Προς το περιεχόμενο

Αγγελίες - "Νέα υποβολή"

VampireKiSS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρατηρώ ότι πολλά μέλη κάνουν συστηματικά κατάχρηση της επιλογής "νέα υποβολή" που είναι διαθέσιμη στις αγγελίες.

Με αυτό τον τρόπο φέρνουν την αγγελία τους διαρκώς στην 1η σελίδα θάβοντας έτσι αγγελίες άλλων. Είναι δε ακόμη πιο προκλητικό όταν η αγγελία τους βρίσκεται μόλις στη 2η σελίδα, αλλά η γαϊδουριά τους θέλει την αφεντομουτσουνάρα τους πρώτο τραπέζι.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι μέχρι 1 νέα υποβολή, ή καθόλου (όπως ήταν παλιότερα) θα ήταν πιο δίκαιο για όλους. Όποιος θέλει κάτι να ψάχνει και σε παλιότερες. Με το καθεστώς που ισχύει τώρα όμως, οι καινούριες αγγελίες πέφτουν στην 3η σελίδα μέσα σε 1 μέρα και βγαίνουν συνέχεια μπροστά παλιές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Για να υπαρχει δυνατοτητα νεας υποβολης μετα από μια ημερα και οχι οποτε να ειναι, σημαινει οτι ειναι συνειδητη επιλογη, αρα οιαδηποτε αναφορα ως προς την "αφεντομουτσουναρα" μας καθιστα το ποστ σου προσβλητικο. Ελπιζω να το κατανοεις αυτο...

Για να βγαινουν συνεχως μπροστα "παλιες" σημαινει πως το αντικειμενο δεν εχω πουληθει, αρα ποια ακριβως η διαφορα με μια "καινουρια"?

Ούτως ή άλλως έχεις δικαίωμα να δημοσιεύεις δύο νέες αγγελίες εβδομαδιαίως (στις οποίες προσμετράται η νέα υποβολή, δε μπορείς δηλαδή να βάλεις δύο νέες + να επαναφέρεις όσες παλιές θέλεις, άρα δεν τίθεται θέμα κατάχρησης, είναι άκυρο αυτό που λες), συνεπώς απλά αντί να γεμίζεις με κλώνους τη database του insomnia σε περίπτωση που το πράγμα παραμένει προς πώληση, χρησιμοποιείς τη προϋπάρχουσα καταχώρηση. Επίσης όταν πουληθεί το πράγμα δε χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις να ενημερώσεις όλους τους κλώνους πως δώθηκε, όπως γινόταν παλιότερα.

Δεν είναι κατάχρηση, είναι feature που νομίζω είχε ζητηθεί κιόλας.

Αν μπορείς τότε δίνω δίκιο στην αγανάκτησή του, αλλά νομίζω πως κάποια στιγμή είχα δημιουργήσει μία νέα + είχα επαναφέρει μία και μετά πήγα να δημιουργήσω άλλη μία νέα και δε γινόταν. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στον αγγελιοχώρο, αλλά νομίζω πως δε μπορείς. Ας επιβεβαιώσει κάποιος...

Έφτιαξες νεα (1) + επανέφερες άλλη μια (1) = 2. Άρα δεν μπορείς να δημιουργήσεις καινούρια.

Παρ'όλα αυτά, μπορείς να επαναφέρεις όσες από τις παλιές θέλεις.

Παρ'όλα αυτά, μπορείς να επαναφέρεις όσες από τις παλιές θέλεις.

Ναι αλλά μόνο μέχρι 2 την εβδομάδα, οπότε καλά είπα, δεν υφίσταται κατάχρηση, είσαι εντός των δικαιωμάτων που έχεις να προβάλεις την αρχοντόφατσά σου.

Λοιπόν, άκυρο, μόλις έριξα μια ματιά και είδα όντως πως ορισμένοι χρήστες έχουν περισσότερες των δύο αγγελιών επαναφέρει, άρα δεν προσμετρούνται όπως είχα εγώ την εντύπωση (κάτι άλλο θα μου είχε συμβεί και δε θυμάμαι καλά ίσως, ή μάλλον προσμετρούνται στο να μη σε αφήνουν να φτιάξεις νέα, αλλά όχι στο να μη σε αφήνουν να επαναφέρεις κι άλλες - μάλλον αυτό).

Οπότε ως έχει το θέμα, ναι μεν παραμένει σημαντικό feature η δυνατότητα νέας υποβολής, αλλά έχει δίκιο ο VampireKiSS πως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Αν θεωρούταν ισότιμη η νέα υποβολή με τη δημιουργία νέας αγγελίας (όπως νόμισα εγώ και περιέγραψα παραπάνω) νομίζω πως θα λυνόταν το θέμα χωρίς να χρειάζεται περιορισμός στον αριθμό των νέων υποβολών. Όντως κάποιοι χρήστες το παρακάνουν λιγάκι, τώρα που το βλέπω...

Εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να έχεις δυνατότητα νέας υποβολής αλλά κάθε 3 μέρες(μια μικρή αύξηση δηλαδή στο χρόνο).Μια χαρά είναι οι αγγελίες όπως είναι.Αν δεν τα έχει πουλήσει δηλαδή ο άλλος τα πράγματα θα περιμένει μια βδομάδα για να ξαναφτιάξει κλώνο αγγελία;Αυτό δεν ήταν καλό.Και αν θέλει μετά από μια-δυό-τρείς-τέσσερις βδομάδες να πουλήσει και κάτι άλλο;

Τώρα αν θάβονται νέες αγγελίες στην γενική κατηγορία for sale γιαυτό τον λόγο άλλωστε υπάρχουν και οι κατηγορίες για να πηγαίνει ο καθένας και να κοιτάει τι ακριβώς τον ενδιαφέρει και να βλέπει στις πρώτες σελίδες τα φρέσκα.Και αν μπορούν να μπούν ακόμη περισσότερες κατηγορίες ακόμη καλύτερα.(πχ στο hardware ram και τροφοδοτικό τα βάζουν όλοι όπου να ναι επειδή δεν υπάρχει κατηγορία)Πιο πρίν ήταν το χάλι που ίσχυε το ίδιο που λέει ο ΤS μόνο που έβρισκες 50 ίδιες αγγελίες.Τουλάχιστον τώρα τις βλέπεις αλλά μια φορά.Τι στην αρχή τι στο τέλος.Βλέπεις την ημέρα που έγινε η καταχώρηση δηλαδή..Αν κάτι είναι σημερινό ή χθεσινό δεν πα να είναι και στην 100η σελίδα;Μέχρι την 100η σελίδα θα φτάσεις να ψάχνεις αν έχει μέχρι εκεί φρέσκα πράγματα και χρειάζεσαι κάτι.

• Moderators

Με το παρον συστημα οταν κανεις νεα υποβολη, η παλια "σβηνεται" και μεταφερεται στην αρχη. Αυτο ειναι ανεκτιμητητς αξιας για να μη γεμιζει σκουπιδια-αγγελιες το φορουμ.

Παρολ' αυτα (και παρολο που περιοριζομαι ο ιδιος απ αυτο), συμφωνω στο να αυξηθει ο χρονος Νεας Υποβολης στις 3 ημερες. Κατι σαν απαγορευση bump για 3 μερες ή η νεα υποβολη να μετραει ως νεα αγγελια, και αρα να ισχυει το max 2 αγγελιες τη βδομαδα. Δικαιο μου ακουγεται.

Δεν έχω σκοπό να προσβάλω κανένα μέλος που σέβεται τα υπόλοιπα μέλη. Όταν βλέπω όμως να επιμένουν κάποιοι σε βαθμό έμμονης ιδέας, τότε έχει ξεφύγει από ατομικό δικαίωμα του καθενός και γίνεται φίμωση (ή προσβολή) των άλλων. Μιλάμε για απανωτές ανανεώσεις επί εβδομάδες, χωρίς καμία αλλαγή στο περιεχόμενο ή την τιμή. Θα επιμείνω ότι έτσι όπως γίνεται αυτό είναι γαιδουριά και όποιος διαφωνεί ας σκεφτει τι θα γινόταν και ποιον ωφελει τελικά αν όλοι κάνανε αλόγιστη χρήση της δυνατότητας αυτής. Για κάτι τέτοια εξάλλου είχαν απαγορευτεί και παλιότερα τα "up". Σε πρακτικό επίπεδο τώρα δε νομίζω ότι είναι λογικό να παρακολουθείς μια κατηγορία κάθε μέρα για να βρεις κάτι που ψάχνεις και να πρέπει να πας στην 3η σελίδα για να δεις καινούρια αγγελία. Κατανοώ το πρόβλημα των σκουπιδιών οπότε αφού εξυπηρετεί η νέα υποβολή ας προσμετράται τουλάχιστον στις 2 δημοσιεύσεις/εβδομάδα.

Το πρωί κράτησα screenshot της 2ης σελίδας από την κατηγορία "μονάδες αποθήκευσης".

Δείτε το:

Link

και δείτε πού βρίσκονται 2 από αυτούς, αυτή τη στιγμή:

Link

ενώ και άλλοι θαμώνες της 1ης σελίδας που βλέπω τώρα επανήλθαν από την 3η. Από τις 9 συνολικά αγγελίες οι 4 είναι καινούριες και οι 5 προέρχονται από νέα υποβολή!

Αυτό μπορεί να συμβαίνει και 2 φορές την ημέρα. Δεν ξέρω αν είναι κάποια κόντρα μεταξύ των μελών ή κάποια εμμονή. Εγώ το χαρακτήρισα γαϊδουριά και θα ήθελα να ακούσω πώς το χαρακτηρίζετε εσείς τώρα που το βλέπετε και με εικόνες. Και αύριο βράδυ να μπείτε πάλι εκεί θα βρίσκονται οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Παιδιά ίσως έχει και ένα δίκιο το παιδί...

Ας υπάρχει η νέα υποβολή που είναι πολύ βολικό άλλα ας κλειδώνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την στιγμή που την πατάς δεν είναι καν και τόσο δύσκολο.

Το θέμα είναι να το δουν έτσι και οι admins ... ^_^

Δηλαδή εσύ άμα ψάχνεις κάρτα γραφικών αντί να μπείς στην κατηγορία κάρτες γραφικών που τις έχει όλες(και αυτές από τη νέα υποβολή-για να υπάρχουν δεν έχουν πουληθεί ακόμη) θα μπείς στην γενική κατηγορία latest for sale;Να δείς και ποδήλατα,αμάξια,σπίτια,τροφοδοτικά,κουτιά,παιχνίδια κτλ κτλ και να ψάχνεις μισή ώρα;Και κανένας δηλαδή να μην έκανε νέα υποβολή είναι λογικό εκεί να κρυφτεί σχετικά γρήγορα η αγγελία.Τώρα τι να σου πω δηλαδή;Πρέπει να σου τύχει μια φορά να είσαι σε φάση να περιμένεις να πουλήσεις πολλά πράγματα να πρέπει να τα βάζεις 2 ανά βδομάδα και να μην μπορείς να βάλεις αγγελία μετά από μια βδομάδα επειδή δεν έχουν φύγει τα προηγούμενα..

Καλύτερα πάντως ότι δεν έχει πουληθεί να είναι "up" στις πρώτες σελίδες για να το βλέπεις ακόμη και αν το έχεις δει 100 φορές και δεν ενδιαφέρεσαι από το να είναι θαμμένο μετά από μια βδομάδα στην 30η σελίδα και για αυτόν που πουλάει και για αυτόν που ψάχνει να αγοράσει.

Τώρα για την τιμή που λες αμα δεν καταλαβαίνει ο άλλος ότι δεν φεύγει επειδή το έχει ακριβά τι να τον κάνεις;Δικαίωμά του να το πουλάει όσο θέλει.Σίγουρα πάντως του το έχουν πεί σε pm.

Κοίτα για να βρίσκονταν το πρωί στη 2η σελίδα πάει να πει ότι από χθες δεν έχουν μπει και πολλές αγγελίες στην κατηγορία.Τώρα εντάξει αυτός δεν καταλαβαίνει ότι τι δεύτερη σελίδα τι πρώτη και κάνει κάθε μέρα νέα υποβολή.Αλλά δεν κρύβει και πολλά πράγματα.Όπως είπα και πρίν τι να είναι 1η τη 2η σελίδα..Σε άλλες κατηγορίες όμως που μπαίνουν 40 αγγελίες τη μέρα πχ σίγουρα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα.Και ξαναλέω το καλύτερο θα ήταν να μεγάλωνε λίγο ο χρόνος που μπορείς να κάνεις νέα υποβολή για να αποφεύγονται τέτοια τραγελαφικά πράγματα για αισθητικούς λόγους και μόνο.Αλλά το να του στερείς το δικαίωμα να βάλει νέα αγγελία επειδή δεν έχει πουλήσει ακόμη την παλιότερη ε δεν βολεύει και τόσο πολύ.

Κατ' αρχήν Νίκο δεν μίλησα αόριστα για αναζήτηση σε γενική κατηγορία. Εξήγησα τι γίνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία με συγκεκριμένα προφανώς μέλη που φαίνονται και στα ss. Παρόμοιες συμπεριφορές βέβαια έχω δει και σε άλλες κατηγορίες.

Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω για να μιλήσουμε στη βάση που θέτεις. Συγκεκριμένα θα πρέπει ξανά να ξεκαθαρίσουμε αν ο χώρος των αγγελιών είναι για εξυπηρέτηση των μελών όπου σαν απλοί χρήστες θα τύχει περιστασιακά να έχουν πραγματάκια προς πώληση ή αν είναι ένα παζάρι όπου ο καθένας μπορεί να απλώνει την πραμάτια που δεν πουλάει από το μαγαζί του ή που του ξέμεινε στη ντουλάπα και πρέπει να το πουλήσει με κάθε τίμημα εδώ και τώρα μετατρέποντας λίγο λίγο τη στήλη σε "αγγελιοφόρο". Το αναφέρω γιατί είμαι με την εντύπωση ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός των αγγελιών. Ναι μου έχει τύχει να έχω πολλά για πούλημα. Ε και τι έγινε? Περίμενα και την επόμενη εβδομάδα.

Πιθανόν να έχεις δίκιο και να είναι περισσότερο το αισθητικό μέρος που με ενοχλεί αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που τώρα στην αρχή μοιάζει απλά αντιαισθητικό να δεις πώς θα μεταμορφωθεί στο μπάχαλο που είχαμε ξαναζήσει με τα "up" παλιότερα, μόλις πάρουν όλοι γραμμή τη νέα λειτουργία. Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν καταργηθεί ούτε πιστεύω ότι σκοπός της νέας υποβολής είναι να λειτουργεί καθ' αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να το δεί κάποιο από τα παιδιά της διαχείρησης και να πάρει θέση να ξέρουμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε πλέον στις αγγελίες.

Τέλος αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με ποια λογική λες ότι καλύτερα το απούλητο -που προφανώς δεν ενδιαφέρει κανένα από τα 500 ή 1000 άτομα που το είδαν- να βρίσκεται με up μόνιμα εκεί. Αφού δεν έχει sticky δηλαδή να κάνουμε με το στανιό...

Όχι φίλε μου. Η λογική λέει μπαίνεις σήμερα και βλέπεις κάτι καινούριο, όχι αυτά που βλέπεις εδώ και 1 μήνα και τα καινούρια διάσπαρτα και χωμένα πίσω από ένα σωρό up

EDIT:

Αλλά το να του στερείς το δικαίωμα να βάλει νέα αγγελία επειδή δεν έχει πουλήσει ακόμη την παλιότερη ε δεν βολεύει και τόσο πολύ.

Αυτό δεν ισχύει και μάλλον εδώ μπερδεύτηκες. Μπορεί κ΄'αποιος να έχει όσες αγγελίες θέλει. Ο μόνος περιορισμός είναι στο να δημοσιεύει έως 2 την εβδομάδα. Όχι δηλαδή να έχει 2 μόνο στο σύνολο.

Συγκεκριμένα θα πρέπει ξανά να ξεκαθαρίσουμε αν ο χώρος των αγγελιών είναι για εξυπηρέτηση των μελών όπου σαν απλοί χρήστες θα τύχει περιστασιακά να έχουν πραγματάκια προς πώληση ή αν είναι ένα παζάρι όπου ο καθένας μπορεί να απλώνει την πραμάτια που δεν πουλάει από το μαγαζί του

...λες και δε φτάνει που αντί για καταχώρηση αγγελίας για ένα πράγμα βάζουν ολόκληρη λίστα. :rolleyes:

Έχει δίκιο ο συμφορουμίτης, πρέπει να γίνει... επιμήκυνση του χρόνου νέας υποβολής. ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...