stormntg Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Γεια σας! Εχω ενα laptop με windows 7 (64bit) το οποιο μπαινει στο internet ασυρματα (μεσω wi-fi) και ενα desktop με windows xp(32bit). Θελω να ρωτησω εαν μπορω να συνδεσω τους δυο υπολογιστες με το καλωδιο lan (crossover) που εχω μεσω των καρτων δικτυου και μοιραστει το internet και στον desktop υπολογιστη. Γινεται κατι τετοιο ή...πολυ φαντασια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
+~CyBeR~+ Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 γινεται εγω το ειχα κανει απο το laptop στο σταθερο αλλα το laptop ειχε windows xp και ο σταθερος τα 7αρια τωρα απο windows 7 θα σε γελασω παντως απο τα xp ειναι πολυ ευκολο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
h4ckm4n Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Γεια σας! Εχω ενα laptop με windows 7 (64bit) το οποιο μπαινει στο internet ασυρματα (μεσω wi-fi) και ενα desktop με windows xp(32bit). Θελω να ρωτησω εαν μπορω να συνδεσω τους δυο υπολογιστες με το καλωδιο lan (crossover) που εχω μεσω των καρτων δικτυου και μοιραστει το internet και στον desktop υπολογιστη. Γινεται κατι τετοιο ή...πολυ φαντασια... Εύκολο! Απλά βάζεις gateway στο desktop σου την IP του notebook και όποια IP θες που να ανήκει στο subdomain του wifi σου που λογικά έχεις DHCP και μετά βάζεις και την IP του DNS, που σηνήθως είναι ίδιο με το gateway. Μετά κάνε ένα restart γιατί η στοίβα των TCP/IP protocols στα Windows XP είναι κακογραμμένη και έτσι δεν ενημερώνει σωστα κάποιους πίνακες στο λειτουργικό και για να μη σου σπάσει τα νεύρα κάνε το restart για να "δεις" Internet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.