Προς το περιεχόμενο

2 τηλεφωνικές γραμμές σε 1 συσκευή όταν υπάρχει adsl

katie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τη συνδεσμολογία των καλωδίων για την περίπτωση που θα σας περιγράψω. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό αλλά δεν μπορώ να βρω λύση.

Λοιπόν, σε γραφείο υπάρχουν 2 τηλεφωνικοί αριθμοί και adsl internet. Θέλω να χτυπάνε και οι 2 αριθμοί σε μία συσκευή (η οποία δέχεται 2 γραμμές). Η συνδεσμολογία είναι: τηλεφωνική πρίζα -> φίλτρο -> καλώδιο -> υποδοχή "line 1+2" τηλεφωνικής συσκευής; Το φίλτρο και το καλώδιο πρέπει να έχουν 2 ζεύγη καλωδίων μέσα;

αν η απάντηση και στις δυο ερωτήσεις είναι "ναι", τότε το αποτέλεσμα είναι κανονικό σήμα στη line 1 και θόρυβος στη line 2.

τι κάνω λάθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι 2 pstn γραμμές

το router είναι συνδεδεμένο σε μια πρίζα τηλεφώνου (διαφορετική από αυτήν της συσκευής), στον ένα από τους 2 αριθμούς.

Επίσης, σε κάθε τηλεφωνική πρίζα εσωτερικά είναι συνδεδεμένα δυο ζεύγη καλωδίων, 1 ζεύγος για κάθε τηλεφωνικό αριθμό (κάτι τέτοιο:

RJ-14-Surface-Jack.jpg,

το μπλε ζεύγος ο ένας αριθμός, το πορτοκαλί ζεύγος ο άλλος).

για να καταλαβω το σημα δηλαδη ερχετε στην μια γραμη στα μπλε καλωδια κανονικα ενω η αλλη γραμη ερχετε στα πορτοκαλι αλλα δεν παιζει...

δηλαδη και οι δυο γραμμες ερχονται στη μπριζα που εχεις στη φωτο και μετα με αυτοσχεδιο καλωδιο παει σε διγραμμη συσκευη?

οι διγραμμες συσκευες εχουνε υποδοχη και για τις δυο γραμες,δηλαδη εχουνε δυο εισοδους και οχι μια διπλη....μαλλον βαζεις ενα μονο καλωδιο αναμεσα στην συσκευη και στην μπριζα...διορθωσε με αν κανω λαθος...!

παντως αυτο που θες να κανεις ειναι πολυ απλο και δεν μπορω να καταλαβω γιατι το εκανες τοσο δυσκολο...φιλικα παντα

για να καταλαβω το σημα δηλαδη ερχετε στην μια γραμη στα μπλε καλωδια κανονικα ενω η αλλη γραμη ερχετε στα πορτοκαλι αλλα δεν παιζει...

Ακριβώς. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα στην πρίζα ή αν λόγω φίλτρου ή της συνδεσμολογίας που έκανα, καταλήγει τελικά να μην έχει στην τηλεφωνική συσκευή σήμα η δεύτερη (πορτοκαλί) γραμμή.

δηλαδη και οι δυο γραμμες ερχονται στη μπριζα που εχεις στη φωτο και μετα με αυτοσχεδιο καλωδιο παει σε διγραμμη συσκευη?

η πρίζα είναι άλλη από αυτή που έχω στη φωτό αλλά η συνδεσμολογία των καλωδίων μέσα στην πρίζα είναι αυτή που φαίνεται στη φωτό, ναι. Το καλώδιο δεν είναι αυτοσχέδιο, είναι ένα τηλεφωνικό καλώδιο που αποτελείται από 4 καλωδιάκια μαύρο-κόκκινο-πράσινο-κίτρινο στις θέσεις 1-2-3-4 αντίστοιχα. Έτσι το αγόρασα, νομίζω ότι λέγεται RJ14.

Από την πρίζα δεν πάει κατευθείαν στη συσκευή. Είναι πρίζα -> φίλτρο -> καλώδιο -> συσκευή.

οι διγραμμες συσκευες εχουνε υποδοχη και για τις δυο γραμες,δηλαδη εχουνε δυο εισοδους και οχι μια διπλη....μαλλον βαζεις ενα μονο καλωδιο αναμεσα στην συσκευη και στην μπριζα...διορθωσε με αν κανω λαθος...!

Η δίγραμμη συσκευή είναι αυτή και έχει δύο υποδοχές: "line 1+2" και "line 2/data". Όντως βάζω ένα μόνο καλώδιο.

Έστω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω 2 καλώδια, 1 για κάθε γραμμή, θα ξεκινάνε και τα δυο από την ίδια πρίζα μετά από διακλαδωτή; ή μάλλον πρίζα -> φίλτρο -> διακλαδωτής;

παντως αυτο που θες να κανεις ειναι πολυ απλο και δεν μπορω να καταλαβω γιατι το εκανες τοσο δυσκολο...φιλικα παντα

Το έγραψα και στην αρχή ότι μάλλον είναι εύκολο, απλά εγώ έχω μπερδευτεί και για αυτό ζητάω βοήθεια. Απλά έγραψα αυτό που έκανα για να προλάβω μια πιθανή απάντηση που θα μου έλεγε να κάνω ακριβώς αυτό.

Αν ξεχάσουμε ό,τι έχω κάνει εγώ, τι προτείνεις να κάνω για να δουλέψει;

λοιπον για να δουμε που εχει γινει το λαθος θα παρεις το κοινο καλωδιο τηλεφωνου...αυτο με τις 4 επαφες δηλαδη...

θα το κοψεις στην μεση...θα βαλεις τα δυο βυσματα του κομενου καλωδιου στην τηλεφωνικη διγραμη συσκευη,ενα σε καθε υποδοχη,

line1+line2 δηλαδη...θα ανοιξεις την μπριζα που ειναι στον τοιχο και θα συνδεσεις τα δυο μεσαια καλωδια απο το κομενο καλωδιο στην κοκινη και κιτρινη στα 2 κ 3 δηλαδη και τα δυο μεσαια καλωδια απο την αλλη γραμμη που ερχετε απο το κομενο καλωδιο στην πρασινη κοκινη υποδοχες τις μπριζας στα 1 και 4 δηλαδη...η γραμμη θα παιξει και χωρις φιλτρο απλα για δοκιμη.

τα φιλτρα ειναι μονο για να κοβουνε τις παρεμβολες και τον θορυβο και για να μην κοβετε το ιντερνετ οταν μιλας στο τηλεφωνο...

θα προσπαθησω να σου ζωγραφισω τι εννοω να κανεις

post-170899-0-73239600-1302261482_thumb.png

Χωρίς να κόψω καλώδια,

όταν συνδέω το καλώδιο RJ14 (αυτό με τα 4 καλωδιάκια μέσα) από την πρίζα στο τηλέφωνο (υποδοχή "LINE 1+2") απευθείας, χωρίς φίλτρο, έχω σήμα στον ένα αριθμό και στον άλλο έχω και πάλι σήμα αλλά μαζί με πολύ θόρυβο.

Φίλτρο με 4 καλωδιάκια δεν υπάρχει (ρώτησα σε μαγαζί). Οπότε ψάχνω άλλο τρόπο.

Για την ιστορία, αυτό που έλεγα από την αρχή είναι ότι το τηλέφωνο δεν έχει μια υποδοχή για κάθε γραμμή, αλλά μία υποδοχή "LINE 1+2" και μία υποδοχή "LINE 2/DATA". Και για του λόγου το αληθές:

post-83710-0-22626400-1302532270_thumb.jpg

οπότε ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα εφάρμοζα τη λύση που προτείνεις. Εκτός αν στο σχήμα που έφτιαξες εννοούσες ως "Line 1" την υποδοχή "LINE 1+2" και ως "Line 2" την υποδοχή "LINE 2/DATA". Όπως και να 'χει, μάλλον δεν περπατάει αυτό το σενάριο που είχα σκεφτεί. Μάλλον θα κάνω κάτι άλλο, λίγο χαζό ως ιδέα αλλά νομίζω πως είναι η μόνη λύση, δεδομένου του επίσης χαζού τρόπου που έχει περάσει το δίκτυο δεδομένων ο ηλεκτρολόγος μέσα στον τοίχο.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες και για όλη τη διάθεση που είχες για να με βοηθήσεις.

κοιτα εγω ενοουσα να βαλεις το ενα καλωδιο στο line1+2 και το αλλο στο line2..

βεβαια υπαρχει και αυτος ο ανταπτορας που βαζοντας τον στην μπριζα με τις δυο γραμμες θα σου βγαλει σε δυο φις τις αντιστοιχες γραμμες...εκει θα βαλεις δυο φιλτρα...ενα σε καθε γραμμη δηλαδη και μετα στις δυο γραμμες της συσκευης...ετσι θα δουλεψει σιγουρα..

κοιτα στο Link

post-170899-0-65711600-1302555476_thumb.jpg

το εχω κανει αυτο που λες.δεν ειναι κατι δυσκολο.το φιλτρο γιανα φιλτραρει την συχνοτητα πρεπει να περασει το καλωδιο απο τα 2 κεντρικα του συρματακια να το πω ετσι.τα 2 μεσαια.

οποτε στην μια γραμμη δεν εχεις θεμα.

αυτο που θα κανεις και ελπιζω να στο δωσω να το καταλαβεις απο εδω ειναι.

στο πριζακι στον τοιχο φτανουν 4 καλωδια.2 μεσαια και 2 στις ακρες που ειναι η δευτερη γραμμη,

εσυ φτιαχνεις ενα καλωδιο που απο την μια θα ειναι κανονικα τα τεσσερα καλωδια μαυρο κοκκινο πρασινο κιτρινο(πρασινο,κοκκινο μια γραμμη) μαυρο κιτρινο δευτερη γραμμη

και απο την αλλη ομως δεν θα παει το καλωδιο σε ενα κλιπακι αλλα σε 2

στο ενα κλιπακι θα βαλεις στην μεση το πρασινο και το κοκκινο και στο αλλο κλιπακι παλι στην μεση το μαυρο κιτρινο.

οποτε και οι 2 γραμμες πανε σε ξεχωριστα κλιπακια και στην μεση.

μετα και στα 2 κλιπακια θα βαλεις μια μουφα ανταπτορα απο rj11 se rj11.αυτο θα το κανεις ωστε το φιλτρο να μπορει να κοιταει τον τοιχο και οχι την τηλ.συσκευη(αν εχεις φιλτρο που εχει καλωδιο απο την μια και απο την αλλη εχει θυληκο)

μετα βαζεις τα φιλτρακια

μετα απο το καθε φιλτρακι φευγει ενα καλωδιο rj11 που θα ειναι το αναποδο απο αυτο που εφτιαξες στην αρχη.δηλαδη θα ξεκιναει απο την μεση κοκκινο πρασινο στο ενα φιλτρο και μαυρο κιτρινο στο αλλο φιλτο και θα καταληγει να ειναι παλι ολα μαζι σε ενα κλιπακι που το κοκκινο πρασινο στην μεση και μαυρο κιτρινο στις ακρες.το συνδεεις στο διγραμμο τηλ και εισαι οκ.

στην ουσια ειναι το ιδιο καλωδιο με το πρωτο απλα αντιστρεφεις τις πλευρες.οποτε θες 2 φιλτρα,2 μουφες rj11 σε rj11 και 2 καλωδια σαν αυτο που σου γραψα στην αρχη.αν δεν το καταφερεις θα με αναγκασεις να το φτιαξω και να το σηκωσω με φωτο.

επισης να προσθεσω οτι υπαρχει και η λυση που ειπε ο φιλος με τον ανταπτορα Line 1 line 2

οπως επισης μπορεις να κανεις αυτο που σου γραψα εγω αλλα χωρις να χρησιμοποιησεις το τελευταιο καλωδιο ωστε να πανε και οι 2 γραμμες στο Line 1+2 αλλα να ειναι ξεχωριστα η μια στο Line1+2 και η αλλη στο line2/data.επισης υπαρχει και η λυση να μην κανεις τιποτα απο ολα αυτα που σου εχω γραψει και να παρεις αλλο ενα επιτοιχιο πριζακι και η καθε γραμμη να φευγει ξεχωριστα απο το πριζακι της και να πανε παλι η μια στο Line1 +2 και η αλλη στο line2/data.

ολες τις εναλακτικες

ευχαριστώ πολύ παιδιά!

κι εγώ ως εναλλακτική είχα σκεφτεί κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο poulinos, γιατί το πρόβλημα είναι ότι η μία γραμμή είναι στα δυο κεντρικά συρματάκια και άλλη στα ακριανά. Απ' ότι κατάλαβα από αυτά που μου είπατε, δεν είναι απαραίτητο να καταλήγουν και οι 2 γραμμές στην υποδοχή LINE 1+2 όπως νόμιζα, μπορεί η μία να είναι στο LINE 1+2 και η άλλη στο LINE 2/DATA.

ευχαριστώ και πάλι.

ναι δεν ειναι υποχρεωτικο να πηγαινουν στο Line 1 +2.το πιο απλο ειναι 2 επιτυχια πριζακια η l1 l2 ανταπτορα .υπαρχουν και απλοι ανταπτορες που δεν γραφουν l1 l2 .αυτοι δεν σου κανουν.

στην πρίζα έβαλα ένα διακλαδωτή με 4 "pins".

στη μια έξοδο του διακλαδωτή έβαλα φίλτρο και στην έξοδο του φίλτρου, καλώδιο (με 2 καλωδιάκια μέσα, στις μεσαίες θέσεις) το οποίο καταλήγει στην υποδοχή LINE 1+2 του τηλεφώνου.

έφτιαξα ένα καλώδιο που στη μια άκρη (έστω άκρη Α) είχε τα καλωδιάκια πράσινο-κόκκινο στις θέσεις 1-4 και στην άλλη άκρη (έστω άκρη Β) είχε τα ίδια καλωδιάκια στις θέσεις 2-3. έβαλα την άκρη Α στην άλλη έξοδο του διακλαδωτή και την άκρη Β σε μια μούφα (θυλικό-θυλικό, με 4 "pins").

στην άλλη μεριά της μούφας έβαλα το φίλτρο και στην έξοδο του φίλτρου, καλώδιο (με 2 καλωδιάκια μέσα, στις μεσαίες θέσεις) το οποίο καταλήγει στην υποδοχή LINE 2/DATA του τηλεφώνου.

το κλειδί για τη λύση ήταν το καλώδιο με τις διαφορετικές άκρες (Α και Β), το οποίο δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αν και ήταν πολύ απλό. σας ευχαριστώ και τους δυο για τη βοήθεια. το δίδαγμα της ιστορίας, αυτό τουλάχιστον που έμαθα εγώ είναι ότι δεν υπάρχει φίλτρο για 2 γραμμές :P

post-83710-0-97312000-1302680061_thumb.jpg

post-83710-0-84282100-1302680408_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...