Προς το περιεχόμενο

δεν boot-αρει το pc μετα απο το post

tourist23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια..εχω τον εξης υπολογιστη: MSI CUBA 7301, DDR2 2GB, intel core2duo e66oo, gainward gddr3 512mb.

εχθες λειτουργουσε μια χαρα, χρειαστηκε ομως να τον λυσω εντελως και να τον ξαναστησω(κατι που εχω κανει παρα πολλες φορες επομενως δεν καταλαβαινω γιατι δαιμονιστηκε τωρα ο υπολογιστης μου!!!) και σημερα που τον ξαναεστησα και παω να τον ανοιξω μετα την πρωτη εικονα (μακρα υπολογιστη) αναβοσβηνει η κλασικη παυλιτσα πανω αριστερα για ενα δευτερολεπτο και μετα με πεταει στο bios setup και η διαδικασια επαναλαμβανεται...! Εχω δοκιμασει να το τρεξω χωρις cd και ο,τι αλλες καρτες εχω πανω, εχω βγαλει ολα τα καλωδια, ξεσυνδεσα και ολα τα αλλα καλωδια για εξτρα θυρες του κουτιου μου απο τη μητρικη και παλι τιποτα...Μηπως μπορει να βοηθησει κανενας???

PS. υπαρχει πιθανοτητα να χει στραβωσει η να χει σπασει καποιο pin απο τη μητρικη εκει που μπαινει ο επεξεργαστης??? αμα συνεβαινε κατι τετοιο δε θα πρεπε να μη δειχνει τιποτα? γιατι στο bios αναγνωριζει επεξεργαστη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια σας παιδια..εχω τον εξης υπολογιστη: MSI CUBA 7301, DDR2 2GB, intel core2duo e66oo, gainward gddr3 512mb.

εχθες λειτουργουσε μια χαρα, χρειαστηκε ομως να τον λυσω εντελως και να τον ξαναστησω(κατι που εχω κανει παρα πολλες φορες επομενως δεν καταλαβαινω γιατι δαιμονιστηκε τωρα ο υπολογιστης μου!!!) και σημερα που τον ξαναεστησα και παω να τον ανοιξω μετα την πρωτη εικονα (μακρα υπολογιστη) αναβοσβηνει η κλασικη παυλιτσα πανω αριστερα για ενα δευτερολεπτο και μετα με πεταει στο bios setup και η διαδικασια επαναλαμβανεται...! Εχω δοκιμασει να το τρεξω χωρις cd και ο,τι αλλες καρτες εχω πανω, εχω βγαλει ολα τα καλωδια, ξεσυνδεσα και ολα τα αλλα καλωδια για εξτρα θυρες του κουτιου μου απο τη μητρικη και παλι τιποτα...Μηπως μπορει να βοηθησει κανενας???

PS. υπαρχει πιθανοτητα να χει στραβωσει η να χει σπασει καποιο pin απο τη μητρικη εκει που μπαινει ο επεξεργαστης??? αμα συνεβαινε κατι τετοιο δε θα πρεπε να μη δειχνει τιποτα? γιατι στο bios αναγνωριζει επεξεργαστη..

Οι μνημες εχουν κουμπωσει σωστα?

συγνωμη φιλη-ε,περα απ οτο προβλημα σου,τι ειναι ενας υπολογιστης να τον ξεστηνεις να τον στηνεις τα υλικα του μεσα ολα -ποσες φορες- οπως καταλαβα? παιχνιδακι playmobil?

ευαισθητα εξαρτηματα ειναι ολα αυτα,τα ηθελες τα επαθες. αυτο εχω να πω εγω !

το " παρα πολλες φορες" μου αρεσε........πεταξε τον στη θαλασσα τωρα...

Εγώ προτείνω για αρχή να κάνεις το εξής:

Βγάλε τον πύργο από την τροφοδοσία, πάτησε 4-5 φορές το κουμπί έναρξης για να αποφορτιστεί, βγάλε την μπαταρία της μητρικης για περίπου 20-25 λεπτά. Βάλε τα πάντα στην θέση τους και ξαναδοκίμασε.

μνημες??? lol

εχω πει απειρες φορες οτι χωρις μνημες δεν περναει ουτε καν το post screen.

@giannis δεν ειναι τσιπακι πυριτιου η τσιπακι μνημων που ελυσε το παιδι απλα ενα υπολογιστη που μπορεις να τον λυσεις και να τον δεσεις παλι αν δεν εχεις κανενα αλλο τροπο να σκοτωσεις την ωρα σου (το ειχα κανει μια φορα που δεν ειχα κατι αλλο να κανω)

κ για να απαντησω στον author ξεχνα το θεμα cpu ,memory mobo gpu. εφοσον περνας το Post screen καπου αλλου ειναι το προβλημα τσεκαρε σκληρους δισκους για αρχη μετα βαλε να bootari απο το cd και αν αυτο δεν πιασει τοτε εκανες καποια βλακεια στην επανασυναρμολογηση.

Λυσε τον ξανα απο την αρχη με το βιβλιαρακι της mobo αυτη την φορα.

για να μένει στον κέρσορα που αναβοσβήνει σημαίνει ότι ψάχνει για boot device. Ίσως ο δίσκος που bootarei να μην αναγνωρίστηκε απο το BIOS η να πειράχτηκαν οι ρυθμίσεις στα boot device του BIOS.

'Όπως προείπαν έλεγξε αν μπορεί να bootarei απο CD.

Οι μνημες εχουν κουμπωσει σωστα?

ναι οι μνημες εχουν κουμπωσει σωστα γτ οπως ανεφερα περναει το ποστ ο υπολογιστης..μετα εχω θεμα!

συγνωμη φιλη-ε,περα απ οτο προβλημα σου,τι ειναι ενας υπολογιστης να τον ξεστηνεις να τον στηνεις τα υλικα του μεσα ολα -ποσες φορες- οπως καταλαβα? παιχνιδακι playmobil?

ευαισθητα εξαρτηματα ειναι ολα αυτα,τα ηθελες τα επαθες. αυτο εχω να πω εγω !

το " παρα πολλες φορες" μου αρεσε........πεταξε τον στη θαλασσα τωρα...

Εγώ προτείνω για αρχή να κάνεις το εξής:

Βγάλε τον πύργο από την τροφοδοσία, πάτησε 4-5 φορές το κουμπί έναρξης για να αποφορτιστεί, βγάλε την μπαταρία της μητρικης για περίπου 20-25 λεπτά. Βάλε τα πάντα στην θέση τους και ξαναδοκίμασε.

take it easy!!! εσυ γιατι συγχυζεσαι??δικος μου ειναι ο υπολογιστης οποτε θελω τον ανοιγω!! κ αν δεν μπαιναμε ποτε στη λογικη να τον ανοιξουμε να τον περιεργαστουμε δε θα μαθαιναμε ποτε τιποτα γι αυτους!!

παντως αυτο που μου λες με τη μπαταρια το χω ηδη δοκιμασει...και δυστυχως δεν εκανε δουλεια!

θα δοκιμασω καινουριο δισκο επανω κ αν δεν κανει δουλεια τον λυνω και τον ξαναδενω...! θα ποσταρω το απογευμα για νεοτερα!!

κοιτα και τα pins του socket μηπως εχει στραβωσει καποιο

bingo!!!! μπηκα για να γραπψω αυτο ακριβως. το ρωτησα στην αρχη αλλα επειδη δεν το σχολιασε κανεις υπεθεσα οτι δε θα ισχυει... εχει στραβωσει το ******!! τι κανω τωρα??

:shock: Δύσκολα τα πράγματα,προσπάθησε με ενα πολυυυ λεπτό κατσαβιδάκι (αυτα που ειναι για τα ρολόγια κάνουν) να φέρεις το pin οσο πιο ίσια μπορείς, με προσοχή όμως γιατι ειναι πολύ λεπτό και αν σπάσει τελίωσαν ολα μετά.

Χρησιμοποίησε και εναν μεγεθυντικό φακό για να το βλέπεις καλύτερα.

edit : Καλά πως κατάφερες και στράβωσες το pin εκει μέσα τον βάραγες πάνω στο socket ?

:shock: Δύσκολα τα πράγματα,προσπάθησε με ενα πολυυυ λεπτό κατσαβιδάκι (αυτα που ειναι για τα ρολόγια κάνουν) να φέρεις το pin οσο πιο ίσια μπορείς, με προσοχή όμως γιατι ειναι πολύ λεπτό και αν σπάσει τελίωσαν ολα μετά.

Χρησιμοποίησε και εναν μεγεθυντικό φακό για να το βλέπεις καλύτερα.

edit : Καλά πως κατάφερες και στράβωσες το pin εκει μέσα τον βάραγες πάνω στο socket ?

χαχα ελα μου ντε..!ισως εσφηξα πολυ την ψυχτρα ή εβαλα αγαρμπα τον επεξεργαστη!! το θεμα ειναι οτι game over γιατι το μισο πιν δεν ειναι απλα στραβωμενο αλλα σπασμενο!!οποτε ψαχνω μητρικη...τουλαχιστον δεν εχω κανα τουμπανο pc να χρειαζομαι καμια 150αρια για μητρικη... με ενα 45αρι κανω τη δουλεια μου..!! :(

σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια παντως!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...