tehAllantin Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Αγόρασα πρόσφατα απ'το πλαίσιο ένα pc. Η μάδερμπορντ είναι η http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-880GMA-E45-SAM3-880-DDR3-VGA-880GMA-E45.htm . H εν λόγω μητρική έχει 2 βύσματα/jumperakia (δν εχω ιδέα πως λέγονται) για τα casefans. Ονόματι sysfan1 και sysfan2. Για κάποιο λόγο δεν μου αναγνωρίζει το casefan που έχω βάλει στο sysfan2. Ούτε στα βιος ούτε στο speedfan.. Έχει κανείς κάποια ιδέα περί τίνος πρόκειται;
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 a.Θα πρεπει το fan να ειναι 3 pin.επισης πολλες φορες υπαρχουν τετοια θεματα τα οποια λυνονται με bios update.
tehAllantin Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Ναι, το φαν ειναι 3πιν. Για την ακρίβεια είναι το http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/CoolerMaster-SickleFlow-Blue-LED-Fan-120mm-R4-L2R-20AC-GP.htm Θα δω τι παίζει με το βιος. ευχαριστώ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Παντως στο site του πλαισιου το φαν αναφερει οτι ειναι 4pin-PWM και οχι 3pin...
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 στα 4 Pin το 3 ο δεν ειναι για να υπολογιζει τις στροφες??το 4 τι κανει?να ρυθμιζει στροφες υποτιθεται???αν εχει και κανα 3 pin να δοκιμασει θα ειναι μια καλη δοκιμη
phanispal Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Ναι, το 3ο είναι για ένδειξη και το 4ο για ρύθμιση.
probe Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Το δεν αναγνωρίζει που αναφέρεις σημαίνει ότι δεν δουλεύει καν το fan;
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 απλα μπορει το bios να μην καταλαβαινει τι γινεται εκτος αν πραγματι παιζει προβλημα στο fan.οποτε πρωτη δοκιμη bios update δευτερη δοκιμη αλλο fan 3 pin
tehAllantin Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Λοιπόν. Κατέβασα ένα τοολ από την msi για να δω αν μπορώ να κάνω βιος απντέιτ. Έκανα απντέιτ αλλά και πάλι δεν μου αναγνωρίζει το 2ο casefan. Τελικά και το casefan και το Jumperaki της μητρικής είναι 3πιν.. Επίσης τράβηξα μία φωτογραφία του βιος και μία με το Speedfan κ το CPUID HWmonitor. Λέω να πάω να πάρω κανένα fan controler σαν το http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Accessories/Xigmatek-Monocool-Fan-Controller-CSF-CBK33-U01.htm γιατί δεν βγάζω άκρη.
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 με την εικονα μου ελυσες την απορια.δεν ειναι προβλημα της μητρικης ουτε θελει bios update.Νομιζα οτι σου βγαζει casefan 2 αλλα οτι σου βγαζει 0 στροφες.εσενα δεν το βγαζει καθολου.δεν ειναι θεμα φαν απλα το bios δεν το εχουν φτιαξει για να κοιταει και αυτο το fan.λογικο ειναι.σε μερικα Mobo θα δεις και 5 fan να παιρνουν αλλα σε 2-3 που ειναι τα βασικα μπορεις να τσεκαρεις τι γινεται και να βαλεις alarm αν πχ πεσει η θερμοκρασια.εσενα θεωρειται βασικο το cpu fan και το case fan 1 .το case fan 2 υποτιθεται οτι το εχεις απλα για καλυτερη λειτουργεια και ψυξη.δεν ειναι υποχρεωτικο ουτε αμα σταματησει θα χαλασει το pc σου.οποτε δεν το τσεκαρει το Mobo καν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.