Προς το περιεχόμενο

Θεματάκι με τα pins για τα casefans

tehAllantin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα απ'το πλαίσιο ένα pc. Η μάδερμπορντ είναι η http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-880GMA-E45-SAM3-880-DDR3-VGA-880GMA-E45.htm . H εν λόγω μητρική έχει 2 βύσματα/jumperakia (δν εχω ιδέα πως λέγονται) για τα casefans. Ονόματι sysfan1 και sysfan2. Για κάποιο λόγο δεν μου αναγνωρίζει το casefan που έχω βάλει στο sysfan2. Ούτε στα βιος ούτε στο speedfan.. Έχει κανείς κάποια ιδέα περί τίνος πρόκειται;

Δημοσ.

στα 4 Pin το 3 ο δεν ειναι για να υπολογιζει τις στροφες??το 4 τι κανει?να ρυθμιζει στροφες υποτιθεται???αν εχει και κανα 3 pin να δοκιμασει θα ειναι μια καλη δοκιμη

Δημοσ.

απλα μπορει το bios να μην καταλαβαινει τι γινεται εκτος αν πραγματι παιζει προβλημα στο fan.οποτε πρωτη δοκιμη bios update δευτερη δοκιμη αλλο fan 3 pin

Δημοσ.

Λοιπόν. Κατέβασα ένα τοολ από την msi για να δω αν μπορώ να κάνω βιος απντέιτ. Έκανα απντέιτ αλλά και πάλι δεν μου αναγνωρίζει το 2ο casefan. Τελικά και το casefan και το Jumperaki της μητρικής είναι 3πιν..

Επίσης τράβηξα μία φωτογραφία του βιος και μία με το Speedfan κ το CPUID HWmonitor.

Λέω να πάω να πάρω κανένα fan controler σαν το http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Accessories/Xigmatek-Monocool-Fan-Controller-CSF-CBK33-U01.htm γιατί δεν βγάζω άκρη.

post-202120-0-13883300-1302039874_thumb.jpg

post-202120-0-88038300-1302040008_thumb.jpg

post-202120-0-27041700-1302040076_thumb.jpg

Δημοσ.

με την εικονα μου ελυσες την απορια.δεν ειναι προβλημα της μητρικης ουτε θελει bios update.Νομιζα οτι σου βγαζει casefan 2 αλλα οτι σου βγαζει 0 στροφες.εσενα δεν το βγαζει καθολου.δεν ειναι θεμα φαν απλα το bios δεν το εχουν φτιαξει για να κοιταει και αυτο το fan.λογικο ειναι.σε μερικα Mobo θα δεις και 5 fan να παιρνουν αλλα σε 2-3 που ειναι τα βασικα μπορεις να τσεκαρεις τι γινεται και να βαλεις alarm αν πχ πεσει η θερμοκρασια.εσενα θεωρειται βασικο το cpu fan και το case fan 1 .το case fan 2 υποτιθεται οτι το εχεις απλα για καλυτερη λειτουργεια και ψυξη.δεν ειναι υποχρεωτικο ουτε αμα σταματησει θα χαλασει το pc σου.οποτε δεν το τσεκαρει το Mobo καν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...