Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Stockholm4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρασε ο χειμώνας και δέν κινδυνεύω πλέον να αρρωστήσω..

Θα φανεί λίγο χαζή η ερώτησή μου αλλα πού θα μπορούσα στην Αθηνα να δώσω αίμα χωρίς να φοβάμαι ότι θα με βγάλουν άρρωστο ή θα με κολλήσουν με κανα ιο? :eek:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://aima.gr/aimaold2/maps2.php

http://www.google.gr/search?hl=el&lr=lang_el&biw=1024&bih=601&tbs=lr%3Alang_1el&q=%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1&aq=f&aqi=&aql=&oq=

δεν νομιζω οτι εχεις να φοβηθεις για μολυνσεις κτλ.αλλα για να σου φυγει θα κοιτας τις κινησεις που κανουν.

κατι γελειο που ακουσα ειναι οτι σε ενα νοσοκομειο ζητησαν 5ε στην εισοδο:P

αν πας κανε την καλη και ποσταρε αν τεθηκε τετοιο θεμα.

εγώ παω στο τζάνειο στον πειραιά μιας και η αιμοδοσία είναι στο καινούργιο κτίριο και είναι καθαρά,άνετα και συνήθως έχει και μπόλικες πιτσιρίκες νοσοκόμες :P

μην πας στο κρατικό της Νίκαιας ποτε!

χάλια χώρος. δίπλα στην πτέρυγα ψυχασθενών και πρεζακίων σε πιάνει η καρδιά σου...

http://aima.gr/aimaold2/maps2.php

http://www.google.gr/search?hl=el&lr=lang_el&biw=1024&bih=601&tbs=lr%3Alang_1el&q=%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1&aq=f&aqi=&aql=&oq=

δεν νομιζω οτι εχεις να φοβηθεις για μολυνσεις κτλ.αλλα για να σου φυγει θα κοιτας τις κινησεις που κανουν.

κατι γελειο που ακουσα ειναι οτι σε ενα νοσοκομειο ζητησαν 5ε στην εισοδο:P

αν πας κανε την καλη και ποσταρε αν τεθηκε τετοιο θεμα.

Αν δεν μου ζητήσουν 5 ευρω στην εισοδο μπορεί να με χρεωσουν περισσότερο αίμα! Ελπίζω μονο μην με ξεχάσουν εκεί με το μηχάνημα και με ξεζουμίξουν! Στην Ελλάδα ζούμε! :-D

Εγώ δίνω πάντως στο 401 από όταν ήμουν φαντάρος (2 φορές το χρόνο, καλοκαίρι-χειμώνα), με την προσφορά που έχουν σε αίμα από φαντάρους και μόνιμους (για τις άδειες) δεν θα έχουν πότε έλλειψη η οποιαδήποτε παρόμοια δικαιολογία. Επίσης είναι πολύ καθαρά, οργανωμένα, ευγενικά, σου δίνουν πορτοκαλάδα και σάντουιτς (κλασσικα στεργιου για όσους θυμούνται από το φανταρικο τους) μόλις τελειώσει η αιμοδοσία.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Αν δεν μου ζητήσουν 5 ευρω στην εισοδο μπορεί να με χρεωσουν περισσότερο αίμα! Ελπίζω μονο μην με ξεχάσουν εκεί με το μηχάνημα και με ξεζουμίξουν! Στην Ελλάδα ζούμε! :-D

πρώτη φορά πας?

γιατί το μηχάνημα απλά κουνάει την σακουλίτσα δεν κάνει tpt παραπάνω

και είναι αυτόματο όταν φτάσει στο βάρος που πρέπει η σακούλα κάνει μπιπ και σταματάει να κουνιέται

δεν ξέρω αν ισχύει αλλά είχα διαβάσει πρόσφατα σε κάποιο blog (δε θυμάμαι που):

κάποιος πήγε να δώσει αίμα και του ζητήσανε και τα 5€!

τελικά αίμα έδωσε αλλά δεν τους πλήρωσε. μετά από κάποιες μέρες όμως πήγε πάλι για κάποια επέμβαση νομίζω

και τότε του ζητήσανε και τα 5€ που δεν είχε δώσει όταν πήγε για την αιμοδοσία αλλιώς επέμβαση δε θα γίνοταν.

πάντως ικανούς τους έχω να το κάνανε

Εγώ δίνω πάντως στο 401 από όταν ήμουν φαντάρος (2 φορές το χρόνο, καλοκαίρι-χειμώνα), με την προσφορά που έχουν σε αίμα από φαντάρους και μόνιμους (για τις άδειες) δεν θα έχουν πότε έλλειψη η οποιαδήποτε παρόμοια δικαιολογία.

"Σε κάθε νοσοκομείο 2/10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Έτσι, οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα, ξεπερνούν πολύ περισσότερο από τις 550.000 - 600.000 φιάλες και καλύπτονται από τις εξής πηγές:

- 50 % από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών.

- 40 % από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες καθώς και συγκροτημένους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών .

- 5 % από τις ένοπλες δυνάμεις."

μια ερωτηση.οταν δηλωσατε εθελοντης αιμοδοτης σας στειλαν καμμια καρτα μετα απο ποσο καιρο?ισχυει οτι πριν παρουν 1η φορα αιμα κανονικα σου δεινουν και εξεταση αιματος?

"Σε κάθε νοσοκομείο 2/10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Έτσι, οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα, ξεπερνούν πολύ περισσότερο από τις 550.000 - 600.000 φιάλες και καλύπτονται από τις εξής πηγές:

- 50 % από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών.

- 40 % από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες καθώς και συγκροτημένους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών .

- 5 % από τις ένοπλες δυνάμεις."

μια ερωτηση.οταν δηλωσατε εθελοντης αιμοδοτης σας στειλαν καμμια καρτα μετα απο ποσο καιρο?ισχυει οτι πριν παρουν 1η φορα αιμα κανονικα σου δεινουν και εξεταση αιματος?

ναι...και που κολλαει αυτο που ειπα εγω με αυτο που λες εσυ; καταλαβες τι εκανες quote και ποσταρες εδω; τα ποσοστα που λες (στην περιπτωση που ειναι σωστα), το 5% που λεει, σημαινει οτι ο στρατος κανει δωρο ουσιαστικα το αιμα αυτο σε ασθενεις που δεν εχουν να τους δωσουν συγγενεις κτλ. αν εγω χρειαστω αιμα, εχω τις φιαλες που εχω δωσει, δεν θα μου κανει κανενα δωρο ο στρατος. αν χρειαστει συγγενης μου, εχω να του δωσω απο την καβατζα μου, παλι δεν μου κανει καποιο δωρο ο στρατος. αν χρειαζομουν αιμα και δεν ειχα καποιον συγγενη (οπως λεει 50%), αν δεν μου εδιναν απο μεμονωμενους αιμοδοτες (40%), αν δεν μου εδινε κι ο στρατος (5%), τοτε μαλλον θα ανηκα στο αλλο 5% (που λειπει απο το ποσοστο) που μαλλον πεθαινει εξαιτιας μη παροχης του αναγκαιου αιματος (;;; ).

οχι απλα εξηγει ποιοι δεινουν αιμα γενικοτερα και οτι ο στρατος εχει μικρο ποσοστο.να υπαρχουν στο στρατο απο 200χιλ ατομα ανα ετος?

αν ο στρατος λειτουργουσε σαν συλλογος θα το προσθεταν στο 40% που εχουν οι μονιμοι και οι συλλογοι.

Θα κάνω μια αχαρακτήριστη και αβάσιμη (και ίσως αθελά μου, προβοκατόρικη) ερώτηση αλλα πού θα μπορούσα στην Αθηνα να δώσω αίμα χωρίς να φοβάμαι ότι θα με βγάλουν άρρωστο ή θα με κολλήσουν με κανα ιο? :eek:

fixed.

σδφσφσφφφσφσ

οχι απλα εξηγει ποιοι δεινουν αιμα γενικοτερα και οτι ο στρατος εχει μικρο ποσοστο.να υπαρχουν στο στρατο απο 200χιλ ατομα ανα ετος?

αν ο στρατος λειτουργουσε σαν συλλογος θα το προσθεταν στο 40% που εχουν οι μονιμοι και οι συλλογοι.

δεν παει ετσι ομως. ο στρατος εξ ορισμου ειναι διαφορετικη περιπτωση και κραταει δικες του καβατζες για την οποιαδηποτε περιπτωση (οπως πχ με τα καυσιμα...και ολη η ελλαδα να στερεψει, υπαρχουν τα στρατιωτικα αποθεματα). οποτε πρωτα καλυπτονται οι αναγκες απο συγγενεις, μετα απο γενικη εθελοντικη αιμοδοσια και η εσχατη λυση ειναι τα του στρατου.

Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Έχω δώσει πολλάκις στο Γ.Κ. Νικαίας λόγω εντοπιότητας , στο Τζάννειο, Στη Θήβα στο στρατόπεδο,στη Λάρισα σε ένα και πριν 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη σ'αυτό που είναι δίπλα στα στερ.

Δωστε κανα μπουκαλάκι, καλό κάνει σε μας τα αγοράκια που δεν εχουμε αλλαγή στο αίμα απο φυσικού μας.

a.εξετασεις σου κανουν καθε φορα.

β.σου δινουν μια καρτα και εκει γραφουν που και ποτε εδωσες αιμα.η καρτα ειναι τυπικη τελειως απλα για να ξερεις εσυ που εχεις δωσει.ακομα και να μην την εχεις σε βρισκουν και βρισκουν ποσες εχεις δωσει και που.εγω πχ εδω 2 καρτες

γ.εγω πλεον δινω στο ναυτικο νοσοκομειο αθηνων 3 φορες τον χρονο συνηθως.καθε 4 μηνες.απλα καλο ειναι να δινεις καπου συγκεκριμενα γιατι αμα δινεις απο εδω και απο εκει μετα χανεις την μπαλα και οταν χρειαστεις θα παιρνεις 100 τηλ.

δ.σε πολλα νοσοκομεια δεν εχουν αυτο που ανακατευει το αιμα οση ωρα σου παιρνουν αιμα.

ε.ο ασκος αφου γεμισει υποχρεωτικα σταματαει γιατι στην ουσια δουλευει σαν υποπιεση μεχρι να γεμισει οποτε και να σε ξεχασουν απλα περιμενεις τιποτε αλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...