poedeer7 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Kαλησπερα, θα ηθελα να μου πειτε γνωμες για αγορα μητρικής που να υποστηριζει crossfire(θα γινει με 5770)και να μην εχει προβλημα με overclock(cpu phenom 955),με διαθεσιμο ποσο τα 100ευρω. εχω βρει αυτες τις δυο ποια προτεινετε? Link και Link ειμαι ανοιχτος και σε αλλες προτασεις αρκει να μη ξεπερναμε το budget. Ευχαριστώ
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Καμια απο τις δυο. Aν θελεις crossfire και overclocking τοτε στα 100 ευρω μονοδρομος ειναι: Asus M4A79XTD EVO : http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16128&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 Ειναι η καλυτερη μητρικη στα 100 ευρω, με υποστηριξη crossfire (8x + 8x), και υποστηριξη overclocking (8+2 Phase power, Ψυκτρα ακομη και στα mosfets, Solid state capacitors). Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν υποστηριζει SATA III και USB 3.0 . Εχει το SB750 οποτε θα περιοριστεις στα SATA II και USB 2.0 .
poedeer7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Καμια απο τις δυο. Aν θελεις crossfire και overclocking τοτε στα 100 ευρω μονοδρομος ειναι: Asus M4A79XTD EVO : http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16128&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 Ειναι η καλυτερη μητρικη στα 100 ευρω, με υποστηριξη crossfire (8x + 8x), και υποστηριξη overclocking (8+2 Phase power, Ψυκτρα ακομη και στα mosfets, Solid state capacitors). Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν υποστηριζει SATA III και USB 3.0 δε με ενδιαφερει προς το παρον usb3,sata3 αλλα γιατι ειναι μονοδρομος? ολες οι αλλες υπολοιπονται σε χαρακτηριστικα?(phases,capacitors,ψυκτρες?) αυτη λεει τιποτα? Link
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Απλα, προτιμω την Asus, χωρις αυτο να σημαινει οτι η Asrock δεν ειναι καλη σαν εταιρια (αλλωστε νομιζω οτι η Asrock συνεργαζεται με την Asus). Και οι αλλες τις Asrock που διαλεξες (στο πρωτο σου post) λενε οτι υποστηριζουν δυο καρτες σε crossfire 8x + 8x . Σαφως η Asrock 890GX Extreme4 μπορει να κανει crossfire με δυο καρτες σε 16x + 16x . Επειδη επιμενω στην Asus μπορεις να δεις και την Asus M4A89GTD PRO . Η προτιμηση μου στην Asus ειναι προσωπικη και δεν εχει να κανει με το αν η Asrock ειναι καλη ή οχι ως εταιρια. Πολλοι θα σου πουν οτι ειναι πολυ καλη εταιρια. Απο τις μητρικες της Αsrock παρε την ASROCK 870 EXTREME3 ή ASROCK 880G EXTREME3 ενω αν ειναι να δωσεις κατι παραπανω τοτε πανε κατευθειαν στην ASROCK 890GX EXTREME4 . Αναλογα με τις δυνατοτητες τους: "ASROCK 870 EXTREME3" < "ASROCK 880G EXTREME3" < "ASROCK 890GX EXTREME4"
poedeer7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 δεν εχω κολημα με την asrock και αυτη που εχω τωρα asus ειναι! δε νομιζω οτι εχει μεγαλη διαφορα το 16χ απο το 8χ και μαλλον κλινω προς την asus. Γιατι ομως η τελευταια asrock εχει περισσοτερη τροφοδοσια στον cpu?μηπως κλοκαρει καλυτερα?(λεω τωρα δε ξερω) σ'ευχαριστω!
chrisosfp488 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Έχω asrock 890gx extreme 3. Γνώμη μου άμα θες να κάνεις overclocking μην πάρεις asrock. Δεν την παλεύει με τα ρεύματα.
LouCi4er Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 δεν εχω κολημα με την asrock και αυτη που εχω τωρα asus ειναι! δε νομιζω οτι εχει μεγαλη διαφορα το 16χ απο το 8χ και μαλλον κλινω προς την asus. Γιατι ομως η τελευταια asrock εχει περισσοτερη τροφοδοσια στον cpu?μηπως κλοκαρει καλυτερα?(λεω τωρα δε ξερω) σ'ευχαριστω! Εχουν ενα θεματακι με τα ρευματα οι ASRock 890GX Extreme.Μαλλον θεμα bios ειναι.Η δικια μου ASRock παντως δεν εχει κανενα θεμα.Σκυλι και απο oc φυσαει,ειδικα για 64 ευρω που εδωσα.Παντως,απο αυτα που διαβαζω,η 880G Extreme3 ειναι πολυ καλη μητρικη και στο oc τα παει περιφημα.Crossfire χ8 κανει και σε αρκετα καλη τιμη.
tmjuju Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μιας και στοχεύεις σε cf, προτίμησε mobo με μεγάλη απόσταση μεταξύ των PCIe για καλύτερη κυκλοφορία αέρα και ψύξη των καρτών. Επιβεβαιώνω ότι η asrock έχει ένα θεματακι με τα ρεύματα της, αλλά εάν δε στοχεύεις για πάνω από 3,8MHz σε καθημερινή χρήση, τότε δε θα με απασχολούσε και πολύ το θέμα. Άλλωστε κάπου εκεί στα 3,6-3,8 είναι και μια καλή τιμή απόδοσης/κατανάλωσης, μετά ξεφεύγουν τα ρεύματα και οι καταναλώσεις ασύμμετρα με τα οφέλη.
LouCi4er Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μιας και στοχεύεις σε cf, προτίμησε mobo με μεγάλη απόσταση μεταξύ των PCIe για καλύτερη κυκλοφορία αέρα και ψύξη των καρτών. Επιβεβαιώνω ότι η asrock έχει ένα θεματακι με τα ρεύματα της, αλλά εάν δε στοχεύεις για πάνω από 3,8MHz σε καθημερινή χρήση, τότε δε θα με απασχολούσε και πολύ το θέμα. Άλλωστε κάπου εκεί στα 3,6-3,8 είναι και μια καλή τιμή απόδοσης/κατανάλωσης, μετά ξεφεύγουν τα ρεύματα και οι καταναλώσεις ασύμμετρα με τα οφέλη. Αυτο ειναι πολυ σωστο.Αλλωστε και εγω τον Β55 στα 3,850 τον εχω διοτι μεχρι εκει παει με ξεφτιλα ρευματα και θερμοκρασιες.Απο εκει και πανω αλλαζουν δραματικα τα πραγματα.Απλως ειναι και το ψυχολογικο για καποιους "γιατι να μην πιασω τα 4GHz ρε γμτ"?
tmjuju Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Αυτο ειναι πολυ σωστο.Αλλωστε και εγω τον Β55 στα 3,850 τον εχω διοτι μεχρι εκει παει με ξεφτιλα ρευματα και θερμοκρασιες.Απο εκει και πανω αλλαζουν δραματικα τα πραγματα.Απλως ειναι και το ψυχολογικο για καποιους "γιατι να μην πιασω τα 4GHz ρε γμτ"? Σε καταλαβαίνω απόλυτα για το ψυχολογικό. Από την άλλη και εγώ με cf σε asrock 880G παλιότερα, είχα αποκτήσει μεγαλύτερο ψυχολογικό που έβλεπα να είναι σάντουιτς οι κάρτες. Πάλι καλά τα λέμε εδώ στο group therapy και δε χρειάζεται να τρέχουμε σε ψυχολόγους
poedeer7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 ωραια αρα προς το παρον καταληγουμε σε 2:ASUS M4A79XTD EVO ή Asrock AM3 890GX Extreme4. Με ενδιαφερει περισσοτερο το oc καθως υπαρχει υδροψυξη ηδη(σε cpu) και τα ρευματα θα ανεβουν αρκετα. Επισης δε θα σκεφτομουν το cf αν δεν υπηρχαν ηδη οι 2 5770.οποτε με βαση αυτα τι θα προτεινατε?
grimpr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μπορεις να δεις και την Asus M4A89GTD PRO. +1, ειδάλλως περιμένει για AM3+ μητρικές.
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Συμφωνουμε, στη προηγουμενη σελιδα του προτεινα την ASUS M4A79XTD EVO στη κατηγορια των 100 ευρω, και επειδη το σκεφτεται μηπως δωσει και κατι παραπανω, του προτεινα την Asus M4A89GTD PRO. Ενα αλλο κολλημα που εχω, εκτος αυτο με τις μητρικες της Asus, ειναι οτι δεν θελω οι μητρικη να εχει onboard vga / hdmi εξοδους. Γιατι θα χρησιμοποιησω ξεχωριστη καρτα γραφικων. Εξαιρεση απο τις μητρικε της Asus με onboard vga αποτελει η ASUS M4N98TD EVO, η οποια χρησιμοποιει την ενσωματωμενη GeForce 8200 μονο για το Hybrid SLI (της ενσωματωμενης GeForce 8200 και της NVIDIA's gpu που εχει η PCI-E καρτα γραφικων). Θα την ηθελα ομως την ASUS M4N98TD EVO με επιπλεον (εκτος αυτων που εχει) 2 x USB 3.0 και 2 x SATA III ports.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.