Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με usb stick

orangepanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα άμα είναι εφικτό τη βοήθεια σας. Έχω ένα usb stick (kingston datatraveler 8gb), το βάζω στη θύρα usb και δεν μου το αναγνωρίζει ενώ άλλο usb που βάζω το αναγνωρίζει κανονικότατα. Το λειτουργικό που χρησιμοποιώ είναι τα windows 7. Παλαιότερα το συγκεκριμένο usb το έβρισκε, υπάρχει περίπτωση να έχει καταστραφεί? Τα αρχεία θα μπορέσω να τα ανακτήσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασέ το σε άλλο pc να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά. Επίσης σύνδεσέ το σε usb που είναι πίσω στο tower και πάνε κατευθείαν πάνω στη Mobo και πες αποτελέσματα.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το έχω δοκιμάσει και σε άλλο pc αλλά ούτε εκεί λειτουργεί, επίσης δεν έχω tower αλλά laptop. Όσο αφορά το SDFormatter, πριν γίνει format θα μου κάνει και αντίγραφο με τα δεδομένα που είχα στο usb? Ευχαριστώ.

Το sdformatter θα το σβήσει ΑΝ το δει. Δεν νομίζω να σου κρατήσει και back up (ας απαντήσει το μέλος που το πρότεινε). Από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζεται το usb stick δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις και πολλά.

Λαμπάκι ανάβει στο usb όταν το βάλεις στο laptop; Τα windows κάνουν ότι πάνε να το εντοπίσουν και απλά σου λένε αποτυχία σύνδεσης συσκευής ή είναι σα να μην έβαλες τίποτα στη Usb θύρα;

Παλαιότερα που το έβαζα στη θύρα άναβε το λαμπάκι, τώρα όχι. Όταν το βάζω στη θύρα κάνει έναν ήχο όπως κάνουν τα windows όταν βρίσκουν κάτι και όταν πηγαίνω στο σύστημα βλέπω ένα κίτρινο θαυμαστικό. Στον υπολογιστή μου δεν φαίνεται τίποτα.

Πήγα στις ιδιότητες, πάτησα ενημέρωση λογισμικού προγράμματος οδήγησης και μου έβγαλε το μήνυμα τα windows δεν είναι δυνατόν να εγκαταστήσουν τη συσκευή.

Δοκίμασε ένα πρόγραμμα ανάκτησης που ίσως το δει μια και τα windia ή έχουν στραβωθεί ή όντως το φλασάκι πέρασε στην αντίπερα όχθη.

Αν δεν το δει ούτε αυτό κλάψε τα αρχεία σου (αν δεν τα έχεις κρατήσει αλλού <=> καλό μάθημα για επόμενη φορά)

Αν το δει πάρε τα και κάνε του ένα ωραιότατο φορμάτ μετά.

Έχω απογοητευτεί, προσπάθησα ν΄ανακτήσω τα αρχεία μου με το recuva αλλά δεν μου αναγνώριζε το usb stick για ν΄αρχίσει τη διαδικασία της ανάκτησης. Κανείς καμία ιδέα?

υπάρχει περίπτωση να έχει καταστραφεί?

Ου, λέει...

Για τους τύπους περισσότερο, τρέξε το Active File Recovery. AN το δει (που δεν το βλέπω), κάνεις ανάκτηση αρχείων, και μετά διαγραφή των πάντων με το LLF Tool και τέλος δημιουργία συτήματος αρχείων με το HP Disk USB Storage Format Tool.

Όλα τα παραπάνω, καλύτερα σε μηχάνημα (έτερο του δικού σου) με ΧΡ, όπως ήδη προτάθηκε.

(...αν και πιθανώς, έχει πάθει κάποια ζημιά το τσιπάκι με τη flash μνήμη του. Με 11€ πάντως, παίρνεις από Πλαίσιο 8άρι φλασάκι Transcent, με ΛΑΪΦΤΑΪΜ εγγύηση. Αν είχες μέσα αρχεία αναντικατάστατα, από τώρα και πέρα ξέρεις ότι πάντα κρατάμε αντίγραφά τους)

Έτρεξα το Active File Recovery αλλά δεν το αναγνώρισε το usb stick. Δεν μπορώ να καταλάβω άμα έχει καεί το stick γιατί κάνουν τα windows το συνηθισμένο ήχο όταν κάτι μπαίνει στη θύρα του pc και γιατί στο σύστημα βγάζει ένα κίτρινο θαυμαστικό?

Διότι αν ο controller του στικακίου δουλεύει, αναγνωρίζεται "ως hardware". <- Mέχρι εκεί όμως. Αν πάθει ζημιά κάτι μετά από αυτόν (το τσιπάκι της flash memory πχ), μετά δεν αναγνωρίζεται κάτι ως αποθηκευτικός χώρος. Όπως (ας πούμε) ένας σκληρός μπορεί να φαίνεται στο BIOS, αλλά στα Windows όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...