Προς το περιεχόμενο

Power On from Lan

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την βοήθεια σας. Διαθέτω PC με μητρική την ASUS P5E και θα ήθελα εάν γίνεται, να ανοίγω το PC μου μέσα από το οικιακό δίκτυο που διαθέτω. Στο bios έχω επιλέξει "Enable" την επιλογή "Power On By PCI Devices", στην οποία, ρίχνοντας μία ματιά στο manual, βρήκα τα εξής σχόλια "Allows you enable or disable the PME to wake up from S5 dy PCI devices." Τί άλλο πρέπει να κάνω?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μιλάς για WOL=Wake On Lan

Για να τσεκάρεις ότι η κάρτα δικτύου μένει ανοιχτή για να δεχτεί MagicPacket, κοίταξε το router/switch/modem σου αφού κλείσεις το pc σου το λαμπάκι θα πρέπει να μείνει ανοιχτό.

Μετά από Device Manager, πρέπει να πάρτεις στους Network Adapters, να ανοίξεις τις ιδιότητες της συγκεκριμένης κάρτας (advanced) και να δεις αν Οι λειτουργίες Wake from Shutdown και Wake Up Capabilities είναι στο "On", και "Magic Packet & Pattern Match" αντίστοιχα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ονομάζονται έτσι ακριβώς στη κάρτα δικτύου σου, αλλά ψάξε για κάτι αντίστοιχο.

Το επόμενο βήμα είναι το port-forwarding που πρέπει να κάνεις. Οι πόρτες που χρησιμοποιούνται συνήθως για WoL είναι οι 7 και η 9 (UDP).

Θα πρέπει να σημειώσεις κάπου και τη MAC-Address της κάρτας δικτύου (cmd -> ipconfig /all)

Αφού τα κάνεις αυτά είσαι έτοιμος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από διάφορες ιστοσελίδες που κάνουν WOL (http://www.wakeonlan.me/ - http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx) μέχρι διάφορα GUI Προγραμματάκια για windows, ακόμη και εφαρμογές iphone-android

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα χρειαστείς επίσης την εξωτερική διεύθυνση του υπολογιστή σου ή το DNS Domain σου (βλ. no-ip, dyndns) και το subnet mask (όχι πάντοτε) το οποίο πιθανότατα θα είναι 255.255.255.255

EDIT:

Δεν πρόσεξα ότι πρόκειται για οικιακό δίκτυο. Εάν δεν ενδιαφέρεσαι να τον ανοίγεις από internet, χρειάζεσαι μόνο τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου, τη mac-address, και ένα προγραμματάκι GUI (http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-gui.aspx)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση σου. Έκανα όσα μου περιέγραψες αλλά τίποτα. Το PC ανοίγει μόνο όταν είναι σε sleep. Έτσι πήρα μία PCI Ethernet και την τοποθέτησα στο PC. Τώρα ανοίγει κανονικά χρησιμοποιόντας το EMCO WakeOnLan, διότι τα απλά προγραμματάκια δεν έκαναν δουλεία. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος οι καταστάσεις S1,S2,S3,S4,S5 τί είναι και τι διαφορές έχουν μεταξύ τους.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση σου. Έκανα όσα μου περιέγραψες αλλά τίποτα. Το PC ανοίγει μόνο όταν είναι σε sleep. Έτσι πήρα μία PCI Ethernet και την τοποθέτησα στο PC. Τώρα ανοίγει κανονικά χρησιμοποιόντας το EMCO WakeOnLan, διότι τα απλά προγραμματάκια δεν έκαναν δουλεία. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος οι καταστάσεις S1,S2,S3,S4,S5 τί είναι και τι διαφορές έχουν μεταξύ τους.

Κανονικά δεν χρειάζεσαι επιπλέον software για να κάνεις WoL, οπότε πιστεύω απλά οτι κάτι έκανες λάθος..

Όσο για τα power states S1,S2 κλπ, παραθέτω αυτό

Power States

Global states

The ACPI specification defines the following seven states (so-called global states) for an ACPI-compliant computer-system:

G0 (S0): Working

G1, Sleeping subdivides into the four states S1 through S4:

S1: All processor caches are flushed, and the CPU(s) stop executing instructions. Power to the CPU(s) and RAM is maintained; devices that do not indicate they must remain on may be powered down.

S2: CPU powered off

S3: Commonly referred to as Standby, Sleep, or Suspend to RAM. RAM remains powered

S4: Hibernation or Suspend to Disk. All content of main memory is saved to non-volatile memory such as a hard drive, and is powered down.

G2 (S5), Soft Off: G2 is almost the same as G3 Mechanical Off, but some components remain powered so the computer can "wake" from input from the keyboard, clock, modem, LAN, or USB device.

G3, Mechanical Off: The computer's power consumption approaches close to zero, to the point that the power cord can be removed and the system is safe for dis-assembly (typically, only the real-time clock is running off its own small battery).

Furthermore, the specification defines a Legacy state: the state on an operating system which does not support ACPI. In this state, the hardware and power are not managed via ACPI, effectively disabling ACPI.

ΠΗΓΗ

Σαν τί μπορεί να έχω κάνει λάθος? Τι πρέπει να κοιτάξω? Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες :rolleyes:

Μιλάς για WOL=Wake On Lan

Για να τσεκάρεις ότι η κάρτα δικτύου μένει ανοιχτή για να δεχτεί MagicPacket, κοίταξε το router/switch/modem σου αφού κλείσεις το pc σου το λαμπάκι θα πρέπει να μείνει ανοιχτό.

Μετά από Device Manager, πρέπει να πάρτεις στους Network Adapters, να ανοίξεις τις ιδιότητες της συγκεκριμένης κάρτας (advanced) και να δεις αν Οι λειτουργίες Wake from Shutdown και Wake Up Capabilities είναι στο "On", και "Magic Packet & Pattern Match" αντίστοιχα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ονομάζονται έτσι ακριβώς στη κάρτα δικτύου σου, αλλά ψάξε για κάτι αντίστοιχο.

Ξανά κοίταξα αυτό με το λαμπάκι και πρόσεξα πως η κάρτα δικτύου, η onboard, δεν μένει ανοιχτεί όταν κλείσει το PC. Αυτό πώς μπορώ να το αλλάξω? Ίσως γι αυτό δεν μπορώ να ανοίξω το PC μου.

Σιγουρέψου ότι δεν είναι κάτι από BIOS. Ενεργοποίησε ότι θεωρείς σχετικό. Από εκεί και πέρα ξανακοίταξε στο Device Manager τις ρυθμίσεις. Δοκίμασε και κάνε Hibernate ή standby να δεις αν μένει ανοιχτό το λαμπάκι

Πως θα σιγουρευτώ για το εάν φταίει κάποια ρυθμίσει από το bios? Έχω ενεργοποιήσει όλα τα σχετικά. Απο το Device Manager έχω κάνει τις σωστές ρυθμίσεις. Για τον Hibernate έχω την εντύπωση ότι το PC ανοίγει κανονικά από Wake On Lan. Προς το βραδάκι θα ανεβάσω φώτο να δείς τις ρυθμίσεις απο το Device Manager και θα σιγουρέψω ότι το PC ανοίγει όταν βρίσκεται σε Hibernate.

Εάν δουλεύει από Hibernation σημαίνει ότι απο BIOS είσαι καλυμμένος. Κάποια ρύθμιση θα θέλει από windows μεριά.

BIOS->Advanced->Marvel Gigabit LAN->LAN Boot ROM = ENABLED ;

(Λίγα Ελληνικά για να γίνει αποδεκτή η απάντηση)

Εάν δουλεύει από Hibernation σημαίνει ότι απο BIOS είσαι καλυμμένος. Κάποια ρύθμιση θα θέλει από windows μεριά.

Εχμ, το Wake On Lan, ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν έχει καμία σχέση με το λειτουργικό -> (Πηγή).

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :rolleyes:

Φίλε @At0mo έκανα τα παραπάνω αλλά τίποτα. Το PC δεν ανοίγει και το λαμπάκι στο switchάκι είναι ακόμα απενεργοποιημένο ( όταν κλείνει το PC).

BIOS->Advanced->Marvel Gigabit LAN->LAN Boot ROM = ENABLED ;

(Λίγα Ελληνικά για να γίνει αποδεκτή η απάντηση)

Εχμ, το Wake On Lan, ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν έχει καμία σχέση με το λειτουργικό -> (Πηγή).

wol-from-shutdown.jpgwol-magic.jpg

Στο BIOS ψάχνεις wake up capabilities και κανεις enable wake up from PCI και PCIE

Φίλε @vaios_lar, δεν μπορώ να δοκιμάσω σε Hibernate διότι μετά από τις αλλαγές στο Bios για κάποιο λόγο δεν έχω αυτή την επιλογή. Επίσεις στις φώτο που παραθέτεις στο δικό μου λειτουργικό (Windows 7) υπάρχει μόνο η δεύτερη, αλλά υπάρχει και αυτή παρακάτω.

marvellyukonpcie2.png marvellyukonpcie1.png

Χμμ, πάλι σε κόπο με βάζετε :P

Σε ένα μηχάνημα, με P5K με XP, απείραχτο όσο αφορά το WOL, έκανα ότι έχει προταθεί ήδη παραπάνω.

Στο BIOS: "Load Setup Defaults" και μετά αλλαγή τα "Power On By PCI Devices" και "Power On By PCIE Devices" σε Enabled

Από τα XP: Αλλαγή του "Shutdown Wake Up" σε Εnabled (χμ, το είχε disabled)

Με αυτά το ολίγα, έπαιξε αμέσως.

Στο διπλανό μηχάνημα, με P5QL-E και Gentoo, επίσης απείραχτο όσο αφορά το WOL.

Στο BIOS: Τα ίδια με παραπάνω.

Στο gentoo: ethtool -s eth0 wol pg (και αυτή το είχε disabled !)

Οπότε είχα "Supports Wake On Lan: pg" και "Wake On: pg" (p = phy activity και g = MagickPacket)

Επίσης, έπαιξε αμέσως.

Τα παραπάνω εννοείται ότι έγιναν με τις on board κάρτες δικτύου των motherboard.

Έκανα και ένα μικρό search στο internet μπας και οι Marvel Yukon έχουν "βεβαρημένο ποινικό μητρώο" (bugs) αλλά δεν βρήκa κάτι.

Εγώ θα έλεγα να κάνεις ότι ένα "Load Setup Defaults" στο BIOS μήπως και έχεις πειράξει κάτι και δεν το θυμάσαι και το οποίο για κάποιον περίεργο λόγο επηρεάζει και το wol.

Καλή τύχη.

Θα έλεγα να κάνεις ένα update το BIOS και ένα update τους drivers της Marvell.

Από εκεί και πέρα θα πρότεινα να κάνεις ότι λέει και ο φίλος, Load Setup Defaults στο BIOS.

Ακόμη να πω ότι μερικά router έχουν προβλήματα με το WoL από internet...

Βέβαια πρώτα θα πρέπει να δουλέψει σε LAN

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...