Προς το περιεχόμενο

ξαφνικά κολλήματα υπολογιστή

JohnXarxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, ο υπολογιστής μου κολλάει γενικώς όποτε να'ναι, χωρίς να κάνω κάτι συγκεκριμένο

δεν ξεκολλάει με τίποτα παραμόνο με επανεκκίνιση

καμιά φορά με την επανεκκίνιση δεν φαίνεται τπτ στην οθόνη και πρέπει να ξαναπατήσω το κουμπί

αυτό μου συμβαίνει και στα windows και στα linux (ναι τα έχω και τα δύο εγκατεστημένα στο ίδιο PC)

για αυτό και υποψιάστηκα και ότι είναι θέμα hardware

μιας και στα XP έτρεξα kaspersky, ccleaner

και τα linux νομίζω πως δεν κολλάνε ιούς

περιμένω τα φώτα σας

ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Δημοσ.

Εννοείς παγώνει εντελώς; Για τσέκαρε τα καλώδια του δίσκου σου. Βγάλε τα και ξαναβάλε τα

• Moderators
Δημοσ.

για αυτό και υποψιάστηκα και ότι είναι θέμα hardware

Σωστα υποψιαστηκες, ξεκινα τα hardware tests για να απορριπτεις parts.

Δημοσ.

Εννοείς παγώνει εντελώς; Για τσέκαρε τα καλώδια του δίσκου σου. Βγάλε τα και ξαναβάλε τα

εεε???

μμμ...

θα την κάνω την μ*****α μου,

δεν το έχω ξανακάνει ποτε

δεν έχω ανοίξει ποτέ κουτί υπολογιστή

να φανταστείς πριν μπω σε αυτό το φόρουμ, δεν ήξερα καν, ότι παίζουν ρόλο οι θερμοκρασίες του υπολογιστή

μαθητευόμενος είμαι

και όταν λέτε να κάνω test με τι προγράμματα

Δημοσ.

johnxarxa δεν είναι κάτι εξωγήινο. Ανοίγεις το πλαϊνό και εκεί που είναι ο δίσκος έχει καλώδια. Τράβα τα με προσοχή, από το πλαστικό της υποδοχής και ξαναβάλε τα και το sata από τη Mobo το ίδιο (άλλαξε και καλώδιο αν έχεις). Πάγωμα οθόνης συνήθως γίνεται όταν "χασει" το Pc των δίσκο. Αν και μετά απο αυτό έχεις πρόβλημα, προχωράς σε test hardware.

Αν πάλι φοβάσαι να το κάνεις, bootare Με ένα live cd και παίξε κάμποση ώρα στο linux. Αν δεν κολλήσει, δεν έχει να κάνει με το δίσκο.

Δημοσ.

johnxarxa δεν είναι κάτι εξωγήινο. Ανοίγεις το πλαϊνό και εκεί που είναι ο δίσκος έχει καλώδια. Τράβα τα με προσοχή, από το πλαστικό της υποδοχής και ξαναβάλε τα και το sata από τη Mobo το ίδιο (άλλαξε και καλώδιο αν έχεις). Πάγωμα οθόνης συνήθως γίνεται όταν "χασει" το Pc των δίσκο. Αν και μετά απο αυτό έχεις πρόβλημα, προχωράς σε test hardware.

Αν πάλι φοβάσαι να το κάνεις, bootare Με ένα live cd και παίξε κάμποση ώρα στο linux. Αν δεν κολλήσει, δεν έχει να κάνει με το δίσκο.

:shock:

Μην τα λες έτσι ξερά σε κόσμο που δεν ξέρει,να τους λες μαζί ότι πρέπει να τον κλείνουν πρώτα,ξέρω είναι αυτονόητο αλλά για κάποιον που δεν ξέρει τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Ήμουν noob και εγώ κάποτε και θυμάμαι. :mrgreen:

Δημοσ.

σωστά σωστά sooooooooooooooooooooooorry. Johnxarxa τον κλείνεις, τον βγάζεις από τη πρίζα, πατάς το Power Button, ακούμπα και σε ένα καλοριφέρ (αν δεν έχεις πιάσε καμία βρύση) και μετά τα καλώδια

καλύτερα τώρα; :P

Δημοσ.

σωστά σωστά sooooooooooooooooooooooorry. Johnxarxa τον κλείνεις, τον βγάζεις από τη πρίζα, πατάς το Power Button, ακούμπα και σε ένα καλοριφέρ (αν δεν έχεις πιάσε καμία βρύση) και μετά τα καλώδια

καλύτερα τώρα; :P

Έεεεεεετσι.

thumbs-up.jpg

Δημοσ.

έχω κάτι (νομίζω) καλώδια που τα είχε δώσει το πλαίσιο μαζί με τον υπολογιστή

σαν ταινίες είναι ένα πράγμα

το καλοριφέρ να το πιάσω για να είναι κάπως "δροσερά" (να το πω έτσι) τα χέρια μου?

όχι ότι έχω πρόβλημα να το κάνω, αλλά να μαθαίνω κιόλας

και το power button που λές, εννοείς του τροφοδοτικού έτσι?

Δημοσ.

To καλοριφέρ το είπα σαν Super extra μέθοδο για να αποβάλει το σώμα σου στατικό ηλεκτρισμό.

Το Power button εννοώ το κουμπί που ανοίγεις το pc. Θα το πατήσεις μερικές φορές ΑΦΟΥ τον βγάλεις από τη πρίζα.

Πάντως επειδή δεν το κόβω να το έχεις βάλε ένα Live cd να δοκιμάσεις κανένα μισάωρο.

• Moderators
Δημοσ.

το καλοριφέρ να το πιάσω για να είναι κάπως "δροσερά" (να το πω έτσι) τα χέρια μου?

Για να φυγει τυχον στατικος ηλεκτρισμος απο το σωμα σου ο οποιος μπορει να αποβει μοιραιος για ευαισθητα κυκλωματα.

Δημοσ.

δεν είναι το "περίμενε ένα μισάωρο"

το κάνει άσχετα με την ώρα που μένει ανοιχτός

σημείωση: είναι ανοιχτός από το πρωί μέχρι το βράδυ....

αυτή τη στιγμή το ξαναέκανε

να υποθέσω πως ο δίσκος είναι κάπως ένα παραλληλόγραμμο?

με όγκο

?

και τα καλώδιά του είναι όντως σαν ταινίες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...