει τα βασικά: SELECT και παρουσίαση σε <table>, INSERT, UPDATE και DELETE.

Είναι αρκετά απλό, ελπίζω να σε βολέψει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...