santeron Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, Ήθελα να σας πω και εγώ τον πόνο μου όπως και πολλοί άλλοι απ΄ όσο βλέπω εδώ μέσα... Έχω τελειώσει Ηλεκτρονικός ΤΕΙ Πειραιά και έχω τρέλα με τον προγραμματισμό. Ασχολούμαι στην ουσία από τα 7 μου όπου και ο πατέρας μου ως προγραμματιστής μου έδειχνε κάποια πράγματα σε Basic, Pascal, Delphi, V.Basic κτλ... Αργότερα στην σχολή ασχολήθηκα με Java και MySql στο επίπεδο του ΤΕΙ απλά τις έψαξα λίγο παραπάνω μόνος μου και έκανα και πτυχιακή πάνω σε Java (οι οποία ομολογουμένως δεν είναι κακή για το επίπεδό μου, αν θέλετε την ανεβάζω κιόλας ). Γενικά διαβάζω εύκολα προγράμματα, καταλαβαίνω την λογική τους και έχω τον τρόπο σκέψεις που χρειάζεται. Θέλω πάρα πολύ να ασχοληθώ σοβαρά με προγραμματισμό σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά αυτή την στιγμή το επίπεδο μου είναι αρκετά χαμηλό. Έχω "παίξει" με διάφορες γλώσσες σε εισαγωγικό επίπεδο να δω αν μου αρέσει κάποια περισσότερο αλλά νομίζω ότι τείνω σε Java. Έχω διαβάσει ένα-δύο βιβλία για Java (π.χ. O'Reilly Head First Java) αλλά δεν είναι το πρόβλημα μου τόσο η γλώσσα σαν γλώσσα (φυσικά πρέπει να κάνω master και την γλώσσα, δομές κτλ.) αλλά το πως να δομήσω την ίδια την εφαρμογή, πως να χρησιμοποιήσω κάποιες τεχνικές, να οργανώσω τα αντικείμενα/interface μου και τα λοιπά. Διάβασα λοιπόν πρόσφατα το O'Reilly Head First OO Analysis & Design το οποία όντως μου έδωσε μία γεύση σε τεχνικές σχεδίασης. Αυτό που χρειάζομαι είναι μία κατεύθυνση στο πως να ξεκινήσω και να δομήσω αυτή την γνώση μέσα στο μυαλό μου. Βιβλία, links, έστω να μου πείτε μάθε το τάδε θα μου είναι χρήσιμο... Πως να πάρω μία ιδέα και να την κάνω κώδικα ο οποίος να λειτουργεί με τις αρχές ενός OO προγράμματος... Νομίζω ότι καταλαβαίνεται τι ζητάω. PS. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μου πει κάποιος σε ποιες τεχνολογίες πρέπει να δώσω βάση (πχ. J2EE, servlets κτλ.) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.