vaggelis30 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Πανω κατω οτι λεει και ο τιτλος. Που θα βρω ενδεικτικες τιμες τιμοκαταλογου μηχανικων Η/Υ ;
Swimmer21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 http://www.texnikoi.com/timokatalogos.html Η χρέωση της εταιρίας γίνεται με την ώρα παραμονής τεχνικού στην εταιρία ή το σπίτι του πελάτη. Χρέωση για Εταιρίες : 50€ / ώρα + ΦΠΑ Χρέωση για Ιδιώτες (στο σπίτι) : 40€ / ώρα (περιλαμβάνει ΦΠΑ) Τεχνική Υποστήριξη Τηλεφωνικών Κέντρων : 60€ / ώρα + ΦΠΑ Τεχνική Υποστήριξη Φωτοτυπικών Μηχανημάτων : 60€ / ώρα + ΦΠΑ http://www.yourgeek.gr/computer-support Ιδιώτες 20€ / ώρα. Εταιρίες 30€ / ώρα. Απομακρυσμένη υποστήριξη 15€ / ώρα. Ελάχιστη χρέωση 1 ώρα. http://www.pc-therapy.gr/%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82.html Εγκατάσταση Η/Υ & Περιφερειακών 35€ Σύνδεση στο Internet 40€ Εγκατάσταση Windows 50€ Τεχνικός έλεγχος Η/Υ & Αποκατάσταση βλάβης 40€ Επιδιόρθωση βλάβης software ή ρυθμίσεων 30€ Εγκατάσταση Προγραμμάτων * 30€ Εγκατάσταση ειδικών προγραμμάτων 40€ Εγκατάσταση προγραμμάτων επιλογής του πελάτη 25€/ώρα Έλεγχος & καθαρισμός Ιών και Trojans 40€ Ανάκτηση δεδομένων Απλή 50€ Ανάκτηση δεδομένων Ειδική ** 100€ Εκπαίδευση χρηστών 20€/ώρα Καθαρισμός μητρώου 25€ Back Up αρχείων 50€ Εγκατάσταση δικτύου 50€ για 1-3 υπολογιστές, 10€ ανά επιπλέον υπολογιστή Αποκατάσταση βλάβης δικτύου 60€ για διάρκεια έως 2 ώρες, 20€/επιπλέον ώρα με χρέωση ανά μισή ώρα. Ελάχιστη χρέωση επίσκεψης 25€
The_Judas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Με 10 ευρώ την ώρα στον χωρο του πελάτη; Ούτε τα μεταφορικά σου θα βγάλεις... το φπα και τον οαεε πως θα τα πληρώσεις;
Ntinaras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 αμα ειναι κοντα. αμα μενει 100 χλμ μακρια οχι.
The_Judas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Αφού πληρώσεις οαεε-ενοίκιο-φπα-βενζίνη και λοιπά λειτουργικά έξοδα θα χρειαστείς και δάνειο για να τα βγάλεις πέρα.
kfyros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Αφού πληρώσεις οαεε-ενοίκιο-φπα-βενζίνη και λοιπά λειτουργικά έξοδα θα χρειαστείς και δάνειο για να τα βγάλεις πέρα. :-D το δάνειο θα το χρειαστεί του χρόνου, όταν θα έρθει η εφορία !!! ή όταν θα έχει φάει 8 ώρες στον πελάτη χωρίς να μπορεί να βρει τι πάει λάθος, κι ο άλλος θα του λέει "δε σε πληρώνω, είσαι απατεώνας". Όταν έχουν κάνει χοντρή λαλακία , ή όταν δεν μπορούν να βγάλουν άκρη σε φωνάζουν, όχι πριν !! Τεχνικό κάτω από 40 ευρώ δεν θα έπαιρνα ούτε για πλάκα! Παιδάκια που κάνουν τους τεχνικούς έχω δει πολλά.. Σημείωση : Η yougeek υποστηρίζει Κορινθία, και οι τιμές δεν ισχύουν για Αθήνα. (το αναφέρει στη σελίδα τους).. Ο τύπος είναι και mcp απ' ότι είδα (αν πηγαίνει ο ίδιος και δεν στέλνει κανένα πιτσιρικά)..
Ntinaras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Τεχνικό κάτω από 40 ευρώ δεν θα έπαιρνα ούτε για πλάκα! δε κανει η τιμη η ηλικια τον τεχνικο
aledjo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Τεχνικό κάτω από 40 ευρώ δεν θα έπαιρνα ούτε για πλάκα! εγω παιρνω το λιγοτερο 100 ευρω. την επομενη φορα που θα εχεις προβλημα, φωναξε με
kfyros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 δε κανει η τιμη η ηλικια τον τεχνικο Βασικά δεν εκφράστηκα σωστά. Η έννοια του "πιτσιρικά" αφορά στους διαφόρους χομπίστες χρήστες υπολογιστών που δηλώνουν "τεχνικοί", χωρίς να έχουν πάει ούτε σε μια ημερίδα για δίκτυα! Συνήθως είναι πιτσιρικάδες που απλώς ξέρουν να λύσουν ένα PC και έχουν κάποια μικρή εμπειρία σε κάποιο μαγαζί υπολογιστών. Σοβαρό επαγγελματία τεχνικό θεωρώ αυτόν που έχει τις τεχνικές γνώσεις (πιστοποιημένες) και την εμπειρία για να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών καταστάσεις πέρα από τα κολλημένα ανεμιστηράκια ενός υπολογιστή (πχ. να μετρήσει εξόδους θύρες και ρεύματα και να μην ψάχνει με τις ώρες με trial and error να βρει τι φταίει), που είναι νόμιμος (εκδίδει παραστατικά κλπ.), που έχει σύγχρονα εργαλεία και δεν πηγαίνει στον πελάτη με τα κλειδιά και το κινητό του, και δεν ψάχνει για μαχαιράκια και κατσαβιδάκια για να διορθώσει μια βλάβη, που παρέχει εγγύηση / SLA για τις υπηρεσίες του. Αν αυτός ο τεχνικός δέχεται να χρεώνει την επίσκεψη 20-30 ευρώ με το ΦΠΑ, τότε δεν θα τον προτιμήσω για μόνιμη συνεργασία, γιατί είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει σε λίγο καιρό. Και πολλοί από αυτούς που δουλεύουν έτσι. Έχω δει δουλειές με τέτοιους τεχνικούς και σκοτωμένες δουλειές , που πούλαγαν πιστοποιημένη καλωδίωση , και δεν ήξεραν τη σωστή σειρά που έπρεπε να βάλουν τα καλωδιάκια του UTP στα πριζάκια και στις φύσσες. Και να έχω κόψει ιμάντα γιατί ο πελάτης τα έχει πάρει στο κρανίο που δεν του δουλεύει η εφαρμογή, και φταίγανε τα καλώδια.... Βέβαια έχω δει και πολλούς που χρεώνανε πολύ παραπάνω και ήταν άχρηστοι.. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. μπορεί να είναι υπερβολικό αυτό που λέω για ιδιώτες, αλλά δεν θεωρώ τεχνικούς τα παιδάκια που δουλεύουν στο Πλαίσιο , χωρίς να θέλω να τα υποβαθμίσω. εγω παιρνω το λιγοτερο 100 ευρω. την επομενη φορα που θα εχεις προβλημα, φωναξε με εξυπνάδες. Τον δικό μου εξοπλισμό τον συντηρώ μόνος μου (servers - routers - δίκτυα) , αλλά δεν δηλώνω τεχνικός .. Είπαμε , σοβαρότητα..
aledjo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 εξυπνάδες. οχι δε καταλαβες σωστα. ΣΟΒΑΡΑ μιλαω. 150 ευρω δεν ειπα οτι κοστιζουν ολα αυτα, απλα ΕΓΩ θελω 150.... πως ειναι οι φιρμες στα νυχτερινα κεντρα που ο καθενας ζηταει οσα θελει??? ετσι ειναι και οι επαγγελματιες σε ολα τα ειδη οπως πχ στις κρεπες (το ειχαμε αναφερει καποτε) που ο καθενας τη χρεωνει οσο γουσταρει αφου ειναι ελευθερη αγορα.... μπορεις να διαβασεις http://www.insomnia.gr/topic/387498-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-format/
Ntinaras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Βασικά δεν εκφράστηκα σωστά. Η έννοια του "πιτσιρικά" αφορά στους διαφόρους χομπίστες χρήστες υπολογιστών που δηλώνουν "τεχνικοί", χωρίς να έχουν πάει ούτε σε μια ημερίδα για δίκτυα! Συνήθως είναι πιτσιρικάδες που απλώς ξέρουν να λύσουν ένα PC και έχουν κάποια μικρή εμπειρία σε κάποιο μαγαζί υπολογιστών. Σοβαρό επαγγελματία τεχνικό θεωρώ αυτόν που έχει τις τεχνικές γνώσεις (πιστοποιημένες) και την εμπειρία για να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών καταστάσεις πέρα από τα κολλημένα ανεμιστηράκια ενός υπολογιστή (πχ. να μετρήσει εξόδους θύρες και ρεύματα και να μην ψάχνει με τις ώρες με trial and error να βρει τι φταίει), που είναι νόμιμος (εκδίδει παραστατικά κλπ.), που έχει σύγχρονα εργαλεία και δεν πηγαίνει στον πελάτη με τα κλειδιά και το κινητό του, και δεν ψάχνει για μαχαιράκια και κατσαβιδάκια για να διορθώσει μια βλάβη, που παρέχει εγγύηση / SLA για τις υπηρεσίες του. Αν αυτός ο τεχνικός δέχεται να χρεώνει την επίσκεψη 20-30 ευρώ με το ΦΠΑ, τότε δεν θα τον προτιμήσω για μόνιμη συνεργασία, γιατί είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει σε λίγο καιρό. Και πολλοί από αυτούς που δουλεύουν έτσι. Έχω δει δουλειές με τέτοιους τεχνικούς και σκοτωμένες δουλειές , που πούλαγαν πιστοποιημένη καλωδίωση , και δεν ήξεραν τη σωστή σειρά που έπρεπε να βάλουν τα καλωδιάκια του UTP στα πριζάκια και στις φύσσες. Και να έχω κόψει ιμάντα γιατί ο πελάτης τα έχει πάρει στο κρανίο που δεν του δουλεύει η εφαρμογή, και φταίγανε τα καλώδια.... Βέβαια έχω δει και πολλούς που χρεώνανε πολύ παραπάνω και ήταν άχρηστοι.. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. μπορεί να είναι υπερβολικό αυτό που λέω για ιδιώτες, αλλά δεν θεωρώ τεχνικούς τα παιδάκια που δουλεύουν στο Πλαίσιο , χωρίς να θέλω να τα υποβαθμίσω. εξυπνάδες. Τον δικό μου εξοπλισμό τον συντηρώ μόνος μου (servers - routers - δίκτυα) , αλλά δεν δηλώνω τεχνικός .. Είπαμε , σοβαρότητα.. το αν ερθει με ενα κατσαβιδι και ενα dvd δε σημαινει οτι δε ξερει και ουτε σημαινει οτι δε θα το φτιαξει. αν ζητας καποιον που να σου χτισει δικτυο δε θα του πεις απο το τηλεφωνο ελα χαλασε το πισι ελα φτιαχτο κανε φορματ,θα ψαξεις καποιον που ξερει απο δικτυα. εκτος κι αν πας το αμαξι σου σε ηλεκτρολογο γιατι χανει αερα στα λαστιχα...
Pantelwolf Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μήπως ο τίτλος να αλλάξει σε "τεχνικού" αντι μηχανικού, γιατί μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα..
Tsino Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Τα πάντα εξαρτώνται από το τι θέλεις να επιδιορθώσεις και το τι σου έχει χαλάσει. Αν μιλάμε για ένα γραφειάκι με 3 PC σιγά μην δεχτείς κάποιον που θα σε χρεώσει 100€ την ώρα. Τι να το κάνεις το MCP και τις πιστοποιήσεις όταν δεν τις χρειάζεσαι ? Εαν όμως μιλάμε για εταιρία με υποδομή, ε τότε προφανώς θα πάς σε κάποιον που ξέρει να βάλει χέρι και ασ χρεώσει και 150€. όλα είναι σχετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.